Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Reyes napisał(a):
Tak, jestem pewna że potrafię. :roll:

A ja uważam, że jednak jest inaczej (oczywiście ciągle mówie o sposobie prezentacji goldena :-)) A bynajmniej ja się z Twoją opinią odnośnie wystawiania goldenów nie zgadzam... A jednak i pracowałam z goldenami i widziałam o wiele więcej w Polsce niż za granicą, miałam też okazję oglądać pracę najlepszych "Goldenich"... :-) Ale trudno - możesz się ze mną nie zgadzać i uważać, że możesz stwierdzić co to jest goldena dobra prezentacja :-)
Myślę, też że wiele najbardziej siedzących w goldenach osób by się z Tobą nie zgodziło :-)

Jeśli chcesz się dowiedzieć o co mi chodzi konkretnie to możemy porozmawiać na pric...Na forum Oli pracy z Goldenami oceniać nie będę, osobiście bardzo chętnie bym z Nią o tym porozmawiała...

Pzdr
Kasia

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gazuś'] A bynajmniej ja się z Twoją opinią odnośnie wystawiania goldenów nie zgadzam..

Prawo do własnej opinii masz - nie neguje. Te goldeny co na z nią widziałam wystawiały się dobrze. :roll:

Tak, jestem pewna że potrafię.

A ja uważam, że jednak jest inaczej
Jeśli to dotyczy do moich kompetencji lub wzroku - zapewniam że wszystko z nimi w porządku.
Ciekawe że wszyscy co mnie widzą raz na rok wiedzą co robie - ta wie co mówię za plecami a ta jak się znam na jakiejś rasie psów

Posted

Ja myślę, że cała ta kłótnia na temat Oli nie ma sensu.Ole znam osobiście,to wspaniała osoba.I myślę, że z kim wystepuje Ola świadczy o niej dobrze,a nie źle.Bo skoro Wiktor jest jej ukochanym pieskiem to bardzo dobrze, że z nim występuje.To świadczy o przywiązaniu i miłości pomiędzy psem a człowiekiem i odwrotnie,a nie o tym że nie umie wystawiać innych ras.A może właście Borzoje wystawia jej się najlepiej?Ja cały rok 2007 występowałam z Yorkiem albo z Pudlem i nie uważam,że jest to złe,że na MP prezentowałam tylko 2 a nie 10 ras...
Junior Handling to wspaniały pokaz przywiązania człowieka z psem,i moim zdaniem to,że występuje się ze swoim ukochanym pieskiem nie jest żadną złą rzeczą.Ja mam zamiar cały przyszły rok występować z pudlem - Unkiem.A to wszystko dlatego,że To Unek jest moim ukochanym psem i nigdy bym go nie wymieniła na żadnego innego.Myśle,że dyskusjo-kłótnie na temat Olki możemy zamknąc.Nie ma co ukrywać,dziewczyna ma talent i już :)

Olu,powodzenia na Cruft'sie :multi::multi::buzi:

Posted

Reyes napisał(a):
Prawo do własnej opinii masz - nie neguje. Te goldeny co na z nią widziałam wystawiały się dobrze. :roll: Jeśli to dotyczy do moich kompetencji lub wzroku - zapewniam że wszystko z nimi w porządku.
Ciekawe że wszyscy co mnie widzą raz na rok wiedzą co robie - ta wie co mówię za plecami a ta jak się znam na jakiejś rasie psów

Co rozumiesz przez dobre wystawianie?

Rayes - pies, który na ringu jest spokojny, nie wariujący - to raz.
Pies dobrze wystawiony - to dwa :-)

Pies dobrze wystawiony oznacza psa spokojnego, ale pies niespokojny nie od razu jest psem dobrze wystawionym.
Rozumiesz o co mi chodzi?

Rayes, wiesz, że nic do Ciebie nie mam, lubie Cię i nie raz rozmawiałyśmy - jeśli chcesz, to wytłumacze Ci o co mi chodzi, ale nie będę tego robić na forum publicznym, szczególnie jeśli samej zainteresowanej tutaj nie ma.

A po za tym to się pochwalę, że będę miała szczęście móc obserwować na żywo pokaz Oli na Crufcie :-)
Czyli jedziemy się poedukować :D

Posted

A po za tym to się pochwalę, że będę miała szczęście móc obserwować na żywo pokaz Oli na Crufcie :smile:
Czyli jedziemy się poedukować :-D

Kasia - koniecznie aparat w łapki i cykać Olcie i innych prezenterów prosze! :)

Posted

Ja będe przedeszystkim w drugi dzień :cool3: nie wiem czy w pierwszy bo ja z Gdańska jestem...Napewno będe na ogólnym ringu Goldenów i właśnie rozwarzam MP grupa starsza byłam raz na MP w młodszej.

Posted

Co rozumiesz przez dobre wystawianie?

Rayes - pies, który na ringu jest spokojny, nie wariujący - to raz.
Pies dobrze wystawiony - to dwa :smile:

Pies dobrze wystawiony oznacza psa spokojnego, ale pies niespokojny nie od razu jest psem dobrze wystawionym.
Rozumiesz o co mi chodzi?
Nie, pierwszy raz miałam ringówkę w ręku miesiąc temu.

Miejże litość i skończmy tą mądrą dyskusje...
Ps. dyskusja przeniesiona na gg

Posted

Agasia napisał(a):
Kasia - koniecznie aparat w łapki i cykać Olcie i innych prezenterów prosze! :)

Cykac to ja będę głownie to co złote i w grupie 8 :lol:
Nie myślalam, że tak tanio mi wyjdzie ten wyjazd.... Troche trzeba po świecie pojeździć, pooglądac...

Posted

Gazuś napisał(a):
Nie myślalam, że tak tanio mi wyjdzie ten wyjazd.... Troche trzeba po świecie pojeździć, pooglądac...

KAsiu :D
Skoro tam jedziesz na wszystkie dni kiedy trwa Cruft to ja bardzo prosze zdjecia Husky i Afgannow oczywiscie :D:D:D

Posted

Gazuś napisał(a):
'

a ja proszę ładnie o gr. IV, z uwzględnieniem krótko i długowłosych ;)

Posted

Florka_xyz napisał(a):
KAsiu :D
Skoro tam jedziesz na wszystkie dni kiedy trwa Cruft to ja bardzo prosze zdjecia Husky i Afgannow oczywiscie :D:D:D

No akurat Husky na Crufcie pieknych nie zobaczysz, a wrecz bys sie zdziwiła jakie tam chodza po ringach 'Husky' :lol:. Kompletnie inny typ niz Europejski - ot, co ;)

Posted

[quote name='Gazuś']A ja uważam, że jednak jest inaczej (oczywiście ciągle mówie o sposobie prezentacji goldena :-))=quote]

Mówisz jak wiele osób o mnie co do airedalów. i ja nie chcę ubliżać ani nic no ale skoro ktoś cię zapewnia ze umie to mu uwież

Posted

Hej hej ;-)
Ja bym tak na moje fotki z Crufta nie liczyła. Jak pisałam, jadę ukierunkowana tylko na oglądanie goldenów, rozmawianie z hodowcami i zdobywanie wiedzy... Inne rasy mnie nie interesują, więc jak załapie na zdjęcia to tylko "przypadkowo" :-) No i może coś z finałów.

Posted

OO to ja uprzejmie prosze cały przebieg kto wygrywa w Goldenach i jak się sprawy mają dawno na wystawie żadnej nie byłam (rok temu sopot) :cool3: Gazuś, a ty będziesz w Bydgoszczy? ;)

Posted

No to się wtrace ja nie raz zdobywałam 5 punktów
I lokate i załapywałam się do finału,biegałam z grzecznymi i wychowanymi pisekami ale w Zabrzu postanowiłam wystapic z niesforną wyżlicą Herą osoby które były widziały coona wyprawiała(CWC Zabrze).Dostałam 1ptk...

Swiadczy to o tym,że oceniają ta konkurencje ogółem a nie za to jak ty wystawaisz psa......

Posted

Kaya napisał(a):
OO to ja uprzejmie prosze cały przebieg kto wygrywa w Goldenach i jak się sprawy mają dawno na wystawie żadnej nie byłam (rok temu sopot) :cool3: Gazuś, a ty będziesz w Bydgoszczy? ;)

Ooooj, będziesz miała i przebieg i relacje zdjęciową to gwarantuje :-) ja sobie obiecałam, że będę przy ringu suk... W końcu rozglądam się i tyle zwiedzam ze względu na chcęć kupna suczki :-)
Ale znając mój pociąg do pśów to będę latać między ringami... Sama mam samca i tak jakoś wychodzi :-) Na GRC (Angielska Klubówka - goldenów więcej niż na światówkach w krajach FCI) też sobie miałam oglądać suki... A cały czas siedziałam na samcach :)

W Bydgoszczy będziemy, pokazujemy się z moim zgrodkiem w klasie championów :-)

Jak się nazywa Twój psiak? Tzn papierowo? :-)
A jak chcesz pogadać na goldenie tematy to na gg ;-)

Posted

Kathleen Juliette Staszel ;) My właśnie czeamy na rerejstracje przydomka i będziemy kryć Kaje :cool3: ...Będziesz w Bydgoszczy?

Ja na JH bylam raz i miałam 5 pkt. ;P