_ogonek_ Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Szalo to przepięknej maści i urody Owczarek Niemiecki. Ma maksymalnie 2 lata, ale tak naprawdę mniej. To prawie psie dziecko... Jego ukochana pani umarła, więc on musiał zaznać codziennego życia schroniskowego psa. Jedyną wadą w chwili obecnej jest jego strach, Szalo boi się podniesionej ręki, smyczy i w ogóle człowieka. Podchodzi delikatnie, nie nachalnie i daje się powolutku głaskać. Mamy nadzieję że otworzy się na człowieka. Kontakt: Ośrodek Pomocy dla Zwierząt Os. Białe 7 Uciechów k/Dzierżoniowa tel. 510 433 322 , 889 137 137 schronisko-uciechow@31.pl I delikatnie zaczepiam ;) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- aktualizacja 22-04-11 kopiuję ze strony Uciechowa Szalo - piękny, około 3-letni pies w typie owczarka niemieckiego. Do schroniska trafił około 1,5 roku temu jako pies, któremu zmarła właścicielka. Potem znalazł dom i mieszkał tam aż do dziś... Właściciele zadzwonili do schroniska twierdząc iż pies nagle (!) stał się agresywny. Szalo został potraktowany jak przedmiot, państwo chcą się go pozbyć. Sprawa pilna, gdyż grożą eutanazją psiaka... Szukamy dla Szalo domu z ogrodem. WIĘCEJ : Szalo, Psy do adopcji Kontakt z Ośrodkiem. --------------------------------------------------------------------------------- 26 kwietnia: Niestety... Tym razem nam się nie udało. A mianowicie chodzi o onka Szalo, które historię opisywałam kilka dni temu... Mamy informację że właściciele (o ile tak te osoby można nazwać) UŚPILI PSA... Nie odbierają teraz telefonów od schroniska. Pies miał już dom, ja osobiście zrobiłam mu ogłoszenia. Dom bardzo nastawił się na pieska... Ale właściciele zrobili wielki problem z tego, żeby dowieźć psa do połowy drogi. Na usta ciśnie się wiele nieprzyjemnych epitetów, ale zostają one niewypowiedziane, gdyż przykrywają je łzy żalu i porażki... Nie udało nam się. Szalo, przepraszam. Przepraszam za to, że jestem człowiekiem. Za to, że nie udało nam się pomóc Ci na czas... I ogólnie za wszystko. Dziękuję każdemu, kto się w jakiś sposób zaangażował... Jest mi niesamowicie przykro i smutno... ------------------------ Oczywiście konsekwencje zostaną wyciągnięte. Quote
Wiwi Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 dodałam, że będzie wykastrowany: http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,12297,Lw==.html alegratka kupsprzedaj ojej gumtree petworld adopcjapsa cafeanimal pajeczyna przygarnijzwierzaka najpewniej e-zwierzak pieneska cwirek doadopcji rozglos.net kupiepsa piękny jest więc zapewne domki będą się o niego zabijały, sprawia wrażenie takiego puchatego, pluszowego niemal, czy jego sierść też jest taka? Mieszkał w domu czy na zewnątrz? a w ogóle to jak się zachwuje w kojcu, szczeka, płacze zostawiony sam? Quote
Wiwi Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 pięknota spadła na sam dół :( nikt się nie zakochał?! Quote
beamicha Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Wiwi napisał(a):pięknota spadła na sam dół :( nikt się nie zakochał?! OJ ZAKOCHAŁ SIĘ SZARO JUTRO POJEDZIE DO NOWEGO DOMKU:loveu: Quote
beamicha Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Oj zakochał szalo jutro jedzie do nowego domku :) Quote
_ogonek_ Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 beamicha, dzięki :) Szalo jedzie do nowego domku - do beamichy :) aha, szykuj się na fotki, mam ostatnio w rękach aparat ;) Quote
beamicha Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 DZIĘKUJEMY, SZELO JEST W NOWYM DOMKU JEST TO CAŁKIEM INNY PIES NIŻ POZNANY W SCHRONISKU, FAKT BOI SIE O SWOJĄ PUPĘ, GDYŻ BYŁ BITY, ALE PO WEJŚCIU DO MIESZKANIA ZACZĄŁ SIĘ CIESZYĆ, MERDAĆ OGONEM,POMRUKIWAĆ A NAWET SZCZEKAĆ, DOPISAŁ MU TEŻ APETYT. ps. Okonek gdzie te zdjęcia, może następnym razem ;) :loveu: Quote
_ogonek_ Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 b., kopa sobie zasunę bo zapomniałam że mam go w torbie :placz: Ale masz rację - następnym :evil_lol: Quote
Wiwi Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 no to rewelacja, wiedziałam że taki piękniś długo w schronisku nie posiedzi ;) gratuluję podopiecznego, aż zazdroszczę ;) Quote
_ogonek_ Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Wiwi, trzeba było wsiadać w auto i przyjechać, zresztą ja ci mogę kjeszcze innych pupilków oddać :D Quote
Wiwi Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 oj wiem wiem, ale ja zawsze mam taki spóźniony zapłon ;) szczęściarze :) Quote
beamicha Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Szalo jest już zaszczepiony na wszystkie choroby, odrobaczony, zaczipowany biega bez smyczy jest bardzo wesołym psem choc jeszcze strachliwym dziękujemy za członka rodziny Quote
Wiwi Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku, tylko akie wiadomości chciałoby się czytać i tylko takich domków by się zyczyło psiakom :) a będzie można liczyć na jakieś fotki, plisss... Quote
rotek_ Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 beamicha, może jakieś fotki...takim psem można się tylko chwalić:) Quote
beamicha Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Pomóżcie jak wstawić zdjęcia to to zrobię nie wiem tutaj już nie pamiętam aż mi wstyd Quote
_ogonek_ Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 wyślij mi na maila: adkak97@gmail.com to wkleję :) Quote
_ogonek_ Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Ja nic nie dostalam jakby co ;) Ale czekam na fotki :D Quote
beamicha Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 wyślę jak będzie chwila czasu mamy remont i ciężko ogarnąć a do świąt blisko Quote
Wiwi Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 o ja też jestem ciekawa jak tam Szalo szaleje w domku :) Quote
rotek_ Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 SZALO – PIĘKNY OWCZAREK NIEMIECKI DO PILNEJ ADOPCJI! Witaj! Z pewnością zaglądnąłeś do tego ogłoszenia, gdyż Twoją uwagę przykuł ten efektowny tytuł. Owszem, jestem owczarkiem, bardzo go przypominam, a do tego jestem młody,bo mam około 3 lata. Chętnie zamieszkam w domu z ogrodem. Pozwól, że opowiem ci swoją historię. Kiedy byłem malutkim szczeniaczkiem zostałem podarowany w prezencie pewnej miłej staruszcze. Ona chyba nie była uradowana tym podarunkiem, ale kochała mnie całym swoim sercem. Niestety nadszedł straszny dzień... Pani umarła. Wraz z moimi dwoma towarzyszami trafiłem do schroniska. Byłem przerażony, ale nie skrzywdziłbym nawet muchy, naprawdę! Na spacerze dookoła mnie było tyle niepokojących odgłosów... Potem znalazłem dom. Było super. Zapomniałem o tym, czego się boję i byłem naprawdę szczęśliwy. Oczywiście do czasu. Moja pani chce się mnie pozbyć, ale ja nie rozumiem dlaczego. Przecież jestem ładny, grzeczny i taki kochany... Pani zmyśliła opiekunom ze schroniska, że niby jestem agresywny. Ale to kłamstwo... Do tego grozi mi śmierć... Jeśli nie znajdę domu do wtorku moja pani podda mnie eutanazji. Nie ma odwrotu! Dlatego też zwracam się z prośbą o pomoc... Zadzwoń i pomóż mi, proszę... SZALO --------------tekst ze strony schroniska. Nie będę komentować Quote
fiorsteinbock Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Mlody, piekny pies adoptowany przez Dogomaniaczke - DO USPIENIA! Oczom, uszom i wlosom nie chce sie wierzyc!!! Szanowni Panstwo, wlasciciele psa sa zajebiscie odpowiedzialni, ludzie z sercem na dloni.... q..a mac! Quote
Lili8522 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Jak to DOGOMANIACZKA che do uspic? Szok norlamnie nie wierze... Cudowny pies... Trzeba go ogłaszac ale on ma jeszcze tydzień? To nie chodzi o wtorek 'dziś'? Quote
Recommended Posts