Jump to content
Dogomania

Rodi-Brenn-w nowym domu - czy tym razem zostanie tam na zawsze?

Recommended Posts

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='GoniaP'][FONT=Arial]Dziękuję Wam za to, że jesteście z nami i Rodim.
Wpłaty podam w najbliższym czasie.
A teraz wieści medyczne:
U Rodiego nie stwierdzono ani nużycy, ani niedoczynności tarczycy.

Cholesterol całkowity 3,4 mmol ( litr norma 3,3 - 9,3 mmol ) litr FT4 9,13 pmol (litr norma 9 - 30 pmol/l ). Współczynnik K = 2,9 (każdy wynik powyżej 1 wyklucza niedoczynność tarczycy).
[/FONT] [FONT=Arial]

Biochemia w normie.
[/FONT] [FONT=Arial]

Dziś jednak przyszły wyniki z ZHW i wyszło szydło z wora:
[/FONT] [FONT=Arial]
[/FONT] [FONT=Arial]obfity wzrost beta hemolizujących gronkowców koagulazo dodatnich i nikły wzrost drożdżaków.[/FONT][FONT=Arial]
Antybiogram potwierdził wrażliwość na zastosowany antybiotyk.
[/FONT]

dobrze, że już chociaż wiadomo co mu jest i można podjąć leczenie, tylko za co... skoro tak mało wpłat dopiero mamy...
cioteczki, trzeba by może jakiś bazarek albo allegro cegiełkowe??

Posted

Akrum napisał(a):
dobrze, że już chociaż wiadomo co mu jest i można podjąć leczenie, tylko za co... skoro tak mało wpłat dopiero mamy...
cioteczki, trzeba by może jakiś bazarek albo allegro cegiełkowe??

Dobrze jest wiedzieć ile w przybliżeniu musimy uzbierać, wtedy chętniej ludziki wpłacają.

Posted

Mam nadzieję, że wkrótce dotrą do nas wieści o polepszającym się zdrowiu piesia. Martwi mnie tylko, że ma on tak mało $$$, a przecież to jest super fajny piesol. Na pewno znów coś przeleję przy nadchodzącej pod koniec miesiąca wypłacie, ale obawiam się, że to będzie kropla w morzu potrzeb.

Posted

[quote name='goniap']wpłaty do 16.03 br, za które z całego serca dziękujemy:
Ollalaa - 25zł
mroze - 70zł
akrum - 50zł

prosimy o pomoc! Tyle na pewno nie wystarczy, żeby uratować rodiego!! :(

Posted

GoniaP napisał(a):
Dramat :(
Leczenie Rodiego pochłonęło już 1000zł :(

O masakra... jak tylko wpłynie wypłata pod koniec m-ca, to znów coś przeleję... ale to kropla w morzu potrzeb...
ja już rozleklamowałam wątek gdzie się dało... nie wiem, co jeszcze wymyśleć...

Posted

Widok ściska serce i gardło.... Deklaruję dołożyć się dla Niunia, niestety nie będzie to za dużo i dopiero po 26 marca, ale dorzucę 40 zł. Piszcie co u Niego. Trzymam mocno kciuki!

Posted

Dziękuję Wam, że jesteście z Rodim :)
Wczoraj Rodi miał wizytację naszych wolontariuszek, które widziały go jeszcze w schronisku. Mówią, że Rodi wygląda lepiej! Przede wszystkim charakter ma wspaniały, rozkochał w sobie całą lecznicę :)

Posted

GoniaP napisał(a):
Dziękuję Wam, że jesteście z Rodim :)
Wczoraj Rodi miał wizytację naszych wolontariuszek, które widziały go jeszcze w schronisku. Mówią, że Rodi wygląda lepiej! Przede wszystkim charakter ma wspaniały, rozkochał w sobie całą lecznicę :)

Cudowne wieści !!
Warto walczyc o jego zdrowie !!! Każdy grosik się liczy :D

Posted

Jutro i pojutrze kwestujemy na terenie King Cross Marcelin by wydobyć się z dołka finansowego i zdobyć finanse na leczenie wszystkich naszych podopiecznych, w tym na Rodiego.
Jeśli ktoś z Poznaniaków oddanych sprawie będzie dysponował czasem, serdecznie zapraszamy do pomocy.
Strój to niebieskie dżinsy i czarna góra!!! Resztę proszę o trzymanie kciuków by jak najwięcej drobniaków zasiliło nasze skarbony!

Posted

Jak mi się uda poukładać wszystko, to postaram się przyjechać, muszę jeszcze pogadać, czy ktoś mi transport da ;) bo ja niezmotoryzowana jestem.
a jeśli się nie uda, to choć będę duchowo z Wami i będę mocno kciukasy trzymała...

Posted

Jestem przerażona stosunkiem przewagi ludzi do sprawy bezdomności zwierząt :( Ciężko jest żebrać w dobrej intencji... Isadora, nadal liczę na Twoją pomoc w kwestii zorganizowania cegły dla Rodiego, bo efekty zbiórki są, jak na razie, mierne :(

Posted

[quote name='GoniaP']Jestem przerażona stosunkiem przewagi ludzi do sprawy bezdomności zwierząt :( Ciężko jest żebrać w dobrej intencji... Isadora, nadal liczę na Twoją pomoc w kwestii zorganizowania cegły dla Rodiego, bo efekty zbiórki są, jak na razie, mierne :(

Goniu będzie cegiełeczka juterkiem uuupsss dzisiaj. Sobota graficzna była, niedziela tekstowo i wygładzeniowo.

Posted

Wielka szkoda, że ta schorowana ślicznota wciąż taka uboga i prawie bez funduszy na leczenie.
Jest cudny, aż trudno uwierzyć, że to ten sam pies,co na zdjeciach ze schroniska. :)