Gazuś Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Reyes napisał(a):Tak, jestem pewna że potrafię. :roll: A ja uważam, że jednak jest inaczej (oczywiście ciągle mówie o sposobie prezentacji goldena :-)) A bynajmniej ja się z Twoją opinią odnośnie wystawiania goldenów nie zgadzam... A jednak i pracowałam z goldenami i widziałam o wiele więcej w Polsce niż za granicą, miałam też okazję oglądać pracę najlepszych "Goldenich"... :-) Ale trudno - możesz się ze mną nie zgadzać i uważać, że możesz stwierdzić co to jest goldena dobra prezentacja :-) Myślę, też że wiele najbardziej siedzących w goldenach osób by się z Tobą nie zgodziło :-) Jeśli chcesz się dowiedzieć o co mi chodzi konkretnie to możemy porozmawiać na pric...Na forum Oli pracy z Goldenami oceniać nie będę, osobiście bardzo chętnie bym z Nią o tym porozmawiała... Pzdr Kasia Quote
Guest Reyes Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='Gazuś'] A bynajmniej ja się z Twoją opinią odnośnie wystawiania goldenów nie zgadzam.. Prawo do własnej opinii masz - nie neguje. Te goldeny co na z nią widziałam wystawiały się dobrze. :roll: Tak, jestem pewna że potrafię. A ja uważam, że jednak jest inaczejJeśli to dotyczy do moich kompetencji lub wzroku - zapewniam że wszystko z nimi w porządku. Ciekawe że wszyscy co mnie widzą raz na rok wiedzą co robie - ta wie co mówię za plecami a ta jak się znam na jakiejś rasie psów Quote
martyna. Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Ja myślę, że cała ta kłótnia na temat Oli nie ma sensu.Ole znam osobiście,to wspaniała osoba.I myślę, że z kim wystepuje Ola świadczy o niej dobrze,a nie źle.Bo skoro Wiktor jest jej ukochanym pieskiem to bardzo dobrze, że z nim występuje.To świadczy o przywiązaniu i miłości pomiędzy psem a człowiekiem i odwrotnie,a nie o tym że nie umie wystawiać innych ras.A może właście Borzoje wystawia jej się najlepiej?Ja cały rok 2007 występowałam z Yorkiem albo z Pudlem i nie uważam,że jest to złe,że na MP prezentowałam tylko 2 a nie 10 ras... Junior Handling to wspaniały pokaz przywiązania człowieka z psem,i moim zdaniem to,że występuje się ze swoim ukochanym pieskiem nie jest żadną złą rzeczą.Ja mam zamiar cały przyszły rok występować z pudlem - Unkiem.A to wszystko dlatego,że To Unek jest moim ukochanym psem i nigdy bym go nie wymieniła na żadnego innego.Myśle,że dyskusjo-kłótnie na temat Olki możemy zamknąc.Nie ma co ukrywać,dziewczyna ma talent i już :) Olu,powodzenia na Cruft'sie :multi::multi::buzi: Quote
REDA&MELA Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 A ja tak z innej beczki:lol:. Z na ktoś morze stawkę na Jh w Nowej rudzie? Przedewszystkim chodzi mi o młodszą grupę;) Quote
Gazuś Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Reyes napisał(a):Prawo do własnej opinii masz - nie neguje. Te goldeny co na z nią widziałam wystawiały się dobrze. :roll: Jeśli to dotyczy do moich kompetencji lub wzroku - zapewniam że wszystko z nimi w porządku. Ciekawe że wszyscy co mnie widzą raz na rok wiedzą co robie - ta wie co mówię za plecami a ta jak się znam na jakiejś rasie psów Co rozumiesz przez dobre wystawianie? Rayes - pies, który na ringu jest spokojny, nie wariujący - to raz. Pies dobrze wystawiony - to dwa :-) Pies dobrze wystawiony oznacza psa spokojnego, ale pies niespokojny nie od razu jest psem dobrze wystawionym. Rozumiesz o co mi chodzi? Rayes, wiesz, że nic do Ciebie nie mam, lubie Cię i nie raz rozmawiałyśmy - jeśli chcesz, to wytłumacze Ci o co mi chodzi, ale nie będę tego robić na forum publicznym, szczególnie jeśli samej zainteresowanej tutaj nie ma. A po za tym to się pochwalę, że będę miała szczęście móc obserwować na żywo pokaz Oli na Crufcie :-) Czyli jedziemy się poedukować :D Quote
Agasia Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 A po za tym to się pochwalę, że będę miała szczęście móc obserwować na żywo pokaz Oli na Crufcie :smile: Czyli jedziemy się poedukować :-D Kasia - koniecznie aparat w łapki i cykać Olcie i innych prezenterów prosze! :) Quote
Kaya Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Już zaczęto przyjmować zgłoszenia na wystawe do Bydgoszczy, jedzie ktoś i czy idzie na JH? ;) Quote
martyna. Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Ja będę w oby dwa dni w grupie starszej :razz: Mój debiut w starszakach:placz: Kaya,a Ty w jakiej grupie? Byłaś już na MP? Quote
Kaya Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Ja będe przedeszystkim w drugi dzień :cool3: nie wiem czy w pierwszy bo ja z Gdańska jestem...Napewno będe na ogólnym ringu Goldenów i właśnie rozwarzam MP grupa starsza byłam raz na MP w młodszej. Quote
martyna. Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Aha,ja jestem z Torunia także mam bliziutko 30-45 minut i jestem ;) Ja będe napewno przy pudlach a w niedziele przy ringu York'ów :) Quote
Guest Reyes Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Co rozumiesz przez dobre wystawianie? Rayes - pies, który na ringu jest spokojny, nie wariujący - to raz. Pies dobrze wystawiony - to dwa :smile: Pies dobrze wystawiony oznacza psa spokojnego, ale pies niespokojny nie od razu jest psem dobrze wystawionym. Rozumiesz o co mi chodzi?Nie, pierwszy raz miałam ringówkę w ręku miesiąc temu. Miejże litość i skończmy tą mądrą dyskusje... Ps. dyskusja przeniesiona na gg Quote
Gazuś Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Agasia napisał(a):Kasia - koniecznie aparat w łapki i cykać Olcie i innych prezenterów prosze! :) Cykac to ja będę głownie to co złote i w grupie 8 :lol: Nie myślalam, że tak tanio mi wyjdzie ten wyjazd.... Troche trzeba po świecie pojeździć, pooglądac... Quote
Florka_xyz Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Gazuś napisał(a):Cykac to ja będę głownie to co złote i w grupie 8 :lol: Nie myślalam, że tak tanio mi wyjdzie ten wyjazd.... Troche trzeba po świecie pojeździć, pooglądac... KAsiu :D Skoro tam jedziesz na wszystkie dni kiedy trwa Cruft to ja bardzo prosze zdjecia Husky i Afgannow oczywiscie :D:D:D Quote
Matusz Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Gazuś napisał(a):Cykac to ja będę głownie to co złote i w grupie 8 :lol: Nie myślalam, że tak tanio mi wyjdzie ten wyjazd.... Troche trzeba po świecie pojeździć, pooglądac...' a ja proszę ładnie o gr. IV, z uwzględnieniem krótko i długowłosych ;) Quote
Codik&Toffik Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Kasiu a ja bardzo bym prosił LHASA APSO (IX FCI) najlepiej wszystkie :loveu: Bardzo ale to bardzo proszę;) Quote
Savannah Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Florka_xyz napisał(a):KAsiu :D Skoro tam jedziesz na wszystkie dni kiedy trwa Cruft to ja bardzo prosze zdjecia Husky i Afgannow oczywiscie :D:D:D No akurat Husky na Crufcie pieknych nie zobaczysz, a wrecz bys sie zdziwiła jakie tam chodza po ringach 'Husky' :lol:. Kompletnie inny typ niz Europejski - ot, co ;) Quote
Guest Reyes Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Życzę niezapomnianych wrażeń! :multi: Quote
marymek Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 To ja nieśmiało o bernardyny poproszę :loveu: Quote
Hattori Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 [quote name='Gazuś']A ja uważam, że jednak jest inaczej (oczywiście ciągle mówie o sposobie prezentacji goldena :-))=quote] Mówisz jak wiele osób o mnie co do airedalów. i ja nie chcę ubliżać ani nic no ale skoro ktoś cię zapewnia ze umie to mu uwież Quote
Gazuś Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Hej hej ;-) Ja bym tak na moje fotki z Crufta nie liczyła. Jak pisałam, jadę ukierunkowana tylko na oglądanie goldenów, rozmawianie z hodowcami i zdobywanie wiedzy... Inne rasy mnie nie interesują, więc jak załapie na zdjęcia to tylko "przypadkowo" :-) No i może coś z finałów. Quote
Kaya Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 OO to ja uprzejmie prosze cały przebieg kto wygrywa w Goldenach i jak się sprawy mają dawno na wystawie żadnej nie byłam (rok temu sopot) :cool3: Gazuś, a ty będziesz w Bydgoszczy? ;) Quote
Alusia Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 No to się wtrace ja nie raz zdobywałam 5 punktów I lokate i załapywałam się do finału,biegałam z grzecznymi i wychowanymi pisekami ale w Zabrzu postanowiłam wystapic z niesforną wyżlicą Herą osoby które były widziały coona wyprawiała(CWC Zabrze).Dostałam 1ptk... Swiadczy to o tym,że oceniają ta konkurencje ogółem a nie za to jak ty wystawaisz psa...... Quote
Gazuś Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Kaya napisał(a):OO to ja uprzejmie prosze cały przebieg kto wygrywa w Goldenach i jak się sprawy mają dawno na wystawie żadnej nie byłam (rok temu sopot) :cool3: Gazuś, a ty będziesz w Bydgoszczy? ;) Ooooj, będziesz miała i przebieg i relacje zdjęciową to gwarantuje :-) ja sobie obiecałam, że będę przy ringu suk... W końcu rozglądam się i tyle zwiedzam ze względu na chcęć kupna suczki :-) Ale znając mój pociąg do pśów to będę latać między ringami... Sama mam samca i tak jakoś wychodzi :-) Na GRC (Angielska Klubówka - goldenów więcej niż na światówkach w krajach FCI) też sobie miałam oglądać suki... A cały czas siedziałam na samcach :) W Bydgoszczy będziemy, pokazujemy się z moim zgrodkiem w klasie championów :-) Jak się nazywa Twój psiak? Tzn papierowo? :-) A jak chcesz pogadać na goldenie tematy to na gg ;-) Quote
Kaya Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Kathleen Juliette Staszel ;) My właśnie czeamy na rerejstracje przydomka i będziemy kryć Kaje :cool3: ...Będziesz w Bydgoszczy? Ja na JH bylam raz i miałam 5 pkt. ;P Quote
Recommended Posts