julita104 Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 bedzie reportaz o ustawie zakazujacej psom szczekac miedzy 22 a 6. Ostatnio sluchalam o tym w radiu, ciekawe dosyc :-) Moje dzieki bogu spia w tych godzinach ale problem dotyczy psow pilnujacych domow ktorym nagle trzeba zakazac szczekania na zlodzieja bo urzednik tak wymylil. Przy okazji dodam ze szczekaczom w blokach podczas ciszy nocnej tez mowie nie, ale to inna sprawa :-) Quote
Asta Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Przepraszam, ale ta ustawa dla mnie jest troche bezsensu, mój pies jak wiadomo jest psem do pilnowania i jak słyszy jakieś odgłosy zewnątrz to szczeka jako znak ostrzegawczy dla "zagrożenia" Quote
Musiałek Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 to jakiś żart??? prima a prilis jest w kwietniu a nie w marcu ???!!! Quote
julita104 Posted March 5, 2006 Author Posted March 5, 2006 Musiałek napisał(a):to jakiś żart??? prima a prilis jest w kwietniu a nie w marcu ???!!! no niestety to nie zart moze mamy mowic psom zeby zaczely rozmawiac ze zlodziejem albo nie wiem, szczekac sygnałami pojedynczymi :shake: trzeba psu chyba zegarek zafundowac zeby wiedzial od kiedy wolno mu paszcze otworzyc :roll: Quote
nikusia Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 :lol: :lol: Też o tym słyszałam... :roll: Może niedługo będą kazali zawijać psą pyszczki tamą klejącą w godzinach wieczornych :evil_lol: Quote
Loona Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 coś mi się wydaje, że ten co to wymyślił nie ma psa... To chore jest i tyle :shake: :angryy: Quote
julita104 Posted March 5, 2006 Author Posted March 5, 2006 ale widzieliscie - w reportazu pani pokazywala pieskowi zegarek, trzeba po prostu psa nauczyc korzystania z zegarka - pikuś :P Quote
Sonika Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Załamuja mnie juz ludzie :roll: Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze nawet kogut, krowa czy kon nie moze sie odezwac :lol: To chyba najlepiej w takim razie urwac jezyki podczasz ciszy nocnej, a o 6 przykleic spowrotem do zwierzecia :lol: Oni powinni sie czyms porzytecznym zajac, a nie takimi glupotami. Ciekawe czy ptak za oknem rowniez nie moze sie odezwac :evil_lol: Quote
Asta Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 O a jaka grzywna za to, że się zwierzątko odezwie?:crazyeye:Chyba swojemu psu bede pysk taśmą zaklejała bo zbankrutuje:lol: Quote
panienkabubu Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 :angryy: :angryy: :angryy: czy Ci ludzie są nienormalni ? to co ja mam z psem zrobić ? zastrzelić ? Quote
potek Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Jak można zakazas psu szczekac :/ -hey ty pies nie szczekaj pomiedzy 6 a 22? Quote
Musiałek Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Ja tego nie oglądałam ale rozumiem że to jakias głupota jakiegos urzedasa który ma za sąsiada szczekającego psa :shake: i mam nadzieję że ten temat nie bedzie mial swojego glupiego konca :angryy: Czy to już weszło w życie?? Quote
Sonika Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Musiałek napisał(a):Ja tego nie oglądałam ale rozumiem że to jakias głupota jakiegos urzedasa który ma za sąsiada szczekającego psa :shake: i mam nadzieję że ten temat nie bedzie mial swojego glupiego konca :angryy: Czy to już weszło w życie?? Na tej wsi chyba tak. Quote
nikusia Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 :cool2: :cool2: Nie no muszę przyznać że pomysł niezwykle wręcz oryginalny!! :evil_lol: :evil_lol: No, a jaki REALISTYCZNY:evil_lol: :evil_lol: :mad: :angryy: Quote
Asta Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 A szczerze mówiąc... Im naprawdę sie nudzi:roll: Quote
Gosik71 Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 W Częstochowie jak się nie mylę, wprowadzili to już jakiś czas temu. Psy szczekać nie mogą, ale pijackie bełkoty innym nie przeszkadzają. By się za co innego wzięli a nie za psy!!!!!!! Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Zanim ja nauczę Atosa kożystać z zegarka to już dawno zbankrutuje :lol: Grozi mi przez to bankructwo :angryy: Atos czasem tak ma,że nawet jak o 4 rano zobaczy psa to zacznie szczekać,a przecież nie będę go całą noc pilnować :roll: Głupie to i tyle,nie mogli się zająć czymś bardziej pożyteczniejszym,chyba im się nudziło :angryy: :mad: Quote
rebellia Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Gosik71 napisał(a): Psy szczekać nie mogą, ale pijackie bełkoty innym nie przeszkadzają. No właśnie! Ja rozumiem, że ciągłe ujadanie nocą psa moze doprowadzić do kociokwiku, ale to są pojedyncze przypadki, a co z całą resztą osób, które zakłócają ciszę nocną? Quote
aresnik Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Ciekawa jestem, jak to w mojej miejscowości najwięcej mandatów będzie płacił Pan prezydent, ponieważ właśnie akurat jego pies robi największy raban w nocy. Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że inne psy za kilka minut zaczynają mu wtórować, tak więc rozszczekana robi się cała nocna okolica. Osobiście mi to nie przeszkadza, ponieważ sama mam psa i rozumiem, że szczekanie to jego natura ( przecież człowiekowi nikt nie zabrania mówić między godziną 6 a 22 ). Jestem też w tej dobrej sytuacji, że mam twardy sen. Ale tak całkiem poważnie - to są chore, nienormalne przepisy, niestety szuka się pieniędzy dosłownie wszędzie, lepiej zaczęliby częściej karać za niesprzątanie po swoim psie na chodniku. Dziwne, że do tej pory nikomu szczekanie psów nie przeszkadzało, a teraz nagle jakiś głupek pomyślał, że trzeba się wykazać i wytężył swoje szare komórki - spocił sie jak cholera, ale dumny ze swojej nieprzeciętnej "mądrości" wymyślił, że psom należy zabronić szczekać - głupie, głupie i jeszcze raz głupie !!! :angryy: Quote
milamini Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 W Anglii tak było, jakieś kary sąd nakładał, ale tam są też przepisy sprzed...aaa nawet kilkuset lat. No to moja wiocha cała idzie do banku po kupę forsy na mandaty. Tylko jak ściągną od tych pijaczków, co policja przez awantury co chwilę jest?? Do przepełnionych więzień będą upychać? Czas chyba pakować walizki i wyjeżdżać na jakąś wyspę albo opuszczoną platformę wiertniczą. "Na górze" forsa im się rozłazi, za wszystko mamy nieźle bulić, a taki mądrala naskrobie się głupot i ma za co żonę utrzymać. Ale sami sobie wybraliśmy takich mądrali to mamy. :diabloti: Jeszcze nie jedna głupota przed nami szaraczkami. Tak na pocieszenie.:evil_lol: Quote
dog_master Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Niedawno jakoś, z rok temu, na terenie Rosji było (jest?) to samo... Jaki był efekt? Ludzie, żeby nie płacić mandatów, wyrzucali psy :mad: ... A one i tak szczekały, tylko nie w domach, a na ulicach... Quote
Olynda Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 ooo boze jakie teraz ustawy wymyslają mój pies sypia w tych godzinach czasem poszczeka w dzień jak ktos schodzi po kaltce schodowej to wtedy daje nam znak że cos się dzieje... chyba nie maja sie czym zająć.... Quote
Recommended Posts