Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja własnie wracam w Włocławka xD na MP coprawda 3,ale z moim pudlem - Unem udało mi sie zaszaleć - mamy 1,dosk.,zw.mł.,NJwR,BOB i BOG II :D Strzasznie sie ciesze,bo udało sie pokonać championke polski, a sedzia podobno bardzo zna sie na pudlach :) na juniorkach dostalismy sie do finalu - 6 sztuk ;)

Co do przechlewka to ja byłam,bardzo fajna wystawa - polecam ;)

Posted

Moje gratulacje!!!
:smilecol: :Cool!: :Cool!:
Ja własnie wychodzę na rozpoczęcie i bardzo mi sie to nie podoba :/

Mam nadzieję, że w Przechlewku jest fajnie, bo jednym z organizatorów jest jakiś mój daleki wujek:eviltong: ... szkoda tylko, że go nie znam, ale co tam.

Posted

A i jeszcze jedno,
Jak wystawiacie na ringach eksterierowych???
Wiem, ze elegancko ubrane/ni, ale czy staracie się, by pies był od strony sędziego??? I czy jak Wam karze zrobić up and down to wracacie do sędziego z pasem przy lewej, czy prawej nodze???

Posted

Ania z Petitką napisał(a):
A i jeszcze jedno,
Jak wystawiacie na ringach eksterierowych???
Wiem, ze elegancko ubrane/ni, ale czy staracie się, by pies był od strony sędziego??? I czy jak Wam karze zrobić up and down to wracacie do sędziego z pasem przy lewej, czy prawej nodze???

Na ringu ZAWSZE przy lewej nodze.
Gratulacje Martyna!!! :lol:

Posted

Gratuluje! Mówiłam że z Uno dużo osiągniecie! To dopiero przedsmak przyszłych sukcesów.

Posted

Agasia napisał(a):
(choc nie przepadam za pudlami z reguly)

A jakaś to reguła? Ktoś miał wstręt do cherlederek (pomponiarek :P ) w podstawówce? :eviltong:

Posted

Reyes napisał(a):
A jakaś to reguła? Ktoś miał wstręt do cherlederek (pomponiarek :P ) w podstawówce? :eviltong:

Nie, po prostu psy ozdobne to nie to co tygryski lubią najbardziej :cool3:

Posted

Agasia napisał(a):
Nie, po prostu psy ozdobne to nie to co tygryski lubią najbardziej :cool3:

Pudle to wyjątek od reguły :) Jakbyś troszkę więcej je poznała to byś zrozumiała - równie dobrze mogły by być w VIII jeśli mnie ktoś pyta o zdanie. Wierne, kontaktowe, super się szkoli. Wiesz że niektóre zaliczają IPO? Super sprawdzają się w agility, PT, obedience itp.
Pozdr

Posted

Reyes napisał(a):
Pudle to wyjątek od reguły :) Jakbyś troszkę więcej je poznała to byś zrozumiała - równie dobrze mogły by być w VIII jeśli mnie ktoś pyta o zdanie. Wierne, kontaktowe, super się szkoli. Wiesz że niektóre zaliczają IPO? Super sprawdzają się w agility, PT, obedience itp.
Pozdr

Wiem ;) Mimo wszystko - co kto woli, u mnie na 1 miejscu nie jest kontaktowość, wiernosc i szybkość nauki - bo zainwestowalabym w owczarki lub wlasnie cos pokroju pudla ;) Nie ten wygląd, nie ten typ

Posted

U nas w Zielonej Górze na MP trzeba robić tak żeby pies był cały czas po stronie sędziego(sędzia się przemieszcza). I nieraz pies musi biec przy prawej nodze. To jak ja mam przejść? Przed czy za psem?

Posted

Nugatika napisał(a):
z basenji Asiaczkowym ;)
ale Nugat tez bedzie, zgłoszony na 2 dni.
Bedziesz?

Nie, przegapiłam termin :p
Trzymam kciuki za Nusia :loveu:, a czemu nie chcesz z nim występować na młodym?:evil_lol:

Posted

bo wole mniejsze wystawiac :)
z większymi jest mi ciężej robić zwroty.
Na normalnym ringu owszem, moge nawet dogi wystawiac :D ale na MP chce na razie z małymi popróbować ;) na codzien mam do czynienia z wielkoludami :D