Enigma79 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 O wiadomosc jednak dotarla i po co te nerwy moje :) Do schroniska mialam isc dopiero w sobote ale jesli uda mi sie ktoregos dnia wyrwac z pracy, pojade i wypytam dokladnie o tego pieska.Napisze wtedy w tym forum, czego mi sie udalo dowiedziec...chybaze chcecie, zebym zadzwonila teraz do schroniska.Ale nie wiem, czy przez tel udziala jakichs informacji. Widze Fergilka, ze Ty tak samo pracujesz jak ja :) :) czyli na Dogomanii :) Quote
carolinascotties Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 wlasnie zastanawiam sie, czy w schronisku udziela odpowiedzi... jesli Cie znaja to moze powiedza, jak sie ma piesek...? Quote
Enigma79 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Pani chciala wiedziec, jaki psiak ma numer....musialam odszukac i podalam jej nr 267/10 bo taki widnieje przy obrozy pieska na zdjeciu ale nic juz z tego nie rozumiem bo ja jej mowie, ze on jest bialy a ona mowi, ze czarny :( Kurcze, moze im sie cos z numerami pomylilo.W kazdym badz razie - cytuje - ten czarny terier (?) jest potluczony, nie ma zlaman i czekaja, czy zglosi sie wlasciciel.Przywieziony z okolic Klucza.Hm.... chyba stalam sie daltonistka. Quote
Enigma79 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 No tak...on nie jest bialy tylko taki bezowy / zolty i na grzbiecie czarny,to jest ten :) Pani mowila,ze nie ma obrazen wewnetrznych. Ale potluczenia tez potrafia bolec... i do tego ten stres. Quote
carolinascotties Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 :( dziekuje za wiesci? czy psiak ma swoj watek na terierkowie? Quote
Enigma79 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Nie wiem... jestem tutaj dosc krotko, nawet jeszcze nie wiem co to za skrot ON lub ONKA ? :) Quote
rita60 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 carolinascotties napisał(a)::( dziekuje za wiesci? czy psiak ma swoj watek na terierkowie? Tak ma.......... Quote
rita60 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Enigma79 napisał(a):Nie wiem... jestem tutaj dosc krotko, nawet jeszcze nie wiem co to za skrot ON lub ONKA ? :) ON-owczarek niemiecki Onka zona owczarka/sunia owczarka niem/:razz: Quote
kamilqax95x Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Enigma79 napisał(a):Nie wiem... jestem tutaj dosc krotko, nawet jeszcze nie wiem co to za skrot ON lub ONKA ? :) no i jeszcze jest donki czyli długowłose owczarki niemieckie ;) Quote
Enigma79 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Dzieki dziewczyny :) jezyk dogo coraz lepiej opanowany (DT,DS, ON,ONKA) Quote
kamilqax95x Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 Jest tez TM (Tęczowy Most) :( niestety też często tu używany Quote
rita60 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 kamilqax95x napisał(a):Jest tez TM (Tęczowy Most) :( niestety też często tu używany O matko i corko,ale mnie wystraszyłas:shake:myslałam,ze cos sie stało z tym małym. Quote
LAZY Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Fergilka uważaj, zeby Ci w pracy dogo nie przyblokowali:) Mam nadzieje, ze psiak po wypadku się zagubił i właściciel sie odnajdzie! Quote
carolinascotties Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 ufff - mnie tez wystraszylas tym skrotem teczowym ufff.... Quote
rita60 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Jak sie czuje ten terierek ? Tez mam cicha nadzieje,ze wroci do swojego domku:roll: Quote
rita60 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 rita60 napisał(a):Jak sie czuje ten terierek ? Tez mam cicha nadzieje,ze wroci do swojego domku:roll: Ponawiam pytanie........... Quote
Enigma79 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Rita60 - jezeli nic nie stanie na przeszkodzie, jutro z rana wybieram sie do schroniska i jak wroce, napisze co z tym pieskiem a takze innymi. Jakos nie mam smialosci "zawracac" glowy pracownikom... a chetnie bym sie dowiedziala co sie stalo z pieskami, ktorych nie ma w szczeniarni - czy zglosil sie wlasciciel czy zostaly przeniesione do innego pomieszczenia / boksu. Quote
rita60 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Enigma79 napisał(a):Rita60 - jezeli nic nie stanie na przeszkodzie, jutro z rana wybieram sie do schroniska i jak wroce, napisze co z tym pieskiem a takze innymi. Jakos nie mam smialosci "zawracac" glowy pracownikom... a chetnie bym sie dowiedziala co sie stalo z pieskami, ktorych nie ma w szczeniarni - czy zglosil sie wlasciciel czy zostaly przeniesione do innego pomieszczenia / boksu. Enigma dowiedz sie prosze,bo własciwie nie wiadomo na czym stoimy:roll: Quote
Enigma79 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Dobra wiadomosc :) Bylam rano w schronisku - terierek dochodzi do siebie :) tzn jest juz calkiem dobrze, jak nie ten pies. Bylam z nim dzisiaj na spacerze (chyba jego pierwszym odkad trafil do schroniska), zrobil cudna koope ! Troche mnie zdziwilo, ze nie chcial specjalnie wyjsc poza teren schroniska.Jest lagodny, kochany.Zwrocilam pani doktor uwage na to, ze ma jeden pazur mocno zlamany i w ogole przydlugie pazurki.Takze jest lepiej, ujada i chce zeby go wypuscic, tydzien temu lezal tylko na boczku i ziajal.Oby znalazl pancie / pancia. Quote
rita60 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Enigma dzieki za info,ciesze sie,ze juz mu lepiej. Czy on jest jeszcze na kwarantannie ? Quote
Enigma79 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Hm... nie wiem, jest nadal w szczeniarni,jutro sie dowiem, czy mozna do adoptowac.Moze tez zaraz cos na stronie schroniska znajde. Tak,psiuni zdecydowanie lepiej, jakis dobry duszek wlozyl mu do klatki malego pluszaka :) Ja przynosze psinom gumowe zabawki, dzisiaj tez im powkladalam do klatek ale one wola kontakt z czlowiekiem niz guma, madre psiska. Quote
Enigma79 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Na stronie schroniska terierek jest nadal pod "DZIŚ TRAFIŁEM" (czyli 23.02).Oby wlasciciel sie znalazl ale skoro nie obdzwonil takich placowek jak schroniska od 2 tygodni, to chyba srednio - tzn wcale mu nie zalezy na odzyskaniu przyjaciela. Quote
rita60 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Enigma79 napisał(a):Na stronie schroniska terierek jest nadal pod "DZIŚ TRAFIŁEM" (czyli 23.02).Oby wlasciciel sie znalazl ale skoro nie obdzwonil takich placowek jak schroniska od 2 tygodni, to chyba srednio - tzn wcale mu nie zalezy na odzyskaniu przyjaciela. Chyba tak:roll:no nic poczekamy do konca kwarantanny i trzeba zaczac go ogłaszac. Quote
rita60 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Enigma zobacz prosze czy nie ma tatuazu w uchu,albo pachwinie:roll:zaobserwuj jak sie zachowuje,zeby potem moc napisac cos o jego charakterze w ogłoszeniach. Quote
Enigma79 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Za pozno przeczytalam post o tatuazu...Dzisiaj widzialam pieska, chcialam z nim takze wyjsc na spacer ale - co mnie bardzo zdziwilo - psiunia nie chciala wyjsc z budynku schroniska, bylismy na szybkim siku i ciagnal do srodka - NIE DO KOJCA ale do budynku.Jakies 2 godz pozniej, jak wrocilam ze spaceru z innym psem i nie zastalam teriera, zapytalam czy odebral go wlasciciel.Otoz nie - piesek znajduje sie teraz w czesci polnocnej razem z innym psiakiem jego wielkosci i dobrze sie dogaduja.Na razie to tyle, nastepne informacje bede mogla uzyskac chyba dopiero w sobote. Quote
Recommended Posts