Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale nie jesteście swoimi klonami. Może jest delikatniejsza niż ty, może bardziej nieśmiała... Swiat to nie gra platformowa :cool1:
Pozdr

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Reyes - pomimo iz zazwyczaj sie z Toba zgadzam i mam w wielu sprawach identyczne podejscie do Twojego tym razem sie nie zgadzam... :)
Piszesz :

Po pierwsze – to młoda osoba.

Moim zdaniem, nie az tak mloda, zeby nie wiedziala co robi... doskonale wie. A wlasnie to ze jest młodą osoba przeraza - bo skoro takie klamstwa, tak wymyslne pojawiaja sie juz w tym wieku, ona nie ma za to zadnych nauczek, moze zmyslac ile wlezie na kazdym forum, do kazdego na gg... to co bedzie w przyszlosci? Małe klamstewka urosna w wielkie klamstwa...
Piszesz :
Jeśli Patka kłamała –musi mieć ku temu powód. Nic tego nie usprawiedliwia ale zanim kogoś powiesicie zapytajcie się dlaczego to zrobił.
Wiemy że chce być profesjonalną handlarką – wystawia obcym psy.
Może spotkała się z jakimś ‘miłym komentarzem’ odnośnie Boni (tak się nazywa jej pies? )i wystraszyła, palneła a potem nie wiedziała jak to odkręcić?

Szczeze dla mnie to zadne wytlumaczenie. Ja rozumiem ze ma dziewczyna pasje, dazy do celu - swietnie! Ale w ten sposob...? Naprawde nie w tą strone droga...
Może rodzice jej nie wspierają w jej pasji. Jeśli musi sobie radzić sama – nic dziwnego że nie wyrabia. Patologia już dawno weszła w polski handling gdy jakieś dziecko śmie zadrzeć noska i nazwać się profesjonalistą zaraz rozbija się nad nim chór anielskich gromów. Ale jak trzeba coś wytłumaczyć to niema nikogo – bo z tym się akurat częściej spotykam jak z oszustwem.
Jeśli chce sie czegos naprawde bardzo mocno, to rodzice są zupelnie niepotrzebni. Ja rowniez zaczynalam w jej wieku, rowniez bylam zupelnie sama... Rowniez mialam marzenia wystawic jakąś rase, stanąć na pudle.. Ale myslalam wtedy tylko o tym jak tego dokonac.. a co do tego ma klamanie lub wyzywanie innych handlerow? Wogole sie nie wiaze.. No chyba ze myslala ze jak nagada na kogos, to ten ktos ucieknie z placzem z ringow - robiac dla niej miejsce ;)
Nic nie usprawiedliwia kłamstwa ale też nic nie usprawiedliwia napadu na dziecko. Gdy ktoś nie daj borze zaproponuje komuś pomoc w wystawieniu natychmiast są komentarze że żebrze o psy i psuje opinie handlerą. Nie wszyscy mają taki start jak Ola-od-borzoja czy Patki-Uczennica-Asi. Nie wszyscy mają takie możliwości, takich ludzi do naśladowania. Najłatwiej potępić… Ale ja bym po ten nie patrzała w lustro przez dłuższy czas…

Nie robmy z Patrycji wielkiej sierotki, to juz wcale nie jest male dziecko. Wiele osob zaczyna tak jak ona - nawet chyba ty Reyes z tego co sie orientuje - lecisz kompletnie od 0, ale u zadnej nie widzialam takiego kretactwa i nienawisci do innych...

W sumie nie jestem za jakims wielkim rozdmuchiwaniem tutaj dyskusji na ten temat, bo to nie ma kompletnie zadnego sensu... Ale dziwne jest dla mnie tlumaczenie i stawanie po stronie osoby, ktora naprawde zachowuje sie bardzo niewporzadku.

Posted

Agasia napisał(a):

W sumie nie jestem za jakims wielkim rozdmuchiwaniem tutaj dyskusji na ten temat, bo to nie ma kompletnie zadnego sensu... Ale dziwne jest dla mnie tlumaczenie i stawanie po stronie osoby, ktora naprawde zachowuje sie bardzo niewporzadku.

Masz racje zachowuje się nie w porządku - ale nic więcej...
Ja niejestem po jej stronie bo wiem że zachowuje się głupio - jak z wyzywaniem, nie wiem, ile ma lat też nie dam głowy jeśli ma 14 to mój błąd - ale nie ma sęsu demonizować sprawy.

Ja niewiem czy zaczynam od 0 bo mam rasowego psa, bo mam rodziców którzy po trzech latach psioczenia na mnie zaczeli tolerować moje akcje samotnych wyjazdów na drugi koniec polski.
Pozatym mnie się i łopatą nie dobije :))))))))

Reyes - pomimo iz zazwyczaj sie z Toba zgadzam i mam w wielu sprawach identyczne podejscie do Twojego

Zawsze mósi być ten pierwszy raz :multi:

Dałam Patce przez Epulsa linek do tego forum. Niech się sama wypowie - ide czytać.
Pozdr

Posted

Może zaprosicie jednak tutaj Patrycję, co?

Agasia - popieram. Kłamstwo zawsze pozostaje kłamstwem. A jeżeli chcesz osiagnąć jakiekolwiek sukcesy w jakiejkolwiek dziedzinie - nie tędy droga. Rodzice i szkoła powinni wpoić, że za swoje czyny ponosimy odpowiedzialność."Namieszałam, nakłamałam, jeżeli chcę odkręcić, to muszę przyznać się do tego". To proste. Wiek nie ma tu żadnego znaczenia, ani "cel" kłamstwa...

Wszyscy Młodzi Prezenterzy to ludzie wchodzący w życie i uczący się, jakie zasady w tym życiu kierują. I jeżeli na starcie popełniamy "falstart", i inni nam to uświadamiają, to trzeba się do tych regul dostosować. Albo czeka nas ostracyzm (wyizolowanie z grupy, niezwracanie uwagi na osobę). I to trzeba sobie uświadomić.

Reyes - jeżeli masz kontakt z Patrycją, porozmawiaj z Nią. Niech poczyta nasze posty, może coś z tego wyniknie... Jak nie - to Patrycja musi liczyć się z konsekwencjami w środowisku MP.
Pzdr.

Posted

Asiaczku mój drogi zaprosiłam :( ale ja jej moge wyslać tylko PW na epulsie lub mail
PW wysłałam mail jest na jej www.

Posted

No to czekamy na ewent. pojawienie się osoby zainteresowanej.

Jak nie - to uważam, że należy uciąć dyskusję. Wiemy, że P. zrobiła źle, może i ona też to wie. Czas pokaże.
Pzdr.

Posted

Reyes napisał(a):

Jeśli Patka kłamała –musi mieć ku temu powód. Nic tego nie usprawiedliwia ale zanim kogoś powiesicie zapytajcie się dlaczego to zrobił.

Podajcie mi chociazby pryzkładowy POWÓD takiego kłamstwa - to uwierze. Ja jakoś nie umiem wymyślić jakiegokolwiek - możę bez wyobraźni jestem.

Wiemy że chce być profesjonalną handlarką – wystawia obcym psy.

Może spotkała się z jakimś ‘miłym komentarzem’ odnośnie Boni (tak się nazywa jej pies? )i wystraszyła, palneła a potem nie wiedziała jak to odkręcić?

Profesjonalizm wyklucza krętactwa. Takie jest moje zdanie

A.)
Patka to dziecko nie stawiajcie jej przed trybunałem

Viz napisała, że Patrycja ma 14 lat (na zdjeciahc też nie wyglądała na jednenastolatkę). Owszem - dla mnie takie zahcowanie jest w miare wytłumaczane w przypadku 8 letniej dziewczynki, ale 14-latka to praktycznie dojrzała w wielkiej mierze osoba. Ja sobie nie wyobrażam, żebym dwa lata temu zmyslała że mam pieska.

B.)
Może rodzice jej nie wspierają w jej pasji. Jeśli musi sobie radzić sama – nic dziwnego że nie wyrabia. . Ale jak trzeba coś wytłumaczyć to niema nikogo – bo z tym się akurat częściej spotykam jak z oszustwem.

Mnie rodzice nie wspierali i dalej nie wspierają. I co z tego? Nie widzę powiązania z bycia prawdomówną, a tym, że rodzice nie popierają kynologii. Co do drugiej sprawy - o dziwo ile azy ktoś do mnie sie zwraca z jakaś prosbą/pytaniem, tyle razy odpowiedz otrzyma. Ja zrestzą zawsze jak mam 'romans' do któreś z handlerek to niczego złego nie doświadczam.

[quote]C.) Nic nie usprawiedliwia kłamstwa ale też nic nie usprawiedliwia napadu na dziecko. Gdy ktoś nie daj borze zaproponuje komuś pomoc w wystawieniu natychmiast są komentarze że żebrze o psy i psuje opinie handlerą. Nie wszyscy mają taki start jak Ola-od-borzoja czy Patki-Uczennica-Asi. Nie wszyscy mają takie możliwości, takich ludzi do naśladowania. Najłatwiej potępić… Ale ja bym po ten nie patrzała w lustro przez dłuższy czas… [/ouote]
Nie zgadzam się z tym "dzieckiem" (bo o ile tam to suprawiedliwiasz, to połowa z nas ma prawo tak sie zachowywac i to bez konsekwencji?). Ja też nie miałam takiego startu jak Ola z Borzojem, jestem "kynologiem z niekogo". Obyło się bez tłumnych ogłoszen o handlingui itp (choć te, jako takie przedstawione w kulturalny sposób niczym złym nie są wg mnie).

Agasia, tak ja Ty właściwie mnie ta sprawa nie interesuje, aczkolwiek lekko zniesmacza. Dziwi mnie Rayes, że tak bronisz Patrycji - nikt tu nie napisał że jest złą handlerką, źle wystawia psy - napisaliśmy jedno - nie podoba nam się jej postępowanie i uważamy kłamstwo za rzecz złą. I chyba mamy do tego prawo?

Posted

Czy ja komuś tego prawa odmawiam dziewczyny?
Napisałam swoje zdanie - że jej kłamstwa to rzecz nie na miesjcu ale nie szkodliwa...
Ps. A faktycznie na www. widze że wiek to ja pomyliłam... Przepraszam za pomyłke :oops:

Posted

Reyes napisał(a):

Napisałam swoje zdanie - że jej kłamstwa to rzecz nie na miesjcu ale nie szkodliwa...

Jest wiele rzeczy nieszkodliwych, których jednak tolerować się nie powinno :lol:
Dla mnie nie ma znaczenia, że kłamała właśnie Patrycja. Gdyby kłamał kto inny miałabym takie samo zdanie.

Posted

Gazuś napisał(a):
Ja się wyłączam z dyskusji o w/w Osobie, przynajmniej do czasu, kiedy zabierze Ona głos na forum.

Pzdr
Kasia

Dubel

(szczególnie że myślałam że to 11 latka- niewiem nawet czemu... Tak mi się zdawało)

Posted

Znam Pati nawet nawet i nie pomyslałabym ze mogłaby Ona kłamać.Dziwie sie ze nie pomyslała ze kłamstwo ma krótkie nogi.Chyba kazdy sie o tym kiedys przekonał. Mam nadzeje ze Ona sama wyjasni nam ta sprawe :)

Pozdrwaiam
Florka i Psy

Posted

Reyes napisał(a):
Może wystawach mieszańców :evil_lol:

A co w tym złego ?!? :)

Reys napisał(a):
Kto jest CAUKOWICIE bez winy niech pierwszy żuci kamień.

Popieram w 100% .... bo jak ktoś mi powie że nie miał żadnych potknięć to poprostu nie uwierzę !!! :)

A moje zdanie jest takie .... dopółki Pati się tu nie wypowie jestem po jej stronie, bo raz już się na dogomaniakach ''przejechałam'' ( :-( ) i nie wiem komu wierzyć ... ale wy z niej przestępce robicie (przy najmniej ja to tak widzę) dlatego uważam że dziewczyna nie jest aż tak winna .... włączcie przeglądarke internetową i zobaczcie ile jest blogów z fotami czyiś psów i z podpisami ''piesek kosztuje 2 000 zł .... bla bla bla " a wiecie co właściciele tych piesków sobie z tego robią ?!? NIC ... na forum o BC był temat o tym ... a posty były takiego typu "O zobacz mój pies jest wystawiony za 2 000zł :lol: " hodowcy się z tego poprostu nabijali .... a wy robicie z tego aferę !!! A że szkoda że tak robi ... no poprostu szkoda :-(

Gazuś napisał(a):
Dziwi mnie Rayes, że tak bronisz Patrycji

Nie spodziewałam się tego po tobie :-( To świadczy bardzo dobrze o Reyes ... takie jest moje zdanie

Pozdrawiam Karolina

Posted

palma napisał(a):

Nie spodziewałam się tego po tobie :-( To świadczy bardzo dobrze o Reyes ... takie jest moje zdanie

Pozdrawiam Karolina

Czego się nie spodziewałaś? Że będę tępić i nietolerować kłamstwa i wyzwisk w stronę innych handlerów? :roll:
Palma, chcesz cyz nie - w życiu i jego KAŻDEJ dziedzinie są określone zasady, ktorych trzeba przestrzegać. I dobrze o handlerce nie świadczy to, że kłamie i rozpowiada złe informacje o handlerach. A inni mają prawo tego nie akceptować - i ja nie akceptuje.
Nie napisałam nigdzie, że Patrycji 'nie lubie' czy 'źle wystawia'. W gruncie rzeczy wydaje się miła i sympatyczną dziewczyną. Ale fakt faktem - że zrobiła coś nieodpowiedniego - uważasz że powinno mi się to podobać?
Doskonale wiem, że kundelki chociazby na allegro są podpisane per rasowe, raz nawet znalazłam tam foto mojego psiaka - tla mnie to jest żenujące i żałosne ze stwony tych ludzi. Nie śmieje si.ę z tego - jest mi ich szkoda, a takie aukcje zazwyczaj są przezemnie kierowane do administracji "giełdy".
Jesteś już w środowisku kynologi, wystaw i całego tego pomieszania z poplątaniem. Niedługo się przekonasz jak dużo tutaj jest łamania regulaminu i nieodpowiednich zachowań. I będzie jeszcze więcej, jeśli my to będziemy tolerować. Myslę, że nie ja jedna mam takie zdanie na ten temat.
To tyle ile idzie o mnie.
Co do wystaw psów nierasowych - czy Rayes napisała, że to coś złego? :roll:
Pzdr

Posted

Gazuś napisał(a):
Czego się nie spodziewałaś? Że będę tępić i nietolerować kłamstwa i wyzwisk w stronę innych handlerów? :roll:
Palma, chcesz cyz nie - w życiu i jego KAŻDEJ dziedzinie są określone zasady, ktorych trzeba przestrzegać. I dobrze o handlerce nie świadczy to, że kłamie i rozpowiada złe informacje o handlerach. A inni mają prawo tego nie akceptować - i ja nie akceptuje.
Nie napisałam nigdzie, że Patrycji 'nie lubie' czy 'źle wystawia'. W gruncie rzeczy wydaje się miła i sympatyczną dziewczyną. Ale fakt faktem - że zrobiła coś nieodpowiedniego - uważasz że powinno mi się to podobać?
Doskonale wiem, że kundelki chociazby na allegro są podpisane per rasowe, raz nawet znalazłam tam foto mojego psiaka - tla mnie to jest żenujące i żałosne ze stwony tych ludzi. Nie śmieje si.ę z tego - jest mi ich szkoda, a takie aukcje zazwyczaj są przezemnie kierowane do administracji "giełdy".
Jesteś już w środowisku kynologi, wystaw i całego tego pomieszania z poplątaniem. Niedługo się przekonasz jak dużo tutaj jest łamania regulaminu i nieodpowiednich zachowań. I będzie jeszcze więcej, jeśli my to będziemy tolerować. Myslę, że nie ja jedna mam takie zdanie na ten temat.
To tyle ile idzie o mnie.
Co do wystaw psów nierasowych - czy Rayes napisała, że to coś złego? :roll:
Pzdr

Myślę ze to co Kasia(Gazuś) napisła to szczera prawda ja tez tego nie toleruje :shake: Myśle,ze czas powedzeć STOP tym naszymj dyskusja nie che Patrycja się wypowie i tak bedze najlepiej!

Pozdrawiam
FLorka I Psy

Posted

Gazuś napisał(a):

Nie spodziewałam się po tobie słów "DZIWIE się że bronisz Patrycji :)

Gazuś napisał(a):
Co do wystaw psów nierasowych - czy Rayes napisała, że to coś złego?

Nie, ale ten diabełek różnie znaczy ;)

Posted

palma napisał(a):
Nie spodziewałam się po tobie słów "DZIWIE się że bronisz Patrycji :)

A co w tym takiego, że 'się po mnie tego nie spodziewałaś'? :roll: Że dziwi mnie to, że ktoś jakby 'broni' kogos kto kłamie? :roll:

Rayes - może źle zinterpretowałam Twoje słowa, ale dla mnie to tak wyglądało. :lol:

Posted

Dla mnie dobrze świadczy to o Reyes ... a twojego posta zrozumiałam że dziwisz się ze Reyes potrafi zrobić tak aby było o niej dobrze mówione :p
A mam pytanie .... miałaś do czynienia z Patrycją osobiście ?!?

Posted

palma napisał(a):

A mam pytanie .... miałaś do czynienia z Patrycją osobiście ?!?

Owszem, na kilku wystawach, aczkolwiek nie mogę powiedzieć że ją "dobrze znam". Zwyczajnie "po zawodzie" (:lol: ) jak większość handlerów z naszego rejonu.

Ja nie potępiam Kłamstwa - jako "Kłamstwo Patrycji". gdyby dotyczylo to jakiejkolwiek innej osoby (nie licząc czteroletnich dziewczynek, u których takie zachowanie jest w miare normalne) miałabym o tym takie samo zdanie.

Posted

ja Patrycje poznałam dawno...pozyczała charty na MP od moich znajomych no i stałam się jej "encyklopedią' na temat whippetów. Poznałam ja od tej lepszej strony....od początku mowiła mi,że Boni to kundelek. Z tego co wiem ma 13 lat i obecnie mieszka w Irlandii. (to nie kłamstwo bo sprawdzałam jej IP) i marzy o whippecie. Jest za nami duużo rozmów na gg i nigdy bym nie pomysłala,ze na tylu forach sieje takie zamieszanie...a jednak.Jako moderator na ch.f poznałam calą historie dośc dokładnie..
zarejestrowala sie na wielu psich forach i prawie na kazdym mowila coś innego..ze Boni to gończy anglofrancuski,ze ma beagla....itd. Ja SZOK.
Jak taka miła dziewczyna z tak wielką pasją mogla tak zrobic? i czemu? po co? my jej nie osądzajmy,tylko poczekajmy az sama Patrycja wyjaśni nam sprawe. Uwarzam , że zrobila zle. Zepsoła sobie reputacje jako handler, narobiła duzo zamieszania na wielu forach, ludzie poczuli sie okropnie...czytają sobie mile rzeczy..dyskusja trwa...i nagle wychodzi na jaw,ze to wszystko jest kłamstwem. Nie popieram takiego zachowania. Nie wiem co ona chciala przez to osiągnąc..ale nie nam ją osądzać.

Posted

Ja tam luuubie wystawy kundelków :p Ładny odskok od ringowego 'bontonu' który może dać się we znaki (25' a ty w żakiecie :lol: )
Chociasz boje się troszke że to daje pole manewró pseudo-hodowcą.

Gazuś; napisał(a):
Niedługo się przekonasz jak dużo tutaj jest łamania regulaminu i nieodpowiednich zachowań.

Jedno drugiemu nie równe :-] (moim zdaniem)

Czekamy na Patusie ;)

Ps. A diabełek bo się droczyłam z wami :diabloti:

Posted

Laura mniej więcej tak samo znam Patrycję. I w pełni popieram Twoje zdanie.
Do samej Patrycji nic nie mam, to miła dziewczyna, pasjonatka psów. Ale jak już Gazuś powiedziała, nie można tolerować kłamstw. Teraz to są mniejsze kłamstwa, a kiedyś mogą być większe. Lepiej w porę zadziałać i wytłumaczyć, że nie jest to zachowanie fair wobec innych użytkowników, ale także samej siebie. Myślę, że zrozumie. Nie czekam na powody DLACZEGO to zrobiła. Ważne, aby tego więcej nie robiła i tyle. ;) Dla jej własnego dobra.

Posted

dokładnie tak :) tyle ze ja myśle ,ze małe kłamstwo byłoby wtedy gdyby raz na jakimś forum coś zmysliła...ale jesli jest zarejestrowana na tylu forach..i na kazdym pisze co innego to juz nie jest moim zdaniem małe kłamstewko... ;) przesadzila dziewczyna troche

Posted

No niestety. Chciałam to jakoś w miarę ująć. ;)
Zobaczymy w takim razie co czas przyniesie. Takie kłamstwa mogą się przecież w przyszłości obrócić przeciwko niej. Nie życzę jej tego!