paula82 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Chojrak, bo tak ma na imię jeszcze miesiąc temu miał dom. Jednak jego pani odeszła i psiak został sam. W tej chwili przebywa w schronisku na Paluchu gdzie bardzo tęskni i wypatruje dobrego człowieka, który da mu dom na jaki zasługuje. Jest niespełna dwu letnim, energicznym, nauczonym czystości psem. Najlepiej by było gdyby znalazł domek z ogródkiem (taki miał kiedyś ). Quote
AnnaA Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Kto pomoże biedakowi, któremu zabrakło szczęścia? Quote
paula82 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 więcej o nieszczęściu tego psiaka można poczytać na forum świnkowym: http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=43&t=4122 Quote
AnnaA Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Pieskowi trzeba duuużo ogłoszeń i nowych zdjęc. Ogłoszenia oieknie robi Cajus. paula82, zapros na watek wiecej cioteczek. Ja bedę pilnowac i podnosic. Szkoda,że tylko tyle potrafię. Quote
paula82 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Dziękuję AnnaA :) Na tym forum jestem od niedawna i niewiele się udzielam, a każda pomoc się przyda. ostatnie zdjęcie psinki. Prawda, że piękny. Quote
pekatrine Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Bardzo ładna psina. Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek :) Quote
AnnaA Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Jakżesz mi tej psiny żal. Proszę, róbcie mu ogłoszenia. Jest tak miły, że powiniem szybko znależc dom. Quote
morisowa Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Podaj jego numer schroniskowy, jestem na Paluchu prawie codziennie, spojrzę na niego, gdzie jest i jak się miewa. Masz możliwość go odwiedzać? Zabrać na spacer? Quote
paula82 Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Jego nr. ewidencji: 369/10. Ostatnio był wystawiony zaraz obok wejścia. Bardzo chętnie bym go odwiedzała, i zabierała na spacery, ale to jest przeciwległy koniec Warszawy, a ja mam dwoje dzieci (w tej chwili chorzy) i brak samochodu. Bardzo chciałam go zatrzymać u siebie na DT, ale mój pies nie bardzo dogaduje się z innymi, a nie chciałabym narażać go na sprzeczkę z Amstaffem. Od czterech dni próbuję się dodzwonić na Palucha, ale albo zajęte, albo nikt nie odbiera. Jeśli możesz zajrzyj do niego i daj znać jak on to znosi. Quote
paula82 Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 no i jak morisowa? Znalazłaś go? Co z nim? Quote
morisowa Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 paula82 napisał(a):no i jak morisowa? Znalazłaś go? Co z nim? tak, widziałam, wymiziałam siedzi biedaczek przed biurem, wdzięczy się do ludzi i użera z sąsiadem przez siatkę Będę o nim pamiętać, czasem ludzie pytają w schronisku o małego łagodnego pieska i czasem są to nawet rozsądni ludzie, którym warto polecać psa. Quote
AnnaA Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Psiak jest śliczny i mam nadzieję, że ktoś go ogłasza Quote
paula82 Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Chojrak jest naprawdę przyjacielskim psem, bardzo kontaktowym, zna podstawowe komendy jak siad, łapa, czasami nawet reaguje na leżeć. Jest łagodny w stosunku do dzieci, na pierwszym zdjęciu jest z moim czteroletnim synkiem, który wciąż o niego pyta. Cierpliwie znosi zabiegi pielęgnacyjne tj. kąpiel, czesanie. Na smyczy trochę ciągnie, ale myślę, że można go tego oduczyć, koty goni, ale z psami w większości przypadków się dogaduje, zaczepia psy, które są nieosiągalne tzn. odzielone od niego płotem, siatką itp. Wychowany w domu z ogródkiem, bywa hałaśliwy (taki dzwonek alarmowy) ;) Na spacerach puszczony ze smyczy pilnuje się właściciela, jeśli ten mu zniknie z pola widzenia natychmiast go szuka. Ma w sobie tyle uroku i chęci życia, może znajdzie tego swojego człowieka, który odmieni jego ciężkie i tak skomplikowane życie, który pokocha go tak jak na to zasługuje. Quote
Awit Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 I kolejna bida, która po utracie Pana ląduje w schronisku;-( Quote
Paula03 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Jak tam w ogóle maluch żyje? Możecie skombinować jego nowe zdjęcia, bo ciekawa jestem :) Quote
Recommended Posts