LAURA Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Reyes- na co więc czekasz? :D teraz jak dałas taki komunikat swiatu to spokoju nie doznasz :P wstawiaj i nie marudz! :) Quote
BooBC Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Hehehe zawsze służę pomocą :loveu: :) :loveu: A co do www najwyższy czas się pochwalić :) Quote
Agasia Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 palma ty robisz stronkę dot. handlingu? tez kiedys nei moglam się przekonac zeby zrobic sobie stronę, ale tak ciezko nie bylo sie przelamac... ;) W sumie nic ona nie daje.. ale zawsze jest ;) Quote
BooBC Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Agasia napisał(a):palma ty robisz stronkę dot. handlingu? A dalaczego pytasz??? Nie, ale skoro umiem zrobić www o Boogie to o dog handling dla reyes też, te same kody sie wpisuje bez względu na tematyke www :diabloti: :eviltong: :diabloti: Quote
zakla Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Agasia napisał(a): W sumie nic ona nie daje.. ale zawsze jest ;) Daje poczucie spełnienia:lol::eviltong: Quote
LAURA Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 zakla napisał(a):Daje poczucie spełnienia:lol::eviltong: hahahahaha, no nie? :lol: :evil_lol: :diabloti: Quote
Agasia Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 LAURA napisał(a):hahahahaha, no nie? :lol: :evil_lol: :diabloti: Eee mi daje co innego :diabloti: Quote
zakla Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 A ja nareszcie skończyłam:sweetCyb: Troszkę już mi się nie chciało:grab:, więc sporo niedociągnięć:onfire:, ale jest:czytaj: Quote
monia&Tofi Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 tylko psy napisał(a):z tych wszystkich fotek znam tylko Olę z borzojem. Pamiętam Was z jakiejś Warszawskiej, super biegacie :multi: Quote
tylko psy Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 monia&Tofi napisał(a):Pamiętam Was z jakiejś Warszawskiej, super biegacie :multi: Nie możliwe musialaś sie pomylić, bo ja nie bylam na Warszawskiej:shake: Chyba chodzi o kogoś innego Quote
monia&Tofi Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 tylko psy napisał(a):Nie możliwe musialaś sie pomylić, bo ja nie bylam na Warszawskiej:shake: Chyba chodzi o kogoś innego Chodziło mi o Olę z borzojem, ale mam nadzieję, że Ciebie też kiedyś uda mi się zobaczyć na ringu ;) Quote
paulinka13 Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 właśnie,właśnie:) Pisz na jakich wystawach będziesz! Quote
Goldenka 02 Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Cześć! jestem kasia na wystawie w Kielcach miałam 3 miejsce w młodszej grupie JH z moim goldenem :roll: :Dog_run: :dog::Dog_run: :bluepaw: :wolfie: :painting: Quote
Goldenka 02 Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 jakie błędy najczęściej popełniacie??? Bo ja ostatnio stanęłam za blisko sędziny. SZKODA to taki mały bład no nie??? Quote
paulinka13 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 błędow jest duuuzo ;) z tym staniem za blisko to ja za pierwszym razem też zawaliłam ;) bład w sumie nie taki mały, bo jak staniesz za blisko sendzia nie widzi w calosci psa (szczegolnie duzego) - tak mi wszyscy mowili i mają chyba racje. Gratuluje lokaty:) witaj na forum i napisz na jakie wystawy się jeszcze wybierasz^^ Quote
Agasia Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Za bliskie/dalekie stanięcie przed sędziom to powazny błąd dziewczyny. Sędzia musi zobaczyc psa jak najlepiej, a sami sprobojcie, niech ktos ustawi wam pod samymi nogami psa - nic nie widac! A to nie sedzia ma sie dopasowac do Was i sie przesunac w tyl, tylko my mamy ulatwic mu pracę :) Lepiej stanąc za daleko niz za blisko... moim zdaniem to o wiele bardziej powazniejszy blad niz jak niektorzy mowia ze ktos "zle zlapal lape przy przesuwaniu" bo moze i jednym palcem zakryl noge, ale to nie przeszkadza az tak jak to ze psa wogole sie nie widzi w calosci :) Quote
Gazuś Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Błędy mówisz ;) W Olsztynie błędem (którego ja w dalszym ciągu za błąd nie uważam) było to, że moja sucz sama machała ogonem, miała go w lini prostej z grzbietem. Ale sędzia, cóż, stwierdził ze po co ma sama trzymać, ja powinnam ;) No nie wiem, ale na ringu normalnym lepiej jak najmniej ingerować w stanie psa (najlepiej to w ogóle jak sie nauczy psa samego idealnie ustawiać). I tak np. jak mój pies umie sie wystawiać bez ringówki - to lepiej bez, jak umie sam trzymać głowe - to po co mam mu tam pchać rękę...? I to główny powód dla którego nie mam jaiegoś pociągu do MP - nie ma większego odzwierciedlenia w normalnych ringach, jeśli chodzi o samo pokazywanie PSA (nie siebie) ;) Quote
tylko psy Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Gratuluje lokaty:smile: witaj na forum i napisz na jakie wystawy się jeszcze wybierasz^^ __________________ Goldenka 02 to moja siostra, więc pozwól, że wypiszę pare wystaw na których będziemy: Myślę, że Katowice ( 16-18.03.2007. CACIB):roll: Może Częstochowa (15.04.2007):roll: na 100% Opole (28-29.04.2007 CACIB):evil_lol: :loveu: może Łódź (5-6.05.2007 CACIB):roll: Chyba Kraków (23-24.06.2007 CACIB):roll: Co do Opola to jestem pewna, że będziemy. Ale nad resztą jeszcze się zastanowimy( Jak będziemy pewne to napiszemy):lol: Quote
tylko psy Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Oczywiście to nie wszystkie, tu napisalam tylko kilka Quote
Goldenka 02 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 jak pies macha ogonem to przecierz dobrze. to "dobry kontakt z prezenterem" no nie? co to był za sędzia? co do wystaw to na pewno będę w Opolu. co do reszty to nie wiem. Robie jeszcze błędy ale już malo. takie ze stresu i raczej male. w tedy z tym stanięciem to pewnie zrobiłam tak bo to bylo na ringu honorowym (a już było dawno po ocenach psów i wszyscy ludzie obserwowali ring honorowy) i raczej skupiłam się żeby Willi był spokojny i żeby cała figura ładnie wyglądała. (ale kiedy zauważyłam że sędzina robi mały krok w tył, sama się cofnęłam) Quote
Gazuś Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Goldenka 02 napisał(a):jak pies macha ogonem to przecierz dobrze. to "dobry kontakt z prezenterem" no nie? co to był za sędzia? co do wystaw to na pewno będę w Opolu. co do reszty to nie wiem. Robie jeszcze błędy ale już malo. takie ze stresu i raczej male. w tedy z tym stanięciem to pewnie zrobiłam tak bo to bylo na ringu honorowym (a już było dawno po ocenach psów i wszyscy ludzie obserwowali ring honorowy) i raczej skupiłam się żeby Willi był spokojny i żeby cała figura ładnie wyglądała. (ale kiedy zauważyłam że sędzina robi mały krok w tył, sama się cofnęłam) Sędziował Pan Borkowski. Mnie to zwyczajnie zdziwiło - nie chodzi nawet o kontakt prezentera z psem. Ale skoro pies ma temperament ringowy i dorą psychikę (nie boi się, macha ogonem na równi z grzbietem - w rasach w których jest to wzorcowe) to moim zdaniem należy to pokazać, a nie sztywno trzymać psa. Powiem prosto - mój pies nie raz ma "punkty" za prezentację i jego zachowanie na ringu. A trzymając psa za łeb tak ze nie może nim ruszyć bym nie pokazała że on się potrafi zachować, że "sam" sie prezentuje itp. Quote
Agasia Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Gazuś napisał(a):Sędziował Pan Borkowski. Mnie to zwyczajnie zdziwiło - nie chodzi nawet o kontakt prezentera z psem. Ale skoro pies ma temperament ringowy i dorą psychikę (nie boi się, macha ogonem na równi z grzbietem - w rasach w których jest to wzorcowe) to moim zdaniem należy to pokazać, a nie sztywno trzymać psa. Powiem prosto - mój pies nie raz ma "punkty" za prezentację i jego zachowanie na ringu. A trzymając psa za łeb tak ze nie może nim ruszyć bym nie pokazała że on się potrafi zachować, że "sam" sie prezentuje itp. Ja w ten sposob pokazywalam setera na mistrzostwach swiata... kto wie moze dlatego nie przeszlam dalej...:roll: Ja rowniez nie widze w tym bledu - wrecz przeciwnie, gdy pies sam poprawnie trzyma ogon, widac ze ma poprawna linie i osadzony ogon Quote
$andwich Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 A ja Wam po cichu szepnę, że stronka Reyes jest już opublikowana i możecie zacząć dziewuchę dręczyć o jej adres:evil_lol:. Kilka działów trzeba jeszcze dokończyć, ale większość już jest gotowa;). Quote
Recommended Posts