Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Emigrantka']Agmarek - Mlody swiata nie widzi poza naszymi tu kotami i psem.

Ta psina w Polsce to jest "jego ojca" pies i z tego wzgledu Mlody nie chce TAM podskakiwac - chyba....

:([/QUOTE]
To przecież nie musi podskakiwać od razu "hej strary. mamy bude dla twojego psa, bo nie dbasz o niego i generalnie jesteś kiepskim miłośnikiem zwierząt" Nie, nie...może by tak subtelniej ;) "tato jest buda do oddania. Ładna, nówka sztuka. I pomyślałem że lubisz swojego psa, więc może chciałabyś ją wziąć dla niego. w końcu ta buda którą teraz ma (albo nie ma) już swoje wysłużyła...ale jak nie chcesz, to nie ma problemu..."
Może coś w tym stylu...:roll:

[quote name='tayga']Szału nie ma, dla Emi rzeczy mało przydatne :) Wszystko z wełny naturalnej - ocieplacze na nogi, na termofory, rękawiczki i butki dla małych dzieci.
Mam jeszcze swoje fanty - śliczną lalę z porcelanowym łbem, ekstra torbę na laptopa, dwa fioletowe zegarki i cudne futerko z "dalmatyńczyka" lub krówki w tozmiarze M/L.
No i tradycyjnie kilka kosmetyków.[/QUOTE]
Termofor może dla mnie :lol: ale nic co jest wełniane, więc proszę zaznacz w opisie i linka podeślij. Emi będzie tylko podrzucać bazarek :-( :evil_lol:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

No i weźcie sobie teraz wyobraźcie takiego haszczaka ciągniętego na lince za samochodem :angryy: ech...:-(...człowiek jest mistrzem w wymyślaniu tortur :oops:

Ja jeszcze wrócę do kwestii butów, bo właśnie przyszły do mnie te co mnie [B]Cantadorra[/B] ściągnęła. Nie obraź się, bo ja zawsze myślałam że jaki człowiek-taki pies. Moja sucz gruba była-ja też. Teraz odchudziłyśmy się obie. Zastrzegam że na innej karmie :evil_lol:
No i widzisz Cantadorra patrząc na Twojego psa myślałam że jesteś bardziej...okrągła :oops: a sądząc po bazarkach wcale tak nie jest :-o
Musiałam Ci to powiedzieć bo mi spokoju nie dawało :eviltong:
A butki są śliczne, cudne, tylko trochę mi na łydkach odstają, ale to nic. Usztywniane są to nie spadną :lol:

Posted

[quote name='Agmarek']

Ja jeszcze wrócę do kwestii butów, bo właśnie przyszły do mnie te co mnie [B]Cantadorra[/B] ściągnęła. Nie obraź się, bo ja zawsze myślałam że jaki człowiek-taki pies. Moja sucz gruba była-ja też. Teraz odchudziłyśmy się obie. Zastrzegam że na innej karmie :evil_lol:
No i widzisz Cantadorra patrząc na Twojego psa myślałam że jesteś bardziej...okrągła :oops: a sądząc po bazarkach wcale tak nie jest :-o
Musiałam Ci to powiedzieć bo mi spokoju nie dawało :eviltong:
A butki są śliczne, cudne, tylko trochę mi na łydkach odstają, ale to nic. Usztywniane są to nie spadną :lol:[/QUOTE]

To mój pies jest okrągły??? Obraziłaś mojego psa!;-) Bazi [TM] ważył 45 kg i nie był gruby, wręcz chudawy, choć sierściasty, a obecna sunia waży 38 kg i jest w sam raz.

No nie, ja nie jestem jeszcze okrągła, ale jaką ty masz łydkę, skoro ci odstają??? Ja mam ponoć szczupłe nogi, to jakie ty masz???? Pewnie jesteś patyczak, czego zresztą zazdroszczę :)
Jakie buty kupiłaś? Wklej link, bo pęknę z ciekawości.

Posted

Podstawowa koncza jak maja 11 lat i wtedy maja egzaminy, pozniej szkola srednia do 16 lat i znowu egzaminy, od 16 roku zycia nie ma obowiazku chodzenia do szkoly - sa "dorosli" wg tutejszego prawa, jak chce to 2 lata A levels (cos jak nasze moze liceum?) i to tylko 4 przedmioty i egzaminy jak maja 18 lat, pozniej studia....

Moja psica tez 38kg wazy, vet mowi ze powinna 35...hmmmm Ja waze 70kg a powinnam chyba 55kg heheheh

:P

Posted

[quote name='Emigrantka'] Ja waze 70kg a powinnam chyba 55kg heheheh[/QUOTE]
Cholera, mam to samo :(

Pisałam u Agi, ale szukam pomocy wszędzie...

Powiedzcie czym wytępić myszy...
Wyłażę wczoraj spod prysznica, a na srodku łazienki siedzi takie małe i się patrzy jakby u siebie była. Kot zajęty odpoczywaniem, musiałam sama działać. Ale oczywiście zamiast pomyśleć najpierw to... uciekła mi. Bo kto rzuca w mysz żelem do kapieli?
Znalazłam dziurke pod rurami, połozyłam tam trutkę. A ja nie chcę ich zabijać. Łapka jeszcze gorsza. Na Allegro są takie łapki co to zywą zamkną. Ale jak nakłonić stwora by tam wlazł? No i co potem z tą zywą zrobić w taka zimę? Podrzucić teściowej?
Trutka niestety zadziałała, młody rano znalazł w pokoju jedną, kot udawał, ze upolował drugą.
Łażę po chacie jak pies tropiący szukając dziur i zwłok.
Idę truć piwnicę.
Skąd u mnie myszy????
A może węża adoptować albo jaszczura jakiegoś?

Posted

U mnie na 1 pietrze w bloku i mysz sie zdarzy - jak Tiger zyl to znajdowalysmy na blacie w kuchni, bez lbow i wypatroszone.. z Mlodymi jeszcze nie wiem ale podejrzanie mi waruja pod lodowka...hmmmm

Posted

Wlasnie wrocilam od veta z Fredem (bury z krawatem)

Wczoraj mial srake, podnioslam do do gory na myzianie a jemu z tylka drzyzd.. mysle przejdzie.

dzisiaj zacal drzyzdac na czarno - wystraszylam sie bo jak pogoglowalam (glupi pomysl) to mi rozne krwawienia wewnetrze wyszly itd itp. No doslownie na czarno sraczke mial, czarniusienka - wieczorem oczywiscie.

Dzwonie do veta - mam szpital pare minut od domu, otwarty 24/7 ale oczywiscie ceny insze niz normalnie bo po godzinach a wtedy mi przewaznie zwierzakom cos dolega. Sama wizyta £85. Zaciskam zeby, dzwonie po taksowke, siersciucha w koszyk i jedziemy.

Vet go tarmosil z pol godziny po brzuchu, nie podoba mu sie, pyta co zarl - ja ze 3 skrzydelka wpierniczyl w niedziele, vet ze kotom nie wolno dawac surowego miesa i patrzy na mnie podejrzliwie (no akcent mam, pewnie myslal jak tu duzo ich mysli ze po polsku kota chowam a o Polsce pojecia i tak nie ma), no nic.. pomietosil go, mowi ze jakby cos tam mial zablokowana (taaa, jak baka puscil w taksowce, kot nie vet, to kierowca malo sie o slup nie rozwalil z wrazenia - patrzac na mnie i na Mloda podejrzliwie). Kiedy odrobaczalam - miesiac temu. Czy szczepiony - nie, nie szczepiony, nigdzie z domu nie wychodza, mialam plan na szczepienia w przyszlym tygodniu - znowu na mnie lypie okiem podejrzlowie... Dal kotu zastrzyk, antybiotyki i oslonowe na zoladek do domu, pojemnic na qupe (jakby mi sie udalo) skasowal £110 i wrocilismy do domu.

Teraz szukam Freda ale cholera wie gdzie sie schowal - termometr w tylku mu sie nie podobal bardz wiec nie wiem kiedy wyjdzie.....

Lo matkoooooooooooooooooooooooooooooooooooo co za wieczor.... Ide siersciucha szukac

Posted

[quote name='Cantadorra']To mój pies jest okrągły??? Obraziłaś mojego psa!;-) Bazi [TM] ważył 45 kg i nie był gruby, wręcz chudawy, choć sierściasty, a obecna sunia waży 38 kg i jest w sam raz.

No nie, ja nie jestem jeszcze okrągła, ale jaką ty masz łydkę, skoro ci odstają??? Ja mam ponoć szczupłe nogi, to jakie ty masz???? Pewnie jesteś patyczak, czego zresztą zazdroszczę :)
Jakie buty kupiłaś? Wklej link, bo pęknę z ciekawości.[/QUOTE]
38 kilo??? :crazyeye: Jak moja sucz tyle ważyła, to wet kazał się odchudzać!!! :placz: Ale Twoja psica naprawdę wygląda na...okrągłą :oops:
Ja ważę 59 kg 170 cm wzrostu.
Buty te [url]http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=1334224639[/url] wzięłam rozmiar większe żeby mi się wkładki docieplające zmieściły.
Widzę na bazarkach że rozm.36 kupujesz. Ja już raczej 38 :-(

[quote name='Emigrantka']vet mowi ze powinna 35...hmmmm Ja waze 70kg a powinnam chyba 55kg heheheh[/QUOTE]
ja powinnam ważyć z 50 kg. Wtedy byłabym szczęśliwa.

[quote name='tayga']Pisałam u Agi, ale szukam pomocy wszędzie...
Na Allegro są takie łapki co to zywą zamkną. Ale jak nakłonić stwora by tam wlazł? No i co potem z tą zywą zrobić w taka zimę? Podrzucić teściowej?

A może węża adoptować albo jaszczura jakiegoś?[/QUOTE]
Jak już tak bardzo kłóci się to z Twoją naturą to kup tą klatkę-łapkę i wsadź tam kiełbaskę podpieczoną na ogniu. Potem wypuść mysz daleko od domu na łące. Da sobie radę.
Och...Ty od razu teściowej byś podrzucała :mad: wyślij ją mnie. moja nie ma zwierząt :diabloti:

[quote name='Emigrantka']z Mlodymi jeszcze nie wiem ale podejrzanie mi waruja pod lodowka...hmmmm[/QUOTE] pewnie głodzisz koty, to warują pod lodówką ;)

[quote name='Emigrantka']mowi ze jakby cos tam mial zablokowana (taaa, jak baka puscil w taksowce, kot nie vet, to kierowca malo sie o slup nie rozwalil z wrazenia - patrzac na mnie i na Mloda podejrzliwie).[/QUOTE]
Boże! Emi! Chcesz mnie zabić? :evil_lol: To było przykre...jak mogłaś zwalić winę na kota? Okrutna kobieto :placz:
Żaden kot nie lubi termometra w dupie. Tobie pewnie to też by się nie spodobało ;)
Jak się dzisiaj kociątko czuje?

Posted

Hej - kociatko dzisiaj ze stoickim spokojem zjadlo swoja tabletke i masc taka do pysla.

Ja uzbrojona w rekawice kuchenne, wolam Mloda do pomocy - z poprzednimi kotami zawsze byla masakra zeby leki podac... a ten ot tak, wlozyli mu do pyska i.. se polknal. Czulam sie jak czubek w tych rekawicach - szczegolnie ze Fred spojrzal na mnie jakby "co cie matka pogibalo? ja luzak jestem"

Teraz demoluja pudla..... bo kupilam im takie wieszane na grzejniki lozka ale kit z lozkami, PUDLA w ktorych wszystko przyszlo to dopiero radocha, nie?

Zary wyrka jeszcze nie ma....

Tayga - jak Nala?

Posted

[quote name='Agmarek']38 kilo??? :crazyeye: Jak moja sucz tyle ważyła, to wet kazał się odchudzać!!! :placz: Ale Twoja psica naprawdę wygląda na...okrągłą :oops:

Ja ważę 59 kg 170 cm wzrostu.

Buty te [url]http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=1334224639[/url] wzięłam rozmiar większe żeby mi się wkładki docieplające zmieściły.

ja powinnam ważyć z 50 kg. Wtedy byłabym szczęśliwa.

[/QUOTE]

A gdzie ty widziałaś mojego psa??? Ten na zdjęciu to samiec, ważył 45 kg i był wielki jak koń, przerośnięty owczar, ale naprawdę nie był gruby, wręcz chudawy, bo musiał na stawy taki być, tylko sierści masa. Jak wychodził po kąpieli, to wszyscy polewali, że wygląda, jakby go z pralki wyjęto :)

To ty laska jesteś. Ja niestety 60 kg i 168 cm wzrostu, rozm. buta 38 :)

Piękne są te buty, a czy wyglądają tak dobrze jak na zdjęciu, czy gorzej?
50 kg i 170 cm wzrostu chciałabyś tak? Kurde, 60 lat temu jakbyś się urodziła, to Oświęcim otworem by czekał.... Co ty wygadujesz???

A z tym wypuszczaniem myszy z łapki? Hmmm, taką bez nogi na przykład, bo łapka przytrzasnęła, można też wypuścić, czemu nie? :)

Posted

Nala... hmmmm... mogłoby być lepiej, ale takiej tragedii jak była juz nie ma.

A co do łapki i wypuszczania myszy to chodzi nie o taka tradycyjną co to przytrzaśnie na śmierć i potrafi wokół krew rozpryskać, brrr. Myśle o takich:
[URL]http://allegro.pl/myszolapka-zywolapka-pulpaka-lapka-na-myszy-i1323219260.html[/URL]

Posted

To jest Brutus Vigor, mój ukochany pies. Zawsze w moim sercu. Jak klikniecie na zdjęcie, to otworzy się w pełnym rozmiarze.

[URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=670b5e54bf76f24e"][IMG]http://images46.fotosik.pl/429/670b5e54bf76f24em.jpg[/IMG][/URL]

Posted

To jeszcze Bazi kilka lat temu :) Tego mi właśnie brakuje...
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=2b8d117820e6fefb][IMG]http://images39.fotosik.pl/444/2b8d117820e6fefbm.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Klikajcie na zdjęcia, wtedy się otworzą porządnie.

Niestety nie umiem wstawiac w jednym poście kilku zdjęć i też nie wiem, czemu są takie małe, a miały się otworzyć w pełnym rozmiarze, tak jest napisane. Więc nie wiem o co chodzi.
W każdym bądź razie to jest Lucky, ma ok. 10-11 lat, przeszła długą drogę i jest moim bardzo dobrym przyjacielem :) Uwielbiam ją. A od piątku będzie mieć kolegę, dużego, ważącego ok. 43 kg, owczarka. Trzymajcie kciuki.