Nugatowa Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Tutaj troszkę fotek z finałowego starcia :razz: Quote
zula Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Reyes napisał(a):Wyniki z KWPR Zabrze Gr. mlodsza 1.) Ola przewaznie z Borzojem (bliższych danych nieznam ) dalej niewiem Gr. Starsza 1.) Rafał Zieliński z chartem 2.) Przemek Walczak z Beaglem 3.) Czeszka z OA 4.) Danuta Ożarowska z Spanielem 5.) Renata Pietruszka z Terrierem Zula jeszcze raz więlkie dzięki za udostępnienie psiaka : naprawde świetnie go ułorzyłaś :loveu: Gratuluję zwycięzcom:multi: Reyes, nie ma za co. Dobrze sobie z nim poradziłaś chociaż tego dnia był niezbyt chętny do współpracy na ringu:evil_lol: Mam kilka fotek z JH w Zabrzu, ale wstawię później... Quote
Agasia Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Brawo Reyes, brawo Rafal, Przemek i spolka...! :) No i brawa dla Oli za kolejne zwyciezstwo oby tak dalej! Quote
Asiaczek Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 A ja parę razy obserwowałam Olę z borzojem "na żywo" i mam obiekcje co do Jej umiejętności postępowania z obcymi psami. Z borzojem - OK. Ale przy zamianie psów, to moje zdanie, Ola sobie nie radzi... A może miałam pecha i tylko w takich sytuacjach Ją widziałam...? Podkreślam - to moje zdanie. Pzdr. Quote
Agasia Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Asiaczek napisał(a):A ja parę razy obserwowałam Olę z borzojem "na żywo" i mam obiekcje co do Jej umiejętności postępowania z obcymi psami. Z borzojem - OK. Ale przy zamianie psów, to moje zdanie, Ola sobie nie radzi... A może miałam pecha i tylko w takich sytuacjach Ją widziałam...? Podkreślam - to moje zdanie. Pzdr. Pewnie, ale Ola jest na tyle mloda dziewczynka ze i tak jej pasja i osiągnięcia są bardzo dobre, szczególnie ze juz teraz posiada wielkie mozliwosci do rozwijania swojego handlingu, miedzynarodowe obsady, goscina w roznych hodowlach w calej Europie - ma naprawdę wspanialy start, a napewno z roku na rok jej umiejętnosci będa wzrastac! Quote
Asiaczek Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Oby tak się stało. Bo - jak na razie - ja nie jestem aż tak bardzo zachwycona Jej umiejętnościami. Zobaczymy. Pzdr. Quote
zula Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Zwycięzcy grupy młodszej: Zwycięzcy grupy starszej: Zwycięzcy dnia: Quote
Asiaczek Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Oooo, Rafał Zwycięzcą Dnia? SUPER!!! [SIZE=2]Pzdr. Quote
Smile of Red Witch Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Mam pytanie do handlerow, bo wiem ze was tutaj jest sporo, kto moglby mi udzielic odpowiedzi na pytanko co to jest "mimochod" i jak to mozna zniwelowac? Quote
ursus Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Napewno chodziło o INOCHÓD !! Jest to taki sposób poruszania w kłusie najlepiej widoczny , kiedy ida równocześnie kończyny tego samego boku......... dwie prawe i dwie lewe na przemian, a nie jak zazwyczaj po przekątnej.......... Tak chodzą np. wielbłądy i niektóre kuce fińskie............ u psa zazwyczaj jest to wada !! Można czasem to wyćwiczyć.......... Quote
Siwy16 Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Skończyłem! Skończyłem właśnie czytać posty od czasu jak tutaj nie zaglądałem (około miesiąca). Jestem trochę w tyle... ale gratulacje dla wszystkich co wygrywali :) Mam nadzieje, że uda mi sięczęściej zaglądać i więcej pisać... PS Właśnie siedze w szkole na nudnych lekcjach programowania strukturalnego... :/ HELP! Quote
flashka-g Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Pies najczescie przechodzi w inochód bo tak mu po prostu wygodniej. W wiekszosc przypadkow jest to wada, jezeli pies w kłusie porusza sie inochodem ( prawa przednia łapa idzie rowno z tylną prawą, zamiast na przemian). Jezlei psu zadzra sie wpadac w inochod, najlepiej zaczynac biegnac z psem z rownoczesnym podciagnieciem psa do gory, co go wybija z rytmu. Badz sprobowac z poklepaniem w łopatke. Pies taki czesto tez potrzebuje rozbiegu zanim zacznie sie pokazywac w kłusie dlatego polecam wystawiac tak jak w stanach - czyli przed kazda ewolucja zatoczyc kółeczko z psem obok sedziego ( najlepiej zaobserwowac to na jakims filmie z westminstera gdzie duzo handlerow tak pokazuje psy). Nalezy pamietac ze mamy jak najlepiej pokazac psa, a nie jak najszybciej wiec trzeba to zrobic z odpowiednim spokojem i koncentracją. Quote
Nesjanna Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Witam, a ja chciałam zapytać czy znalazby się ktoś kto w skrócie na wystawie w Kilecach wytłumaczy i pokaże zasady Młodego Prezentera ??? dwie bardzo miłe dziewczyny pragną się uczyć :loveu: Quote
Smile of Red Witch Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Nie chodzi mi o innochod tylko o mimochod.Chodzi mi o to ze jak pies biegnie, to jakby zarzucal tylem, tylek psa nie jest w linii prostej. Quote
enjoyeve Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 amstaffka1978 napisał(a):Nie chodzi mi o innochod tylko o mimochod.Chodzi mi o to ze jak pies biegnie, to jakby zarzucal tylem, tylek psa nie jest w linii prostej. czyli o tzn. dryf, tak? ze pies idzie normalnie przodem a tyl tak jakby "zarzuca" w prawa lub lewa strone, czyli nie ma rownloeglosci miedzy przednimi a tylnymi konczynami [co szczegolnie jest widoczne przy "tam i spowrotem"]... jest to wada, ktora generalnie ciezko niwelowac... jest jednak sposob... musisz podpatrzec psa, czy jest tak "przegiety", ze przednie lapy ma delikatnie na prawo, czy na lewo w stos. do tylnich... i teraz przy robieniu up&down: - jak pies ma frontowe lapy przesuniete w lewo w stosunku do tylnich - musisz miec go z prawej strony i odwrotnie [pies "odsuwajac sie" od nogi bedzie wyrownywal ruch]... mam nadzieje, ze to o to chodzilo... pozdrawiam Quote
enjoyeve Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Agasia napisał(a):Pewnie, ale Ola jest na tyle mloda dziewczynka ze i tak jej pasja i osiągnięcia są bardzo dobre, szczególnie ze juz teraz posiada wielkie mozliwosci do rozwijania swojego handlingu, miedzynarodowe obsady, goscina w roznych hodowlach w calej Europie - ma naprawdę wspanialy start, a napewno z roku na rok jej umiejętnosci będa wzrastac! i nie zaprzeczam, mam jednak wielkie "ale" co do tego... uwazam, ze dobry junior handler, powinien umiec poradzic sobie z kazdym psem... i chodzenie na konkurs z jednym jest generalnie... malo rozwijajace... zna sie psa, jego reakcje, zawsze robi to samo, a nie o to w tym chodzi... i poza tym zauwazylam, ze wielu junior handlerow, jak wygra pare razy, to mysli, ze jest super i nie musi nad soba pracowac... a zawsze jest cos, co mozna dopracowac, nie zapominajcie o tym... i powodzenia w poznaniu :smile::smile::smile: Quote
zakla Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Wiecie może, kto jest na IIIcim miejscu? Bo widzę aussika, ale... Chyba że ma ktoś może większe to zdjęcie? Na którym będzie lepiej widać owczarka? Quote
LAURA Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 enjoyeve napisał(a):i nie zaprzeczam, mam jednak wielkie "ale" co do tego... uwazam, ze dobry junior handler, powinien umiec poradzic sobie z kazdym psem... i chodzenie na konkurs z jednym jest generalnie... malo rozwijajace... zna sie psa, jego reakcje, zawsze robi to samo, a nie o to w tym chodzi... i poza tym zauwazylam, ze wielu junior handlerow, jak wygra pare razy, to mysli, ze jest super i nie musi nad soba pracowac... a zawsze jest cos, co mozna dopracowac, nie zapominajcie o tym... i powodzenia w poznaniu :smile::smile::smile: amen;) no..zobaczymy jak w tym Poznaniu będize..:diabloti: Quote
enjoyeve Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 LAURA napisał(a):amen;) no..zobaczymy jak w tym Poznaniu będize..:diabloti: psow jest strasznie duzo, stawki niezle... mam tylko nadzieje, ze organizacja dopisze... i ze ktos z Polski odegra role w miedzynarodowym finale JH... my, starzy mlodzi prezenterzy, pokazalismy klase w Poznaniu na europejsciej, wiec nas nie zawiedzcie ;) tylko denerwuja mnie te niebotyczne oplaty... kiedys ich nie bylo, sie Poznan zapieral, ze nie bedzie... i robia teraz takie, ze sie w glowie nie miesci.... Quote
enjoyeve Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 a tak zmieniajac temat... to uwazam, ze wprowadzenie nowego regulaminu, wedlug ktorego na wystawie w konkursie moga brac udzial tylko dzieci zgloszone wczesniej do katalogu zniszczy ten konkurs... wiele osob nawet nie wie, czy na dana wystawe pojedzie, czy nie, sie decyduje w ostatniej chwili, albo jak sie zdarzy okazja... i to jest bez sensu... w takim NDMie np... bylo na klubowce 2 czy 3 mlodych prezenterow... no to konkurencja jak nie wiem [bo nie zgloszonych w katalogu nie przyjmowali]... a i na krajowej niewiele wiecej... :shake: Quote
Agasia Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 enjoyeve napisał(a):a tak zmieniajac temat... to uwazam, ze wprowadzenie nowego regulaminu, wedlug ktorego na wystawie w konkursie moga brac udzial tylko dzieci zgloszone wczesniej do katalogu zniszczy ten konkurs... wiele osob nawet nie wie, czy na dana wystawe pojedzie, czy nie, sie decyduje w ostatniej chwili, albo jak sie zdarzy okazja... i to jest bez sensu... w takim NDMie np... bylo na klubowce 2 czy 3 mlodych prezenterow... no to konkurencja jak nie wiem [bo nie zgloszonych w katalogu nie przyjmowali]... a i na krajowej niewiele wiecej... :shake: tu się zgadzam w 100%.... A co do... i nie zaprzeczam, mam jednak wielkie "ale" co do tego... uwazam, ze dobry junior handler, powinien umiec poradzic sobie z kazdym psem... i chodzenie na konkurs z jednym jest generalnie... malo rozwijajace... zna sie psa, jego reakcje, zawsze robi to samo, a nie o to w tym chodzi... Rowniez w jakims sensie racja, aczkolwiek przy zamianie psow, najczęściej wychodzi przyslowiowe "szydlo z worka" jak inni radza sobie z innymi psami... i pomimo tego wielu wielu sędziów tej konkurencji daje wygrywać doświadczonym handlerom ktorzy nie radza sobie wogole z innymi psami... ;) Quote
Siwy16 Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 LAURA napisał(a): no..zobaczymy jak w tym Poznaniu będize..:diabloti: Tragicznie :p Quote
Agasia Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Siwy16 napisał(a):Tragicznie :p A ja wam bede hucznie kibicowac :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Masz zamiar tylko kibicować? A ja myślałam, że weźmiesz w tej konkurencji aktywny udział...? Pzdr. Quote
Recommended Posts