marta23t Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 ewidentnie łapie depresję : to ciągłe kursowanie dom- schron jej nie służy. pewnie miała już nadzieję na to że w tym domu zostanie a tu znów boks i samotność. musimy jej pomóc bo inaczej schron dożywotnio Quote
ms_arwi Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Dzis mialam okazje blizej poznac Korbe: po wyjsciu z boksu okazalo sie, ze zachowuje sie zupelnie inaczej niz w boksie. W boksie roztrzesiona, samotna i nieszczesliwa, poza boksem... Strasznie silna, dynamiczna nie panuje nad swoja masa, bardzo nakrecona na zabawki i zaborcza w stosunku do nich. Probuje chwytac za rece jak jej sie nie chce dac zabawki, ktora sobie upatrzyla. Sunka z pewnoscia nie ma wiekszych problemow psychicznych z agresja ale z racji na swoja zaborczosc powinna najpierw przejsc szkolenie, bo wlasnie to moglo byc przyczyna jej oddawania do schroniska. Pozniej fotki z zabawy wrzuce :D I mam nadzieje, ze ciotki pomoga sprawic, zeby Korba byla na co dzien taka jak na spacerze: radosna... Quote
ms_arwi Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Ciotki, blagam Was, wspomozcie Korbe, pozwolcie jej byc tak szczesliwa codziennie! Quote
agaga21 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 http://img37.imageshack.us/img37/3029/hpim3827i.jpg na tym zdjęciu ma ogromny brzuch. czy to tylko tak zdjęcie wyszło? nie wiesz czy ona juz po sterylce? ms_arwi, czy ktoś dziewczynkę pokazał na niebieskim? czy korba dostanie szansę na normalne życie? :( :( Quote
ms_arwi Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Korba jest po sterylce z tego co wiem, w Poznaniu wszystkie suki sterylizuja rutynowo. Tylko tych najmlodszych nie sterylizuja jesli sa jeszcze za mlode. Brzuch ma chyba w porzadku, na zdjeciu to grube to jej klatka piersiowa :) Ona jest bardzo "nabita" taka. A na niebieskim ja wrzucilam, ale jakims cudem zniknal moj watek... Nie mam go nawet z swoich postach. Quote
doddy Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Lalka zdecydowanie lepiej na fotkach wygląda :) A jak z wymianą zabawek, tj. zabawka za zabawkę? Na niebieskim jej wątku nie widziałam. Quote
ms_arwi Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Tak, ona sie zmienia po wyjsciu z boksu :) Zabawka za zabawke nie ma wiekszego problemu. Chyba, ze sobie upatrzy jakas konkretna, to musi ja dostac, jest bardzo zdeterminowana, ale nie jest przy tym agresywna. Po prostu skacze i probuje chwycic zawabke, a jak sie nie da, to za reke pociagnac zeby dosiegnac zabawki. Sunka jest z pewnoscia do opanowania dla kogos doswiadczonego bardzo. Na niebieski nie wiem jakim cudem skasowalo... Bo zakladalam chyba dwa dni temu... Quote
doddy Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Na niebieskim nic nie ma w profilu, aby był zakładany taki wątek. Może Natalia_aa będzie coś wiedzieć więcej. Wątku nie kasowaliśmy. Quote
ms_arwi Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 doddy napisał(a):Na niebieskim nic nie ma w profilu, aby był zakładany taki wątek. Może Natalia_aa będzie coś wiedzieć więcej. Wątku nie kasowaliśmy. Zaloze jeszcze raz, bo tez mnie to bardzo zdziwilo... Ale z systemami to roznie bywa... Quote
ms_arwi Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Blagam ciotki, pomozcie zabrac sunke ze schroniska... Pomozcie jej zaczac zyc... Quote
andzia69 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 ja w tej chwili na razie mogę wspieać jedynie ...duchowo sunię:( z kasą mi się coś odblokuje ale dopiero w połowie czerwca niestety:(:( a muszę się z moich wcześniejszych deklaracji wywiązywać... Quote
ms_arwi Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Ja tez licze, ze od czerwca bede lepiej wygladac finansowo zeby wspomoc rednoske... Ona musi miec szanse :) Quote
fioneczka Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 wpiszcie 20,- ode mnie dla dziewczynki więcej póki co nie dam rady od kiedy wpłaty i na czyje konto ? Quote
ms_arwi Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Wplaty jak znajdzie sie nieco wiecej deklaracji, zeby bylo wiadomo, czy sunke zabieramy. Ja mysle, ze od czerwca moglaby juz trafic na to szkolenie najpozniej. Mam nadzieje, ze do tego czasu sie uzbieraja deklaracje. Co do konta do wplat, to Ania z Poznania mowila, ze musi z agaga porozmawiac, wiec tu pytanie do agagi, czy udostepni swoje konto? Czy mam zbierac na swoje? Quote
ms_arwi Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Na razie, dopoki Ania nie skonsultuje sie z Agata moze bede zbierac wplaty na swoje konto - mam nadzieje, ze nikt nie bedzie mial nic przeciwko? Jesli Agata zadecyduje pozniej, ze przejmie te wplaty, wtedy przeleje jej wszystko co zdaze uzbierac. Bardzo mi zalezy na szczesciu tej pieknej sunki! Ciesze sie, ze jestescie z nami i nas wspieracie :) Zobaczycie jaka jeszcze Korba bedzie grzeczniutka :) Quote
baster i lusi Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 ms_arwi napisał(a):Na razie, dopoki Ania nie skonsultuje sie z Agata moze bede zbierac wplaty na swoje konto - mam nadzieje, ze nikt nie bedzie mial nic przeciwko? Jesli Agata zadecyduje pozniej, ze przejmie te wplaty, wtedy przeleje jej wszystko co zdaze uzbierac. Bardzo mi zalezy na szczesciu tej pieknej sunki! Ciesze sie, ze jestescie z nami i nas wspieracie :) Zobaczycie jaka jeszcze Korba bedzie grzeczniutka :) Wierzę w to i całym sercem jestem z wami. Quote
agaga21 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 natalia, jesli uzbiera się jeszcze troche deklaracji i znajdzie się miejsce w hoteliku, to można by sunię podciągnąć pod bb. wtedy jak najbardziej moge zbierać kasę. jesli nie to nie udostępnie swojego konta, bo nie będę w stanie rozliczac jej osobno, boje się ze mi się coś pomiesza, pomyli. ze mnie jest strasznie kiepska księgowa. wolę sobie więcej nie mieszać. ja jednak liczyłam na to, że fundacja ast zaopiekuje się małą, bo my mamy w planach zabrać inna sunię. Quote
ms_arwi Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Niestety Fundacja AST nie zamierzala zabrac Korby, bo nie maja miejsca dla takie psa jak ona. U nich raczej miejsce znalazlyby starsze i spokojniejsze astki. Czy jest szansa, ze to miejsce sie znajdzie od czerwca? Sunia inaczej bedzie siedziec w budzie tak dlugo az sie nie znajdzie... Quote
baster i lusi Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 odbijanie piłeczki?czy nikt nie chce pomóc tej suni? Quote
agaga21 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 natalia, ile jest w sumie deklaracji? pani grazyno, ja nie odbijam piłeczki. po prostu boję się, że nie podołamy z kolejnym trudnym psem. pieniądze szybko się skończą jesli nie będzie stałych wpływów. candy, baron, dixon siedzą już chyba rok. z simensem tez nie bedzie łatwo-to wymagajacy pies. ja sie po prostu boję, że przyjdzie taki moment, że nie damy rady. Quote
Enigma79 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Współczuję i trzymam kciuki, żeby się udało...wiem, co to znaczy, gdy brak dt/ds... Jeśli ustalicie szczegóły, proszę o dane do przelewu w PW, na razie wpłacę jednorazowo 30 zł. Quote
ms_arwi Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Enigma79 napisał(a):Współczuję i trzymam kciuki, żeby się udało...wiem, co to znaczy, gdy brak dt/ds... Jeśli ustalicie szczegóły, proszę o dane do przelewu w PW, na razie wpłacę jednorazowo 30 zł. Najgorsze, ze sunka nie moze trafic do zwyklego DT ani do DS tak po prostu. Trzeba najpierw pomoc jej sie przystosowac do normalnego zycia... agaga21 napisał(a):natalia, jesli uzbiera się jeszcze troche deklaracji i znajdzie się miejsce w hoteliku, to można by sunię podciągnąć pod bb. wtedy jak najbardziej moge zbierać kasę. jesli nie to nie udostępnie swojego konta, bo nie będę w stanie rozliczac jej osobno, boje się ze mi się coś pomiesza, pomyli. ze mnie jest strasznie kiepska księgowa. wolę sobie więcej nie mieszać. ja jednak liczyłam na to, że fundacja ast zaopiekuje się małą, bo my mamy w planach zabrać inna sunię. agaga21 napisał(a):natalia, ile jest w sumie deklaracji? Poki co 75 zl stalych. Ale miejmy nadzieje, ze bedzie lepiej! Quote
Recommended Posts