AlaNowak Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 LOCZEK- super, dzieki za fotke, mam dla ciebie zdjecia, wgram je na Picase i ci przesle linka w najblizszym tyg;) Matusz- dzieki:cool3: Ma ktos moze fotki??? Quote
Agasia Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 No to Ala podwojne gratulacje, idziesz jak burza :) Wstawiajcie zdjeica - lubie je :D Quote
Goldenka 02 Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Kilka zdjęć z mlodego z Kielc jest na wątku tej wystawy ;) Wyniki z Kielc - niedziela grupa młodsza: 1. Ola Szydłowska z borzojem 2. Laura ... ze sznaucerem 3. Asia Pacholczak z grzywaczem owłosionym 4. Kasia Niemczyk - ja - z goldenem :) Gratuluje! ! ! Quote
Nesjanna Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 [quote name='Goldenka 02']Kilka zdjęć z mlodego z Kielc jest na wątku tej wystawy ;) Wyniki z Kielc - niedziela grupa młodsza: 1. Ola Szydłowska z borzojem 2. Laura ... ze sznaucerem 3. ... z grzywaczem owłosionym 4. Kasia Niemczyk - ja - z goldenem :) Gratuluje! ! ! 3 lok. to Asia Pacholczak z KIMBERLEY Nesjana :) GRATULUJę DZIEWCZYNY !!!!!!!!!!! Quote
Codik&Toffik Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 GRATULACJE dla Wszystkich !!! Za Poznań & Kielce :lol:;) Quote
Asiaczek Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Agasia w spódnicy, niemożliwe... http://tinypic.pl/t1/out.php/i67136_tnObraz1890.jpg :lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Moze mo ktos powiedzieć, czy borzoj, z którym wystpuje Ola to jest cały czas ten sam pies? Olu, bez obrazy, ale dlaczego zawsze widuje Cię z borzojem...? Na MP warto pokazać się równiez z innymi rasami... pzdr. Quote
lonka Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 http://www.petsby.com/vistavka.php?vistavka_id=87&konkurs_id=1026Patrycjia na wystawie CACIB w obydwa dni zajeła 2 miesce. Quote
Agasia Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 [quote name='Asiaczek']Agasia w spódnicy, niemożliwe... http://tinypic.pl/t1/out.php/i67136_tnObraz1890.jpg :lol: Pzdr. No patrz ;):cool3: Quote
Asiaczek Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Agasia napisał(a):No patrz ;):cool3: I nie wiem, czy dobrze widze, ale i obcasik w butkach tez jest...:cool3: Ogólne wrażenie - super!!! Pzdr. Quote
Matusz Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Asiaczek napisał(a):I nie wiem, czy dobrze widze, ale i obcasik w butkach tez jest...:cool3: Ogólne wrażenie - super!!! Pzdr. pewnie, że super :):) Quote
Agasia Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Haha czuje sie obgadywana...:D Asia mam pare zdjec z Poznania z Wahzirkiem - jakosci fatalnej, ale zawsze cos tam jest - wyslac Ci na maila? Olu, bez obrazy, ale dlaczego zawsze widuje Cię z borzojem...? Na MP warto pokazać się równiez z innymi rasami... Ja widzialam jeszcze Olę z afganem i bedlington terierem. Ale borzoj goruje :) Quote
AlaNowak Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Tak, to zawsze ten sam pies, aczkolwiek rok temu w Katowicach miała innego- obecny jest synem poprzedniego, a ja sama nie wiedziałam, że to inne psy, dowiedziałam się w tym roku w zabrzu:P Może i warto, ale skoro się świetnie z Victorem dogadują i fajnie razem wyglądają i wygrywaja to czemu nie???:P Quote
Fart Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Olu, bez obrazy, ale dlaczego zawsze widuje Cię z borzojem...? Na MP warto pokazać się równiez z innymi rasami - a dlaczego Pani zawsze widywana jest z baskami ? - nadto odnosze wrazenie ze mylnie odbiera Pani cel konkursu JH,ktory absolutnie nie ma nic wspolnego z "pokazywaniem sie" -jak to okreslila Pani w w/w cytacie - kierowanie postu do Oli,ktora na tym forum zalogowana nie jest i ani w tym ani w innym jego dziale sie nie udziela, jest klasyczna zagrywka z brudnego swiatka doroslych.. wszystkich zainteresowanych tematem Oli jak i tych ktorym niewiedza w temacie "czy to ten borzoj czy inny" doskwiera - zapraszam na moja strone - www.fartstable.com Lidka &FS Quote
Florka_xyz Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 [quote name='Fart']Olu, bez obrazy, ale dlaczego zawsze widuje Cię z borzojem...? Na MP warto pokazać się równiez z innymi rasami - a dlaczego Pani zawsze widywana jest z baskami ? - nadto odnosze wrazenie ze mylnie odbiera Pani cel konkursu JH,ktory absolutnie nie ma nic wspolnego z "pokazywaniem sie" -jak to okreslila Pani w w/w cytacie - kierowanie postu do Oli,ktora na tym forum zalogowana nie jest i ani w tym ani w innym jego dziale sie nie udziela, jest klasyczna zagrywka z brudnego swiatka doroslych.. wszystkich zainteresowanych tematem Oli jak i tych ktorym niewiedza w temacie "czy to ten borzoj czy inny" doskwiera - zapraszam na moja strone - www.fartstable.com Lidka &FS Przepraszam ze sie wtrace ....Asiaczek widywany jest z basakmi z tego wzgedu ze je hoduje.Ja do Oli nic nie mam i to jej sprawa z czym chodzi na MP...a moim zdaniem JH jest w pewnym sensie konkuresm "pokazywania sie" nie pokazuje sie jaki jest pies(anatomia itp.) a pokazuje sie swoja umiejtnosc i wspolprace z psem.Nie wiem czy Ola jest na tym forum czy nieale jesli jej nie ma to nie wypada na jej temat chyba rozmawiac skoro ona sama nie moze sie wypowiedziec i odpowedziec na pytania ktore sa jej stawiane. P.S.Mysle ze to nie jest jakies brudne zagranie.Chyba zle to Pani odebrała.Przeciez Asiaczek chciał tylko zapytac a nie wprowadzic jakas dyskusje na temat Oli i jej psów. Pozdrawiam Quote
Savannah Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 [quote name='Fart'] - a dlaczego Pani zawsze widywana jest z baskami ? To pytanie jest bez sensu, nie prawdaz? Jesli ktos hoduje tylko jedna rase, to chyba jasne jest ze sie tylko z nia pokazuje? Widac, nie dla kazdego to jest jasne :shake: Nie rozumiem, dlaczego doszukujesz sie Fart roznych złych zagrywek? Ja nie widze, w pytaniu Asiaczka nic złego. Pytanie jak pytanie. Oczywiscie reprezentantce na Crufcie zycze jak najlepiej - niemniej trudno jest wystawiac tak jak tam w JH pare roznorodnych ras podczas gdy w swoim kraju prawie zawsze jest sie z jednym i tym samym psem. Jednak trzymam kciuki by Polskiej reprezentantce sie to udało - oby! Pozdrawiam ! Quote
Goldenka 02 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Ola nie pisze na forum, ale z tego co wiem to czasem czyta. Według mnie pytanie Asiaczka jest najnormalniejsym pytaniem, nie rozumiem problemu? Ola super się "dogaduje" z Victorem i super z nim wygląda więc z nim startuje:) Quote
Fart Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Florka udziele ci odpowiedzi pozostajac w twoich kategoriach myslenia i odbierania rzeczywistosci - Ola pokazuje sie z borzojem bo ja hoduje borzoje, albo inna wersja - Ola pokazuje sie z borzojem dlatego ze posiada borzoje a modelka na wybiegu tez ( jak to okreslilas -) pokazuje siebie - no to widze ze ja mowie o niebie a ty o chlebie - jak Goldenka zauwazyla -Ola super dogaduje sie z borzojem - mnie zachwyca wzrastajace zrozumienie i partnerstwo tego ukladu, kogos kto postrzega konkurs JH jako prezentowanie siebie bedzie nuzyc i nudzic ...a posiadajac lat nascie i doze optymizu i zyczliwosci do swiata mozna byc oredownikiem stwierdzenia -"pytanie jak pytanie..."i "nie rozumiem problemu" posiadajac lat wiecej jak nascie i inne doswiadczenia mozna z cala pewnoscia stwierdzic ze osoba zadajaca takie w pytania w takiej formie pozbawiona jest najmniejszej dozy zyczliwosci dla pytanego Quote
Florka_xyz Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Nie wiem po co jakies dziwne docinki....Mysle ze ta dyskusja nie ma sensu i sprzeczanie sie czemu Ola chodzi z Borzojem a dlaczego nie, nie ma sensu. Jesli lubi ta rase i hoduje to niech sobie chodzi z Borzojem jej sprawa.Życze jej jak njalepiej. Pozdrawiam Quote
Guest Reyes Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Bądźmy szczerzy - Ola była najbardziej utytułowanym prezenterem na tych mistrzostwach. Ja ją wielokrotnie widziałam z innymi psami np. Goldenami i ręczę że wystawianie innych ras niż charty nie jest dla niej czarną magią co niektórzy sugerowali jak nie tu to gdzie indziej. Chciałabym coś jeszcze powiedzieć o kulturze niektórych osób - ale po co...:roll: Dopóki Ola tu nie przyjdzie uważam dyskusje za zamkniętą Podoba wam sie czy nie - Ola będzie w tym roku reprezentować Polskę! Jesteśmy polakami i jesteśmy winny jej poparcie, nie cynizm. Quote
k.iwona Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Witam Wszystkich! Na wstępie chciałabym pogratulować wszystkim młodym prezenterom których miałam okazje podziwiać na Poznańskim ringu – byliście wspaniali. Waszą konkurencję ogląda się z zapartym tchem : to zaangażowanie kontakt z psem prawdziwe nie szyfrowane emocje aż ręce same składają się do oklasków . Brawo i wielki ukłon w kierunku WAS wszystkich . Od kilku lat wystawiam i posiadam psy ale pokazy młodego prezentera oglądam od niedawna tzn. od momentu w którym zobaczyłam małą dziewczynkę z Borzojem, małą dzewczynkę która rozmiękcza zbójeckie serce borzoja. Jak patrzę na Ole i jej Borzoje to mam wrażenie że nie oglądam konkursu młody prezenter . Mogę to porównać do występu rosyjskiego baletu Teatru Bolszoj ( wiem co piszę bo na występach tegoż baletu byłam 2 razy ! ). Dziękuje ci Olu za każdą sekundę emocji i piękna jakie mi podarowałaś . Gdyby nie Ty pewnie nigdy nie czekałabym pod ringiem na pokazy młodych prezenterów . Gratuluje Wam wszystkim za Ole będę trzymała kciuki niech jedzie i swoim ciepłem podzieli się z Angielską widownia ! P.S. Być może w przyszłym sezonie będzie można zobaczyć Ole z jeszcze trudniejszym psem. Byłabym zachwycona . Pozdawiam Iwona Kurłowicz Quote
Florka_xyz Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 [quote name='k.iwona']Witam Wszystkich! Na wstępie chciałabym pogratulować wszystkim młodym prezenterom których miałam okazje podziwiać na Poznańskim ringu – byliście wspaniali. Waszą konkurencję ogląda się z zapartym tchem : to zaangażowanie kontakt z psem prawdziwe nie szyfrowane emocje aż ręce same składają się do oklasków . Brawo i wielki ukłon w kierunku WAS wszystkich . Od kilku lat wystawiam i posiadam psy ale pokazy młodego prezentera oglądam od niedawna tzn. od momentu w którym zobaczyłam małą dziewczynkę z Borzojem, małą dzewczynkę która rozmiękcza zbójeckie serce borzoja. Jak patrzę na Ole i jej Borzoje to mam wrażenie że nie oglądam konkursu młody prezenter . Mogę to porównać do występu rosyjskiego baletu Teatru Bolszoj ( wiem co piszę bo na występach tegoż baletu byłam 2 razy ! ). Dziękuje ci Olu za każdą sekundę emocji i piękna jakie mi podarowałaś . Gdyby nie Ty pewnie nigdy nie czekałabym pod ringiem na pokazy młodych prezenterów . Gratuluje Wam wszystkim za Ole będę trzymała kciuki niech jedzie i swoim ciepłem podzieli się z Angielską widownia ! P.S. Być może w przyszłym sezonie będzie można zobaczyć Ole z jeszcze trudniejszym psem. Byłabym zachwycona . Pozdawiam Iwona Kurłowicz Pani Iwonko dziekuje za cieple słowa w dziale JH. Tak moze to racja co pani pisze ;)i nie chce cie wyklócac o to czy powinna chodzic z borzojm czy nie widocznie z ta rasa najbardzej sie zzyła.Ja jej tak jak pislam wczesniej zycze jak najlepiej i oby pokazala na co stac polskich Junior hendlerów. P.s. Szkoda ze ja nie mam takej mozliwosc jak Ola wystepowania z Afganami o czym marze :) Pozdrawiam Quote
Guest Reyes Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Szczerze - troszkę mnie dziwi przeświadczenie niektórych że na każdy konkurs powinien być inny pies. Chyba musiałam zmądrzeć bo kiedyś sama tak myślałam a raczej tak mi wpoili. Owszem - trzeba sobie umieć poradzić z każdym ale co ładnego jest z prowadzenia psa który jest Ci obojętny i jutro zapomnisz jego imię. Tak naprawdę najpiękniejsze walory widać gdy jesteśmy dograni z psem, gdy wiemy jak jakie są jego reakcje, gdy zwierzak wykonuje polecenia dla nas nie z nabytego posłuszeństwa. Junior hanling to dresaż nie rodeo. Ile osób może powiedzieć że kocha psa z którym był w poznaniu na mistrzostwach? Pozdr k.iwona - piękny post Quote
AlaNowak Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Ola po prostu jest świetna w JH i nie ma co do tego wątpliwości. Niewiele osób poradziloby sobie z moim czarno-białym potworem, a już naprawdę wyjątkowe osoby potrafią go pokazać pięknie (znam dwie- w tym Olę). Także cała ta dyskusja nie ma sensu i przykro mi, że rozpętała się burza wokół osoby, która nie używa forum. Dzieje się to wszystko za jej plecami. Ale z przykrością muszę stwierdzić, że nie tylko na forum wiele osób zachowuje się w stosunku do Olci wręcz nagannie. Dlaczego my- Polacy nei potrafimy cieszyć się z sukcesu naszego rodaka? Ja otwarcie mówię, że naprawdę byłam szczęśliwa, że Ola wygrała Mistrzostwa i z całego serducha życzę jej powodzenia na Cruftcie. Bo znam ją, jej rodzinę, psy i wiem, że jest ona naprawde bardzo wartosciowa osoba. I wykazcie niektorzy przynajmniej odrobine godnosci i nei obmawiajcie Oli za jej plecami, gdyz ona NIGDY nie zachowuje sie w sposob taki, jak co niektorzy. To było by na tyle, Fart- mam mnóstwo fotek Oli- prześlę na Twojego meila:) Wstaw na swojej www do działu naszego wielkiego MISTRZA:) Quote
Recommended Posts