Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja zawsze po prostu nakłaniam do biegu - nie ciagne, chyba ze zaprze sie bardzo lekko to lekkie, ale zdecydowane pociagniencie i pies biegnie dalej. Jesli zaprze sie "na amen" albo smakolykami, albo zabawka, albo po prostu milym glosem i "pieszczotami" zachecam...

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wystarczy np. spytać na topicu o danej wystawie, zazwyczaj jest kilku chętnych :)
można brać udział do lat 18 ;)
filmiki mam tylko amerykańskie, a to jest zupełnie inny handling niż u nas ;)

a ja póki co planuję Racibórz [jeszcze nie wiem, z jakim psem], no i próbuję się przedostawać na zwykły ring :)

Posted

Asta ta pani jest miła.Mi w w zeszłym roku w Olsztynie dała literkę .T.
Uważam ,że p.Maria Bruska sędziuje sprawiedliwie nawet mi sie podobła.

Posted

Pani Bruska sędziowała mnie w Toruniu, miła jest owszem, ale więcej do niej nie pójdę- po co,skoro i tak wiadomo, kto wygra, a rozstawiając lokaty zwraca się do wygranych po imieniu tej osoby i jej psa? :shake:

Posted

=VioaoiV= napisał(a):
Pani Bruska sędziowała mnie w Toruniu, miła jest owszem, ale więcej do niej nie pójdę- po co,skoro i tak wiadomo, kto wygra, a rozstawiając lokaty zwraca się do wygranych po imieniu tej osoby i jej psa? :shake:

Hej,

u Pani bruski byłam w Sopocie 2004 lub 2005. oczywiście bez lokaty, w starszej wiadomo kto wygrał.

Skusiłam sie jeszcze raz do niej pujsc mając nadzieje w Łodzi 6 maja, ale też nic tez wiadomo kto wygrał w starszej.

Nie mam juz wiecej zamiaru do niej iśc

A w łodzi dała mi literę T ze zmnianą miejsca (czyli ze sedzia przechodzi). W sopocie jak sobie przypominam tez miałam T

Pozdrawiam,
Sheltia

Posted

Ja własnie wróciłam ze spacerku i mam kilka filmików. Ale to jest tylko litera T (bo najbardziej ją lubie :P) ale są kiepskiej jakosci bo musiałam je na takim kuble od piachu postawić, wiatr mocno wiał, słonce swieciło a aparat jeszcze całym kadrem figury nie objął, ale jak chcesz to moge ci przesłac

napisz 2299078

Pozdrawiam,
Sheltia

Posted

=VioaoiV= napisał(a):

o nieeee, z tym się nie zgodze:mad: wprost przeciwnie... jest bardzo sprawiedliwa.... np. to u tej pani wygrałam moje pierwsze zwyc. dnia, było to bardzo dawno stawiałam pierwsze kroki w grupie starszej, byłam najmłodsza ze wszystkich na ringu, a i u pani Bruskiej pierwszy raz..... dodam jeszcze że wygrałam wtedy z m.in. z jedną z ówczesnych czołowych prezenterek, znaną doskonale również pani B.

Posted

Jeżeli chodzi o p. Bruską, to nie mam do niej zarzutów, bo ocenia sprawiedliwie. Nie oceniała mnie na MP, ale na zwykłym ringu...

Posted

carotina napisał(a):
o nieeee, z tym się nie zgodze:mad: wprost przeciwnie... jest bardzo sprawiedliwa.... np. to u tej pani wygrałam moje pierwsze zwyc. dnia, było to bardzo dawno stawiałam pierwsze kroki w grupie starszej, byłam najmłodsza ze wszystkich na ringu, a i u pani Bruskiej pierwszy raz..... dodam jeszcze że wygrałam wtedy z m.in. z jedną z ówczesnych czołowych prezenterek, znaną doskonale również pani B.

Z tym rowniez sie zgodze, nie ja osobiscie ale dogomaniacka Agasia - tez jakos specjalnie wielce nie znana w gronie jh, nazwisko rowniez nic nie mowiace, a chociazby w Lodzi p. Bruska postawila ja na 2 lokacie, jedynie za rosjanka (z czego wiele osob moze zauwazylo - bardzo faworyzuje zagranicznych wystawcow) przed czolowymi osobami z Polski ktore nawet niektore nie weszly do finalu.

Posted

Ja pamietam jak na któres wystawie ocenianej przez p.Bruske bodajże 2lata temu, na 2 lokacie wylądowala dziewczyna z nowofunladem - w stroju niezbyt odpowiadajacym ogolnie panujacym wymogom JH. To oczywiscie moznaby bylo uwazac za szczegol gdyby nie to, że figury bynajmniej nie wychodzily jej najlepiej. Trzecia byla chyba marta szymanska z perfekcyjnie zaprezentowanym sznaucerem. Dla widzów szok :) Pozatym dalej sie nie wypowiadam, bo widzialam ja w akcji na JH tylko raz a to stanowczo za malo, aby wyrobic o kims zdanie.

Posted

w Łodzi na mp u Bruskiej na podium staneły tylko osoby zza granicy..nawet te co cały czas zasłaniały psy....
a mnostwo świetnych handlerów z Polski nie przeszło.....

Posted

Witam wszystkich;).

Ja w MP startowałam tylko dwa razy i w dodatku zaczęła w tym roku, więc nie mam dużego doświadczenia i liczę, że czasem mi pomożecie.
I właśnie mam drobne pytanko - mógłby ktoś wypisać wszystkie figury, jakie występują w konkursie? Kilka postów wcześniej Sheltia podała link, gdzie pokazanych jest kilka figur, ale nie widzę tam "ósemki", więc nie wiem czego mogę się na ringu spodziewać.

Mam nadzieję, że wybaczycie głupie pytania, ale w końcu też kiedyś zaczynaliście...

Posted

Pearl napisał(a):
Ja pamietam jak na któres wystawie ocenianej przez p.Bruske bodajże 2lata temu, na 2 lokacie wylądowala dziewczyna z nowofunladem - w stroju niezbyt odpowiadajacym ogolnie panujacym wymogom JH. To oczywiscie moznaby bylo uwazac za szczegol gdyby nie to, że figury bynajmniej nie wychodzily jej najlepiej. Trzecia byla chyba marta szymanska z perfekcyjnie zaprezentowanym sznaucerem. Dla widzów szok :) Pozatym dalej sie nie wypowiadam, bo widzialam ja w akcji na JH tylko raz a to stanowczo za malo, aby wyrobic o kims zdanie.

Chyba wiem o jaką wystawe Ci chodzi.... o Sopot, dwa lata temu..... dziewczyna z nowofunlandem, była faktycznie niespecjalnie ubrana, ale o ile pamietam nic wiecej nie mozna było jej zarzucic...... baaardzo dobrze panowała nad psem, który chętnie z nią pracował..... Zapadła mi w pamięć, ponieważ nowofunland nie nalezy, do najbardziej zwrotnych psów, że tak to określe;) a z nią figury i zwroty wykonywał świetnie.....