Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poznałam Korbę dzisiaj osobiście. Sunia jest fantastyczna, nie taki diabeł straszny :diabloti:, okazało się, że świetnie zna komendę SIAD, jak tylko zaczyna się zbytnio nakręcać wystarczy SIAD i uspokaja się.
Zdjęcia tego nie oddają ale dzisiaj odkryłyśmy, że chyba w Korbie jest nieco z bordeauxa......

• Replies 326
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie uwierzycie... bo ja tez nie moglam uwierzyc jak wczoraj sie dowiedzialam... Korba wczoraj zostala adoptowana! Dzisiaj bylam w schronisku sie dowiedziec dlaczego ja wyadoptowano i komu... Okazalo sie, ze trafila sie jakas pani, ktora jest spora szansa, ze znajdzie wspolny jezyk z Korba! Pani z doswiadczeniem, pani zdeterminowana... Takze trzymamy kciuki za Korbe!

Teraz pozostaje sprawa deklaracji i pobytu w hoteliku. Czy przenosimy te deklaracje na innego poznanskiego asta, ktory bardzo potrzebuje pomocy? Tu jego krotki opis:

Pregus
Pies 2 lata. Zachowuje sie jak duze, rozkapryszone dziecko.
UWAGA: jest to bardzo niepewny pies. Toleruje tylko niektore osoby, na inne rzuca sie na kraty. Uwielbia jedna z wolontariuszek Anie i Sebastiana. Szaleje za nimi! Co ciekawe po wyjsciu z klatki jego agresja ukierunkowana na wszystkich zniknela. Byl tez wstepnie sprawdzany przez szkoleniowcow przyjezdzajacych do schroniska, ktorzy stwierdzili, ze jest to pies, ktorego z pewnoscia mozna szkolic.
Sebastian bardzo martwi sie o tego psa, zle znosi pobyt w klatce. Podgryza sobie ogon...
Z tego wylania sie obraz psa, ktory potrzebuje szkolenia... ktore jest jego JEDYNA szansa na normalne zycie...

Posted

chita napisał(a):
szok...nie ciesze sie zeby nie zapeszyc ale mam wiellllllka nadzieje ze to TEN dom, moja deklaracje chetnie przeniose....

Wiesz jaki ja szok przezylam... i caly schron... ale wszyscy czekaja na to, co sie stanie...

Posted

baster i lusi napisał(a):
Ale z drugiej strony szkoda by było zaprzepaścić miejsca u P. Marka.

Chcemy kogoś tam wysłać, kilka psów jest w tym schronisku, którym przydałoby się szkolenie.... Np. moja ulubienica Lala, jest naprawdę spora, a podobno na smyczy ciągnie jak koń. Poza tym nie ma z nią problemów, dziewczyna jest niesamowicie słodka.

Posted

ania z poznania napisał(a):
Chcemy kogoś tam wysłać, kilka psów jest w tym schronisku, którym przydałoby się szkolenie.... Np. moja ulubienica Lala, jest naprawdę spora, a podobno na smyczy ciągnie jak koń. Poza tym nie ma z nią problemów, dziewczyna jest niesamowicie słodka.

Lalka ciagnie na smyczy... ale mniej niz Korba chyba ;) i jak sie zmeczy nieco bieganiem to juz nie ciagnie :) Lala jest do adopcji bez szkolenia nawet. Ona ma wspanialy charakter! I uwaga, toleruje inne psy!

Posted

GochaT napisał(a):
Ja swoje nedzne 15,00 zł na pręgusia chętnie przeniosę a Korba ...ty szczęściaro , jestem pewna,że tym razem będzie ok

Wcale nie nedzne! Dzeki kazdej wplacie te psiaki sa blizej nowego zycia!

Posted

Oczywiście! A pręgus na żywo jest duuuuuużo piękniejszy niż na zdjęciach, naprawdę imponujący i oryginalny pies.

Pregus jest wieeelki... imponujacy... i zachowuje sie jak dzieciak ;)

Posted

baster i lusi napisał(a):
Czy Pręgus ma swój wątek?Swoją deklarację na Korbę przenoszę na niego.Czy są jakieś wieści z nowego domku Korby?

Nowy domek Korby bedzie z pewnoscia wizytowany. Korba to zbyt wyjatkowa sunia zeby nie sprawdzic :)
Pregusowi zaloze watek jak beda nowe fotki Pregusa poza kratami.

Aniu, czy Pregus bedzie mogl pojechac zamiast Korby? On jest takim duzym dzieciakiem i nie wie co wolno a czego nie... Ale bardzo lgnie do swoich opiekunow.

Posted

ms_arwi napisał(a):

Aniu, czy Pregus bedzie mogl pojechac zamiast Korby? On jest takim duzym dzieciakiem i nie wie co wolno a czego nie... Ale bardzo lgnie do swoich opiekunow.

Oczywiście! Ważna jest rezerwacja, Markowi to nie robi różnicy z którym psem będzie pracował.

Posted

pinkmoon napisał(a):
Ale może lepiej poczekać jeszcze choć trochę, czy domek Korby na pewno sobie z nią poradzi?

Tylko miejsce u Marka nie moze czekac... Szkoda byloby stracic taka okazje... Poki co Korba nie wrocila i trzeba miec nadzieje, ze tak pozostanie. Jesli wroci, to pojedzie Korba, jesli nie, Pregus... Tak chyba bedzie najlepiej.

Posted

Dokładnie, zaczną się niedługo wakacje i może nie być miejsca aż do września.

Natalia, po jakim czasie Korba wracała z adopcji tak zazwyczaj?

Oj krotkim Aniu... Tygodniowym?