gwiezdny-wyslannik Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Dla mnie zagadywanie do sędziego jest beznadziejne, chyba, że sędzia zacznie - jak np. w Dobrym Mieście miałam :) Oj przydupasy, przydupasy... Prawie jak Spike ;) Quote
$andwich Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 A ja nie uważam, żeby zwrot "dzień dobry" był jakiś beznadziejny... Zwykły zwrot grzecznościowy. Znam sędziów, którzy witają każdego wystawcę uściskiem dłoni i miłym słowem na przywitanie i dla mnie świadczy to tylko o kulturze danego człowieka. Za to niepodoba mi się, kiedy wystawca zagaduje sędziego, rozmawia z nim, itp. To może być już źle odbierane. Ale zwykłe "dzień dobry"? Quote
Asta Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Agasiu zgadzam się z Tobą w 100%... Niestety jak mówiliście czasami nie tylko wystarczy talent... Ale chyba nie zaszkodzi sie upewnić ;) A co do rozmów, to niektórzy lubią sie podlizać Quote
paulinka13 Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 gwiezdny-wyslannik napisał(a):A przepraszam bardzo czy do jakiegoś sędziego nie można iść z jakimś psem...? Na JH byłam może z 8 razy, ale z tego co pamiętam zawsze ocenia się tam umiejętnośći dzieci, a nie sentyment sędziego do danej rasy. ja też nie bywam za często na MP, ale chyba jednak tak jest... nie mow ze tez nie masz sentymentu do danej rasy...bo jak dla mnie to są rasy które po prostu mi sie nie podobają, a sendzia to też człowiek. nie jest az tak bezstronny zeby jego ocena byla w 100% obiektywna:roll: . co do tych rozmów to chyba miłe "dzień dobry" to nic złego, ale też BEZ PRZESADY. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Ja zakładam ringówkę na szyi, gdy wystawiam Atosa na MP i wydaje mi się,że to dobrze wygląda ;) .Ostatnio byłam na "warsztatach" tzn.rozmawiałam z wspaniałą hodoczynią z dość długim doświadczeniem (20 lat),która również jest handlerką i pokazała mi kilka bardzo przydatnych "tricków" co do wystawiania psów i muszę przyznać,że są bardzo przydatne i pewnie zastosuje je na MP w Osztynie i na innych wystawach ;) . Co do mówienia sędziemu "dzień dobry" to nie mam nic naprzeciwo,ale co innego zagadywanie sędziego :shake: . P.S.Jak miło jest wkońcu napisać coś na forum "nie konspiracyjnie".Póki co skończył mi się szlaban! Quote
Asta Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Cavalierko jeszcze tyle czasu do Gdyni... Chyba się nie doczekam naszego spotkania od Słupska :shake: ps No chociaz dobre te 30 minut :D Quote
AlaNowak Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Agasia napisał(a):Ala - przy basenji tez zakladasz na szyje? Baskom nie zakłdam, czasami tylko jak wystawiam mojego psa to musze, bo w jednej lapie trzymam smakolyk, a druga przestawiam mu nogi:evil_lol: Ale teraz ucze go bez smakolykow, tak, ze dopiero po ustawieniu podsówam mu cos pod nos;) Quote
AlaNowak Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 no moze samo dzien dobry nei jest zle, ale w moim poscie wyraznie zaznaczylam doniosly ton itd:evil_lol: fest nie lubie jak ktos komus dupe lize...:mad: Quote
Asta Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Hm wiem, że lubię zawracać głowe, ale chyba nie zapomniałas o fotach z sobotniego MP?:evil_lol: Quote
Guest Reyes Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 A ja zawsze zakładam na szyje. Nawet przy dużych psach: jak briard czy dalmatynczyk. Nawet jak stoje. Nie chce zastanawiać się gdzie mi się ta durna ringówka wala :evil_lol: . Może niewygląda to fest estetycznie, ale mnie jest tak wygodniej :roll: . Ale to też od psa zależy... Quote
AlaNowak Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 hehe- asta, czy ja moge przeslac ci na meila i ty je wrzucisz??? Quote
AlaNowak Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 :evil_lol: albo ok, sama to zrobie:evil_lol: Quote
Asta Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Przykro mi, ale byłam z psem na spacerku ;) Czesanko, trening, wc... :lol: A fotki fajne :) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Po zdjęciach z gr.młodszej już mogę wywnioskować,że konkurencja nie była zbyt mocna :lol: Co najwyżej ta dziewczyna ze sznaucerkiem mini ;) Quote
Asta Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Jeżeli się nie mylę to ta dziewczynką jest Patrycja Woźniak :) Quote
Gazuś Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Czy ktoś mi może w miare obrazowo wytłumaczyć jakie figury mnie moga spotkać w grupie starszej na MP w Olsztynie? Asta, pytałaś się o wostki astków, jakieś konkretne? Mogę porobić. Quote
Gazuś Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Ok, postaram się :lol: Asta, a mogłabyś mi wytłumaczyć te figury w MP - te co mogą być w starszej? Quote
Recommended Posts