Rafal84 Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Czy ktos moze mi polecic jakis dobry transporter dla jamnika taki,zeby mogl w nim spokojnie samochodem jedzic ? Jakie powinien miec taki transporter wymiary ? Narazie to szczeniak ale juz zaczynam planowac wydatki typu transporter czy cokolwiek innego byleby bezpiecznego dla psa i rodziny, ktora z nim w samochodzie jedzie. Narazie kupilismy taka smieszna torbe z karabinkiem czy jako to sie nazywa(przepraszam ale nie znam sie na tego typu rzeczach :( ),zeby go przetransportowac z Warszawki do Olsztyna w miare bezpieznych warunkach. Quote
Tunia_ Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Mam ten sam problem z Tosią, nie mam pojęcia jaki transporterek kupić... Tosia to kundelek, ma teraz 3,5 m-ca i waży prawie 4 kg. nie mam pojęcia jak duza będzie, jest ze schroniska więc rodzice nieznani :lol: Quote
nikusia Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Moim zdaniem taki transporter może być albo- na krótkie podróże np.spacer-miękki i taki "akurat" żeby psiak miał swobodę, ale taki do samochodu-to już większy, żeby pies mógł się w nim obrócić itd. A wiem że jamniorki lubią się wieercić... :D Pooglądaj internetowe sklepy, tam jest duży wybór, na pewno znajdziesz coś dla siebie. Quote
nikusia Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 A! I chciałam napisać że miałam jamniczkę 14 lat i nie miałam dla niej żadnego transporterka. Jeździła w samochodzie bez problemu, w nogach pasażera albo obok na siedzeniu-w tym przypadku można też kupić pasy specjalne dla piechów ale myślę, takie jest moje osobiste zdanie, nie wypróbowałam, że się na dłuższą metę nie sprawdzają.. Quote
Rafal84 Posted March 6, 2006 Author Posted March 6, 2006 To,ze jamniorki lubia sie krecic i wiercic wiem z doswiadczenia chodzi jedynie oto ,ze poprzedni nie lubil wogole jezdzic gdziekolwiek, ponoc jak byl maly to rodzice nie byli w stanie PKS-em dojechac do miasta odalonego o 50 km bo tak wiariowal i nie byl przyzwyczajony do samochodu bo samochod sie pojawil jak byl juz zdrowo stary ok. 6 lat jego psiego zycia i dokonca zycia juz sie nie przyzwyczail :) Jezeli ktos by mi mogl orientacyjnie podac wymiary takiego transportera to bylbym wdzieczny bo nie wiem juz, Rudolfik czyli nowym jamnior zanim dorosnie to troche minie czasu lecz wolalbym byc za wczasu przygotowany i przyzwyczajac go do odpowiedniej wielkosci transportera :) Quote
Gonia Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Sprawdż w Karusku transporter nr 3,cena około 130 zł(ATLAS 20).Ja używam też pasów Trixie dla jamników.Jedno i drugie mi sie sprawdza,a to czy pies się wierci i czy ma chorobę lokomocyjną,żależy od tego czy go przyzwyczaisz do jazdy autem.Przed wyjazdem należy tylko pamiętać,aby pies nie jadł. Natomiast nie radzę jeżdzić z psem "pod nogami" czy na kolanach.W czasie jazdy zdażyć się może ostre hamowanie,wtedy niezabezpieczony pies,może zrobić sobie albo innym krzywdę!nie wspomnę,że mnie kiedyś wlazł pod nogi w czasie jazdy(ja prowadziłam).Przeżycie koszmarne!!! Quote
Recommended Posts