marymek Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Reyes napisał(a):To z kąt wyniki - jesteś jasnowidzem czy miałaś szpicla ]:-> ;P ? Pozdr Wyniki ode mnie of kors :cool3: Ja ledwo z ringu zeszłam a tu już sms'y lecą od Evel :lol: Danka a ja na początku stałam obok Ciebie z tym jasnym szpicem min., a potem kazali sie ustawić numerkami to musiałam sie przesunąć na prawo, a chciałam podziwiać z bliska jak Laczka ustawiasz :loveu: PS: Gratki dla Ciebie i Laczka za to drugie miejsce w konkurencji Najlepszy pies podbeskidzia :klacz: Quote
Guest Reyes Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 marymek napisał(a): PS: Gratki dla Ciebie i Laczka za to drugie miejsce w konkurencji Najlepszy pies podbeskidzia :klacz: Dzięki wielkie! Pamiętam Cię! Fajnie sobie z psiakiem poradziłaś :loveu:. Twój czy pożyczony? pozdr Quote
marymek Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Reyes napisał(a):Dzięki wielkie! Pamiętam Cię! Fajnie sobie z psiakiem poradziłaś :loveu:. Twój czy pożyczony? pozdr Pożyczony ;) No jak na debiut to uważam że nie było najgorzej, zwłaszcza że Juko pięknie sie ustawiał :loveu: PS: wysłałam Ci na gadu fotke z Ustronia :) Quote
pokoik1 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Marymek... czemu nie podeszłaś? :-( Czekaliśmy przed rozpoczęciem MP, przecież się umawiałyśmy.... W końcu pinczerów z chłopcami nie był dużo (1 sztuka) :cool3: Quote
martyna. Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Czy wie ktoś może jaka jest punktacja MP na LItwie?? Pozdrawiam, martyna :) Quote
marymek Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 pokoik1 napisał(a):Marymek... czemu nie podeszłaś? :-( Czekaliśmy przed rozpoczęciem MP, przecież się umawiałyśmy.... W końcu pinczerów z chłopcami nie był dużo (1 sztuka) :cool3: Nie podeszłam bo czekałam na szpica, który był oceniany wtedy jak MP miało sie rozpocząć ;) Ale jeszcze nic straconego :cool3: Niech pani synowi pogratuluje, 3 miejsce! brawo! :klacz: Quote
Agasia Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Martyna2006 napisał(a):Czy wie ktoś może jaka jest punktacja MP na LItwie?? Pozdrawiam, martyna :) Im wyższa tym dla Ciebie lepsza :evil_lol: Quote
martyna. Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Agasia napisał(a):Im wyższa tym dla Ciebie lepsza :evil_lol: Wiem :megagrin: Dlatego pytam :evil_lol: Pozdrawiam Quote
Guest Agata_B Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Ja chciałam zapytać o kilka rzeczy związanych z JH. Jestem w tym kompletnie zielona :oops: . Mam 13 lat i chciałabym wystawiać jakiegoś psa. Wiem, że psy wystawia się od (chyba)16 lub 17 lat. Ja mam 13. Wiem, że osoby w moim wieku mogą wystawiać psy, ale w jakimś Młodym Prezenterze. Gdzie to trzeba się zgłosić itp? Wiem, że trzeba mieć psa, umieć wystawiać, ale reszty to nie wiem. Normalnie ide na wystawe i wystawiam psa razem z dorosłymi czy to jest jakaś oddzielie czy jak? Proszę o odpowiedź. :grins: Quote
Paula&Goofi Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Agata poczytaj sobie w regulaminie młodego prezentera na stronie związku Kynologicznego :) Quote
Guest Agata_B Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Ok przeczytam... A tak słownie da się odpowiedziec na moje pytania? Quote
EveL_ Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Agata_B napisał(a):Ja chciałam zapytać o kilka rzeczy związanych z JH. Jestem w tym kompletnie zielona :oops: . Mam 13 lat i chciałabym wystawiać jakiegoś psa. Wiem, że psy wystawia się od (chyba)16 lub 17 lat. Ja mam 13. Wiem, że osoby w moim wieku mogą wystawiać psy, ale w jakimś Młodym Prezenterze. Gdzie to trzeba się zgłosić itp? Wiem, że trzeba mieć psa, umieć wystawiać, ale reszty to nie wiem. Normalnie ide na wystawe i wystawiam psa razem z dorosłymi czy to jest jakaś oddzielie czy jak? Proszę o odpowiedź. :grins: Agata, nie wystawiasz z dorosłymi, to oddzielny konkurs dla młodzieży, rozgrywa się na oddzielnym ringu. Nie musisz mieć swojego psa, możesz pożyczyć od kogoś. Zgłoszenie na MP wysyłasz w terminie wysyłania zgłoszeń na wystawę. A resztę poczytaj sobie w regulaminie mp :) A psów nie wystawia się od 16 lat, na normalnym ringu nie ma ograniczeń :) Quote
Guest Agata_B Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 [quote name='EveL']Agata, nie wystawiasz z dorosłymi, to oddzielny konkurs dla młodzieży, rozgrywa się na oddzielnym ringu. Nie musisz mieć swojego psa, możesz pożyczyć od kogoś. Zgłoszenie na MP wysyłasz w terminie wysyłania zgłoszeń na wystawę. A resztę poczytaj sobie w regulaminie mp :) A psów nie wystawia się od 16 lat, na normalnym ringu nie ma ograniczeń :) Dziękuję za odpowiedź. Czyli na normalnym ringu też mogę wystawiać :multi: Mam następne pytanie. Otóż chcę jechać na międzynarodową, Poznań, 10-11.11.2007. Tutaj jest duzo informaji o tej wystawie...nie znalazłam nic o młodym prezenterze. Ponoć muszę wysłać jakiś druk zgłoszenia do MP? Gdzie jest on dostępny? A i chciałam zapytać czy to oznacza, że nie można przyjść z psem jako widz? 9. Psy agresywne, chore, grzejące się suki oraz psy nie zgłoszone na wystawę nie mogą być wprowadzone na teren wystawy. ??? Quote
EveL_ Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Druk zrobisz sobie sama na wordzie, wydrukujesz, wypełnisz i wyślesz :) A na wystawę psy mogą wejść po okazaniu potwierdzenia zgłoszenia na nią. Swoją drogą rzadko to sprawdzają. Quote
LAURA Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Jak pokazesz potwierdzenie startu w MP przy wejściu, to wpuszczą cie za darmo razem z psem ktory nie musi być zgłosozny na wystawę. Quote
Guest Agata_B Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 LAURA napisał(a):Jak pokazesz potwierdzenie startu w MP przy wejściu, to wpuszczą cie za darmo razem z psem ktory nie musi być zgłosozny na wystawę. Dzięki za odpowiedzi :) Ja lubuje się w yorkach, choć bardzo dużo osób ich nich lubi. Oprócz yorków bardzo lubię Maltańczyki, Wodołazy, Setery, Goldeny, Papillonki, Grzywki PP, CTR, ONki, Ca de bou, CSA, Bernardyny, Bernieńczyki, Charty i wiele innych ras...nie chce mi się juz wymieniać. Na MP wystawiać mogłabym psa każdej średniej lub małej rasy. Boję się, że mogłabym sobie nie poradzić z dużym psem. Ten pierwszy raz chciałabym z mniejszym pieskiem. Najlepiej yorkiem :loveu: ale z psem innej rasy też bardzo chętnie. Quote
Guest Agata_B Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 [quote name='justys95']Tu jest regulamin JH Agato ;) Wiem, wiem, już czytałam... Dzięki :) Quote
Clou Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 CześćZ tego co napisałaś,widzę, że lubisz bardzo wiele ras i to bardzo fajnie. Ja mam to szczęście iż posiadam psa całkiem małego , średniego i bardzo dużego....Ale nie wiem, lub czegoś nie zrozumiałam ty masz jakiegoś swojego psiaka czy nie??? A tak pozatym to ja zaczynałam od razu z psem ,,dużym'' i nie było,aż tak strasznie:P:P:P:P:P::P Quote
Neiven Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 ?o wy sie tak dużych psów boicie, jak ring jest b. mały to rzeczywiście z większym gorzej, ale jak ring duży to pies też może być duży. Ja nawet wole większe psy ;) Quote
Bewarka Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Mi to jest obojętne...duże psy łatwiej (wg mnie) się wystawia, ale za to małe łatwiej okiełznać kiedy wariują...:) Quote
GUCIA Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Wyniki z Warszawy sobota: grupa młodsza: 1.Laura Lesińska(ja) ze sznaucerem mini pieprz i sól:multi: 2.Patrycja Woźniak ze sznaucerem mini czarno-srebrny 3.brak 4.brak grupa starsza: 1. Przemek Walczak z beaglem + Zw.Dnia 2.Dziewczyna z pinczerem 3.Dziewczyna z seterem angielskim 4.Florka z syberian husky Quote
Paula&Goofi Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 1.Laura Lesińska(ja) ze sznaucerem mini pieprz i sól:multi: Gratuluje ! :) Quote
Recommended Posts