Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asta napisał(a):
Niestety dzieci tak wychowane, ale powinno sie coś z tym zrobić...
Nu wlasnie :shake::shake::shake:Szok.jak uslyszalam od uczestnikow ze ktos jeden dzien wystepuje w jednej grupie a na drugij w drugiej grupie wiekoej to sie mocno zdziwilam:-o szok byl nastepny jak rodzicy zaczeli opowiadac ze uczestnicy startuja w mlodszej grupie a powinni jusz dawno byc w starszej:shake:Pada pytanie:razz:tak sie boja profesjonalizmu uczestnikow grupy starszej ze za wszelką cene zbieraja punkty?!:angryy::angryy::angryy:doskonale rozumiem obuzenie,rozgoryczenie i niesmak uczestniko MP.Organizatorzy i wladze zrobcie cos tym!!!!!!!!!!!!!!Dzieci chca uczciwie walczyc na ringach:mad::mad::mad:a gdzie są rodzicy tych dzieci?Czego się ich uczy?:angryy::angryy::angryy:Czy bardzo smakuje i raduje taki sposob konkurencji?W tym wieku po trupach aby do celu i jeszcze w tym wieku?!:placz::placz::placz:Szok.

Posted

moim zdaniem powinno zaczac sie legitymowac uczestników- legitymacje szkolne, paszporty. I powinno takie cos wprowadzic sie do regulaminu- moze by skonczyły sie te denne fałszerstwa.

Posted

Muszę przyznać, że już została złożona jedna skargę, niesttey nie moge zdradzić jakiej osoby to się tyczy..

edit:
Asiu jestem jak najbardziej zaa

Guest Reyes
Posted

No fakt, legitymowanie się to dobry pomysł.

Posted

flashka-g napisał(a):
Z tego co wiem to dziewczynka z mopsem ktora wygrala w niedziele mlodsza grupe w sobote byla w starszej grupie? To prawda?
I takie pytanie..od kiedy do mopsa sie biega;)

O i tu sie w 100% zgadzamy ;)
Dziewczyna w sobote dostala troszke po du*** od sedziny ktora ja za cos mocno ochrzanila,. wiecprzeniosla sie do mlodszej...
I ten trucht do mopsa... :lol:

Siwy gratuluje 2 wygranych w odziwo starszej gr :evil_lol: :evil_lol:

Guest Reyes
Posted

Mi się podobało jak w niedziele jakaś dziewczyna niezdążyła na konkurs i chyba zaklneła. Jej matka na nią w krzyk, sędzina z tekstem "teraz byś już wyleciała". A fajna była konwersacja dalej: ktoś (z młodszej) sie dopytywał co ona powiedziała a asyst.(chyba) na to:
- Tak jak dzieci nie powinny mówić. A już napewno nie dzieci z pracujące z psami. :loveu:

Ja moje dziecko będe brała na JH jak tylko będzie się dało... tak sobie myśle że psy, praca w znimi i pokazy mogą być wspaniałymi wychowawcami.

Posted

Galop dal mu 1 miejsce :D

Ogolnie kryteria oceny sedziny w 2 dniu byly dla mnie troszkę niezrozumiale... Ale sędzia to sędzia i jego ocena jest niepodwazalna :D

Posted

flashka-g napisał(a):
moim zdaniem powinno zaczac sie legitymowac uczestników- legitymacje szkolne, paszporty. I powinno takie cos wprowadzic sie do regulaminu- moze by skonczyły sie te denne fałszerstwa.

No...przydało by sie,jak w starszej to w starszej i koniec.

Posted

ja w oba dni III byłam..chyba w tym roku sie przykleiłam do tej lokaty :P

W niedziele było koszmarnie...taki skwar ze nie wiem a w starszej na dodatek okropny tłum (jak nigdy..)Marcinkowska nas pare godzin na tym słońcu trzymała az w końcu wyłoniła 4 osoby.....dziewczynka z mopsem faktycznie w sobote była w starszej a w niedziele w młodszej..;/
wspołczuje jej mopsikowi tylko..

Ja w sobote z gorąca zrobiłam L zamiast T i byłam święcie przekonana,że robie T :lol:
Natomiast w niedzielę gdy wbiegaliśmy na ring honorowy zaryłam głową w linke od dachu ringu :lol: znalazłam się w chwilowym szoku :P:lol:

Jeszcze raz gratuluję zwycięzcom i nie tylko!! :D

P.S Chłopiec ze spanielem jest the best :D

Posted

A ja w niedziele wcale nie poszłam, nie chciałam psa męczyć.

Ala - gatulacje I miejsca w Sobotę! :cool3:

Ktoś tutaj pisał o Kamili Żmijewskiej - ona chyba regulaminowo powinna być w młodszej i tam też poszła?

Posted

LAURA napisał(a):
nie wiem ile Kamila Żmijewska ma lat,ale była w starszej...a dziwne bo zwykle ja w młodszej widuje :P

Kamila juz skonczyla kariere w mlodszej. Ma 14 lat i od tego sezonu nie startuje w mlodszej. Moglaby robic przekrety ale nie robi i startuje regulaminowo w starszej i za to ja cenie.

Posted

Agasia napisał(a):

Ogolnie kryteria oceny sedziny w 2 dniu byly dla mnie troszkę niezrozumiale... Ale sędzia to sędzia i jego ocena jest niepodwazalna :D

A ja wiem dlaczego sie nie dostalas do finalu :lol:. Uslyszalem romowe pani sedziny z sekretarka. Ale to chyba nie do powiedzenia na forum, jedynie przez PW. Mi sie ten "powód" podobal ale sedzinie nie bardzo:p

Posted

Agasia napisał(a):

Siwy gratuluje 2 wygranych w odziwo starszej gr :evil_lol: :evil_lol:

Zapomnialem podziekowac :) Ale nie martw sie na mistrzowstwach polski startuje w mlodszej :p

Posted

flashka-g napisał(a):
moze dla niketorych MP to wyscig o zlote coś...ale to tylko zabawa i nic szczegolnego

Na moje to ich rodzice i nauczyciele sprawiaja, ze tak bardzo chca wygrywac, wszystkimi sposobami. Zamiast sie szkolic, uczyc wystawiac pr0 to oni tylko po pucharek na wystawe jada.

PS
Sorry ze tak post pod postem ale nie mam kiedy odpisywac, tylko wieczorem i tak jakos wyszlo. Moderatorzy prosze o wyrozumialosc;)

Posted

Siwy no ja mysle ze chociaz na światowej postarzac się nie bedziesz! :D
Wyslalam PW :D

Fakt niektorzy rodzice "motywuja" dzieciaki i sa ich glownymi menagerami, wprost nieraz naklaniajac sedziow do zauwazenia ich dziecka... Gdy braknie im polek na pucharki, a dzieci dalej będą rozumialy pojęcie handling jako "T", "L", "trojkat" i "8" moze się opamiętaja... ? ;) Choc wiekszosc z nich to ciezkie typy...

Posted

startowanie z mlodszej do starszej to podnoszenie sobie tylko poprzeczki. Ja sama kiedys bylam zmuszona wystartowac w starszej gdyz w trakcie oceny mlodszej grupy moj pies byl na ringu i po prostu nie zdarzylam- wtedy pani sedzina powiedziala ze jezeli chce moge startowac w starszej. Jednak wciskanie sie do mlodszej grupy ze starszej jest po prostu oznaką własnej słabosci według mnie.

Posted

Jednak wciskanie sie do mlodszej grupy ze starszej jest po prostu oznaką własnej słabosci według mnie.

Lub pazernosci...

Niektorzy myślą w ten sposob ze w starszej "nie mają szans" i mysle ze kazdy wychodzący z mlodszej tak mysli chociaz troszkę, bo to jednak jest jakis troszkę większy poziom (choć nie do końca bo moim zdaniem osoby wygrywające w mlodszej spokojnie powinny radzic sobie w starszej, a nieraz w niej "przepadaja" lub koncza kareire ;) ". Powinno się z wiekiem ten poziom podnosic a przechodzac do "trudniejszej" grupy starac sie dorownywac tym "czolowym"...