Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O wiadomosc jednak dotarla i po co te nerwy moje :) Do schroniska mialam isc dopiero w sobote ale jesli uda mi sie ktoregos dnia wyrwac z pracy, pojade i wypytam dokladnie o tego pieska.Napisze wtedy w tym forum, czego mi sie udalo dowiedziec...chybaze chcecie, zebym zadzwonila teraz do schroniska.Ale nie wiem, czy przez tel udziala jakichs informacji. Widze Fergilka, ze Ty tak samo pracujesz jak ja :) :) czyli na Dogomanii :)

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani chciala wiedziec, jaki psiak ma numer....musialam odszukac i podalam jej nr 267/10 bo taki widnieje przy obrozy pieska na zdjeciu ale nic juz z tego nie rozumiem bo ja jej mowie, ze on jest bialy a ona mowi, ze czarny :( Kurcze, moze im sie cos z numerami pomylilo.W kazdym badz razie - cytuje - ten czarny terier (?) jest potluczony, nie ma zlaman i czekaja, czy zglosi sie wlasciciel.Przywieziony z okolic Klucza.Hm.... chyba stalam sie daltonistka.

Posted

No tak...on nie jest bialy tylko taki bezowy / zolty i na grzbiecie czarny,to jest ten :) Pani mowila,ze nie ma obrazen wewnetrznych. Ale potluczenia tez potrafia bolec... i do tego ten stres.

Posted

Enigma79 napisał(a):
Nie wiem... jestem tutaj dosc krotko, nawet jeszcze nie wiem co to za skrot ON lub ONKA ? :)

ON-owczarek niemiecki
Onka zona owczarka/sunia owczarka niem/:razz:

Posted

kamilqax95x napisał(a):
Jest tez TM (Tęczowy Most) :( niestety też często tu używany

O matko i corko,ale mnie wystraszyłas:shake:myslałam,ze cos sie stało z tym małym.

Posted

Rita60 - jezeli nic nie stanie na przeszkodzie, jutro z rana wybieram sie do schroniska i jak wroce, napisze co z tym pieskiem a takze innymi. Jakos nie mam smialosci "zawracac" glowy pracownikom... a chetnie bym sie dowiedziala co sie stalo z pieskami, ktorych nie ma w szczeniarni - czy zglosil sie wlasciciel czy zostaly przeniesione do innego pomieszczenia / boksu.

Posted

Enigma79 napisał(a):
Rita60 - jezeli nic nie stanie na przeszkodzie, jutro z rana wybieram sie do schroniska i jak wroce, napisze co z tym pieskiem a takze innymi. Jakos nie mam smialosci "zawracac" glowy pracownikom... a chetnie bym sie dowiedziala co sie stalo z pieskami, ktorych nie ma w szczeniarni - czy zglosil sie wlasciciel czy zostaly przeniesione do innego pomieszczenia / boksu.

Enigma dowiedz sie prosze,bo własciwie nie wiadomo na czym stoimy:roll:

Posted

Dobra wiadomosc :) Bylam rano w schronisku - terierek dochodzi do siebie :) tzn jest juz calkiem dobrze, jak nie ten pies. Bylam z nim dzisiaj na spacerze (chyba jego pierwszym odkad trafil do schroniska), zrobil cudna koope ! Troche mnie zdziwilo, ze nie chcial specjalnie wyjsc poza teren schroniska.Jest lagodny, kochany.Zwrocilam pani doktor uwage na to, ze ma jeden pazur mocno zlamany i w ogole przydlugie pazurki.Takze jest lepiej, ujada i chce zeby go wypuscic, tydzien temu lezal tylko na boczku i ziajal.Oby znalazl pancie / pancia.

Posted

Hm... nie wiem, jest nadal w szczeniarni,jutro sie dowiem, czy mozna do adoptowac.Moze tez zaraz cos na stronie schroniska znajde. Tak,psiuni zdecydowanie lepiej, jakis dobry duszek wlozyl mu do klatki malego pluszaka :) Ja przynosze psinom gumowe zabawki, dzisiaj tez im powkladalam do klatek ale one wola kontakt z czlowiekiem niz guma, madre psiska.

Posted

Na stronie schroniska terierek jest nadal pod "DZIŚ TRAFIŁEM" (czyli 23.02).Oby wlasciciel sie znalazl ale skoro nie obdzwonil takich placowek jak schroniska od 2 tygodni, to chyba srednio - tzn wcale mu nie zalezy na odzyskaniu przyjaciela.

Posted

Enigma79 napisał(a):
Na stronie schroniska terierek jest nadal pod "DZIŚ TRAFIŁEM" (czyli 23.02).Oby wlasciciel sie znalazl ale skoro nie obdzwonil takich placowek jak schroniska od 2 tygodni, to chyba srednio - tzn wcale mu nie zalezy na odzyskaniu przyjaciela.

Chyba tak:roll:no nic poczekamy do konca kwarantanny i trzeba zaczac go ogłaszac.

Posted

Enigma zobacz prosze czy nie ma tatuazu w uchu,albo pachwinie:roll:zaobserwuj jak sie zachowuje,zeby potem moc napisac cos o jego charakterze w ogłoszeniach.

Posted

Za pozno przeczytalam post o tatuazu...Dzisiaj widzialam pieska, chcialam z nim takze wyjsc na spacer ale - co mnie bardzo zdziwilo - psiunia nie chciala wyjsc z budynku schroniska, bylismy na szybkim siku i ciagnal do srodka - NIE DO KOJCA ale do budynku.Jakies 2 godz pozniej, jak wrocilam ze spaceru z innym psem i nie zastalam teriera, zapytalam czy odebral go wlasciciel.Otoz nie - piesek znajduje sie teraz w czesci polnocnej razem z innym psiakiem jego wielkosci i dobrze sie dogaduja.Na razie to tyle, nastepne informacje bede mogla uzyskac chyba dopiero w sobote.