Agasia Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 kamila997 napisał(a):Hej, ja chciałam się spytać kto z was będzie na krajowce 20 maja w Radomiu?? Ja rowniez, ale czy na mp, sie okaze Quote
agata :) Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 EveL napisał(a):Będziemy debiutować tego samego dnia, tyle, że ja w Radomiu :cool3: (jeśli moje plany się nie zmienią). Nie bój się nic, potraktuj to jak zabawę :eviltong: Pozdrowienia Staram się, ale ahh... Ja tak zawsze :evil_lol::oops: Quote
Guest Reyes Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Wyniki Łodź Wyniki z soboty - ciężko powiedzieć bylam 100m. dalej :diabloti: Wyniki z niedzieli (nie jestem pewna młodszej) Gr.Mł. 1.) Martyna Sapala z Yorkiem 2.) Wiktoria Sapała z JRT (??) 3.) Ola Szydlowska z Borzojem Gr. Str. 1.) Danuta Ożarowska z Pudlem + Zw. Dnia 2.) Monika Malitka z Chartem 3.) Prezenterka z (chyba) BPP Pogoda tragiczna, cała mokra wróciłam - a właściwie wróce bo piszę z Lodzi z komputera siostry. Pan Siejkowski miał dzisiaj zdrową inwencję - Agasia potwierdzi - i zadawał między innymi równoległą 8... A w porównaniu zupełnie przestałam rozumieć co mam robić - Martynka też. Serdeczne Gratulacje Quote
martyna. Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 No rzeczywiście, inwencji twórczej nie zabrakło,ale może i dobrze:) A pogoda tragiczna :( Ale sie ciesze,ze mialam okazje wystawic Laczka przy wymianie psów :D I oczywiscie w koncu spotkałam się z Reyes:) Gratuluje :) Quote
Agasia Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Danusia i Martynko- gratuluje.. nie do konca wiem czego, bo czy inteligencji, czy moze zwrotnosci.. ale napewno jest czego.. ;) Ja rozumiem ze ten konkurs ma być show.. ale aby zrobic polaczona osemkę wpisaną w trojkat prostakatny, ktorej srodek jest pomiedzy mikforonem a slupem, a kat prosty trojkata obok flagi i to tylko dlatego ze się często wystawia psy ..to mozna stanac i sie smiac - duzo mi do tego nie brakowalo ;) Nie wiem w jakim kierunku dzisiaj zmierzal ten konkurs, ale napenwo nie w prawidlowym ;) W sotobę wyniki uplasowaly sie nastepujaco : mlodsza : 1. Ola z Borzojem 2. Wiktoria z JRT (?) - brawo! 3. Dziewczynka z amstaffem... ;) stasza : 1. Monika Malitka z whippetem 2. Zosia z GP 3. Agata z basenji 4. Laura z whippetem Zaraz wstawie pare fotek z soboty Quote
lira Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 też byłam dzisiaj na konkursie i trzy razy powtarzałam ósemkę b nie mogłam zrozumieć o co p.Siejkowskiemu chodziło , przecięcie ósemki miało być między słupem a mikrofonem , najpierw wyszła mi jakaś dziwna figura za drugim razem zrobiłam tak jak trzeba i przecięcie było między słupem a mikrofonem ale zrobiła to prostopadle do sędziego a sędziemu chodziło o równolegle chociaż tego nie powiedział:| i po co sędziemu wiadomość jaką ocenę zdobył mój pies na zwykłym ringu ? :/ zadowoliłam się 5 pkt :) i przynajmniej mocno nie zmokłam Quote
Guest Reyes Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 lira napisał(a):i po co sędziemu wiadomość jaką ocenę zdobył mój pies na zwykłym ringu ? :/ Chciał sprawdzić czy znasz regulamin i oceny jakie mogą przyznać. Sędzia fajny - perspektywa 8 równoleglej zabawna i pasuje na ten konkurs ( na wiele rzeczy trzeba zwr. uwage choćby to by się nie zderzyć :lol: ) ale o co chodziło z tym 8/ko-trójkątem niewie nikt w tym konkursie XD Mam teorie po tym jak sędzia mi to sprezętował na wykresie ale i tak niewiem czy dobrą ;) W sumie niewiem czy to nasza wina bo każdy umie 8 i umie /_\ ale nikt nieumiał zrozumieć o co biega. Agasiu - ty mnie i martynie gratuluj komunikatywności i intuicji. Przydają się kryminały Agaty Chrysti - wszystko powolutku i pokolei a złapiemy morderce ;) Quote
Agasia Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Reyes - mi sie udalo(intuicyjnie) ;) Aczkolwiek kat prosty mojego trojkata wypadl nie tam gdzie trzeba.... a rownolegla 8 to dobre show i mi sie juz ze 2 razy zdarzylo, trzeba wtedy lepiej wspolpracowac z druga osoba niz z psem :P sedzia jednak powinien pamietac ze jest ona dobra na duzym ringu.. ;) ten byl do tego ok ;) haha ;) Quote
lira Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 mi pierwszy raz więc było ciekawie :D gratuluje wszystkim wygranym :) gdyby nie taka pogoda to bym obejrzała konkurs Quote
EveL_ Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Mam problem dziewczyny :roll: Byłam dzisiaj z mamą w kieleckim ZK, żeby się zapisała. Pani była bardzo miła, poprosiła o metrykę psa, po tym jak dowiedziała się, że nie mamy psa spytała po co w takim razie nam członkostwo. Wytłumaczyłam jej, że chcę brać udział w MP. Po czym stwierdziła, że .....na MP trzeba ze swoim psem ii... koniec kropka :-o Coś tam jeszcze mówiła, że musi być pies ze swojej hodowli :o Ja jej bardzo grzecznie :roll: że większość osób zazwyczaj startuje z psami nie należącymi do nich :roll: A ona... że od tego, żeby sprawdzać jak prezenter radzi sobie z obcym psem jest zamiana psów przez dwóch wystawców. Więc moja mama nie została zapisana :crazyeye: I tu moje pytanie... Co z tym mam zrobić? :shake: Upierać się, żebyśmy zostały zapisane? Może gdy przyjde drugi raz nie będę mówić nic o MP? (w końcu powinna zapisać każdego chętnego, nawet bez psa no i wątpie, żeby mnie pamiętała) Ale skoro oddział taki niedoinformowany to mogę mieć w przyszłości jakieś problemy w związku z MP? A może wybrać inny oddział? (Chociaż lepiej mieć oddział "pod ręką"...) Poradźcie coś, bo wkurzona jestem nieźle :roll: :shake: Quote
Sonya-Nero Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Gratulacje dla Reyes i Martyny 2006 za zwycięstwa w tak ekstremalnych warunkach w niedzielę w Łodzi :klacz: mam nadzieję, że nie odchorujecie tej wystawy... przemoczeni do suchej nitki Reyes i Lucky Quote
Agasia Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Mokrutkie - ale szczesliwe - super :) EveL - kazdy moze byc czlonkiem zk, przeciez oni za to maja skladki! Dodatkowo po prostu pokaz im regulamin MP... Quote
Guest Reyes Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Sonya - dziękuje za gratki ale Tobie za II bis weteranów oraz super ułożonego psa bardziej się należą. Ewel - a po co ty z babką dyskutowalaś - "grzeczne dziewczynki idą do nieba niegrzeczne tam gdzie chcą". Nie każe Ci nikogo obrażać czy się kłucić ale ma Ci wypisać legitke i już . Ma nad sobą ZK to nie jej widzimisie kogo przyjmować. Ja się zapisuje (jak będe przy kasie) do klubu pudla a pudla kupie za dwa, trzy lata :roll: dopiero. Ps. Najwiękrzy puchar stoi na pulce bez pokrywki bo ... zachaczala mi o suft XD Quote
martyna. Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Sonya-Nero,- dziękuje za gratulacje i oczywiście nawzajem :) II na BIS WETERANÓW to duży sukces :-) Pozdr, Quote
GUCIA Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Kto wybiera sie do Płocka?? Ja będe na JH :lol: grupa młodsza . pozdrawiam Laura . dzięki za gratulacje z wystawy w N.D.M Quote
martyna. Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Ja się wybieram do Płocka :) Laura,możesz zobaczyć na www.zkwpplock.pl i tam masz wykaz MP ;) Do zobaczenia, Martyna Quote
Idu$ Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Hej:lol: Wszystkim gratuluję osiągów :)Czytałam trochę na temat JH/MP chodź wcześniej nie wiedziałam o tym nic, poza tym że istnieje:diabloti: Nie mam psa, a chciałabym bardzo spróbować brać w tym udział. Mam na kim ćwiczyć xD Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak od podstaw zostać MP/JH? I od kogo bierze się psy, z którymi można startować? Tak nawiasem nazywam Ida i mam 13 lat:eviltong: Mieszkam niedaleko Białegotoku:placz: Psa będe miała dopiero za ok. 2 lata:placz: Owczarka Szetlandzkiego:lol: Quote
EveL_ Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Agasia napisał(a):Ja rowniez, ale czy na mp, sie okaze Agasia, i co? Zgłaszałaś się w końcu, czy nie? ;) Quote
Agasia Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 EveL napisał(a):Agasia, i co? Zgłaszałaś się w końcu, czy nie? ;) wydaje mi sie ze powinnam byc zgloszona, ale mam 4 psy na handling roznych ras, wiec zobaczymy jak sie ulozy :) Quote
lira Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Gucia my się dzisiaj spotkałyśmy przed mp ;) (ja z cockerem amerykańskim) nie było mnie na finałach więc jestem ciekawa jak wszystkim poszło Quote
GUCIA Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Podaje wyniki z wystawy w Płocku: Grupa młodsza: 1.Laura Lesińska (ja) ze sznaucerem min. pieprz i sól 2.Martyna Sapała z yorkshire terrier 3.Wiktoria Sapała z JRT 4.Alek Szpotowicz z sznaucerem min. czarno-srebrnym Grupa starsza: 1.Roksana Witek z mopsem + ZW.Dnia 2.Zosia Wójcik z gończym polskim 3.? 4. Marta Ikanowicz z beglem Quote
Recommended Posts