Aga_Mazury Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Szejk..pisz co u Ciebie...............:) Quote
Viktorija Posted March 17, 2006 Author Posted March 17, 2006 co nowego u Szejka, to moze tylko Lilithian napisac, bo ja nie wiem :( Panna L. go odwiedza, to moze coś napisze o sikaniu!!!! Czy siknła dziś sam znów? Co do laury, to chyba nie mamy takiej w schronisku, więc moze być! Trzeba bedzie poprosić na SGGW, zeby w kompie zmienili na Laura, Ciekawe czy będa chcieli. Chociaż z mojego doswiadczenia wynika, ze ludzie źle reagują na psy nazywane ludzkimi imionami...Niesttey większosci ludzi wydaje sie to jakieś nie mna miejscu. A moja sunia nazywa sie Zosia :) Ale dla dobra Łamki (fuj,fuj) moze inne imię? Quote
Lilithian Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 właśnie wróciłam od szejka. wesoły jest i strasznie nie chciał mnie wypuścić. posiusiał troche kropelkami ze złości że już ide. Łamka strasznie sie boi. pogłaskalam ją troche ale chowa sie w kąt. No i jutro wielki dzień :] - przeprowadzka :D Quote
Aga_Mazury Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 ..a co lekarze na to, że wczoraj sam siusiał?.to może te lekarstwa zaczynają działac?...jakie sa rokowania teraz naszego bidulka..noooo...a zarazem szczęściarza:) Quote
Viktorija Posted March 17, 2006 Author Posted March 17, 2006 Ciekawe czy już sikal norlanie, jak Cie nie było... Może jednak sika? Penwie nikt nie ma czasu, zeby to sprawdzac i stwerdzić? A moze było nasikane na podłogę w jego pokoju? Co do łamki, to mi sie wydaje, ze ona coraz bardziej jest tam wystraszona. Czy była już wysterylizowana? Zeby ja szybko zabrać... Quote
shantara Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Właśnie wróciliśmy od Szejka. Byliśmy z nim na spacerku. Siusiał kropelkami. W pokoju nasiusiane nie było. Szejk był dziś bardzo wesoły i cały czas chciał się bawić. Quote
hariri Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Jutro zabieram szejka do jego nowego domu.Czeka na niego piękna buda i bernardynka Sara.Mam nadzieję że się polubią.No i przy takiej damie to na pewno szybko wyzdrowieje!!! Quote
Aga_Mazury Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 czy ten domek to tymczasowy?..czy już na stałe?...piszcie, piszcie...wszystko co u niego się dzieje bo się o niego martwię... Quote
Lilithian Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 na stałe :] dziś po południu pójde sie z nim jeszcze pożegnać to coś napisze. Quote
Aga_Mazury Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Lilithian.ale będziecie pisać jak tam sie sprawuje, jak mu jest......i w ogóle co ze zdrowiem.............plisssssssssssssssss:placz: .bardzo sie cieszę, że będzie miał towrzyszkę......i co najważniejsze DOOM :) Quote
wanda szostek Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Przenieście Pieska Do "ma Dom". Będą Bardziej Widoczne Psy W Potrzebie I Może Szybciej Uzyskają Pomoc. Cieszę Się, że To Się Tak Dobrze Skończyło Quote
Viktorija Posted March 19, 2006 Author Posted March 19, 2006 Prosze tak nie pisac. bo moderator przeniesie jego wątek. jak będzi ejuż można, to z pewnoscią go przeniesiemy. Jak na razie psy się ze sobą nie ponazły i nie wiemy jescze niec, bo dopiro koło 15-16 dziś, w niedzieel, będzie przewiziony do nowego odmu. Nie chcę zapeszać i dopóki wszystko sie nie uda do końca, to piesek jest nadal w potrzebie, prawda? Włąsnie. Trzymajcie kciuki dziś koło 15, bo wczoraj nie było na sggw Pani doktor, która sie Szejkiem opiekuje i cała akcja przeniesiona na dziś! Powodzenia Szejkusiu!!!! Dzięki wszystkim, którzy nam pomagają! Quote
Aga_Mazury Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 trzymamy kciuki i to MOCNO!!!!!....napiszcie co ze zdrówkiem Szejk-a i oczywiście sprawozdanie z przeprowadzki.....nie moge sie doczekac.:) Quote
Viktorija Posted March 19, 2006 Author Posted March 19, 2006 Mam mieć telefon dopiero wieczorem, jak będę coś wiedziała, to dam znac Quote
Viktorija Posted March 19, 2006 Author Posted March 19, 2006 Słuchajcie! Jest super! Szejk jest w nowym domu. Myślę, ze mozna go przenieśc do odp. dzialu. na opczątku bernzrdynka rzuciła sie na niego, ale po chwili już byli najlepszymi przyjaciółmi. bawili sie i Szejk nawet zapomniał na chwilę o rafale, który sie nim opiekował i opiekuje. Acha, własnie potrzebne będzie pomoc z 1 lub 2 osób do wyprowadzania i podawania leków oraz cewnikowania, bo tym ma sie zajmowac Rafał, ale moze kiedyś mu coś wypadnie i nie będzie miał czasu. Za tydzień Szejk ma jechac na kontrole na SGGW i zobaczymy co dalej z tym pęcherzem. Jak na razie nie jest jendak dobrze :( Rafał dostała od p. doktor cała rozpiskę i rózne dziwne tableki, gdzie ma zaznaczac przez tydz. wszsytkie kupki, siusiu, leki i kazde jego inne zachownie. pozwoli to wtedy lepiej postawić diagnoze po tygodniu. Dobrze, ze szejk ma już sowje miejsce, ale gdyby nie pomoc Lilithian i Rafała, to nic by z tego nie wyszło! Dzięki Trzymajmy kciuki za Szejka!!! Quote
shantara Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 A w którym miejscu Warszawy znajduje się teraz Szejk? Quote
Aga_Mazury Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Szejk czyli co?...mam odpiąc sobie już Twój banerek?..zdrowiej i bądź szczęśliwy.......:) Wielkie ukłony dla Lilithian, rafała i dla Ciebie Victorio.....i z wielka nadzieją czekam na dobre wiadomości co do stanu zdrowia....i jak można to na bieżąco co tam u Skarba słychać.:) Quote
Viktorija Posted March 19, 2006 Author Posted March 19, 2006 Z pewnością będziemy pisac. myślę, zebanerek mozna juz zdjac. Może zaraz zabiorę sie za następne nasze pieski na SGGW, żeby już nie wracały do schroniska. Może będzie nowy banerek? ;) Co do Szejka, to przebywa na Woli. Każdej osobie, która chciałby pomagać mogę dać na pw tel do Rafała. dzieki wszystkim!!! Oczywiscie nie sprawdziałm jescze ile kasy wpłynłeo na Szjeka, ale ponieważ rachunek wynosic będzie ponad 2 tys. (już odebrałam jedne na prawie 2 tys., to z chęcią przyjmiemy takze datki finansowe na opłacenie jego leczenia. Jak będzie wiecej kasy, to będzie juz a conto nastepnych psiurków na SGGW. Za operacje nogi casha i inne dotychczasowe zabiegi musimy zapłacić ponad 700 zł. A on wciąz jest w szpitalu i każdy dzień to wieksza kwota. lilithian będziesz chodzić do innych psiaków? Quote
hariri Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 UFFFF! No to chyba wszystko sie udało.Właśnie wróciliśmy ze spaceru.Sara chyba zaakceptowała nowego sublokatora.Co prawda od czasu do czasu pokaże mu kto tu jest "kierowniczka".Wtedy szejk ucieka ale po chwili wraca i jakby nigdy nic się nie stało podgryza jej łapy i szyję.Piją wodę z jednej miski.Słodki widok!Szejk na razie nie wchodzi do nowej budy ale miejmy nadzieję że mu odmieni.... Quote
Lilithian Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 bede chodzić i zorganizowałam więcej osób w tym celu :D Szejk dziś strasznie rozrabiał. Strasznie sie ciesze że sie zaprzyjaźnił z Sarą (bernardynką). No i od poniedziałku zajme sie kolejnym psiakiem, na początek zrobie mu zdięcia. przydadzą sie do sklecenia jakiegoś plakatu :) Quote
ewa_m Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Super czyta sie takie wiesci. Strasznie sie ciesze, ze kolejna chora bida znalazla kochajacy domek. Czas zmienic tytul, zeby szybciej znalazl sie w dziale szczesciarzy. Quote
Viktorija Posted March 20, 2006 Author Posted March 20, 2006 Racja, juz zmieniałam. Zapomniałam. :) Quote
Lilithian Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 byłam dziś z łamką na spacerku, jeszcze sie boi ale w końcu sie przełamała. jest taka słodka. czy ona ma swój wątek? Quote
shantara Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Ja dziś też widziałam Łamkę , Casha i Boksia. Wszystkie są słodkie. Łamka jest strasznie nieśmiała. Moim zdaniem pasowałoby do niej imię Laura - może by jednak na takie zmienić? Cash jest cudowny. Strasznie sympatyczny i ma takie smutne oczka. Boksio to prawdziwy twardziel za to:) Koniecznie psiaki muszą mieć wątki. Quote
Recommended Posts