Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest papillonek
Posted

jaka urocza owieczka :loveu: :loveu: :loveu: ile to maleństwo ma ???Zapraszam do Papillonkowej galerii Soni będzie bardzo miło !!!:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

• 2 weeks later...
Posted

jonQuilla napisał(a):
[FONT=Georgia]a co tu taka cisza? :crazyeye:[/FONT]

Wstawiałam chyba jakieś fotki na inne forum, a tu zapomniałam... :P

NightQueen napisał(a):
i to jest pies :diabloti:
a nie takie małe i chude :eviltong:

ale za to z krótkimi łapkami :P
Iś & Chester napisał(a):
pierwszy raz widzę Twoje króliki, ten brązowy strasznie podobny do Truśki mojej byłej koleżanki xd
jaki fajny prawie chiłek ^^
ale też wolę Wasze cosie :D

Też miałam królika Truśkę. xD Ale żyła tylko ze dwa dni...

Hmmm... coś ostatnio widuję błąkające się psy, pewnie bezpańskie. :(
To dziwne, żeby tak na zimę psa wyrzucać?
Chyba, że przychodzą gdzieś z dala jedzenia szukać...

Posted

Ppx napisał(a):

ale za to z krótkimi łapkami :P

Hmmm... coś ostatnio widuję błąkające się psy, pewnie bezpańskie. :(
To dziwne, żeby tak na zimę psa wyrzucać?
Chyba, że przychodzą gdzieś z dala jedzenia szukać...

czepiasz się szczegółów :diabloti:

Błąkają sie nie tylko porzucone psy ale i te które maja właścicieli, bo zimno jest i nie chce im się z pieskiem na spacerek wychodzić to wywalają za drzwi i rób ta co chce-ta :angryy: U mnie notorycznie biega tak shih tzu, a ostatnio york którego bym podeptała bo wszedł mi prosto pod nogi :roll: noce spadają do -16 a te psy marzną :razz:

Posted

Noo, ale tych psów co widuję teraz to nie znam.

U mnie też jest taki zwyczaj u paru osób: "wypuść psa i niech róbta co chceta", dodam, że mój ojciec też to z Lucy stosuje. I siedź sobie spokojnie w szkole. :angryy:
(co do niej, jak można zabrać psa do szkoły?! :zly7:)
Ehh... dodam, że on uważa, że to ja rzekomo katuję psa, bo na 'sznurku' chodzi. ._.
Co gorsza, uważa że pies powinien szczekać i ją nawet za to nagradza. oO"
Potem ja idąc z nią na spacer tylko wstydu mogę się najeść, ponieważ nie wiadomo co to ona mogła robić samopas. >.<

Posted

No to co innego wtedy jest, pies pod kontrolą. ;)
(fajny nowy av i bannerek masz :loveu:)

Lucy dostała szlaban na tarzanie się w śniegu, ponieważ przez to ma zapalenie uszu. ;o
Ogółem dużo dziś psów i zwierzaków było u weterynarza z powodu negatywnych skutków zimy. :P

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Przez wiele lat mój poprzedni pies był puszczany samopas na dwór, nie widziałam w tym wtedy nic złego i teraz chyba za to pokutuję. W końcu wiem jakie to cholernie męczące jak ma się pupila, który nie przepada za towarzystwem innych psów a podlatuje taki "chwilowo bezpański" psiak i chce się chociażby pobawić albo obwąchać.[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Ppx']No to co innego wtedy jest, pies pod kontrolą. ;)
(fajny nowy av i bannerek masz :loveu:)

Lucy dostała szlaban na tarzanie się w śniegu, ponieważ przez to ma zapalenie uszu. ;o
Ogółem dużo dziś psów i zwierzaków było u weterynarza z powodu negatywnych skutków zimy. :P[/QUOTE]

dzięki ;)

chyba mojej też zabronię, bo czasami tarza się jak wariat po śniegu, tyle dobrze że ma stojące radary więc zagrożenie zapalenie ucha jest mniejsze niż u kłapouchów

Posted

[quote name='Ppx']jonQuilla jakiego wcześniej miałaś psa :) ?[/QUOTE]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Mieszaniec owczarka niemieckiego. To był typowo stróżujący kundelek, jestem pewna że lepiej czułby się cały dzień na dworze z dostępem do ciepłej budy niż w domu bo do domu przychodził jedynie spać i jeść a resztę dnia kombinował jak tu ubłagać o wypuszczenie albo jak prysnąć między nogami. Latem to w ogóle wychodził rano i wracał wieczorem a tak cały dzień latał po podwórku i spał pod oknami w trawie. Typowy kochający wolność pies...wiejski burek.
[/B][/FONT][/COLOR]

• 2 weeks later...
Posted

Z kumpeli aparatu :

Dziś wzięłam Lucy na dłuższy zimowy spacer, ponieważ niedawno się już jej skończyło zapalenie uszu. Muszę jej kupić jakieś ubranko i snooda.
Tarzałaby się co minutę w jakiejś zaspie i trzeba ją pilnować.
Chyba jeszcze jakieś butki dla psów, skarpetki jej spadają. XD"
I ogółem po każdym spacerze, ciepła woda ją czeka i wyciąganie grudek śniegu i rozczesywanie tego, brr.

Ahh, te oczojebcze szelki. Chciałam zielone, no ale siostra ...

brudas
o;
!

:)