Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LAURA napisał(a):
nowy musi byc.

A w kielcach nie mieli nowych i mi w stary wpisali... To trace to szczytne 5p? :lol:

Posted

Nie..Kielce są wystawą po Poznaniu więc możesz wyciac je ze starego indexu i wkleic w nowy pkt sie licza na nowy sezon ;) ja wogole w Kielcach zostawialam nowy index razem z 13 pkt... :P musze do nich napisac zeby mi wysłali..

Posted

Reyes napisał(a):
A w kielcach nie mieli nowych i mi w stary wpisali... To trace to szczytne 5p? :lol:

Można chyba skreślić te ze starego roku lub oddzielić kreską i napisać obok "sezon 2007"

Posted

tylko psy napisał(a):
Można chyba skreślić te ze starego roku lub oddzielić kreską i napisać obok "sezon 2007"

ja słyszałam ze tak można robić zeby nie tracic tych punktów. :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Hawana napisał(a):
dokladnie. Ja kiedys tak zrobilam. I piesek byl ok, szedl pieknie, ale gorzej z jego pancia (ona byla chyba zdziwiona, ze jej piesek, co to tylko z nia chdzi poszedl z kims innym) No i mialam niezle jaja. Moj tata mi w polowie oceniana podszedl powiedziec, zebym tego psa juz nie ustawiala i sobie odpuscila, bo ta Pani sie niezle wkurza, jak go poprawiam itp. ...

Wiesz - bywa ze ludzie cierpią jak 'dziecko ' radzi sobie z ich psem lepiej niż oni... można się z tym niestety zapoznać...

Posted

Mam pytanie do "Młodych Handlerów" , którzy zabawia w sobotę na wystawie w Trencinie.

Czy ktoś w okolicach "końca stawek" czyli 13-14 byłby wolny i moze na grupę VI.
Sprawa wypadkowa , wręcz interwencyjna.
Jest całkiem prawdopodobne , że sama wejdę na ring, ale może być tak , że nie zrobię kóleczka i gdyby coś??

"ból głowy" po uderzeniu o krawęznik

Posted

Dog Handler napisał(a):
Hej MP :) Powiedzcie mi kto z Was jedzie na Byge , tz bedzie w sobote na mp ??:) Miło by było znać już stawke na MP :D:D

Cześć :)
Ja będę w sobotę i niedzielę z moim Odyseuszkiem (Yorkshire Terrierem).Ostatni rok w gr. młodszej:-( :placz: Ale myśle że do starszaków miło mnie przyjmą :lol:
Pzdr,

Posted

Martyna2006 napisał(a):
Cześć :)
Ostatni rok w gr. młodszej:-( :placz: Ale myśle że do starszaków miło mnie przyjmą :lol:
Pzdr,

A chciałabyś :angryy:
( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Posted

Oh Reyes Reyes :lol: :lol: :lol: Aż zaczynam się bać :lol: :-o :lol: Ja bardzo dziękuję za te wskazówki na e-mail :loveu: :loveu: :loveu: Są códowne :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

palma napisał(a):
Oh Reyes Reyes :lol: :lol: :lol: Aż zaczynam się bać :lol: :-o :lol: Ja bardzo dziękuję za te wskazówki na e-mail :loveu: :loveu: :loveu: Są códowne :loveu: :loveu: :loveu:

Reyes
: ja tez poprosze te wskazowki - moze sie w koncu czegos naucze :P
agahandling@gmail.com

Posted

Hawana napisał(a):

Reyes: ja tez poprosze te wskazowki - moze sie w koncu czegos naucze :P
agahandling@gmail.com

Nie ja je rozsyłam :oops: :oops: :oops: :oops:
Niech ktoś kochany wyśle Hawanie w.w. wskazówki!

Posted

witam po mojej 'feryjnej' nieobecności. w Austrii było świetnie, pełno śniegu i w ogóle ;)
no.
Bydgoszcz mam już opłaconą, zgłoszoną,potwierdzoną, więc będe i w sobote i w niedziele.
co do przyjmowania w straszej, to mam nadzieje ze mnie nie zjecie (;)) bo ja pierwszy raz w nowej grupie. :)

Posted

Hej, Młodzi Prezenterzy,
na wystawie w Kownie (28.01.2007 r.) miałam taka przygode z Prezenterem z gr. starszej:

Dziewczyna prezentowała pieska (rasa: basenji, ale nie rasa jest tutaj ważna) i prezentowała go na kawałeczki kiełbaski. Wiem, że na przygotowanie psa nie miała zbyt dużo czasu i być moze stąd taka ogromna ilość tej kiełbaski "walała" się wokól stolika (badanie jąderek, zgryzu i ogólnej prezencji psa), juz nie mówiąc o wykładzinie tam, gdzie pies mial stać. Po skończeniu oceny tego psiaka, sędzia z Irlandii (Seamus OATES) wstrzymał ocene mojego psa i polecił sprzątnąć panience tę kiełbaskę w kawałkach... Co dziewczę zrobiło, ale dosyć niechętnie i zebrała tylko co większe kawałki...

Sędzia jeszcze raz poprosił o uprzątnięcie kiełbaski. Dziewczyna tym razem przyłozyła się do pracy i rzeczywiście wykładzina została oczyszczona z psich przysmaków...

Przed przystąpieniem do oceny mojego psa, sędzia grzecznie mnie przeprosił za to zamieszanie a mnie nie pozostało nic innego jak przyznać mu rację!

Piszę o tym zdarzeniu, abyscie równiez zwrócili uwagę na swoje postepowanie na ringu i nie przedobrzali z tymi smakoszkami, bo... trafi się podobny sedzia i bedzie Wam przykro i chyba... wstyd, prawda?

A ta mloda dziewczyna pochodzi z Litwy i jej umiejętności prezentera są tam bardzo wysoko oceniane.

Pzdr.

Posted

Asiu, jedna kwestia to użuwać, chociażby multum smakołyków, inna je rozwalać. Ja przy Docu prawie zawsze mam 'coś' do jedzenia a nigdy nie zdarzyło się, żebhy cokolwiek spadło (a jak spadło to już Doc sie postarał, żeby zniknęło i nie przeszkadzało innym :lol: )

Posted

Kochani, śledzę ten wątek i moją "przygodę" z utytułowaną prezenterką litewską wstawiłam "ku przestrodze" młodych, starszych prezenterów i tych, co tylko czytają i od czasu do czasu coś tam skrobną w Waszym topiku.

Nawet jeżeli ktoreś z Was tak robi, to myślę, że nauka płynąca z mojego krótkiego opowiadanka, wpłynie na Wasze zachowanie.

Jest to kolejny punkt w "Etyce" Młodego Prezentera. Ja to tak traktuję.
Pzdr.

Posted

Ja musze przyznać odnośnie tej przygody że ucze czesto psy które mam pokazywać nie zbierać podrodze żarcia i skupiać się tylko na mnie nawet w rozproszeniu piszczałkowym... bo w końcu ring to nie sterylny słoik i w naszym interesie jest by poszło tak jak chcemy. :)
Ale np. jak ma sie samca a cieczki łaziły to tylko sobie w łep szczelić :evil_lol:
Macie na ww. problem jakiś papęt?

Posted

Reyes - ale przyznasz, że gdyby tak każdy pozostawiał po sobie ring (tu kiełbaska, tam friszek, a gdzie indziej - żółty serek...) , dodaj do tego 5-6 godzin w cieple i pomyśl, co kiełbaska może z siebie zrobić, to... A, i dodaj do tego kilkadziesiąt psów na ringu...

A to, co piszesz, że uczysz psy, aby nie zbierały po ringu resztek, to zupełnie inna sprawa. Czyż nie? I z Twojego postu wynika, że tak jakby pochwalasz takie zachowanie prezenterki...?:crazyeye: Hm...
pzdr.

Posted

No wlasnie z tymi smakołykami, ja tazke wystawiam na smakołyki, jednak staram sie zbierac sam az powrotem je z podlogi jak upuszcze, badz specjalnie rzuce, badz pozwalam psiakowi wszamać. Jednakże wystawiam rowniez takie psy ktore sa uczulone na cokolwiek co lezy na ziemi i odrazu ciagna do tego by to pozreć , badz chwycić w pysk. feket to za piekny nie jest- dlatego uwazam ze powinnismy szanowac siebie i wszystkich na około i robic jak najmniejszy burdel:)