BooBC Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Wiem że to nie ma znaczenia, ale czy ona ma psa z rodowodem ... ta cała Patryjcja ?!? Quote
Guest Reyes Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Patrycja jest młoda - z tego co ja wiem ma tylko 11 lat ale moge sę mylić- i ma tylko jedną zasadniczą wade : najpierw gada/pisze potem myśli... I tyle :roll: Za 5 lat będziemy się z nią z tego śmiały :eviltong: Quote
Gazuś Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Reyes napisał(a):Patrycja jest młoda - z tego co ja wiem ma tylko 11 lat Znam osoby jedenastoletnie, które jednak zachowują sie z rozwagą. Quote
Agasia Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Mlody wiek nie daje pozwolenia na klamstwa i wyzywanie, wytykanie innych... ;) Quote
ewelinka_m Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Reyes napisał(a):Patrycja jest młoda - z tego co ja wiem ma tylko 11 lat ale moge sę mylić- i ma tylko jedną zasadniczą wade : najpierw gada/pisze potem myśli... I tyle :roll: Za 5 lat będziemy się z nią z tego śmiały :eviltong: z tego co nam mówiła to ma 13 lat ale jak wiadomo lubi sobie sporo dodać więc nigdy nie wiadomo Quote
BooBC Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Ale wiecie co Wam powiem WY NIE JESTEŚCIE LEPSZE !!! Nie ładnie tak obgadywać, nawet jeśli ona taka jest Ma ktos z nią kontakt .... zaproście ją do rozmowy ;) Quote
Gazuś Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Przepraszam bardzo, ale gdzie ktoś z nas napisał że ma jakiegoś wyimaginowanego psa? Nikt z nas także jej nie obraźił, a to, że postawa Patrycji nieco nas irytuje (dziwi?) to mamy prawo wypowiedzieć, Palma ;-) Mi nie przeszkadza, gdyby i Ona się włączyła i wytłumaczyła całą sytuację. Ja do sdamej Patrycji nic nie mam, właściwie na żywo się nie znamy, mam od niej wpis w Ksiedze Gości i wydaje sie całkiem sympatyczna. Jednak wmawianie ludziom, że istnieją psiaki jakie nie istnieją za dobre nie jest ;-) Quote
Guest Reyes Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Dobry pomysł ...Asta macie jeszcze kontakt? Możesz ją zaprosić tutaj? Quote
Viz Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Polna Ty żartujesz?! Przecież Boni to kundelek! :-o Mogę potwierdzić, ponieważ byłam kiedyś z Patrycją i Boni na spacerze. Jeśli chcecie mogę napisać Patrycji, aby tu zajrzała i wypowiedziała się. Niestety od dobrych 2 tygodni nie ma jej na gadu gadu. Albo nie ma internetu albo zmieniła numer. Ale nie zaszkodzi napisać. ;) Quote
Polna Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 [quote name='Viz']Polna Ty żartujesz?! Przecież Boni to kundelek! Ja to bardzo dobrze wiedziałam, ale ona uparcie twierdziła, ze to gonczy francuski :lol: :shake: Quote
Viz Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 No przez gadu mi również tak mówiła, ale jak zobaczyłam Boni na żywo to pomyślałam, że albo to ja źle zrozumiałam albo pomyliłam Patrycję z kimś innym. ;) Nie rozumiem... po co tyle kłamać. :shake: Quote
Guest Reyes Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Myśle że demonizujecie :roll: Ok - głupio postąpiła, to pewno. Ale krzywda się nikomu poza Patką - której pojechało po opini która jest handlerowi dość potrzebna- nie stała. Quote
Gazuś Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Reyes napisał(a): Ale krzywda się nikomu poza Patką - której pojechało po opini która jest handlerowi dość potrzebna- nie stała. No oczywiście, że nie stała :lol: Ale miłobybyło gdyby takie sytuacje się juz nie pojawiały. Quote
Asiaczek Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 [quote name='Reyes']Myśle że demonizujecie :roll: Ok - głupio postąpiła, to pewno. Ale krzywda się nikomu poza Patką - której pojechało po opini która jest handlerowi dość potrzebna- nie stała. Kłamstwo zawsze pozostaje kłamstwem... Pzdr. Quote
$andwich Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Reyes, sorry, ale uważasz, że to, co zrobiła Patrycja, to nic złego? Oki, nikomu się krzywda nie stała, ale to chyba nie jest powód, żeby tolerować kłamstwo? Znam Patrycję z innego Forum, na którym także kłamała, a do tego wyzywała wszystkich, którzy jej nie wierzyli. Quote
Guest Reyes Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Wyzywanie to inna sprawa a inna takie 'dziecięce' gadanki :] Asiaczku - są Kłamstwa i Kłamsteffka :evil_lol: Ps. Myśle że jak pati tu wpadnie to od ręki będzie cichutko :p Pati gadając bzdury nie wykazała się inteligęcją - nie myslcie że ją jakoś specjalnie lubie bo również poznałam od 'cięższej ' strony - ale sądze że 11- sto latce można wybarzyć gadanie bredni :)) Ale miłobybyło gdyby takie sytuacje się juz nie pojawiały. Zgadzam się w pełni Quote
Asiaczek Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Taaa... Są kłamcy jednorazowi i recydywiści... Pzdr. Quote
Asta Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Ja słyszałam jeszcze, że Boni jest z niemieckeij hodowli i interchampionem ;)... Asiaczku święta racja! Nienawidze osobiście kłamstwa, a dla mnie wyczyny Patrycji to była przesada... Ale to już było i miejmy nadzieję, że sie więcej nie powtórzy Quote
Gazuś Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Samo kłamstwo jest wkurzające, ale wszędzie inne to już w ogóle. Na blogu pisze jasno i wyraźnie, że Boni jets mieszańcem, a zaraz pod tym, że bierze udział w wystawach... :roll: Quote
Guest Reyes Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Gazuś napisał(a):Samo kłamstwo jest wkurzające, ale wszędzie inne to już w ogóle. Na blogu pisze jasno i wyraźnie, że Boni jets mieszańcem, a zaraz pod tym, że bierze udział w wystawach... :roll: Może wystawach mieszańców :evil_lol: Quote
Viz Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Ona nie ma 11 lat. W tym roku o ile dobrze mi wiadomo skończy 14 lat. ;) Nie brońmy się wiekiem, bo 14 letnia osoba to osoba przynajmniej częściowo świadoma swoich czynów i wypowiedzianych słów. ;) Patrycja jest sprytna i spryt ten wykorzystała na forum, by szybciej dopasować się do towarzystwa. Zdaje mi się, że ona doskonale wie, co robi ;) Swoją drogą... mi się zdaje, że gdyby Patrycja tu weszła, dyskusja zrobiłaby się jeszcze bardziej gorąca. A wręcz jestem tego pewna... :razz: No nic, mam nadzieję, że limit kłamstw już wyczerpany, bo opinie ma teraz nie najlepszą, mimo tego, że wystawia całkiem dobrze. Quote
Guest Reyes Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Słuchajcie teraz ja się wypowiem bo bardzo nie podoba mi się to co się dzieje na dogomani. Jeśli ktoś coś zrobi jesteście pierwsi żeby koty wieszać ale jak trzeba odrobiny zrozumienia jesteśmy w polu. Wszyscy byli tacy chętnie zniesmaczyć się na Monike M. (kto chce wiedzieć to wie o kim pisze) ale nikt nie pomyślał o niej. Po pierwsze – to młoda osoba. Po drugie i najważniejsze - jej matka tą sędzina i zna regulaminy. Niech mi nikt nie wmawia że nie wiedziała o oszustwie córki bo zaśmieje się mu w twarz. Widziałam WWW. rodziców Moniki … tyle różnych ras… i wiecie co myślę ze świetna rodzinka kynologów nie mogła sobie – o zgrozo – pozwolić żeby córeczka się za podium znalazła. Niech mi nikt nie pisze że mogła się postawić bo dobrze wiecie że nie mogła! Sama widziałam jak jedna ‘miła’ mamusia wydzierała się na dziecko z za ringu że ma psa prowadzić ‘tak a tak bo coś tam’ gdy pies był dla małego chłopca ZDECYDOWANIE za silny. Po zejściu dziecka z ringu byłam tak w szoku że nie zareagowałam – za co biorę na siebie odpowiedzialność. Dziecko zeszło-bez lokaty - z ringu jak na ścięcie, ba kuliło się ze strachu a mila ‘mamusia’ złapała chłopca jak psa za kark i zaczęła się nań wydzierać. To jest to rozwijające JH. Dobrze wiecie że ten ring jest obrzucony ‘życzliwymi’ chyba że tylko ja jestem takim beztalenciem że się z nimi spotkałam. Jeśli Patka kłamała –musi mieć ku temu powód. Nic tego nie usprawiedliwia ale zanim kogoś powiesicie zapytajcie się dlaczego to zrobił. Wiemy że chce być profesjonalną handlarką – wystawia obcym psy. Może spotkała się z jakimś ‘miłym komentarzem’ odnośnie Boni (tak się nazywa jej pies? )i wystraszyła, palneła a potem nie wiedziała jak to odkręcić? A.) Patka to dziecko nie stawiajcie jej przed trybunałem B.) Może rodzice jej nie wspierają w jej pasji. Jeśli musi sobie radzić sama – nic dziwnego że nie wyrabia. Patologia już dawno weszła w polski handling gdy jakieś dziecko śmie zadrzeć noska i nazwać się profesjonalistą zaraz rozbija się nad nim chór anielskich gromów. Ale jak trzeba coś wytłumaczyć to niema nikogo – bo z tym się akurat częściej spotykam jak z oszustwem. C.) Nic nie usprawiedliwia kłamstwa ale też nic nie usprawiedliwia napadu na dziecko. Gdy ktoś nie daj borze zaproponuje komuś pomoc w wystawieniu natychmiast są komentarze że żebrze o psy i psuje opinie handlerą. Nie wszyscy mają taki start jak Ola-od-borzoja czy Patki-Uczennica-Asi. Nie wszyscy mają takie możliwości, takich ludzi do naśladowania. Najłatwiej potępić… Ale ja bym po ten nie patrzała w lustro przez dłuższy czas… D.) Kto jest CAUKOWICIE bez winy niech pierwszy żuci kamień. $andwich – zapytałaś czy sądzę że jej kłamstwa nie są ‘złe’. Złe jest pobicie kogoś, zły jest napad z pałką, złe jest wyłudzenie. Złe jest strofowanie dziecka które boi się zejść z ringu do mamusi. Ale jej kłamstwa to nieszkodliwa głupota- tylko i wyłącznie… Patologią która się w tym sporcie rozwija to przede wszystkim nie oszustwo – patologią tą jest ta wzajemna pogarda która może nie całkiem jawna to jednak za często wychodzi na powierzchnie! Nie będe mówiła tu imion życzliwych którzy na moich oczach poszli do sędziny rzed JH żeby mówić klamstwa na jedną z moich najlepszych koleżanek tym sporcie bo i poco. Nie będe mówiła na przykładach kogo jak potraktowano... Pozdr Quote
Viz Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Myślę, że nie ma co odwlekać ludzi od decyzji powierzenia Patrycji swojego psa na wystawie, bo wystawia dobrze. A kłamiąc zaszkodziła jedynie sobie i swojej reputacji. Nie wspomnę tu o wyzywaniu ludzi... Z tego co mi wspominała jej rodzice kupią/kupili jej psa rodowodowego (nie wiem jak jest aktualnie, pogubiłam się), nie wiem natomiast w co mam wierzyć. Natomiast jeśli chodzi o sam handling, to Patrycja mówiła, że rodzice są jak najbardziej za. Zresztą... mnie moji rodzice NIGDY nie puściliby mnie w wieku 13-14 lat na odległą wystawę, dlatego myślę, że to nie z tego powodu. Jaki jest powód, wie tylko sama Patrycja. Jeśli będzie chciała się wytłumaczyć to z pewnością to zrobi. Nie będe mówiła tu imion życzliwych którzy na moich oczach poszli do sędziny rzed JH żeby mówić klamstwa na jedną z moich najlepszych koleżanek tym sporcie bo i poco. Nie będe mówiła na przykładach kogo jak potraktowano... Przykre... :shake: Quote
Guest Reyes Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Viz napisał(a): A kłamiąc zaszkodziła jedynie sobie i swojej reputacji. (...) Nie wspomnę tu o wyzywaniu ludzi... (...) Przykre... :shake: Zgadzam się caukowicie Quote
paulinka13 Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 hym. ja dowiedziałam się o całej sytuacji z tego forum. osobiscie nie spotkałam sie z kłamstawami Patrycji, bo nie znamy się za dobrze. nie będę jej ani broniła ani też nie mam zamiaru na nią napadać. uważam ze jeśli rzeczywiście tak zrobiła to było to głupie. ps z tego co się orientuję to obie jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji jeśli chodzi o posiadanie psów (można powiedziec ze też mam kundelka), moi rodzice niezbyt chętnie godzą sie na wystawy (nie wiem jak jest w przypadku Pati) i obie jesteśmy w tym samym wieku... 14 lat... Quote
Recommended Posts