Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chojrak, bo tak ma na imię jeszcze miesiąc temu miał dom. Jednak jego pani odeszła i psiak został sam. W tej chwili przebywa w schronisku na Paluchu gdzie bardzo tęskni i wypatruje dobrego człowieka, który da mu dom na jaki zasługuje. Jest niespełna dwu letnim, energicznym, nauczonym czystości psem. Najlepiej by było gdyby znalazł domek z ogródkiem (taki miał kiedyś ).

Posted

Pieskowi trzeba duuużo ogłoszeń i nowych zdjęc. Ogłoszenia oieknie robi Cajus. paula82, zapros na watek wiecej cioteczek. Ja bedę pilnowac i podnosic. Szkoda,że tylko tyle potrafię.

Posted

Jego nr. ewidencji: 369/10. Ostatnio był wystawiony zaraz obok wejścia. Bardzo chętnie bym go odwiedzała, i zabierała na spacery, ale to jest przeciwległy koniec Warszawy, a ja mam dwoje dzieci (w tej chwili chorzy) i brak samochodu. Bardzo chciałam go zatrzymać u siebie na DT, ale mój pies nie bardzo dogaduje się z innymi, a nie chciałabym narażać go na sprzeczkę z Amstaffem. Od czterech dni próbuję się dodzwonić na Palucha, ale albo zajęte, albo nikt nie odbiera. Jeśli możesz zajrzyj do niego i daj znać jak on to znosi.

Posted

paula82 napisał(a):
no i jak morisowa? Znalazłaś go? Co z nim?

tak, widziałam, wymiziałam
siedzi biedaczek przed biurem, wdzięczy się do ludzi i użera z sąsiadem przez siatkę
Będę o nim pamiętać, czasem ludzie pytają w schronisku o małego łagodnego pieska i czasem są to nawet rozsądni ludzie, którym warto polecać psa.

Posted

Chojrak jest naprawdę przyjacielskim psem, bardzo kontaktowym, zna podstawowe komendy jak siad, łapa, czasami nawet reaguje na leżeć. Jest łagodny w stosunku do dzieci, na pierwszym zdjęciu jest z moim czteroletnim synkiem, który wciąż o niego pyta. Cierpliwie znosi zabiegi pielęgnacyjne tj. kąpiel, czesanie. Na smyczy trochę ciągnie, ale myślę, że można go tego oduczyć, koty goni, ale z psami w większości przypadków się dogaduje, zaczepia psy, które są nieosiągalne tzn. odzielone od niego płotem, siatką itp. Wychowany w domu z ogródkiem, bywa hałaśliwy (taki dzwonek alarmowy) ;) Na spacerach puszczony ze smyczy pilnuje się właściciela, jeśli ten mu zniknie z pola widzenia natychmiast go szuka. Ma w sobie tyle uroku i chęci życia, może znajdzie tego swojego człowieka, który odmieni jego ciężkie i tak skomplikowane życie, który pokocha go tak jak na to zasługuje.