Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moim skucesem jesli chodzi o JH to było 3 miejsce na wystawie w Gdyni :p
Na Wystawie Światowej byłam bardzo szcześliwa z 4 miejsca z moja Boksia :loveu: Ogolnie uwazam ten rok za udany a mysle ze rok 2007 bedze duzo ale to duzo lpeszy dla wszyskich hodowców i wysatwców:lol:

Pozdrawiam Florka i Szczeniaki :loveu:

Posted

kamila997 napisał(a):
Hej!
Ja mam pytanie. Na jakiej wystawie najlepiej zacząć brać udział w JH?

Krajowej i małej
Wybitnie nie polecam debiutowania w katowicach (CACIB) - ja byłam taka mądra że na to wpadłam i jak zebrali się 'życzliwi' komentować to gdyby nie Ala to bym więcej stopy na JH nie postawiła.

Posted

Tak, ja też zadebiutowałam (i w konkursie, i w ogóle na ringu) w Katowicach, ale akurat miło je wspominam. Ja słyszałam głównie komentarze zza ringu, że sobie Lassie ogoliłam (startowałam z collie krótkowłosym), a tak poza tym, to nie doszły do mnie żadne komentarze na mój temat (których pewnie było sporo, bo popełniłam chyba rekordową liczbę błędów:evil_lol:). Ale jestem silna psychicznie i nic nie byłoby mnie w stanie podłamać i zniechęcić do dalszych startów. Zresztą, Ala Nowak ostrzegała mnie, że mało jest osób życzliwych i żebym się nie zrażała po nieudanych początkach.

W konkursie brałam udział jedynie 3 razy i było to zaraz na początku roku, więc żadnych sukcesów na swoim koncie nie mam. To były moje pierwsze wystawy w roli uczestnika, a nie widza.
Więcej razy wystawiałam psy na zwykłym ringu. Były lokaty, były pucharki, ale były też oceny bardzo dobre;).
Największym wyzwaniem było wystawienie psa na światówce. Znajoma wręczyła mi ringówkę w rękę i powiedziała, że potrzebuje pomocy, bo sama nie zdoła wystawić swoich 3 psów. To był collie długowłosy (moja ukochana rasa:loveu:), nigdy wcześniej go nie widziałam, nie byłam nawet przygotowana na to, że będę wystawiać psa - w Poznaniu miałam zamiar tylko oglądać. Ale wiadomo, że los lubi płatać figle:razz:. Ocena jedynie bardzo dobra (sędzia był bardzo ostry - w jednej klasie na ponad 20 psów były tylko 2 doskonałe oceny:crazyeye:). Ale udało mi się z psem dogadać i z tego cieszę się najbardziej:multi:. Oczywiście, nie zwalam gorszej oceny na sędziego, ale chyba nie było szans na coś więcej (wszystkie psy z tej hodowli u tego sędziego zeszły z bdb:cool1:).
Nic szczególnego w tym sezonie nie osiągnęłam, ale mam kilka piesków pod swoją opieką i bardzo się cieszę, że ludzie nie boją się powierzyć mi swojego psa.
To był mój debiutancki sezon, więc myślę, że nie jest źle, ale zawsze może być jeszcze lepiej, do czego napewno będę dążyć.

Posted

Moj najwiekszy sukces? Napewno tytuł Vice-Mistrza Polski :) I taki troszke mniejszy to dostanie sie do najlepszej swiatowej 10 na swiatowce :) A gdzie zaczynam wystawiac? W bydgodzczy na Walentynkowej ;]

Posted

Hmmm i jutro kończy się rok 2006 ;-)
Pod względem wystaw i handlingu uważam, że mi się powiodło, szczególnie z obcymi psiakami :lol: Ogólnie się baaaardzo w psy zaangażowałam (Florka - ahh te pikniki!) - wystawy, zjazdy, akcje, nawet teraz w TV bedziemy mieć nagrania :lol:

W 2007 mam zamiar troche poszaleć z wystawami, ale narazie nie zdradzam tych 'najwiekszych' planów ;)
Sezon zaczynamy od Bydgoszczy, a może się i na Głogów skusimy? Chociaż daleko. Ale może ktoś bedzie jechał ;-)

Posted

kamila997 napisał(a):
Reyes, jak myślisz a taka krajówka w Radomiu by sie nadawała?

Ostrzegam ze w Radomiu nie przyjmuja zgloszen na miejscu (przy czym tego nie oglaszaja), a wiec np. w tym roku startowaly cale 3 osoby.. ;) Jeśli tylko sie zglosisz - to debiut swietny :evil_lol:

Przyszly sezon niestety dla mnie zbyt "owocny" nie bedzie, bo na ringach pojawiac sie bede bardzo bardzo rzadko... Aczkolwiek powroce napewno.. i to mam nadzieje "hucznie" ;)

Posted

[quote name='$andwich']Agasia, zdaje się, że teraz już na wszystkie wystawy trzeba będzie zapisywać się w terminie przyjmowania zgłoszeń...
Szczeze mowiac ine wiem, nie orinetuje sie... ale w Radomiu od zawsze nie przyjmowano na MP na wystawie ...

Asiaczku - dlaczego? :puppydog:

Posted

Moj najwiekszy sukces w JH to 4 miejsce w Nowym Targu, a na ringu III miejsce na BOGu Juniorow IX grupy z moja pudlica. Przyszly rok zaczynam od Katowica a pozniej mooze zaszeleje, ale czas pokaze. Pozdrawiam

Posted

moje jedno "duże", reszta nic specjalnego...:roll:
na warszawskiej krajówce Zw.Grupy Starszej + Zw.Dnia:loveu:

Wszystkim prezenterom życze samych sukcesów w nadchodzącym roku 2007! :cool3:
:laola: :cool3: :cool3:

Posted

Reyes napisał(a):
Wybitnie nie polecam debiutowania w katowicach (CACIB) - ja byłam taka mądra że na to wpadłam
Ja też:evil_lol:

Reyes napisał(a):
Nowy rok - czas podsumowania i wybaczenia sobie błędów minionego. Z tego powodu chce zapytać jaki sukces - na JH lub normalnym ringu uważacie za najwiękrzy tego roku

No więc tak...Moim największym sukcesem w tym roku było ukończenie Młodzieżowego Championatu z moim Basskiem w wieku 11 miesięcy, pierwsze miejsce na grupie w Nowym Targu z Timurem oraz na zakończenie sezonu II miesjce na grupie w Nowej Rudzie ze wspomnianym wcześniej Bassco.
W JH moim największym sukcesem (przynajmniej moim zdaniem) było zajęcie III lokaty u p.Witkowskiej.
Nowy sezon dla mnie zaczyna się już za 2 tygodnie w Olomoucu... Mam nadzieję, że będzie jeszcze bardziej udany od poprzedniego ;)

Posted

[quote name='olaglowka']Moj najwiekszy sukces w JH to 4 miejsce w Nowym Targu, a na ringu III miejsce na BOGu Juniorow IX grupy z moja pudlica. Przyszly rok zaczynam od Katowica a pozniej mooze zaszeleje, ale czas pokaze. Pozdrawiam
A ty nie wziełaś dnia na klubówce pudli?

Posted

Agasia napisał(a):
Cacib Katowicki odradzalabym jedynie ze wzgledu na udze oplaty... ;) A pozatym fajny, duzy ring, ladne nagrody... ;) Wiec nie wiem skad az tak zle opinie :P

moze by jezcze lepiej bylo zeby w koncu sedziowal ktos inny niz powtarzajacy sie sedziowie od kilku lat ci sami w kółko.. no i ten czas konkursu od rana gdzie kazdy jest na ringu...a o podsumowaniu oplaty za 3 dni nie wspomne...powinni jakies rabaty dawac dla dzieciakow bo skad oni maja ta kase brac:roll:

Posted

flashka-g napisał(a):
moze by jezcze lepiej bylo zeby w koncu sedziowal ktos inny niz powtarzajacy sie sedziowie od kilku lat ci sami w kółko.. no i ten czas konkursu od rana gdzie kazdy jest na ringu...a o podsumowaniu oplaty za 3 dni nie wspomne...powinni jakies rabaty dawac dla dzieciakow bo skad oni maja ta kase brac:roll:

Racja, ciagle ci sami sedziowie... i osoby na lokatach.. :roll: A ceny niestety dorownuja juz paru innym miedzynarodowkom.. tu przynajmniej sa nagrody, nawet dla tych bez lokat, a chociazby we Wroclawiu za to samo 20zl nagrodzono jedynie zw.dnia... i to plecaczkiem pedigree :cool3:

Asiaczku - wroce ze zdwojona sila :cool3: