Jump to content
Dogomania

Rodi-Brenn-w nowym domu - czy tym razem zostanie tam na zawsze?

Recommended Posts

Posted

A nie mają żadne inne lecznice takiego leku?? Żeby pożyczyć, odkupić? Za miesiąc...to Małego może już nie być...
A jak się ten lek nazywa?? Spróbuję coś pokombinować, tylko muszę mieć nazwę.

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie może by kupić gdzie indziej. Miesiąc to bardzo długo, dla Małego to może być wieczność.
A myślicie o otworzeniu skarpetki? Chyba trzeba zbierać na leczenie czy na DT.

Posted

Gonia.. szalona baba z Ciebie.. Ale prawda jest taka, ze masz za duże serducho!!!!!!!
Ehhhh trzeba by cegiełkowe allegro zrobić :( Isadorka na pewno nie odmówi.. ja mogę pomóc przy allegro adopcyjnym jak już będzie gotów na to....

Posted

[quote name='Asior']Gonia.. szalona baba z Ciebie... Ale prawda jest taka, ze masz za duże serducho!!!!!!!
Ehhhh trzeba by cegiełkowe allegro zrobić :( Isadorka na pewno nie odmówi.. ja mogę pomóc przy allegro adopcyjnym jak już będzie gotów na to....

Nie będę przeczyć... co do reszty również :)

Posted

[quote name='Asior']

............................ Asior, przede wszystkim dziękuję za wrzucenie fotek, bo nie wyrabiam ;)
Mały "wziął" mnie właśnie na TO spojrzenie...

[quote name='Akrum']A nie mają żadne inne lecznice takiego leku?? Żeby pożyczyć, odkupić? Za miesiąc...to Małego może już nie być...
A jak się ten lek nazywa?? Spróbuję coś pokombinować, tylko muszę mieć nazwę.

[quote name='ollalaa']Właśnie może by kupić gdzie indziej. Miesiąc to bardzo długo, dla Małego to może być wieczność.
A myślicie o otworzeniu skarpetki? Chyba trzeba zbierać na leczenie czy na DT.
Akrum, Ollalaa, decyzję podjęliśmy po rozmowie z wetem schroniskowym. Lek, który musi dostawać Mały jest bardzo drogi, i schroniska nie stać byłoby na jego długotrwałe podawanie nawet, gdybym go zdobyła.
Mało tego, budżet jest na tyle niski, ż nie ma mowy o gruntownym przebadaniu psa, chociażby o uzyskaniu pełnego obrazu morfologii czy biochemii krwi, a tylko przy pełnych wynikach można rozpocząć trafione leczenie psa. Lekarz mógł zlecić jedynie badanie poziomu hormonów tarczycy, nic więcej :(
Poza tym, czego oczywiście na zdjęciach nie widać, Mały potwornie śmierdzi! Ta jego skóra może nosić wszystko: świerzbowca, nużeńca, grzyby, może też gronkowca. On się potwornie drapie! Ponownie, lekarz schroniskowy nie byłby w stanie zrobić mu zeskrobin i przebadać na wszystkie strony...
A Mały wygląda okropnie i nie mógł czekać, bo za miesiąc mógłby już nie żyć. Wiem, porwałam się z motyką na słońce ponownie, ale wierzę, że wspólnymi siłami damy radę mu pomóc. Nie przeżyłabym, gdybym za jakiś czas dowiedziała się, że nie żyje...

[quote name='Asior']Gonia.. szalona baba z Ciebie.. Ale prawda jest taka, ze masz za duże serducho!!!!!!!
Ehhhh trzeba by cegiełkowe allegro zrobić :( Isadorka na pewno nie odmówi.. ja mogę pomóc przy allegro adopcyjnym jak już będzie gotów na to.... Asior - dokładnie - rozum mi odebrało....
Isadorka nigdy nie zawodzi ;)

[quote name='Isadora7']Nie będę przeczyć... co do reszty również :) :calus:

[quote name='ollalaa']GoniuP to cudownie, cudownie, cudownie!
Poproszę o nr konta wpłacę dla Małego parę groszy Proszę uprzejmie.

Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR"
Oddział Poznań
Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz.
80 1050 1924 1000 0023 0438 1029

Paulina 87 - zabraniam Ci chodzić do schronisk i wynajdować bidy!!!;)

Posted

Tego obiecać nie mogę, ale obiecuję, że dorzucę trochę grosza do leczenia psiura. Właściwie otrzymał już jakieś imię?
I jak będzie kiedyś możliwość żeby z kimś z poznaniaków wybrać się w odwiedziny do kliniki to chętnie się wybiorę.

Posted

Paulinko, po pierwsze zmień proszę tytuł na coś w tym stylu: "SOS - bezimienny, wychudzony, wyłysiały z parchami ON - potrzebne PLN!"
Chciałabym Cie również "zatrudnić" na sesje zdjęciowe psów przebywających w naszych poznańskich dt - pomożesz?

Posted

Mamy pierwsze wieści z kliniki. Cytuję lekarza prowadzącego:
"Badanie kliniczne rasy ON , 2 lata ,daleko zaawansowane zmiany skórne - silny stan zapalny, zespół kerato - łojotokowy, znaczny świąd całego ciała, liczne łuski i pojedyńcze rany - samookaleczenia, wyłysienia okolicy głowy, klatki piersiowej , mostka , grzbietowej czesci kręgosłupa odc lezwiowego oraz łap - boczne i grzbietowe okolice. Temp 38,8 . Akcja serca miarowa bez cech niedomykalności zastawek. Pierwszy kał w lecznicy - cuchnąca biegunka - poddano badaniu na pasożyty wewnętrzne - nie stwierdzono , test kliszyowy wynik ujemny. Pobrano z ośmiu miejsc głębokie zeskrobiny - bardzo cienka warstwa naskórka , silnie przekrwiona - wynik ujemny - mimo to nie wykluczamy świerzbowca skórnego - podajemy w tym kierunku pierwszą iniekcje. Badanie lampą wooda - wynik ujemny, pobrano wymaz do badań bakteriologicznych i mykologicznych. Pobrano krew do badań laboratoryjnych. Psu podano antybiotyk o szerokim spektrum działania."

Posted

[quote name='Asior']a może nazwać bezimiennego???

może Togo, albo Pajut, albo RONIN (to samuraj bez swojego pana) Poprosiłam lekarza by został "Ojcem Chrzestnym". Nazwał psa RODI ;) Niech tak zostanie, na szczęście....

Posted

Asior napisał(a):
oo tyż ładnie ;) i jak podobnie do Ronina :p
Też tak pomyślałam ;)
Przez Ciebie teraz będę o nim myślała "samotny samuraj" wrrrr!
Doktor pisze, że pies jest cudny, bo jest, my to wiemy ;)
Ma niecałe 2 lata!!!!!!! Jak On się wyraził? Że ma jeszcze widoczne kulki zębowe? czy jakoś tak...
Psiak się cieszy na każdą formę kontaktu z człowiekiem... jest grzeczny, liże ręce (które leczą, to ja się śmieję), z godnością przyjmuje wszelkie zabiegi - tak jakby wiedział, że chcemy mu pomóc....
Nie ma nużycy, ale podejrzewany jest świerzbowiec... Ma ropne zapalenie skóry, stąd ten przykry zapach :(
Mam zdjęcia z procesu brania zeskrobin.... Kto ma ochotę wstawić?

Posted

Dzięki Isadorko...
Jest więcej zdjęć, ale dr'owi szwankuje komp.
Chcę tu wyrazić moją głęboką wdzięczność za wielkie serce, ale też zaufanie względem fundacji.
Mamy względem kliniki dług, a mimo to, dr. Piotr nie odmówił przyjęcia Rodi'eigo...

Posted

GoniuP pomożemy,nie zostawimy cię z tym samej :)
Tak myślałam, że nie zostawisz tam tego ONka..
Allegro cegiełkowe by sie przydało, ja nie umiem takiego robić, wkleiłam go na nk z nr konta do wpłat, jego zdjęcia i opis, jak tylko będzie allegro cegiełkowe to tak jak w przypadku Balbinki porozsyłam do wszystkich z mojej poczty email i do wszystkich znajomych z nk.
Oczywiście zaraz coś wyszkrobię i sama przeleję.