Agasia Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Ja zawsze po prostu nakłaniam do biegu - nie ciagne, chyba ze zaprze sie bardzo lekko to lekkie, ale zdecydowane pociagniencie i pies biegnie dalej. Jesli zaprze sie "na amen" albo smakolykami, albo zabawka, albo po prostu milym glosem i "pieszczotami" zachecam... Quote
nathaniel Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 czy ktos ma jakies filmiki na temat MP ? Do jakiego wieku mozna wystawiac w MP? Jak wogole to robicie ze ... "macie" pieski do wystawiania ;) Quote
Alyshia Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 wystarczy np. spytać na topicu o danej wystawie, zazwyczaj jest kilku chętnych :) można brać udział do lat 18 ;) filmiki mam tylko amerykańskie, a to jest zupełnie inny handling niż u nas ;) a ja póki co planuję Racibórz [jeszcze nie wiem, z jakim psem], no i próbuję się przedostawać na zwykły ring :) Quote
nathaniel Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 czy ktos moglby dla mnie (jelenia) nakrecic filmik,nawet w domku jak to wszystko wyglada, tj. jak sie porusza z psem po ringu ? Quote
Asta Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Czy ktoś z Was może coś powiedzieć o sędziowaniu p.Mari Bruskiej? To znaczy jakie figurki, czy jest miła te pani itd. ;) Quote
GUCIA Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Asta ta pani jest miła.Mi w w zeszłym roku w Olsztynie dała literkę .T. Uważam ,że p.Maria Bruska sędziuje sprawiedliwie nawet mi sie podobła. Quote
talut Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 p.Bruska sędziowała mnie w Łodzi (mój jedyny raz :lol:)-bardzo sympatyczna pani ;) mi dała L :) Quote
nathaniel Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Ludzie! Prosze o filmik .... ;) O co chodzi z tymi literkami? Quote
wix Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Pani Bruska sędziowała mnie w Toruniu, miła jest owszem, ale więcej do niej nie pójdę- po co,skoro i tak wiadomo, kto wygra, a rozstawiając lokaty zwraca się do wygranych po imieniu tej osoby i jej psa? :shake: Quote
sheltia12 Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 =VioaoiV= napisał(a):Pani Bruska sędziowała mnie w Toruniu, miła jest owszem, ale więcej do niej nie pójdę- po co,skoro i tak wiadomo, kto wygra, a rozstawiając lokaty zwraca się do wygranych po imieniu tej osoby i jej psa? :shake: Hej, u Pani bruski byłam w Sopocie 2004 lub 2005. oczywiście bez lokaty, w starszej wiadomo kto wygrał. Skusiłam sie jeszcze raz do niej pujsc mając nadzieje w Łodzi 6 maja, ale też nic tez wiadomo kto wygrał w starszej. Nie mam juz wiecej zamiaru do niej iśc A w łodzi dała mi literę T ze zmnianą miejsca (czyli ze sedzia przechodzi). W sopocie jak sobie przypominam tez miałam T Pozdrawiam, Sheltia Quote
nathaniel Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 rozumiem że nikt mi nei pomoże trudno się mówi Quote
Asta Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Nathaniel nie mam filmików, ale poszukaj jakis rysunków na necie, jak chcesz to mogę ci sama zrobić bo mam akurat trochę czasu Quote
sheltia12 Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Ja własnie wróciłam ze spacerku i mam kilka filmików. Ale to jest tylko litera T (bo najbardziej ją lubie :P) ale są kiepskiej jakosci bo musiałam je na takim kuble od piachu postawić, wiatr mocno wiał, słonce swieciło a aparat jeszcze całym kadrem figury nie objął, ale jak chcesz to moge ci przesłac napisz 2299078 Pozdrawiam, Sheltia Quote
sheltia12 Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Nathaniel podaje ci linka do strony w figurami http://www.cavalierkingklub-pl.com/prezenter_figury.html a tutaj jest polski portal o JH http://www.mlodyprezenter.republika.pl/ Quote
Asta Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Wiesz pamięć mamy krótka już na starość :lol: Ale możesz innym wszystko pieknie opisac :) Quote
carotina Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 =VioaoiV= napisał(a):Pani Bruska sędziowała mnie w Toruniu, miła jest owszem, ale więcej do niej nie pójdę- po co,skoro i tak wiadomo, kto wygra, a rozstawiając lokaty zwraca się do wygranych po imieniu tej osoby i jej psa? :shake: o nieeee, z tym się nie zgodze:mad: wprost przeciwnie... jest bardzo sprawiedliwa.... np. to u tej pani wygrałam moje pierwsze zwyc. dnia, było to bardzo dawno stawiałam pierwsze kroki w grupie starszej, byłam najmłodsza ze wszystkich na ringu, a i u pani Bruskiej pierwszy raz..... dodam jeszcze że wygrałam wtedy z m.in. z jedną z ówczesnych czołowych prezenterek, znaną doskonale również pani B. Quote
aleb Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Jeżeli chodzi o p. Bruską, to nie mam do niej zarzutów, bo ocenia sprawiedliwie. Nie oceniała mnie na MP, ale na zwykłym ringu... Quote
gwiezdny-wyslannik Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 carotina napisał(a):o nieeee, z tym się nie zgodze:mad: wprost przeciwnie... jest bardzo sprawiedliwa.... np. to u tej pani wygrałam moje pierwsze zwyc. dnia, było to bardzo dawno stawiałam pierwsze kroki w grupie starszej, byłam najmłodsza ze wszystkich na ringu, a i u pani Bruskiej pierwszy raz..... dodam jeszcze że wygrałam wtedy z m.in. z jedną z ówczesnych czołowych prezenterek, znaną doskonale również pani B. Z tym rowniez sie zgodze, nie ja osobiscie ale dogomaniacka Agasia - tez jakos specjalnie wielce nie znana w gronie jh, nazwisko rowniez nic nie mowiace, a chociazby w Lodzi p. Bruska postawila ja na 2 lokacie, jedynie za rosjanka (z czego wiele osob moze zauwazylo - bardzo faworyzuje zagranicznych wystawcow) przed czolowymi osobami z Polski ktore nawet niektore nie weszly do finalu. Quote
Pearl Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Ja pamietam jak na któres wystawie ocenianej przez p.Bruske bodajże 2lata temu, na 2 lokacie wylądowala dziewczyna z nowofunladem - w stroju niezbyt odpowiadajacym ogolnie panujacym wymogom JH. To oczywiscie moznaby bylo uwazac za szczegol gdyby nie to, że figury bynajmniej nie wychodzily jej najlepiej. Trzecia byla chyba marta szymanska z perfekcyjnie zaprezentowanym sznaucerem. Dla widzów szok :) Pozatym dalej sie nie wypowiadam, bo widzialam ja w akcji na JH tylko raz a to stanowczo za malo, aby wyrobic o kims zdanie. Quote
LAURA Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 w Łodzi na mp u Bruskiej na podium staneły tylko osoby zza granicy..nawet te co cały czas zasłaniały psy.... a mnostwo świetnych handlerów z Polski nie przeszło..... Quote
$andwich Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 Witam wszystkich;). Ja w MP startowałam tylko dwa razy i w dodatku zaczęła w tym roku, więc nie mam dużego doświadczenia i liczę, że czasem mi pomożecie. I właśnie mam drobne pytanko - mógłby ktoś wypisać wszystkie figury, jakie występują w konkursie? Kilka postów wcześniej Sheltia podała link, gdzie pokazanych jest kilka figur, ale nie widzę tam "ósemki", więc nie wiem czego mogę się na ringu spodziewać. Mam nadzieję, że wybaczycie głupie pytania, ale w końcu też kiedyś zaczynaliście... Quote
carotina Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 Pearl napisał(a):Ja pamietam jak na któres wystawie ocenianej przez p.Bruske bodajże 2lata temu, na 2 lokacie wylądowala dziewczyna z nowofunladem - w stroju niezbyt odpowiadajacym ogolnie panujacym wymogom JH. To oczywiscie moznaby bylo uwazac za szczegol gdyby nie to, że figury bynajmniej nie wychodzily jej najlepiej. Trzecia byla chyba marta szymanska z perfekcyjnie zaprezentowanym sznaucerem. Dla widzów szok :) Pozatym dalej sie nie wypowiadam, bo widzialam ja w akcji na JH tylko raz a to stanowczo za malo, aby wyrobic o kims zdanie. Chyba wiem o jaką wystawe Ci chodzi.... o Sopot, dwa lata temu..... dziewczyna z nowofunlandem, była faktycznie niespecjalnie ubrana, ale o ile pamietam nic wiecej nie mozna było jej zarzucic...... baaardzo dobrze panowała nad psem, który chętnie z nią pracował..... Zapadła mi w pamięć, ponieważ nowofunland nie nalezy, do najbardziej zwrotnych psów, że tak to określe;) a z nią figury i zwroty wykonywał świetnie..... Quote
Recommended Posts