Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kilka zdjęć z mlodego z Kielc jest na wątku tej wystawy ;)

Wyniki z Kielc - niedziela grupa młodsza:
1. Ola Szydłowska z borzojem
2. Laura ... ze sznaucerem
3. Asia Pacholczak z grzywaczem owłosionym
4. Kasia Niemczyk - ja - z goldenem :)

Gratuluje! ! !

Posted

[quote name='Goldenka 02']Kilka zdjęć z mlodego z Kielc jest na wątku tej wystawy ;)

Wyniki z Kielc - niedziela grupa młodsza:
1. Ola Szydłowska z borzojem
2. Laura ... ze sznaucerem
3. ... z grzywaczem owłosionym
4. Kasia Niemczyk - ja - z goldenem :)

Gratuluje! ! !

3 lok. to Asia Pacholczak z KIMBERLEY Nesjana :)

GRATULUJę DZIEWCZYNY !!!!!!!!!!!

Posted

Moze mo ktos powiedzieć, czy borzoj, z którym wystpuje Ola to jest cały czas ten sam pies?

Olu, bez obrazy, ale dlaczego zawsze widuje Cię z borzojem...? Na MP warto pokazać się równiez z innymi rasami...
pzdr.

Posted

Haha czuje sie obgadywana...:D
Asia mam pare zdjec z Poznania z Wahzirkiem - jakosci fatalnej, ale zawsze cos tam jest - wyslac Ci na maila?

Olu, bez obrazy, ale dlaczego zawsze widuje Cię z borzojem...? Na MP warto pokazać się równiez z innymi rasami...

Ja widzialam jeszcze Olę z afganem i bedlington terierem. Ale borzoj goruje :)

Posted

Tak, to zawsze ten sam pies, aczkolwiek rok temu w Katowicach miała innego- obecny jest synem poprzedniego, a ja sama nie wiedziałam, że to inne psy, dowiedziałam się w tym roku w zabrzu:P Może i warto, ale skoro się świetnie z Victorem dogadują i fajnie razem wyglądają i wygrywaja to czemu nie???:P

Posted

Olu, bez obrazy, ale dlaczego zawsze widuje Cię z borzojem...? Na MP warto pokazać się równiez z innymi rasami

- a dlaczego Pani zawsze widywana jest z baskami ?
- nadto odnosze wrazenie ze mylnie odbiera Pani cel konkursu JH,ktory absolutnie nie ma nic wspolnego z "pokazywaniem sie" -jak to okreslila Pani w w/w cytacie
- kierowanie postu do Oli,ktora na tym forum zalogowana nie jest i ani w tym ani w innym jego dziale sie nie udziela, jest klasyczna zagrywka z brudnego swiatka doroslych..
wszystkich zainteresowanych tematem Oli jak i tych ktorym niewiedza w temacie "czy to ten borzoj czy inny" doskwiera - zapraszam na moja strone - www.fartstable.com

Lidka &FS

Posted

[quote name='Fart']Olu, bez obrazy, ale dlaczego zawsze widuje Cię z borzojem...? Na MP warto pokazać się równiez z innymi rasami

- nadto odnosze wrazenie ze mylnie odbiera Pani cel konkursu JH,ktory absolutnie nie ma nic wspolnego z "pokazywaniem sie" -jak to okreslila Pani w w/w cytacie
- kierowanie postu do Oli,ktora na tym forum zalogowana nie jest i ani w tym ani w innym jego dziale sie nie udziela, jest klasyczna zagrywka z brudnego swiatka doroslych..
wszystkich zainteresowanych tematem Oli jak i tych ktorym niewiedza w temacie "czy to ten borzoj czy inny" doskwiera - zapraszam na moja strone - www.fartstable.com

Lidka &FS

Przepraszam ze sie wtrace ....Asiaczek widywany jest z basakmi z tego wzgedu ze je hoduje.Ja do Oli nic nie mam i to jej sprawa z czym chodzi na MP...a moim zdaniem JH jest w pewnym sensie konkuresm "pokazywania sie" nie pokazuje sie jaki jest pies(anatomia itp.) a pokazuje sie swoja umiejtnosc i wspolprace z psem.Nie wiem czy Ola jest na tym forum czy nieale jesli jej nie ma to nie wypada na jej temat chyba rozmawiac skoro ona sama nie moze sie wypowiedziec i odpowedziec na pytania ktore sa jej stawiane.
P.S.Mysle ze to nie jest jakies brudne zagranie.Chyba zle to Pani odebrała.Przeciez Asiaczek chciał tylko zapytac a nie wprowadzic jakas dyskusje na temat Oli i jej psów.

Pozdrawiam

Posted

[quote name='Fart']

To pytanie jest bez sensu, nie prawdaz? Jesli ktos hoduje tylko jedna rase, to chyba jasne jest ze sie tylko z nia pokazuje? Widac, nie dla kazdego to jest jasne :shake:

Nie rozumiem, dlaczego doszukujesz sie Fart roznych złych zagrywek? Ja nie widze, w pytaniu Asiaczka nic złego. Pytanie jak pytanie. Oczywiscie reprezentantce na Crufcie zycze jak najlepiej - niemniej trudno jest wystawiac tak jak tam w JH pare roznorodnych ras podczas gdy w swoim kraju prawie zawsze jest sie z jednym i tym samym psem. Jednak trzymam kciuki by Polskiej reprezentantce sie to udało - oby!

Pozdrawiam !

Posted

Ola nie pisze na forum, ale z tego co wiem to czasem czyta. Według mnie pytanie Asiaczka jest najnormalniejsym pytaniem, nie rozumiem problemu? Ola super się "dogaduje" z Victorem i super z nim wygląda więc z nim startuje:)

Posted

Florka udziele ci odpowiedzi pozostajac w twoich kategoriach myslenia i odbierania rzeczywistosci
- Ola pokazuje sie z borzojem bo ja hoduje borzoje, albo inna wersja
- Ola pokazuje sie z borzojem dlatego ze posiada borzoje
a modelka na wybiegu tez ( jak to okreslilas -) pokazuje siebie - no to widze ze ja mowie o niebie a ty o chlebie

- jak Goldenka zauwazyla -Ola super dogaduje sie z borzojem - mnie zachwyca wzrastajace zrozumienie i partnerstwo tego ukladu, kogos kto postrzega konkurs JH jako prezentowanie siebie bedzie nuzyc i nudzic ...a posiadajac lat nascie i doze optymizu i zyczliwosci do swiata mozna byc oredownikiem stwierdzenia -"pytanie jak pytanie..."i "nie rozumiem problemu"
posiadajac lat wiecej jak nascie i inne doswiadczenia mozna z cala pewnoscia stwierdzic ze osoba zadajaca takie w pytania w takiej formie pozbawiona jest najmniejszej dozy zyczliwosci dla pytanego

Posted

Nie wiem po co jakies dziwne docinki....Mysle ze ta dyskusja nie ma sensu i sprzeczanie sie czemu Ola chodzi z Borzojem a dlaczego nie, nie ma sensu. Jesli lubi ta rase i hoduje to niech sobie chodzi z Borzojem jej sprawa.Życze jej jak njalepiej.

Pozdrawiam

Posted

Bądźmy szczerzy - Ola była najbardziej utytułowanym prezenterem na tych mistrzostwach.
Ja ją wielokrotnie widziałam z innymi psami np. Goldenami i ręczę że wystawianie innych ras niż charty nie jest dla niej czarną magią co niektórzy sugerowali jak nie tu to gdzie indziej.
Chciałabym coś jeszcze powiedzieć o kulturze niektórych osób - ale po co...:roll:
Dopóki Ola tu nie przyjdzie uważam dyskusje za zamkniętą

Podoba wam sie czy nie - Ola będzie w tym roku reprezentować Polskę! Jesteśmy polakami i jesteśmy winny jej poparcie, nie cynizm.

Posted

Witam Wszystkich!
Na wstępie chciałabym pogratulować wszystkim młodym prezenterom których miałam okazje podziwiać na Poznańskim ringu – byliście wspaniali. Waszą konkurencję ogląda się z zapartym tchem : to zaangażowanie kontakt z psem prawdziwe nie szyfrowane emocje aż ręce same składają się do oklasków . Brawo i wielki ukłon w kierunku WAS wszystkich .
Od kilku lat wystawiam i posiadam psy ale pokazy młodego prezentera oglądam od niedawna tzn. od momentu w którym zobaczyłam małą dziewczynkę z Borzojem, małą dzewczynkę która rozmiękcza zbójeckie serce borzoja. Jak patrzę na Ole i jej Borzoje to mam wrażenie że nie oglądam konkursu młody prezenter . Mogę to porównać do występu rosyjskiego baletu Teatru Bolszoj ( wiem co piszę bo na występach tegoż baletu byłam 2 razy ! ).
Dziękuje ci Olu za każdą sekundę emocji i piękna jakie mi podarowałaś . Gdyby nie Ty pewnie nigdy nie czekałabym pod ringiem na pokazy młodych prezenterów .
Gratuluje Wam wszystkim za Ole będę trzymała kciuki niech jedzie i swoim ciepłem podzieli się z Angielską widownia !
P.S.
Być może w przyszłym sezonie będzie można zobaczyć Ole z jeszcze trudniejszym psem.

Byłabym zachwycona .
Pozdawiam Iwona Kurłowicz

Posted

[quote name='k.iwona']Witam Wszystkich!
Na wstępie chciałabym pogratulować wszystkim młodym prezenterom których miałam okazje podziwiać na Poznańskim ringu – byliście wspaniali. Waszą konkurencję ogląda się z zapartym tchem : to zaangażowanie kontakt z psem prawdziwe nie szyfrowane emocje aż ręce same składają się do oklasków . Brawo i wielki ukłon w kierunku WAS wszystkich .
Od kilku lat wystawiam i posiadam psy ale pokazy młodego prezentera oglądam od niedawna tzn. od momentu w którym zobaczyłam małą dziewczynkę z Borzojem, małą dzewczynkę która rozmiękcza zbójeckie serce borzoja. Jak patrzę na Ole i jej Borzoje to mam wrażenie że nie oglądam konkursu młody prezenter . Mogę to porównać do występu rosyjskiego baletu Teatru Bolszoj ( wiem co piszę bo na występach tegoż baletu byłam 2 razy ! ).
Dziękuje ci Olu za każdą sekundę emocji i piękna jakie mi podarowałaś . Gdyby nie Ty pewnie nigdy nie czekałabym pod ringiem na pokazy młodych prezenterów .
Gratuluje Wam wszystkim za Ole będę trzymała kciuki niech jedzie i swoim ciepłem podzieli się z Angielską widownia !
P.S.
Być może w przyszłym sezonie będzie można zobaczyć Ole z jeszcze trudniejszym psem.

Byłabym zachwycona .
Pozdawiam Iwona Kurłowicz

Pani Iwonko dziekuje za cieple słowa w dziale JH.
Tak moze to racja co pani pisze ;)i nie chce cie wyklócac o to czy powinna chodzic z borzojm czy nie widocznie z ta rasa najbardzej sie zzyła.Ja jej tak jak pislam wczesniej zycze jak najlepiej i oby pokazala na co stac polskich Junior hendlerów.

P.s. Szkoda ze ja nie mam takej mozliwosc jak Ola wystepowania z Afganami o czym marze :)

Pozdrawiam

Posted

Szczerze - troszkę mnie dziwi przeświadczenie niektórych że na każdy konkurs powinien być inny pies. Chyba musiałam zmądrzeć bo kiedyś sama tak myślałam a raczej tak mi wpoili.
Owszem - trzeba sobie umieć poradzić z każdym ale co ładnego jest z prowadzenia psa który jest Ci obojętny i jutro zapomnisz jego imię. Tak naprawdę najpiękniejsze walory widać gdy jesteśmy dograni z psem, gdy wiemy jak jakie są jego reakcje, gdy zwierzak wykonuje polecenia dla nas nie z nabytego posłuszeństwa. Junior hanling to dresaż nie rodeo.
Ile osób może powiedzieć że kocha psa z którym był w poznaniu na mistrzostwach?
Pozdr

k.iwona - piękny post

Posted

Ola po prostu jest świetna w JH i nie ma co do tego wątpliwości. Niewiele osób poradziloby sobie z moim czarno-białym potworem, a już naprawdę wyjątkowe osoby potrafią go pokazać pięknie (znam dwie- w tym Olę). Także cała ta dyskusja nie ma sensu i przykro mi, że rozpętała się burza wokół osoby, która nie używa forum. Dzieje się to wszystko za jej plecami. Ale z przykrością muszę stwierdzić, że nie tylko na forum wiele osób zachowuje się w stosunku do Olci wręcz nagannie. Dlaczego my- Polacy nei potrafimy cieszyć się z sukcesu naszego rodaka? Ja otwarcie mówię, że naprawdę byłam szczęśliwa, że Ola wygrała Mistrzostwa i z całego serducha życzę jej powodzenia na Cruftcie. Bo znam ją, jej rodzinę, psy i wiem, że jest ona naprawde bardzo wartosciowa osoba. I wykazcie niektorzy przynajmniej odrobine godnosci i nei obmawiajcie Oli za jej plecami, gdyz ona NIGDY nie zachowuje sie w sposob taki, jak co niektorzy. To było by na tyle, Fart- mam mnóstwo fotek Oli- prześlę na Twojego meila:) Wstaw na swojej www do działu naszego wielkiego MISTRZA:)