Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Reyes napisał(a):
Powiem ze bezproblemu mogłabym ustawić labki znajomych ( teraz sobie z nimi ćwicze troszke ) recznie i będą cacy stać. Ale sztuką dla mnie jest by stały perfekcyjnie gdy ja moge sobie tylko machać chrupkiem, gadać i działać ringówką.

Mój Doc też przy umiejętnym prowadzeniu ustawi się "sam" - ale dla handlera to bardzo trudne zadanie, bo naprawdę trzeba go doskonale do tego pokierować...
Chociaż naprawdę są psy, które kochają wystawy i nawet dość nieumiejętnymj pokazuwaniu, handler na tle tych psów wypada doskonale :)

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Siwy16 napisał(a):
Dzisiaj dostałem list:

"Zarząd Główny Związku Kynologicznego w Polsce zaprasza prezentera Przemysława Walerianczyka do udziału w
Finale Konkursu Młody Prezenter 2006
o tytul Mistrz Polski 2006
oraz Prezenter Roku 2006
Finały odbędą się w dniu....(...)"

i tak dalej i tak dalej :)

Hmm.. czyli juz maja "10 najlepszych"... ja dopiero w pt wyslalam indexy :razz:

Posted

Agasia napisał(a):
Hmm.. czyli juz maja "10 najlepszych"... ja dopiero w pt wyslalam indexy :razz:

Ja wysłałam dzisiaj:roll: A zgłosiłam sie przez e-maila w piatek.A kiedy sa Mistrzostwa Polski w czwartek czy niedziele??

Posted

Siwy16 napisał(a):
W czwartek, nalezy do godziny 9:30 zglosic sie na ring razem z psem i indeksem, a zaproszenie dostalem nie z Poznania, tylko od Zarzadu Głownego

Ale indexy slales chyba do poznania...? zamotanie :roll:

Posted

Siwy do Poznania wysyłał..ja też. Ale mam zwaloną poczte więc jeszcze jest jakaś nadzieja..;) a do związku wysyla sie chyba kserokopie..a na miejscu trzeba sie z orginalami zglosic :)

Posted

Agasia napisał(a):
Tez wydawalo mi sie ze moj pies jest dosc prostym w prowadzeniu, bo w sumie daje zrobic z sobą co sie da, ale skoro nawet "najlepsi" nie dali sobie z nim do konca rady.... :D

no... to chyba swiadczy tylko o tym, ze tacy najlepsi nie sa.

Posted

Agasia napisał(a):
Moglby ktoś mi przyblizyc kim jest pani Kozlowska, ktora sędziuje finaly? Totalnie nie kojarze..

ona nie tylko do terierow jest... ale glownie...

swojego czasu [jak ja jeszcze bylam w jh, wiec dawno,dawno temu ;)] to bardzo sporo sedziowala jh...

Posted

troche żałosne jest to ze finał jest w czwartek o godzinie 10???? a moge sie zalozyc ze wiekszosc starszych handlerow wtedy ma wlasnie psy na ringach bo skad mogli wiedziec ze Poznan bedzie miec takie widzi mi sie na finał:shake:

Posted

flashka-g napisał(a):
troche żałosne jest to ze finał jest w czwartek o godzinie 10???? a moge sie zalozyc ze wiekszosc starszych handlerow wtedy ma wlasnie psy na ringach bo skad mogli wiedziec ze Poznan bedzie miec takie widzi mi sie na finał:shake:

Dokladnie, wystawiam psa w mlodziezy, ktory wchodzi jakos po 10, zobaczymy jak uda mi sie to pogodzic... Zreszta pani Kozlowska mnie chyba jeszcze na oczy nie widziala, a więc chyba duzo nie stracę... :razz:

Posted

flashka-g napisał(a):

NIC NIE MÓW JA MAM W CZWARTEK 6PSÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i to od 10 pare....ZAŁAMANA JESTEM. I CO POWIEDZIEĆ LUDZIOM:mad: :mad:

Posted

Nie tylko ty Pearl, ale pewnie wielu prezenterow... nawet tych z poza granic Polski, ktorzy chcąc startować w normalnym konkursie zamiast spokojnie zajac sie handlingiem na ringach, muszą latac w "szczytowych" godzinach sędziowania po roznych halach....

Posted

Z tym normalnym to przypuszczałam i wkońcu nie zgłosiłam sie na żaden dzien-trudno. Wole wystawiać. Ale z Mistrzostwami tragedia, nadal jestem w szoku. Chyba poprostu wbiegne od razu na grupe starsza, a jak szybko wybiegne to nie bede mieć czasu na zastanawianie czy dobrze sie stało. Szkoda mi, że zawiode tyle osób i to akurat tydzień przed taka informacja!

Posted

Pearl napisał(a):
Giertych się powinien tym zająć:cool1: A swoja droga to zostałam w sytuacji bez wyjścia.

a potem sie dziwia czemu młodziez sie buntuje, jak nie zapewnia im sie warunkow socjalnych do rozwijania swoich mozliwosci:mad:

a ja mam takie pytanie czy jezeli sedzina sedziuje na danej wystawie, to czy jej corka/syn moze startowac w konkursie na tej samej wystawie ( co oczywiscie idzie za tym ze corka/syn jest osoba towarzysząca sędziego)??

a kto ma najwiecej punktow w tym roku na Mistrza Polski??

Posted

Pearl napisał(a):
Z tym normalnym to przypuszczałam i wkońcu nie zgłosiłam sie na żaden dzien-trudno. Wole wystawiać. Ale z Mistrzostwami tragedia, nadal jestem w szoku. Chyba poprostu wbiegne od razu na grupe starsza, a jak szybko wybiegne to nie bede mieć czasu na zastanawianie czy dobrze sie stało. Szkoda mi, że zawiode tyle osób i to akurat tydzień przed taka informacja!

no niestety Poznan sie nie postaral...nie tylko zawalil na tej linii:diabloti: :angryy: ale mam nadzieje ze dacie rady!!! i pokazecie kto tu rzadzi;)

Posted

Ja zgloszona na zwykly konkurs bylam na piatek i sobote, w piatek juz udzial odpada, poniewaz wystawiam beagle w prawie kazdej klasie, a ze ich jest powyzej 200 to zejdzie po 11... W sobote moze mi się uda, aczkolwiek nie wiem z jakim psem..

Ah Poznan...

Posted

flashka-g napisał(a):
a potem sie dziwia czemu młodziez sie buntuje, jak nie zapewnia im sie warunkow socjalnych do rozwijania swoich mozliwosci:mad:

a ja mam takie pytanie czy jezeli sedzina sedziuje na danej wystawie, to czy jej corka/syn moze startowac w konkursie na tej samej wystawie ( co oczywiscie idzie za tym ze corka/syn jest osoba towarzysząca sędziego)??

a kto ma najwiecej punktow w tym roku na Mistrza Polski??
Flashi nie powinno byc tak że mama sedziuje swoje dziecko.I gdzie tu sprawiedliwość?! Czemu sie uczy dzieciaki.Kazdy na tym konkursie powinien mieć równe szansy.To po co dzieciaki wtedy zapraszają :mad:Lepiej niech ogloszą odrazu kto jest zwyćiezcą.Nie wierze że organizatorzy nie wiedzieli o tym.Przy okazji fajna opinija ZK w całym Swiecie.Przeciesz to światowa wystawa i ludzie patrza.Nie fer.Bardzo wspołczuje dzieciakom.