Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Darianna napisał(a):
Od razu lepiej! Super wygląda!

WeronikaM napisał(a):
:) :loveu:
daj więcej zdjęć

Sylwia K napisał(a):
ale słodziak
wygląda jak mały słodziutki psi-aniołeczek

Evelynkaa napisał(a):
A czemu tak krótko?? Już myślałam że masz drugiego psiaka :D

Axela_ napisał(a):
Śliczny psiak ;)

WeronikaM napisał(a):
ale śliczna :)

a i dzięki Wam :3 ^^

(wreszcie się nauczyłam robić multicytaty :P)

Posted

Trudno mi opisać. :P
W dotyku miałam włos nierodowodowego maltana też, ale jest ciut inny, niż Lucy.
A tak to nie mam pojęcia do czego porównać. :P

Posted

Feigned napisał(a):
noo teraz to naprawdę jak west :cool3:

hhhmmm :eek3:

Moje zdanie jest takie, jeśli się ma długowłosego psiaka to tez należy o niego odpowiednio dbać. Szczerze to mnie tak średnio się podoba obcięcie, tym bardziej że chyba jest zostawiony cały ogon. Tak naprawdę fryzjerka się nie popisała bo można zrobić praktyczną fryzurkę ale ładniejszą, np ja bym zostawiła kiteczkę i np obcięła główkę jak szitkowi, a resztę na krótko i też było by praktycznie a ładnie...
Kochana ja nie mówię tego złośliwie...tylko takie moje zdanie, moi sąsiedzi też tną swoje westiki na praktyczną fryzurkę i na łapach mało co zostawiają a na codzień zachwycają się Alexem...

Posted

Evelynkaa napisał(a):
hhhmmm :eek3:

Moje zdanie jest takie, jeśli się ma długowłosego psiaka to tez należy o niego odpowiednio dbać. Szczerze to mnie tak średnio się podoba obcięcie, tym bardziej że chyba jest zostawiony cały ogon. Tak naprawdę fryzjerka się nie popisała bo można zrobić praktyczną fryzurkę ale ładniejszą, np ja bym zostawiła kiteczkę i np obcięła główkę jak szitkowi, a resztę na krótko i też było by praktycznie a ładnie...
Kochana ja nie mówię tego złośliwie...tylko takie moje zdanie, moi sąsiedzi też tną swoje westiki na praktyczną fryzurkę i na łapach mało co zostawiają a na codzień zachwycają się Alexem...

zgadzam się w 100%
oczywiście, że fryzjerka mogła się lepiej spisać! zresztą o fryzjerach ja się lepiej nie wypowiadam po tym jak jedna mi psa wytrymowała - maltana.. ;) na szczęście odrósł i nie jest tak strasznie, chociaż na pewno tam nie wrócę
mi chodziło o to, że Lucy ma taką mordkę bardziej jak west niż maltańczyk, gdyby jej zrobić taką fryzurkę ala west z prawdziwego zdarzenia mogłaby naprawdę bardzo fajnie wyglądać

Posted

Evelynkaa napisał(a):
Mogła chociaż kiteczkę zostawić :(

ja zawsze wolałam bez, bo pies mi się buntował.. ale jednak się stęskniłam i hoduję :D

Posted

A ja popieram takie ścięcie, Lucy miała tyle kołtunów że to najlepsze wyjście co można było zrobić.... Teraz trzeba regularnie szczotkowac i dbać i zapuszczać od nowa :)

Posted

Fryzjerka świetnie się spisała. :) Ja myślałam, że Luc całkiem łysa będzie. ;P
Co do westowej fryzurki, to chyba jej zrobię chryzantemę (bo na łebku ma nawet sztywniejsze włoski), ale resztę wolę na krótko obcinać, bo taka mi się bardziej podoba. :)
Zwłaszcza, że to moja siostra upierała się na rasie długowłosej, a w końcu jak coś trzeba to ja z Lucy chodzę do weta itd.

Ostatnio na forum cotonowym, też czytałam, że zakołtunił się piesek tak jak Lucy, ale niestety jego nie można ściąć, bo chcą wystawiać, a jak chciałabym tak Luc to całkowicie rozczesać to byłaby masakra po prostu. o;