Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=1]

Hans-E. Grüttner, Gudensberg / D

Bullterrier

Cesky Terrier

English Toy Terrier
Manchester Terrier
Norfolk Terrier
Norwich Terrier
Schwarzer Terrier
Sealyham Terrier
Irish Soft Coated Wheaten Terrier
Welsh Terrier

Margret Möller-Sieber, Eiterfeld /

Airedale Terrier

Brasilianischer Terrier
Irish Terrier
Kerry Blue Terrier
Jack Russel Terrier
Japanischer Terrier
Lakeland Terrier
Parson Russell Terrier
West Highland White Terrier

Walter Berghäuser, Burbach-W. / D

Australian Silky Terrier

Australian Terrier
Bedlington Terrier
Border Terrier
Cairn Terrier
Dandie Dinmont Terrier
Irish Glen of Imaal Terrier
Scottish Terrier,Skye Terrier

Posted

Alojzyna napisał(a):
Może bym pojechała, ale nie mam czym.
Może masz wolne miejsca? (1 osoba + jeden pies), oczywiście z udziałem w kosztach.

Z miejscem nie byłoby problemu, ale myślę jechać w piątek i kimnąć
gdzieś na miejscu bo z łodzi to jakieś 840 km :lol:

• 3 weeks later...
Posted

Tak sobie myślę-jeśli wybieracie się w sobotę,jesli jeszcze są zapisy...to może i ja pojechałabym z dogiem...Tylko,że jest tak:mogę dać autko(chryslera grand voyagera,na szczęscie na gaz),możemy zostawić 6 foteli i bagażnik i tak jest duży,albo wyjąć dwa(zostanie cztery miejsca),wtedy wejdzie nas mniej,ale psów więcej.Ja zabieram jednego doga ...Tylko,że jest podwójny problem-jestem kompletnym antytalenciem językowym i nie dogadam się w żadnym języku,prócz polskiego...No i nie mam prawka:p .Więc jeśli chcecie jechać w sobotę(no i są te zapisy)...to potrzebujemy kierowcy i kogoś normalnego(czytaj:w przeciwieństwie do mnie znającego chociaż jeden język obcy)i możemy jechać.

Posted

Quelthalas napisał(a):
Tak sobie myślę-jeśli wybieracie się w sobotę,jesli jeszcze są zapisy...to może i ja pojechałabym z dogiem...Tylko,że jest tak:mogę dać autko(chryslera grand voyagera,na szczęscie na gaz),możemy zostawić 6 foteli i bagażnik i tak jest duży,albo wyjąć dwa(zostanie cztery miejsca),wtedy wejdzie nas mniej,ale psów więcej.Ja zabieram jednego doga ...Tylko,że jest podwójny problem-jestem kompletnym antytalenciem językowym i nie dogadam się w żadnym języku,prócz polskiego...No i nie mam prawka:p .Więc jeśli chcecie jechać w sobotę(no i są te zapisy)...to potrzebujemy kierowcy i kogoś normalnego(czytaj:w przeciwieństwie do mnie znającego chociaż jeden język obcy)i możemy jechać.

Do Niemiec to ja niestety nie bardzo - bo ostatnio głównie jeżdzę z psami z Anglii i mają niekompletne ogony:p, ale może dałoby się połączyć siły i pojechac w inne rejony? Dysponuję językiem i znakomitym kierowcą, a łaknę zawsze większego auta i składkowego towarzystwa:roll:

Posted

Witam,
my jestesmy osobami chętnymi wstepnie na ta wystawę. Mamy 1 owczarka szetlandzkiego. Ale jechalibysmy na 2 dni, gdyż w sob. mamy klubówkę. O wiele lepiej byloby, gdyby ktos nam towarzyszył, szczególnie w kosztach. (u nas 2 osoby)
Jestesmy z Wrocławia.
Co o tym myslicie?
Czekamy na odzew.
A nam np. bardzo zalezy na tej wystawie, bo sędziuje nas angielski sędzia.
Jako że mieszkamy względnie dosyć niemieckiej granicy, gdyby ktoś mieszkał dalej, to mógłby do nas dojechac, a potem to już pojechaliibysmy razem.
Ach i mamy auto na gaz. To też ważne.

Posted

Fuka napisał(a):
Do Niemiec to ja niestety nie bardzo - bo ostatnio głównie jeżdzę z psami z Anglii i mają niekompletne ogony:p, ale może dałoby się połączyć siły i pojechac w inne rejony? Dysponuję językiem i znakomitym kierowcą, a łaknę zawsze większego auta i składkowego towarzystwa:roll:

Fuka,rzeczywiście-można pomyślec i o innych wystawach :)A na Draculę jedziecie?

Posted

Drugi termin zgłoszeń do Gissen upływa 13 kwietnia.
Chętnie zabrałabym się z kimś (1 osoba + jeden średni pies). Interesuje mnie sobota, ale mogę zostać na niedzielę, pod warunkiem, że zdążę wrócić do poniedziałku rano.

Gdyby jakiś wspólny wyjazd się uskutecznił, to ja jestem chętna.

Złośnica, może jednak najpier skoczymy do Gissen a tydzień później do Neumunster?

Posted

Quelthalas napisał(a):

Kasiu ty antytalencie ??(ja chyba nie znam tego pojęcia w Twoim przypadku :evil_lol:) :lol: podejrzewam że ktoś chętny się na pewno znajdzie trzeba tylko dokładnie poszukac ja będę trzymac kciuki (P.S Z Lewiskiem?? ) ;-)

Posted

A ja mam niedyskretne pytanie o sedziow na gr.X.Nie moge sama sprawdzic,bo mi sie komputer buntuje.
BTW.Jak miemam to wystawa halowa ?Jesli tak,to czy ktos moglby opisac warunki tam panujace ?

Posted

carragan napisał(a):
A ja mam niedyskretne pytanie o sedziow na gr.X.Nie moge sama sprawdzic,bo mi sie komputer buntuje.
BTW.Jak miemam to wystawa halowa ?Jesli tak,to czy ktos moglby opisac warunki tam panujace ?

a to już nie na powietrzu będzie?

Posted

[quote name='Alojzyna']Złośnica, może jednak najpier skoczymy do Gissen a tydzień później do Neumunster?

nie dam rady kasowo niestety...chce w tym sezonie zaliczyć jeszcze wypad do Rosji i Rumunii. tak więc na dzien dzisiejszy Giessen u mnie odpada :-(

Posted

Alojzyna,

jako widzę, że jestes chętna i może byśmy się razem zabrali,ale nie wiem, czy terierki bull wpuszczają do Niemiec? Juz pare osób pisało na forum, że Niemiec mają jakies opory?Gdybyś się dowiedziała.

Posted

Bullowate mogą bez przeszkód wjeżdżać do Niemiec na takich samych prawach jak inne rasy. Z ostatniego miotu jedna sunia powędrowała do Niemiec.
Napisz mi na priv. o której byłby wyjazd (domyślam się, że z Wrocławia), kiedy planowany powrót i gdzie i za ile nocleg. Wtedy będę widziała jak zorganizować sobie dojazd do Wrocławia i spowrotem.

Posted

jo-jo napisał(a):
Kasiu ty antytalencie ??(ja chyba nie znam tego pojęcia w Twoim przypadku :evil_lol:) :lol: podejrzewam że ktoś chętny się na pewno znajdzie trzeba tylko dokładnie poszukac ja będę trzymac kciuki (P.S Z Lewiskiem?? ) ;-)

Jojeczku,do Niemiec to tylko z Lewisem,oprócz niego żaden z moich psów nie miałby po co wychodzić na ring.Niemcy preferują tylko "tradycyjne niemieckie"dogi,a nie jakieś tam włoskie czy francuskie czy holenderskie typy...Podpatrzyłam na ichniej klubówce :)

Posted

jo-jo napisał(a):
kuszące...ale nie ma z kim :lol:
Na piechotę,ale na Darculi muszę być :p

Wracając do tematu-kochani,podtrzymuję propozycję-mogę dać autko,jeżeli nie będzie chętnych to szukam miejsca dla siebie i dla doga-nawet nie wspominam,że dog spokojny,ułożony i po szkoleniu :)

• 2 weeks later...
Posted

Ja odpadam.:placz:

W związku ze skróceniem roku szkolnego poprzesuwały mi się zajęcia w szkole zaocznej i niestey nie mam się z kim zamienić (okres komunijny).

Za to w wakacje może poszalejemy. Pod konec lipca jest w Niemczech wystawa bullowatych, więc chyba dopiero na nią pojadę.