Kamila_s Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Zakladam ten watek gdyz moja mama wczoraj wieczorem znalazla szczeniaki na dworze...ktos je porzucil...sa sliczneeeeeeeeee!!!!!!!!!!! niestety nie mogla ich zatrzymac nawet na doemk tymczasowy ze wzgledu na Maxa,ktorego ma na domku tymczasowym oraz kotka..naszego domowniaka... w schornisku nie maja szans szczeniaki... PROSZE O POMOC W OFIAROWANIU DOMKU TYMCZASOWEGO!!!!:-(:-(:-(:-( Quote
xmartix Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 zapisuję się SZUKAMY DT DLA SZCZEKÓW!! Quote
Kamila_s Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 dzieki xmatrix...ja juz pisze gdzie sie da..moze akurat ktos sie zlituje i na jakis czas je wezmie....sa sliczne wiec domek by sie znalazl predko.... tylko kto je wezmie???????:-((((((((( xmatrix..nie wiesz czy udalo by sie komus zrobic im fotki????? Quote
kaja555 Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 a napisz w pierwszym poście ile ich jest i jak wyglądają Quote
xmartix Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 a jak one wygladaja? może by się jutro udało, ale nie obiecuję dałam info na wrocławski wątek Quote
Kamila_s Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 kolo 13_14stej bede rozmawiala z moja mama i zaraz wszystko napisze..jak wygladaja itd...wiem,ze jesden byl rudasek...sa 2 lub 3:-( napisze zaraz po 13-14stej....... ja tez juz rozsylam gdzie sie da Quote
Kamila_s Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 juz wszytsko pisze:-( psy ktos wrzucil do windy....jezdzily tak biedne w kartonie i ktos uslyszal ich plakanie..... zadzwonili do mojej mamy gdyz wiedza,ze ona pomaga psiakom.... maja kolo 2 miesiecy....sa dwa...jasne miodowe..kolor taki rudawo zloty wpadajacy w miod...... Quote
xmartix Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 podnoszę bo pilne!! nie wiem czy Demi będzie miała jutro czas na nie ale zapytam ją czy będąc w schronie mogłaby do nich zajrzeć i im ogłoszenia porobić nie wiadomo też jak ich stan zdrowia.. Quote
amensalizm Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Na prawdę tak źle jest w schronie ze szczeniakami? Jak ja byłam to jakaś pani próbowała ubłagać p. Lidkę by wydała jej szczeniaka wcześniej, a podobno chętnych jest mnóstwo. Gdzie jest prawda? Quote
ellensilla Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Ciotki, wrzućcie jakieś fotki to podsunę mojemu TŻ pod nos i pomarudzę mu :) Nie wiem czy dałabym radę wziąć na DT dwa, ale może chociaż jednego ;) Quote
Korenia Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Wiadomo, że maluchom najlepiej byłoby w domu, ale u nas w schronie nie mają źle. Maja ciepło, mają co jeść, mają opiekę weterynaryjną i na prawdę bardzo szybko znajdują domy. Jedynie co nie jest fajne to, to że nie możemy spotem sprawidzic do kogo poszły. Przed nami weekend myślę ze po weekendzieich już nie będzie :) Nie ma się co martwic! Gorzej jak dorosły pies lub podrostek trafia do schronu, ale brzdące przeważnie szybko znajdują domki. Edit: Przeczytałam na spacerowym, że jakieś miały parwo... to już gorzej :( Quote
Kamila_s Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 no wlasnie....jak ma byc dobrze jak panuje parwo????????????????zreszta sama czytalas co pisala ULV??wziela 3 szczeniaki i dwa umraly na parwo a trzeci walczy o zycie........... zdjec niestety nie mamy..moja mama nie zdarzyla trzasnac... wiem,ze sa naprawde sliczne....moja mama nawet sie zastanawiala czy nie jakies rasowe.... byly strasznie przestraszone.....sa koloru miodowego wpadajace w rudy... czy ktos pomoze?????udalo sie cos dowiedziec?????? Quote
Kamila_s Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 zreszta sama pisalas na watku spacerowym: Gorzej, że tam dość dużo szczeniaków siedzi! 2 astowe zasmarkańce, 3 dzikie przywiezione 3 dni temu jakoś, 1, 1, 2 a'la collie, 1 duży leczony i 1 starszawy dzieciuch. prosze jezeli ktos cos pomoze..ja moge placic za jedzenie dla tych maluchow..gdyby tylko ktos je na jakis czas stamtad wzial???......... Quote
xmartix Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 porposiłam Demi o zdjęcia moze się uda może być problem ze znalezieniem dt bo nikt nie ma kasy na leczenie parwo jeżeli byłyby chore :( Quote
Kamila_s Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 xmatrix dzieki!!!:-) jak beda zdjecia to moze sie uda je wyciagnac... ja w razie czego pokryje rowniez koszty leczenia parwo!!!! Quote
Korenia Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Jak parwo to chyba trzeba podac surowice, nie? To trzeba pytac Ulv lub Bianki, bo one obcykane... Quote
xmartix Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 chyba został jeden z tych 2 czekam na zdjęcia wszystkie szczeki co poszły do domów ze schronu umarły z tego co wiem Quote
strup Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Przeprasza czy szczeniaczki a'la collie mają swój wątek? Quote
Kamila_s Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 w takim razie czekam na zdjecia...xmatrix ,a ten pierszy adoptowany???? Quote
Koperek Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Kamila, czy te dzieciaczki to jeden taki większy, grubszy, beżowo- miodowy, a drugi taki szczuplejszy, nieco wyższy o chudszych łapkach i ciemniejszym grzbiecikiem?? Quote
Koperek Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Kamila, czy te dzieciaczki to jeden taki większy, grubszy, beżowo- miodowy, a drugi taki szczuplejszy, nieco wyższy o chudszych łapkach i ciemniejszym grzbiecikiem?? Quote
Kamila_s Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 tak Koperel...to te......widzialas je??? sa jeszcze???jak sie czuja??? nie da sie zrobic im zdjec?????? Quote
Koperek Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Kamila_s napisał(a):tak Koperel...to te......widzialas je??? sa jeszcze???jak sie czuja??? nie da sie zrobic im zdjec?????? Jak byłam wtedy to pewnie, że się dało zrobić foty, ale skąd miałam wiedzieć, że to akurat te szczeniaki? ;) Od tamtej pory nie byłam w schronie, więc podejrzewam, że już zostały adoptowane- ciekawe tylko w jakim stanie.... :( Quote
Recommended Posts