Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

palma ty robisz stronkę dot. handlingu?

tez kiedys nei moglam się przekonac zeby zrobic sobie stronę, ale tak ciezko nie bylo sie przelamac... ;) W sumie nic ona nie daje.. ale zawsze jest ;)

Posted

Agasia napisał(a):
palma ty robisz stronkę dot. handlingu?

A dalaczego pytasz??? Nie, ale skoro umiem zrobić www o Boogie to o dog handling dla reyes też, te same kody sie wpisuje bez względu na tematyke www :diabloti: :eviltong: :diabloti:

Posted

monia&Tofi napisał(a):
Pamiętam Was z jakiejś Warszawskiej, super biegacie :multi:

Nie możliwe musialaś sie pomylić, bo ja nie bylam na Warszawskiej:shake:
Chyba chodzi o kogoś innego

Posted

tylko psy napisał(a):
Nie możliwe musialaś sie pomylić, bo ja nie bylam na Warszawskiej:shake:
Chyba chodzi o kogoś innego

Chodziło mi o Olę z borzojem, ale mam nadzieję, że Ciebie też kiedyś uda mi się zobaczyć na ringu ;)

Posted

błędow jest duuuzo ;)

z tym staniem za blisko to ja za pierwszym razem też zawaliłam ;) bład w sumie nie taki mały, bo jak staniesz za blisko sendzia nie widzi w calosci psa (szczegolnie duzego) - tak mi wszyscy mowili i mają chyba racje.

Gratuluje lokaty:) witaj na forum i napisz na jakie wystawy się jeszcze wybierasz^^

Posted

Za bliskie/dalekie stanięcie przed sędziom to powazny błąd dziewczyny. Sędzia musi zobaczyc psa jak najlepiej, a sami sprobojcie, niech ktos ustawi wam pod samymi nogami psa - nic nie widac! A to nie sedzia ma sie dopasowac do Was i sie przesunac w tyl, tylko my mamy ulatwic mu pracę :) Lepiej stanąc za daleko niz za blisko...
moim zdaniem to o wiele bardziej powazniejszy blad niz jak niektorzy mowia ze ktos "zle zlapal lape przy przesuwaniu" bo moze i jednym palcem zakryl noge, ale to nie przeszkadza az tak jak to ze psa wogole sie nie widzi w calosci :)

Posted

Błędy mówisz ;)
W Olsztynie błędem (którego ja w dalszym ciągu za błąd nie uważam) było to, że moja sucz sama machała ogonem, miała go w lini prostej z grzbietem. Ale sędzia, cóż, stwierdził ze po co ma sama trzymać, ja powinnam ;)

No nie wiem, ale na ringu normalnym lepiej jak najmniej ingerować w stanie psa (najlepiej to w ogóle jak sie nauczy psa samego idealnie ustawiać). I tak np. jak mój pies umie sie wystawiać bez ringówki - to lepiej bez, jak umie sam trzymać głowe - to po co mam mu tam pchać rękę...?
I to główny powód dla którego nie mam jaiegoś pociągu do MP - nie ma większego odzwierciedlenia w normalnych ringach, jeśli chodzi o samo pokazywanie PSA (nie siebie) ;)

Posted

Gratuluje lokaty:smile: witaj na forum i napisz na jakie wystawy się jeszcze wybierasz^^

Goldenka 02 to moja siostra, więc pozwól, że wypiszę pare wystaw na których będziemy:
Myślę, że Katowice ( 16-18.03.2007. CACIB):roll:
Może Częstochowa (15.04.2007):roll:

na 100% Opole (28-29.04.2007 CACIB):evil_lol: :loveu:

może Łódź (5-6.05.2007 CACIB):roll:
Chyba Kraków (23-24.06.2007 CACIB):roll:

Co do Opola to jestem pewna, że będziemy. Ale nad resztą jeszcze się zastanowimy( Jak będziemy pewne to napiszemy):lol:

Posted

jak pies macha ogonem to przecierz dobrze. to "dobry kontakt z prezenterem" no nie? co to był za sędzia?

co do wystaw to na pewno będę w Opolu. co do reszty to nie wiem.

Robie jeszcze błędy ale już malo. takie ze stresu i raczej male. w tedy z tym stanięciem to pewnie zrobiłam tak bo to bylo na ringu honorowym (a już było dawno po ocenach psów i wszyscy ludzie obserwowali ring honorowy) i raczej skupiłam się żeby Willi był spokojny i żeby cała figura ładnie wyglądała. (ale kiedy zauważyłam że sędzina robi mały krok w tył, sama się cofnęłam)

Posted

Goldenka 02 napisał(a):
jak pies macha ogonem to przecierz dobrze. to "dobry kontakt z prezenterem" no nie? co to był za sędzia?

co do wystaw to na pewno będę w Opolu. co do reszty to nie wiem.

Robie jeszcze błędy ale już malo. takie ze stresu i raczej male. w tedy z tym stanięciem to pewnie zrobiłam tak bo to bylo na ringu honorowym (a już było dawno po ocenach psów i wszyscy ludzie obserwowali ring honorowy) i raczej skupiłam się żeby Willi był spokojny i żeby cała figura ładnie wyglądała. (ale kiedy zauważyłam że sędzina robi mały krok w tył, sama się cofnęłam)

Sędziował Pan Borkowski.
Mnie to zwyczajnie zdziwiło - nie chodzi nawet o kontakt prezentera z psem. Ale skoro pies ma temperament ringowy i dorą psychikę (nie boi się, macha ogonem na równi z grzbietem - w rasach w których jest to wzorcowe) to moim zdaniem należy to pokazać, a nie sztywno trzymać psa.
Powiem prosto - mój pies nie raz ma "punkty" za prezentację i jego zachowanie na ringu. A trzymając psa za łeb tak ze nie może nim ruszyć bym nie pokazała że on się potrafi zachować, że "sam" sie prezentuje itp.

Posted

Gazuś napisał(a):
Sędziował Pan Borkowski.
Mnie to zwyczajnie zdziwiło - nie chodzi nawet o kontakt prezentera z psem. Ale skoro pies ma temperament ringowy i dorą psychikę (nie boi się, macha ogonem na równi z grzbietem - w rasach w których jest to wzorcowe) to moim zdaniem należy to pokazać, a nie sztywno trzymać psa.
Powiem prosto - mój pies nie raz ma "punkty" za prezentację i jego zachowanie na ringu. A trzymając psa za łeb tak ze nie może nim ruszyć bym nie pokazała że on się potrafi zachować, że "sam" sie prezentuje itp.

Ja w ten sposob pokazywalam setera na mistrzostwach swiata... kto wie moze dlatego nie przeszlam dalej...:roll: Ja rowniez nie widze w tym bledu - wrecz przeciwnie, gdy pies sam poprawnie trzyma ogon, widac ze ma poprawna linie i osadzony ogon

Posted

A ja Wam po cichu szepnę, że stronka Reyes jest już opublikowana i możecie zacząć dziewuchę dręczyć o jej adres:evil_lol:.
Kilka działów trzeba jeszcze dokończyć, ale większość już jest gotowa;).