Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niew no ja nigdzie nie napisałam że CHCE burdel ;-) A nawet gdybym chciała (a nie chce) to mój Doc jest jak odkurzać i nie pozwoli żeby pańcia cokolwiek zabrudziła jedzeniem, on sie juz o to postara ;-)
Na następnej wystawie jednak od jedzenia mam zamian odejśc, na rzecz króliczkowego ogonka ;-)

Posted

Nie nadinpretacja ;-)
O 'bałaganie' napisała Flaszi, ja powtórzyłam, jako, że tego z Docem się zrobić nie da ;-)
Osobiście mi karmienie psa nie przeszkadza, nawet jeśli ktoś by kilogram wołowiny na ring wyniósł. Rozrzucanie tej wołowiny - owszem, już przeszkadza ;-)

Doc by latał z pyskiem ryjącym w trawie :cool3:

Posted

Asiaczek napisał(a):

A to, co piszesz, że uczysz psy, aby nie zbierały po ringu resztek, to zupełnie inna sprawa. Czyż nie? I z Twojego postu wynika, że tak jakby pochwalasz takie zachowanie prezenterki...?:crazyeye: Hm...
pzdr.

Czy ja pisałam że pochwalam? Ja nic nie żucam, jak mi upadnie to zbieram, jak mam psa flegmatycznego w biegu to mu żucam duże kawałki do złapania ( żeby go podniecić ) ale wyłącznie dużo przed oceną i pilnuje by zjadł ( zależy jak szkole - jak mam psa flegmatycznego jak napisałam to skupiam go na sobie ale pozwalam jesć to co mu bezpośrenio żuciłam i po odpowiedniej komędzie zwalniającej > Wolny <, ale ten etap szkolenia najczęściej przebiega 'na podwórku' ).
Ale jak można się nazwać kimś kto szkoli psa jeśli w najdrobniejszych i podstawowych rozproszeniach zaczyna się samowola ze strony psa. Każde nieposłuszeństwo psa jest tylko naszą winą.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Czyli, ustalmy: karmienie - tak, bajzel po karmieniu - nie!
pzdr.

Ustalamy =] czysto i z szacunkiem dla innych

Posted

Tak na inny temat troszke, do tego co rayes napisałaś ;-)
To, że mój pies się rozprasza kiedy jakieś żarcie mu latat przed nosem nie jets z jego strony nieposłuszeństwem. Doc pracował troche z dziećmi i MUSIAŁ łapać jedzenie, które chore dzieci mu rzucały. Ba, musiał je łapać w locie (dzieciaki to mobilizowało i strasznie bawiło) - więc robi to 'w porywie' i szybko. I byłabym baaaardzo niezadowolona gdyby ktoś rozrzucał jedzene na ringu.
Co innego jak je TRZYMA i daje psu. Do tego nic nie mam, w końcu zajmuje się swoim psem. Byle by nie psuł prezentacji innym w sposób...hmm...świadomy.

Posted

Mnie sie nigdy niezdarzyło by ktoś podczas oceny rozżucał jedzienie. Co innego gdyby mu upadlo... Ale cóż wszystko przedemną :roll:

Posted

Śmieszne to to nie było ;-)
Dostaliśmy 3 lokate na 8 właśnie za "taki jakoś niezorganizowany w ruchu". ha! Jak miał być zorganizowany z łbem do dołu i "Hej! Pańcia! ZOBACZ! TU JEST JEDZENIE!!" :cool3: :lol:

Posted

Dostaliśmy 3 lokate na 8 właśnie za "taki jakoś niezorganizowany w ruchu". ha! Jak miał być zorganizowany z łbem do dołu i "Hej! Pańcia! ZOBACZ! TU JEST JEDZENIE!!" :cool3: :lol:

znam to po wlasnym psiaku, nie przepusci ZADNEGO okruszka ! ;)

A bajzel na ringu o jakim pisalyscie... rozumiem przypadkiem upuscic jeden kawaleczek kielbaski, ale zostawic wokol siebie pelno jedzonka to... jakos nie potrafie sobie tego wyobrazic, a nawet wpasc na taki pomysl by rozrzucac wokol siebie - niekojarzy mi sie to zbyt estetycznie i profesionalnie...

Posted

uwaga uwaga!! :D
kolejne głupie pytanie ;)
zwroty?
przy I lub L, lub przy innych figurach - pies robi na zewnatrz? czy do wewnatrz? bo nie wiem jak mam cwiczyc :|
i czy kazdy sedzia chce zeby przed rozpoczeciem literki pies zrobil ten obrot w miejscu?
nas sedziuje pani Bruska, co o niej wiecie? jaka jest?
bo my bardzo bardzo poczatkujacy no i seter angielski ;)

Posted

A wiecie, że w Kownie po raz pierwszy widziałam, jak sedzia zażyczył sobie figurę, którą moje młode koleżanki-prezenterki określiły nazwą "żmijka". wiecie, co to takiego?
pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
sedzia zażyczył sobie figurę (...) prezenterki określiły nazwą "żmijka". wiecie, co to takiego?
pzdr.

Niewiem ale sama nazwa przejmuje jadem :diabloti:

Ja niestety pasuje z Rzeszowa a b. żałuje bo miałam ochote na ten wypad :(. Cóż - widać pisane mi zacząć ten rok wystawowy w katowicach :razz:

Posted

Nugatika napisał(a):
uwaga uwaga!! :D
kolejne głupie pytanie ;)
zwroty?
przy I lub L, lub przy innych figurach - pies robi na zewnatrz? czy do wewnatrz? bo nie wiem jak mam cwiczyc :|

Ja ćwiczę tak, że pies robi zwrot do wewnątrz, pytałam się paru osób i każda tak mi mówiła :p