Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 413
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Banerek by sie przydał i jakies plakaty. W naszej ksiedze gosci na stronie ktoś napisał: " POMYSLALAM ZE MOGĘ ZROBIĆ PLAKATY , NA KOMPUTERZE I POKSEROWAC JE POZNIEJ, POROZWIESZAC.
Czy moze ma ktos jakies sugestie, jak fajnie byloby aby to wygladalo,zoobowiązuje się pokserowac to osobom chętnym i porozsyłac,
co wy an to ?". A moze ktoś przygotowałby projekty plakatów i wysłala mailem do tej Pani, to je wydukuje i powieli! Może ktoś z Was miałby czas na przygotowanie jakiegokolwiek plakatu i skontaktowanie się z tą Panią? Sorki, ale ja sie nie wyrabiam juz sama... Możnaby go rozwieszać w lecznicach i innych miejscach... Chyba jest ktos, kto by mógł zająć się Szejkiem....
Poza tym Lilithian, czy mogłabys też zabierac czasem Łamkę i casha na wydział? Moze im chociaż by sie udało i nie musieliby wracać do schroniska...
cash jest taki milutki! Wszystkich kocha...Tylko kto pokocha jego? A Łamka, to młodziutka, śliczna sunia...
No i jeszcze Boksio...Z problemem z okiem...
O boże...

Posted

plakaty o szejku są. wiszą u mnie na wydziale. wiele osób zainteresowało sie wyprowadzaniem piesków z kliniki wiec spróbuje to jakoś zorganizować żeby cash i łamka też mieli opiekunów. mam też zdiecia szejka wiec jeśli ktoś będzie sie zajmował banerem to chętnie wyśle. zbieram sie i jade do szejka.

Posted

..napisałam prośbę do lupe.....no zobaczymy..ponieważ napewno ona ma wiele pracy..i nie można od niej wymagać...żeby robiła wszystkim banery....ale poczekajmy na jej odpowiedź...............:).a swoją drogą.chętnie sama bym się tego nauczyła i odciązyła troche lupe..a i w ten sposób pomogła maleństwom...

Posted

..............ołłłłłłłłłłłłłłł........jeeeeeeeeeeeeeee......lupe mi własnie odpisała.........że zrobi nam banerek................ołłłłłłłłłłł.........jeeeeeeeeeeee.........LUPE jesteś aniołem :laola: ......

Posted

Lupe,jaki piekny!!!
I ta wiadomosc o domku...Nawet jak tymczasowy to super (zwlaszcza po tych wiesciach o studentach praktykujacych cewnikowanie)...
Viktoryja, ja juz mysle jak tu wiecej forsy zorganizowac...
Bede robic co sie da...

Posted

Hej,
Nie chciałam nic na razie pisac, żeby nie zapeszac, ale w takim razie powiem otwarcie wszystko co wiem.
rafał, który na przemian z Lilithian opiekuje sie i odwiedza Szejka od chyba już miesiaca albo i lepiej, pokochał go bardzo i szukał mu domu ze wszystkich sił :)
No i wszystko wygląda na to, ze sie udało!!!!
Domek, i to na ZAWSZE, oferuje Pan, który jest właścicielem sklepu dla zwierząt, ma dom z małym ogrodkiem w W-wie, trzyletnią bernardynkę (z która Szejk musi sie polubić :cool3:), ale najwazniejsze, jest prawie sąsiadem Rafała, który będzie pomagał nadal w zajmowaniu sie psem!!! Będzie jeździł i cenikował itp., zeby Pana odciążyć.
Próbę zawiezienia psiura do nowego domu podejmą w sobotę.
Zobaczymy co i jak wyjdzie. Trzeba mocno trzymac kciuki za oba psy i obu Panow :eviltong:

Pamiętajcie jednak o naszych innych psiaczkach w szpitalu i schronisku :-(
Jak tylko nadrobuie nieco zaległosci w pracy, to zaraz pozakładam wątki innym psiakom.

Oczywiscie to nie koniec wątku o Szejku, bo przeciez nie wiemy, czy wszystko sie uda, jak dalsze leczenie, bo na razie nie widac skutkow...:shake:, a zbiórka kasy na rachunek Szejka trwa (przypominam, że jest to koło 2 tys. zł)

Posted

Boże!!! sam sikał!!! geniusz!!! Mądry psiak! Cud!!! :laola:
Czy pani doktor juz wie?!

Co do Łamki, to trzeba jej wymyślić jakies lepsze imię... To nie wiem kto wymyslił, ale jest tragiczne...
Ona ma zwichniętą noge i miała być wysterylizowana. Czy już jest?
Oprócz tego ma około 1,5 r - 2 lat. jest od malutkiego szczeniaczka w schronisku. Kiedyś ktios zostawił w nocy pudełko pod brama, a w środku 8 szt. malutkich dziewczynek. M.in. Lawa, Lotos, z naszej strony , Luiza itp, no i ona.
Fajnie by było, zeby nie wracała już do schrosnika.
Ona jest bardzo miła, ale nieco płochliwa, bo nie zna miasta, tłoku, domu..Nic. I tak jestem z niej dumna, bo zachowuje sie na SGGW wspaniale, a myślałam, że umrze na zawał zaraz....
Trzeba jej tylko poświęcić trochę opeiki i uwagi...

Posted

jak szejk pojedzie do nowego domu to sie nią zajme. chyba jeszcze nie jest wysterylizowana. z ta radością to poczekajcie żeby nie zapeszyć...ale faktycznie siusia strumieniem, już nie kropelkami.
pomyśle nad imieniem. domu też poszukamy :] słodka jest