Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Emi jak zaciążona, to może na sterylkę zanim urodzi. Co??
Potem nie będziesz umiała uśpić ślepego miotu. Nie wiem tylko czy u Was takie rzeczy robią...
Kociczka śliczna dziewczynka jest. Widać że młodziutka.

Posted

Cantadorra napisał(a):
Agmarek, szalejesz od rana po wątkach. Aż wierzyć się nie chce, że można w sobotę od 8 już robić turnee po dogomanii :)

Bardzo bardzo śmieszne :watpliwy:
Widzisz...mamy w domu szczeniaka wielkości cielaka, a kiedy cielak wpada do domu, to robi turnee po łóżkach :angryy:
Przyszła więc do mnie dziś rano moja młodsza latorośl pięcioletnia o 7 rano poskarżyć się że starszy brat go trzepnął a ja tylko popatrzyłam i z powrotem udałam się w objęcia Orfeusza. Po czym rozzłoszczony pięciolatek zszedł na dół i wpuścił do domu 12 kilowe cielątko :mad:
Ja i starszy syn wręcz "wyskakiwaliśmy" z łóżek :angryy:

Poza tym nie daje mi spać ta mała śliczna sunia z mojego podpisu. Masakra :-(
Chcesz to zerknij. Zapraszam :-(

Posted

Ja wiem ja wiem ja wiem ale ja nie umiem ja nie umiem ja nie umiem.

Domy dla maluchow mamy - za duzo nawet... dobre domy.

Nie wiem jak bedzie z mamuska, jakby cos to po prostu u mnie bedzie.....

Malutka u Mlodej, cala noc po nich lazila......bardzo lubi zeby ja myziac bidula....

Wracam do wyrka, chlop (tak wrocil, tzn pozwolilam mu wrocic heheh) poszedl z psica na qupe (psicy nie swoja) ja do wyra.. ziewwww

Buzka

Posted

No jak domki dla maluchów są, to pewnie że zostaw. Ja miałam kotkę i stwierdziłam że jak się okoci to się pomyśli co z nimi zrobić. Tzn. jak nie będzie domków to się uśpi ślepy miot. W efekcie mam 5 kotów :roll:
Nie wiem tylko Emi czy Tobie trza jeszcze jednego kocia :shake:

Cantadorra na wątku Helgi tak mnie zaskoczyłaś że mnie się normalnie oczy spociły :roll: Zaprosiłam Cię bo myślałam że może coś podpowiesz i nie śmiałam prosić o nic więcej, a tu taka niespodzianka :crazyeye:Zdecydowanie za dużo w tym tygodniu płaczę...Grunt że dziś to ze szczęścia :-)
Jeszcze raz dziękuję i wychwalam pod niebiosa :p

Posted

Agmarek, następny bazarek, który mam nadzieję Bela da radę zrobić, to będzie w połowie na Helcię. Zawsze Ci pomogę, tylko MUSZĘ wiedzieć, że coś się dzieje. Także jak będzie coś brakować w danym miesiącu, to od razu pisz do mnie esa, tak jest bezpieczniej, bo na dogo raz bywam kilka razy dziennie, a potem przez pięć dni wcale. Trzymam kciuki za Helcię.

Posted

ketonal 100mg jedna tabletka co kilka dni jak widzę ,że ciężko mu się podnieść.
W pl mi wet mówił ,że psom nie wolno podawać ludzkich leków z paracetamolem bo jest szkodliwy.
Mojej koleżanki suka długo była na ketonalu potem przeszła na tramal bo ketonal nie pomagał tramal to już narkotyk z tego co wiem więc jak on przestanie pomagać to pora za tęczowy most wysłać psa :( ketonal możesz podawać bez obaw pod warunkiem ,że psica nie ma problemów z nerkami

Posted

Cantadorra napisał(a):
Tramal to narkotyk? Chyba nie. Muszę to sprawdzić, bo mnie zaciekawiłaś minia.

tak mi powiedziano jest jakiś odpowiednik homeopatyczny o podobnej nazwie, sama też zerknę co ma w składzie bo i ja się teraz zaciekawiłam.

Posted

Emigrantka napisał(a):
Zara lazi, na spacerzach nie narzeka - jak do domu wroci a za dlugo lazila to lapy ciagnie za soba ale masakry jeszcze na szczescie nie ma...

mój też łazi zadowolony i patyki mi przynosi do rzucania ale po powrocie ze spaceru jak się wyleży to wstaje ciężko to wygląda tak jakby mu tylne łapy zdrętwiały i musiał je rozchodzić. Wtedy właśnie serwuję mu ketonal i jest ok. W tamtym roku niedługo po przyjeździe tu miałam stracha jak nie wiem co, po spacerze tak mu siadły łapy ,że nie zszedł po schodach na ostatni spacer zawału chciałam dostać bo myślałam ,że to koniec ,że już nie będzie chodził dałam tabletkę przeciwbólową i zostawiłam w spokoju rano następnego dnia miałam normalnego psa ale nie zapomnę tego do końca życia pierwszy raz nie zareagował na słowo spacer popatrzył tylko i nawet głowy nie podniósł.

Posted

Cantadorr - a jakos zyje czuje sie zupelnie do dupy, spie w tej masce ktora ma mi niby pomagac a prawde mowiac do kur...icy mnie doprowadza ale co mam zrobic?

Wczesniej sie nie wysypialam przez brak powietrza, teraz sie nie wysypiam bo mnie maska wkurwia....

Minia, Zara jeszcze (odpukac) mi tak nie wygladala, ale jak za duzo polata to pozniej lazi po domu z tylnymi lapami takim zlaczonymi jakos.. nie wiem jak to wytlumaczyc....

Buzka wszystkim, ide do wyra - ziewww

Posted

Minia, miałaś rację, tramal zawiera opioidy i dlatego można się od niego uzależnić. Do opioidów należą heroina i morfina. Jak widać można stosować tylko doraźnie........ Nie ma specjalnie dobrych leków na stawy....

Posted

U nas to sie tramadol nazywa i od chyba roku przepisuja na prawo i lewo kazdemu - bralam jakis czas na plecy ... ale juz nie biore, niektorzy zwidy mieli normalnie po tym... brrr

Bylam u malej kici u corki dzisiaj.....zobaczcie jaka fajna... Lucy ja nazwalam ;)

Posted

Cantadorra napisał(a):
Minia, miałaś rację, tramal zawiera opioidy i dlatego można się od niego uzależnić. Do opioidów należą heroina i morfina. Jak widać można stosować tylko doraźnie........ Nie ma specjalnie dobrych leków na stawy....

pisząc o tramalu miałam na myśli lek typowo przeciwbólowy, koleżanki sunia brała go dwa lata dawkę 200mg!!!!! i pewnego dnia i on przestał działać i psina nie weszła po schodach nigdy więcej. Na stawy nie ma nic co pomoże w odbudowie zwyrodniałych tkanek niestety ,jedynie środki spowalniające ten proces.

Posted

Cantadorra napisał(a):
Agmarek, następny bazarek, który mam nadzieję Bela da radę zrobić, to będzie w połowie na Helcię. Zawsze Ci pomogę, tylko MUSZĘ wiedzieć, że coś się dzieje.

Dziekuję Ci bardzo :loveu:
Cantadorra napisał(a):
Tramal to narkotyk? Chyba nie. Muszę to sprawdzić, bo mnie zaciekawiłaś minia.

Ja to dostałam po porodzie. Jazda jak talala :cool3:

Emigrantka napisał(a):

Minia, Zara jeszcze (odpukac) mi tak nie wygladala, ale jak za duzo polata to pozniej lazi po domu z tylnymi lapami takim zlaczonymi jakos.. nie wiem jak to wytlumaczyc....

Emi to się chyba nazywa zajęczy skok? czy tak jakoś...:roll:
Moja sunia tak chodzi. Przednie nogi stawia na przemian (lewa prawa) a tylne trzyma razem i przeskakuje.
Chodzi tak od początku kiedy z nami jest.

Zdrówka Ci Emi życzę. Zdrówka :-)

Posted

Wzielam dzisiaj mojego ryzego kocurka Georga do veta, kulal - przeswietlenie.

Po poludniu tel od veta, kocina potrzebuje operacji na obie tylnie lapy, nie wiem jak po polsku ale kolana (?) mu jakos przeskakuja. Operacja 1700 (tak funtow) na jedna noge, obie musi miec zrobione, najpierw jedna pozniej drugo - po kazdej operacji 6 tygodni w klatce. Dobrze ze mam ubezpieczenie, zaplaca za operacje, pierwsza jutro....
Patellar Luxation

Posted

[quote name='Emigrantka']Wzielam dzisiaj mojego ryzego kocurka Georga do veta, kulal - przeswietlenie.

Po poludniu tel od veta, kocina potrzebuje operacji na obie tylnie lapy, nie wiem jak po polsku ale kolana (?) mu jakos przeskakuja. Operacja 1700 (tak funtow) na jedna noge, obie musi miec zrobione, najpierw jedna pozniej drugo - po kazdej operacji 6 tygodni w klatce. Dobrze ze mam ubezpieczenie, zaplaca za operacje, pierwsza jutro....
Patellar Luxation
Zwichniecie rzepki - zycze zdrowka dla kota, oby operacje poszly gladko :)

Posted

UTAAP dzieki, nie wiedzialam jak to po polsku....

Teraz klatki szukam, jestem gola i wesola, klatke jaka znalazlam to 50 funtow ktorych nie mam szlag by to jasny - ZNOWU trzeba bedzie pozyczyc :(

KObitki od kotow (tak wiem ze sie znacie) - dajcie mi znac jakich wymiarow taka klatka powinna byc??????

BO jak za duza to bedzie za bardzo lazil, jak za mala to sie bedzie meczyl... to jakie bylyby odpowiednie rozmiary? Dlugosc/wysokosc/szerokosc?????

:(