Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

gratuluję nowej pracy :) ja się zapodziałam bo mi komp zdechł a Twój wątek miałam w zakładkach i nie mogłam się zebrać żeby Was odszukać. Ale już jestem i znowu wystarczyło kilka dni , a u Ciebie zmiany o 360 stopni :) Ostatnim razem jak zaglądnęłam po krótkiej nieobecności to Ci się rodzina o Dwa koty powiększyła :) , a teraz same dobre wieści życzę powodzenia Tobie i córci w nowej pracy :)

Posted

Minia - dzieki... bardzo sie ciesze bo juz w perspektywie bylo zmniejszanie zwierzycna z przyczyn finansowych.

Teraz wyplata mniej niz polowa poprzedniej bedzie ale zawsze to lepiej niz zasilek, jakos damy rade....

A tu pare nowych - koty polujace na cme w nocy w kuchni i Zara plywajaca w bajorze - to dzisiaj, tak smierdzi zdechlymi rybami i nie wiem jeszcze czym ze dzieki Bogu ze ma na jutro umowiona groomerke bedzie kapana, czesana, uszy/zeby myte i pazury obcinane.. ale najwazniejsze ze nie bedzie smierdziec - do nastepnego plywania of kors ;)

Zarcia po plywaniu i George po pol dnia w ogrodku - padniete jak kawki heheheh

Posted

Emigrantka napisał(a):
I co z Tayga?

:(

Helouuuuuuuuuuu!!! Jestem!
Tak się profilaktycznie postanowiłam obrazić, bo ja Twój wątek czytam, a Ty nawet do mojej onki nie zglądasz. Wsparcia byś udzieliła... duchowego :)
Mam młyn, ale jeszcze kilka dni i się uspokoi, oddaję do adopcji Vestę i jej 5 dzieci. Ufff....
Gratuluję zmian!! teraz będzie już tylko lepiej.
I daj mi dane do swojej małolaty :)

Posted

Kobieto niektórzy marzą o dyszce za godzinę ;) może nie z takim stażem jak Ty w Londynie ale to i tak zdecydowanie lepsze niż zasiłek.
Powiedz czy masz jakiś pomysł na Zarę , żeby sie nie darła jak wyjdziesz z domu?
A i na tych najnowszych zdjęciach widać ,że odchudzanie suczydła Wam nie idzie ;) Jak chcesz to mogę ją wziąć na wczasy odchudzające :d u mnie psy trzymają linię i mają wagę książkową :)

Posted

Tayga - wszelki duch pana Boga chwali... dobrze ze wrocilas....

Na Dogo tylko wlaze na ten watek i na Anglie, nie moge na inne bo.. niemoge pomoc a jak nie moge pomoc to... mi przykro :(

Nie obrazaj sie na mnie bo.... bo przyjade i Ci ta chuda dupe sklepe, no.......

Minia, ja mialam 22 na godzine w poprzedniej pracy (43k rocznie) i platny urlop (29 dni plus Bank Holidays) i chorobowe i wszystko - teraz 10.30 na godzine, zero platnego urlopu/chorobowego itd wiec masywana roznica :(

Zare na wczasy - juz wysylam, daj tylko namiary heheheh

Dzisiaj byla u groomers, wyglada pieknieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, do pierwszego kapania w bajorze oczywiscie.

Jak pojde do pracy to moja kolezanka dog walker bedzie suczydlo brala ode mnie przed 7:30 rano i odprowadzala kolo poludnia, po dlugim spacerze i domowym przedszkolu z jej 2 psicami ktore to sa zary najlepszymi psiapsiolkami.... jak suczydlo bedzie odwiezione do domu i tu nikogo nie bedzie to bedzie spoko. Ona nie moze przezyc jak ja z domu wychodze, jak przylazi a mnie nie ma to jest ok....Wiec bedzie chodzic do przedszkola z wlasna micha i sniadaniem w woreczku heheheh

Przeraza mnie ta nowa praca bo w zadne gajerki oprocz jednego nie wlaze, przaie 8 kg przytylam odkad odeszlam z ostatniej pracy.... bleeee a przeciez wikszych ciuchow kuowac nie bede nie?

Grrrrrrrrrrrrrrr

Posted

Emi jak ma się Twoja młodzież ucieszyć z kartki, to daj adresik. Wyślemy jej miłe życzenia z Szansunią :-)
Cieszę się że znalazłaś pracę. Może i nie jest najlepiej płatna, ale zawsze to jakieś zajęcie. Nie będziesz łapała dołów, bo nie będzie na to czasu, a jak będziesz miała chwilkę to trzeba będzie zająć się zwierzyńcem i ewentualnie poszukać lepiej płatnej roboty.
Jedna ćma a tyle kotów??? Pasibrzuch chyba najrozsądniejszy, bo zrezygnował z polowania i patrzy się na Pańcię czy mu coś dobrego do żarcia zapoda :evil_lol:

Posted

rozwiązanie z przedszkolem rewelacja :) a co do odchudzania Zarci to powiedz mi czy ona dostaje tylko karmę czy może mamusia jej w między czasie coś smakowitego podaje między posiłkami?

Posted

Agmarek, Tayga - dzieki, zaraz wam wysle adres... Mloda konczy 21 lat - 11 czerwca.. ale ten czas leci.....

Minia - ja jej nic nie podrzucam ale zdarzy jej sie kocie miski z mokra karma dorwac jak cos zostawia - uklada na swoim wyrku i wyzera, to naprawde jest malutko ale to Animonda, 95% miecha i kocie zarcie jest inne od psiego.. czasem nie mam czasu stac nad nimi i pilnowac jak skoncza i zebrac resztki wiec Zara zbiera ;)

Posted

Emigrantka napisał(a):
Agmarek, Tayga - dzieki, zaraz wam wysle adres... Mloda konczy 21 lat - 11 czerwca.. ale ten czas leci.....
Jak ja bym chciała choć na chwilę mieć znów 21 lat :-(

Posted

Cześć Emi :loveu: widzę, że same dobre wieści u Ciebie, bardzo się cieszę!
Zdjęcia kociszonów i Zarci super :multi:
Z przyjemnością wyśle córci kartkę, jak będę znała adres ;)

Posted

Masakra normalnie.

Prace zaczelam we wtorek i od wtorku tak mi spuchly kostki ze praktycznie chodzic nie moge - kazde buty (wlacznie z klapkami) tak mnie poobcieraly ze mam same rany na nogach - to od wtorku.

Wczoraj, wychodze z pracy i w momencie jakas wysypka mi sie zrobila, oglamne biale bomble - wszedzie.

NO to zasuwam do apteki myslac jakas alergia/uczulenie, kupilam Piriton i pozarlam. Nic z tego - wieczorem napuchly mi usta, wygladalam jak po nieudanym botoxie. To na dodatek do opuchnietych kostek/stop i tej wysypki. Swedzenie nie z tej ziemi.

Sobota 5 rano obudzily mnie potworne skurcze brzucha/zoladka, w lusterku zobaczylam kaczora Donalda (tak mi usta spuchly jakbym dziob normalnie miala).

Nic, dzwonie po taxi i jade z Mloda do szpitala.

W szpitalu mnie na pogotowie nie chcieli tylko do normalnego lekarza - babka mi recepte wypisuje, ze uczulenie "jakies" a ja w tym momencie dostaje takich skurczy ze wije jej sie p[o podlodze jak piskorz z bulu brzucha a w tym samym czasie drapie sie do krwi WSZEDZIE... skierowanie na pogotowie jednak - obok.

Tam mnie obsiadly pielegniarki, cisnienie/oxygen/temperatura - musialy we dwie bo jedna mnie utrzymac nie mogla tak sie wilam po chniej znowu podlodze. Testu mopcz/krew - NIC. No to uczulenie ale nie wiadomo na co, bo testow uczuleniowych nie robia, na to musze miec skierowanie i czekac .. wie ile (miesiace) do specjalisty.

Wenflon w lape i 3 jakies cos mi wstrzyknely - usnelam prawie w momencie.

Obudzilam sie jakies 1-2 godziny pozniej (film mi sie urwal), Mloda zielona kolo mnie, lekarka nade mna. Patrze - kostki widac.. wowwwwwwwwwwwwwww od wtorku wlasnych kostek nie widzialam, mysle - super, ide do domu.

Wypisali mnie, dojechalam do domu, padlam do wyrka. Mloda 6 (tek SZESC) aptek objechala zeby mi wykupic lekarstwa - sterydy mi dali niech ich szlag.

Obudzilam sie kolo 7 wieczorem bo mnie znowu zaczelo swedziec jak jasna cholera wiec laze po domu i sie drapie - jak ja pojde do pracy w poniedzialek pojecia nie mam bo to do 6 tygodni podobno moze trzymac....

Tak wygladam - cala, to jest w leprzym momencie, jak jest gorzej to jest duzo gorzej...

Reakcja uczuleniowa, podchodzi pod "hives" - pojecia nie mam jak to po polsku......

To ide dalej do wyrka zdychac....

Posted

No, masakra, rzeczywiscie.
Nie masz podejrzen od czego moglo Cie to uczulenie dopaść ? Podejrzewasz, ze to ma zwiazek z pracą???
Mam nadzieje Emi, ze to szybko ustąpi, choc te cholerne alergie najtrudniej zdiagnozowac.

Posted

Heeeeeeeeeej ! Emi, odezwij sie do nas. Wyzdrowialas ?
Ciekawa tez jestem czy dotarły kartki urodzinowe do Moniki ( czy tak jak swiateczne dalej idą na piechote )

Posted

Emi, jak Twoja wysypka? plamy poznikały?
Kartka doszła? ;)

Pani na poczcie powiedziała mi, że będzie szła 3 dni :mad: :roll:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...