Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich młodych prezenterów :]
Właśnie skończyłam przerabiać ten temat, przeczytałam wszystkie 266 stron i nareszcie pisze posta ;)
Jestem Ewelina, mam 13 i kocham psy, stały się moją pasją już dawno, niestety narazie nie mogę sobie pozwolić na czworonoga :shake: Ale, że jestem osobą ambitną i dąże do spełnienia swoich marzeń zaczęłam interesować się wystawianiem psów obcych. Tak bardzo się zaangażowałam w dog handling, że już nie odpuszczę i wiem, że mi się uda, mimo, że narazie nie mam swojego psa :razz: Bo musi się udać ! ;) Najlepszym startem dla mnie (i chyba jedynym :roll:) będzie dla mnie właśnie konkurencja JH, mam zamiar zacząć w Krakowie w czerwcu. Przerażają mnie figury, ale mam nadzieję, że znajde kogoś z okolic Kielc kto mógłby mi je pokazać. Szczerze mówiąc znając mnie stres wygra i nie będzie żadnego wystawiania :shake: Ale postaram się nie zrezygnować :p
A tak właściwie piszę posta z proźbą o przyjęcie mnie do swojego zacnego i sympatycznego grona młodych prezenterów :p Mam sporo pytań (ale raczej takich ...szczegółowych :) ) i nadzieję, że mogę walić śmiało :p I z góry uprzedzam, że mam tendencję do pisania długich postów, przeepraszam :shake:
Dodaję, że jestem mega miłośniczką berneńczyków i to właśnie taki pies jest moim celem w życiu, ... później ich hodowla :p
Pozdrawiam

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gazuś napisał(a):
Wal śmiało :lol:
I powodzenia w dązeniu do marzeń!

Dzięki, dzięki :-D
No to już zwalam się wam z pierwszym pytaniem :evil_lol:
Czy są jakieś ograniczenia co do wieku psa z jakim się występuje? Bo mam jednego psa na uwadze... 8,5 letniego ;) A jak ze szczeniakami?

Posted

przeczytałam wszystkie 266 stron i nareszcie pisze posta ;-)

:crazyeye:
Wow respekt :diabloti:

A na młodego to możesz iść nawet ze skrzyżowaniem konia z żyrafą co na trzech nogach uciekło z domu starców jeśli tylko jest rodowodowym psem ;)

Posted

Aaaaay...
A u mnie w drugim pokoju właśnie leci Król Lew i "Miłość rośnie wokół nas" :lol:

Ja chwilowo sie wyłączam z wystaw, opanowało mnie szkolenie użytkowe :evil_lol:

Posted

czesc Evel!
witaj w gronie Młodych Prezenterów!
Ja tez zaczynam dopiero w tym roku, tzn. po ponad 2 letniej przerwie, bo sie zniechecilam, ale zaczynam od nowa, bo przeciez zyje sie raz ;-)
Poza tym widze ze mamy cos wspolnego! Ja takze kocham bernenczyki, na swojego wymarzonego psiaka czekalam ponad 3 lata! Ale juz mam, najukochansze stworzenie pod słońcem ;-) Mojego Nugatka kochanego :)
juz trzymam z Nusiem za Ciebie kciuki, wierzymy w Ciebie i wiemy ze Ci sie uda ;)

Posted

paulinka13 napisał(a):
witaj, witaj ;)
hym. ja was żegnam na tydzień, bo wybywam na narty.
jeśli będe miała możliwośc dopadnięcia komputera to napewno zajrzę.
buziaki :*

Gdzie na te narty ;)?

Posted

EveL napisał(a):
Właśnie skończyłam przerabiać ten temat, przeczytałam wszystkie 266 stron i nareszcie pisze posta ;)
Jestem Ewelina, mam 13 i kocham psy, stały się moją pasją już dawno, niestety narazie nie mogę sobie pozwolić na czworonoga :shake: Ale, że jestem osobą ambitną i dąże do spełnienia swoich marzeń zaczęłam interesować się wystawianiem psów obcych. Tak bardzo się zaangażowałam w dog handling, że już nie odpuszczę i wiem, że mi się uda, mimo, że narazie nie mam swojego psa :razz: Bo musi się udać ! ;) Najlepszym startem dla mnie (i chyba jedynym :roll:) będzie dla mnie właśnie konkurencja JH, mam zamiar zacząć w Krakowie w czerwcu. Przerażają mnie figury, ale mam nadzieję, że znajde kogoś z okolic Kielc kto mógłby mi je pokazać. Szczerze mówiąc znając mnie stres wygra i nie będzie żadnego wystawiania :shake: Ale postaram się nie zrezygnować :p
A tak właściwie piszę posta z proźbą o przyjęcie mnie do swojego zacnego i sympatycznego grona młodych prezenterów :p Mam sporo pytań (ale raczej takich ...szczegółowych :) ) i nadzieję, że mogę walić śmiało :p I z góry uprzedzam, że mam tendencję do pisania długich postów, przeepraszam :shake:
Dodaję, że jestem mega miłośniczką berneńczyków i to właśnie taki pies jest moim celem w życiu, ... później ich hodowla :p
Pozdrawiam

cześć
ja wystawiam naszego goldena. Możesz wystaWIAĆ tak jak moja siostra cudze psy (pożyczać je na wystawach - psów jest tyle ze jest w czym wybierać:evil_lol: ). Wystawiam Willego od kwietnia 2006r. na pierwszej wystawie się stresowałam i... słabo:-( . Na drugi dzień nie poszłam. Na kolejnej wystawie też nie brałam udziału. potem sporo ćwiczyłam i w Chorzowie nie było najgorzej. :lol: w Rybniku przeszłam eliminacje i potem zawaliłam. robiłam "tam i z powrotem" na dwie osoby, ja ustawiłam się dobrze ale ta druga osoba źle. wiedziałam, ze golden powinien truchtać robiąc figurę (jego collie też) ale on szedł. postanowiłam że zeby było równo też pójdę i to chyba był mój błąd...:angryy: mimo wszystko byłam z siebie zadowolona:loveu: . i w Kielcach... poszło mi (według mnie) super!!! Miałam 3 miejsce w grupie młodszej (mam12 lat ) a w konkurencji miałam Patrycję Woźniak i Olę z Borzojem.:multi: :multi: :multi: Ja też dopiero zaczynam i przyznam ze z wystawy na wystawę idzie mi coraz lepiej i coraz bardziej mi się JH podoba;) apropo figur - nie są one takie trudnę na prawdę;)

Posted

EveL napisał(a):
Pozdrawiam

cześć
ja wystawiam naszego goldena. Możesz wystaWIAĆ tak jak moja siostra cudze psy (pożyczać je na wystawach - psów jest tyle ze jest w czym wybierać:evil_lol: ). Wystawiam Willego od kwietnia 2006r. na pierwszej wystawie się stresowałam i... słabo:-( . Na drugi dzień nie poszłam. Na kolejnej wystawie też nie brałam udziału. potem sporo ćwiczyłam i w Chorzowie nie było najgorzej. :lol: w Rybniku przeszłam eliminacje i potem zawaliłam. robiłam "tam i z powrotem" na dwie osoby, ja ustawiłam się dobrze ale ta druga osoba źle. wiedziałam, ze golden powinien truchtać robiąc figurę (jego collie też) ale on szedł. postanowiłam że zeby było równo też pójdę i to chyba był mój błąd...:angryy: mimo wszystko byłam z siebie zadowolona:loveu: . i w Kielcach... poszło mi (według mnie) super!!! Miałam 3 miejsce w grupie młodszej (mam12 lat ) a w konkurencji miałam Patrycję Woźniak i Olę z Borzojem.:multi: :multi: :multi: Ja też dopiero zaczynam i przyznam ze z wystawy na wystawę idzie mi coraz lepiej i coraz bardziej mi się JH podoba;) apropo figur - nie są one takie trudnę na prawdę;)

Posted

Cześć Evel :)
Ja jestem Martyna i w tym roku koncze 13 lat:) Moja pasja jest Handling i Junior Handling.W tym roku bede stratować z moimi Yorkshire Terrierami czy jak kto woli Yorkami :) Jesli chcesz pytaj o co chcesz na Forum lub wyslijj PW.Z chęcia Ci pomogę i spróbuje wytłumaczyc co i jak:) Napewno szybko załapiesz o co chodzi :) A pieskiem sie nie przejmuj bo wystarczy pozyczyc "cos fajnego" :)
Martyna

Posted

Dzięki wszystkim za miłe powitanie :loveu:
Powiedzcie mi- za pierwszym razem na JH lepiej być ocenianym przez polską czy zagraniczną sędzie? I czy międzynarodówka w Krakowie będzie dobra na debiut? ;)

Posted

EveL napisał(a):
Powiedzcie mi- za pierwszym razem na JH lepiej być ocenianym przez polską czy zagraniczną sędzie? I czy międzynarodówka w Krakowie będzie dobra na debiut? ;)

Evel- myśle ze na sam początek to najlepiej do naszego sędzego a nie zagranicznego i na sam początek wydaje mi sie być lepsza wystawa krajowa niz miedzynarodowa;)

Posted

EveL napisał(a):

ja za pierwszym razem startowałam na miedzynarodowej (opole) a co do sędziego to mnie sędziowali na razie sami polscy. pójdzie ci dobrze na każdej wystawie i z każdym sędziom jak będziesz miała dobry kontakt z psem. figurami się nie przejmój do czerwca na pewno będziesz je znała az za dobrze;)

Posted

Goldenka 02 napisał(a):
ty masz duuuuuuuużo czasu.
:) =) :)

Racja, mam dużo czasu na ich naukę, ale nie mam kogoś kto by mi je pokazał :evil_lol:
Czy w Radomiu w maju jest MP? ;)

Posted

Nugatika bardzo dobrze że wróciłaś do JH, ja też czekałam na swojego pieska, a w zasadzię sunię, sporo czasu, bo aż 2 lata, ale również mam już moją ukochaną istotkę :multi: :loveu: :multi:

EveL ja np. ze swoją Boogie (tyle że nie JH, w rasie) udany debiut miałam na światówce :multi:

Ja czekam do wiosny z nauką figur :evil_lol: :diabloti: :evil_lol: Bo w płaszczu niewygodnie się biega :diabloti: A pozatym łapki szybko marzną :diabloti: Wiosną napewno zacznę się szkolić. Narazie nauczyłam się I, T i 8 ... 8 to średnio bo czasem wyjdzie, a czasem Boogie woli sobie powęszyć niż kręcić się w 8 :eviltong: ;) :eviltong:
Tyle tu nowicjuszy (ja też ;) ) może starszacy zrobiś jakiś mały kursik ;) Obrazki z opisem do tych trudniejszych figur ;) :eviltong: ;) I na 1 stronke wklejać .... wyszedłby powolutku (lub szybciutko) słowniczek Junior handlera .... jeśli pomysł się podoba mogę przepisać wstęp dla JH-era z książki "tajemnice wystaw psów" ... np. nie wiedziałm że przed figurą robi się postawę :oops: :-o :oops:

Pozdrawiam
Karolina & Boogie

Posted

Tak naprawde zadna figura nie jest trudna, kazde dziecko wie jak wyglada 8,T,L, a moge was zapewnic ze podczas startu w konkursie nie bedziecie myslec "o robie T wiec najpierw musze prawda reka, potem lewa, zrobic krok d otylu..." itp... Nie nalezy zaslaniac psa i sedziowie patrza raczej na to, nie na to w ktorej rece go trzymasz... ;)