Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ciotki
Wif, który wrócił z adopcji bo pan policjant postanowił wyjechać z kraju, ma szanse na nowy dom. Ale domek jest w Katowicach. Niestety, albo raczej stety, my nie wydajemy psów ze schroniska bez kontroli, i jeśli dom jest poza krakowem jest ciężko wyadoptować amstafa... Ale jeśli znalazła by sie jakaś organizacja pro zwierzęca (fundacja, stowarzyszenie) z Katowic i sprawdziło by tą Panią (pani już była w schronie ze swoim psem, i wif całkiem pozytywnie na niego zareagował), to nasi inspektorzy wydadzą zgodę ..
I tu moje pytanie, czy np FUNDACJA AST ma jakichś wolontariuszy w Katowicach???

Posted

kamilawa napisał(a):
Chcę zrobić bazarek na ratowanie TTb stamtąd, możektoś chce dorzucić kilka fantów? Proszę... :)

czy jest wątek tej pseudohodowli ?

Posted

[quote name='Asior']Ciotki
Wif, który wrócił z adopcji bo pan policjant postanowił wyjechać z kraju, ma szanse na nowy dom. Ale domek jest w Katowicach. Niestety, albo raczej stety, my nie wydajemy psów ze schroniska bez kontroli, i jeśli dom jest poza krakowem jest ciężko wyadoptować amstafa... Ale jeśli znalazła by sie jakaś organizacja pro zwierzęca (fundacja, stowarzyszenie) z Katowic i sprawdziło by tą Panią (pani już była w schronie ze swoim psem, i wif całkiem pozytywnie na niego zareagował), to nasi inspektorzy wydadzą zgodę ..
I tu moje pytanie, czy np FUNDACJA AST ma jakichś wolontariuszy w Katowicach???

Kuba123 , Amikat http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/

czy Fundacja AST ma tego niestety nie wiem

Posted

[quote name='agaga21']http://www.dogomania.pl/threads/190092-NIELEGALNA-HODOWLA-W-KALISZU-Pom%C3%B3%C5%BCmy-razem/page2?p=15132722#post15132722
Dzięki Agaga. :)

No i kolejny Astuś...
Wczoraj przywieziony z pobliskiej miejscowości, gdzie odbył już kwarantannę - niestety nikt się nie zjawił po psiaka. Nie muszę dodawać, że ja już zakochana :) Na imię dostał Alvaro, ma około 3 lat. Jest wspaniały, troszkę zestresowany nowym miejscem, mimo to wczoraj mnie całą wycałował, chciał się bawić. Z psami ok, nie reaguje dopóki nikt go nie zaczepi. Bardzo mądry. Szybko się wszystkiego nauczy.
Do adopcji pójdzie oczywiście po kastracji, jest zaszczepiony przeciwko wściekliźnie.

Oczywiście wyskoczył :) Musieliśmy go na chwilę wsadzić by porobić zdjęcia, ale dużo nam nie pomógł :) teraz ma czyściej oczywiście i jest w większym boksie. Nie mamy miejsca w boksach w ogóle dlatego na razie siedzi w "lecznicy".

Jest w schronisku w Iławie.

Posted

Pamiętacie sprawę tego gościa co zostawił tego amstafa z wyrwaną łapką pod wiaduktem??? dostał wyrok i ma pracować.... w schronisku :roll:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,title,Przywiazal-rannego-psa-teraz-bedzie-chronil-zwierzeta,wid,12405424,wiadomosc.html

a tu jeszcze jeden artykuł....:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,title,Psy-zaliczane-do-ras-agresywnych-nie-sa-dla-kazdego,wid,12489102,wiadomosc_prasa.html

a u nas to jest od kilku lat stosowane :) a piszą jak by to było jedyne schronisko w polsce co wydaje psy po wcześniejszym skontrolowaniu ;)

Posted

W dniu 01 sierpnia 2010 roku zaginęła amstaffka - kopiuję z profilu mojej znajomej na NK

Wczoraj w godzinach popołudniowych Vega uciekła z podwórka.
Prawdopodobnie błąka się na terenie gminy Damnica.
Gdyby ktoś ją widział, proszę o kontakt pod nr tel.: 792769196.
Może ktoś tą sunię skojarzy???

Uploaded with ImageShack.us