Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

Posted

doddy zerknij na moją aukcję - link drugi to obaczysz te, które w większości są - nie ma już psa z Bydgoszczy , rudego pitka,psa pręgowanego z Opola - reszta czeka na domki! a wszystkie ściągnęłam z tego wątku - ostatnie posty.

Pieski z Milanówka też są!

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

niestety mam złą wiadomość :-( ten pręgowany psiak wrócił z adopcji, bo został na chwilę sam i zdemolował mieszkanie (nie było sztuką zauważyć już na pierwszym spacerze, że pies jest niewychowany zupełnie, a schronisko to dla niego dodatkowo stres, który nie znika w ciągu dwóch dni :shake:)

a w dodatku mamy nowego amstaffa : 3-letni pies Jock. Jest łagodny do ludzi, ale do psów agresywny. Ludzie go oddali, bo zaczęli więcej pracować, a ich dziecko nie ma wystarczająco dużo siły, żeby sobie z nim poradzić na spacerach (on rzeczywiście bardzo ciągnie). Wczoraj interesowali się nim jacyś ludzie, ale nie wiem czy go w końcu wzięli. Jutro będę wiedziała

a wieczorem będę musiała niestety wkleić jeszcze jednego amstaffka...

Posted

Pozwolę sobie dodac do tego tematu info o psiaku , który niedawno trafil do józefowa.
mam podejrzenia ze komus zaginał-jest bardzo zadbany i cierpiący :shake:
(mam problem z fotkami)kto pomoze? wysle na maila

Posted

co bulleczki wskakujcie na górę!
nie ma już u nas Jocka, Benito chyba dalej czeka (jutro idę do schroniska to zobaczę) i na szczęście tego następnego aścika, którego miałam tu pokazać- już nie muszę ;-)

Posted

o piesku - bulku rudo bialym an forum bullterrierow trwaja zazarte dyskusje.. wlasciciele z tego co pamietam nie chca go oddac a czegos nauczyc ale jak sie myle to zaraz poprawie..

przyszlam tu z malym bullatkiem :(

cytuje z forum bullterrierow

B o r y s 5 m-cy szuka cieplego domku....

Witam serdecznie wszystkich milosnikow Bullkow..
Borys jest jeszcze bardzo mlodym psem, chetnym do zabawy, moglby szalec caly dzien... a wiec to piesek dla "wytrwalych". Mimo wszystko jest posluszny jak na tak bardzo mlodego psa.
Umie juz "siad", jest madrym psem i bardzo szybko sie uczy....
Dlaczego musimy go oddac... Borys jest psem mojego brata, ktory przed tygodniem mial wypadek i operacje nogi (9 srub, szyny itd.) W szpitalu bedzie jeszcze lezal 3 tygodnie, a po wyjsciu pol roku w domu. Dlatego nie jest wstanie zaopiekowac sie jeszcze Borysem. Ja niestety nie mam mozliwosci, poniewaz mam juz 2 Bullki, a ynajmujacy nam mieszkanie Pan nie zgadza sie na tyle pieskow.
Kogo szukamy.... kogos kto kocha psy, nie ma ich " na pokaz ", ktos kto pokocha Borysa calutkim sercem, poniewaz go nie da sie nie kochac.... Ktos, komu bedzie wazne by piesek dobrze sie odzywial ( do tej pory dostaje sucha karme Hills) . Ktos kto zna sie na tej rasie albo mial juz z tymi pieskami stycznosc. Ktos kto moze poswiecic mu duzo swojego czasu......Z osoba, ktora go wezmie pozostaniemy w stalym kontakcie!
Odbior lub ewntualnie (po uzgodnieniu) dowóz mozliwy.
Pozdrawiam serdecznie!
PS. Borys nie ma rodowodu, o ile wiem oboje albo ktorys z rodzicow posiada papiery.

mail do osoby:
goferek10@wp.pl

zdjęcia Borysa

Posted

Do oddania w dobre ręce bullterier standart z podowdu wyjazdu właściciela.
Piesek jest w wieku 6 lat, z rodowodem> ASEK z Królestwa Maćka.Piesek znajduje się w Szczecinie.
Telefon kontaktowy do właściciela > Michał - 0887861283

Posted

Doddy - nie wiem, Pakera ponoc dziewczyny nie widziały, pregusek - sama nie wiem. Ja tam nie bylam od 17 stycznia i predko raczej nie bede. Ale Pakera mozesz zdjac ze strony - jak go Tygrysiczka i red nie widziały. Tygrysiczka tez cos pisała w wątku Pręguska.

A ja widziałam w miejscowości Sucha woj.mazowieckie gm. białobrzegi taką sunke, podobna troche do amstaffa z pyska, tylko sporo wyzsza. Z tułowia bardziej do azjaty - ale sporo mniejsza. Kuzynki mi mówiły, że ona jest bezdomna i tylko ja ludzie dokarmiają. I ze rodzi co cieczke. Fakt - cycuchy były wieeeeeeelki :shake: Niestety nie mialam aparatu bo baterie mi padły dzien wczesniej na weselu. Sunka nie byla mloda ale i stara tez nie. Na poczatku nas olewała ale jak sie ja pogłaskało to wszedzie za nami łaziła. Kolor taki jak azjata, taki bezowy. Naprawde piekna ... i ten astowaty pyś .... :(

Posted

Obawiam się, ze zblizające wakacje przyniosą nam na ten wątek całą masę bulków - a to wyjazd do Anglii, a to gdzie indziej. Ja moje psy wożę ze sobą - i zawsze jak nie mogłam wziać wszystkich brałam choć jednego a reszcie zapewniałam opiekę rodziny. Ale chcieć to móc - a nie każdy chce!

Posted

moze teraz jest za późno - ale warto by bylo przeprowadzic akcje przedwakacyjna - chocby nawet w przyslzym roku. Informowac ludzi gdzie mozna pupili zostawiac i wogole ...

Posted

Wiecie co sobie pomyślałam...
Tylko nie wiem czy na allegro można zrobić tak długie ogłoszenie.
Ale mogę przygotować tekst ogólny o bullowatych, jakieś pouczenia przedwakacyjne a także polecane hotele w Polsce do zostawienia swoich pupili a wszystko to połączyć z psami do adopcji. ;)
Co Wy na to?

Posted

wlejam z Bullterrier Forum :
"Witam serdecznie wszystkich milosnikow Bullkow..

Borys jest jeszcze bardzo mlodym psem, chetnym do zabawy, moglby szalec caly dzien... a wiec to piesek dla "wytrwalych". Mimo wszystko jest posluszny jak na tak bardzo mlodego psa.
Umie juz "siad", jest madrym psem i bardzo szybko sie uczy....

Dlaczego musimy go oddac... Borys jest psem mojego brata, ktory przed tygodniem mial wypadek i operacje nogi (9 srub, szyny itd.) W szpitalu bedzie jeszcze lezal 3 tygodnie, a po wyjsciu pol roku w domu. Dlatego nie jest wstanie zaopiekowac sie jeszcze Borysem. Ja niestety nie mam mozliwosci, poniewaz mam juz 2 Bullki, a ynajmujacy nam mieszkanie Pan nie zgadza sie na tyle pieskow.

Kogo szukamy.... kogos kto kocha psy, nie ma ich " na pokaz ", ktos kto pokocha Borysa calutkim sercem, poniewaz go nie da sie nie kochac.... Ktos, komu bedzie wazne by piesek dobrze sie odzywial ( do tej pory dostaje sucha karme Hills) . Ktos kto zna sie na tej rasie albo mial juz z tymi pieskami stycznosc. Ktos kto moze poswiecic mu duzo swojego czasu......Z osoba, ktora go wezmie pozostaniemy w stalym kontakcie!

Odbior lub ewntualnie (po uzgodnieniu) dowóz mozliwy.

Pozdrawiam serdecznie!

PS. Borys nie ma rodowodu, o ile wiem oboje albo ktorys z rodzicow posiada papiery.

goferek10@wp.pl

W TEJ CHWILI TYLKO NIUNIEK SPEŁNIA TWOJE KRYTERIA.
JEST SPORO SUNIEK DO ADOPCJI ALE DO ROKU.

Posted

1) NIESTETY NIE MA ZDJĘĆ:

[quote]Szukam domu dla pitbullki ... ma 11 miesięcy . Nazywa się Arizona-Dream potocznie Ari . Jest bardzo wrażliwa, grzeczna, w bradzo dużym stopniu udomowiona( wychowywana jest w bloku, aczkolwiek codziennie bywa na długich spacerach) i jest wychowywana wśród dzieci. W stosunku do ludzi i innych zwierząt nie przejawia żadnej agresji ( gdyby wiewiórki chciały to bawiłaby się i z nimi :]] ) Jeśli ktoś byłby zainteresowany wszelkie inforamcje dotyczące Ari oraz naszego wyboru znalezienia jej nowego domu a takze jej prześliczne zdjęcia pod aderesem e-mail danutakurkowska@wp.pl lub arizona-dream5@wp.pl[/quote]

2) GERA

Gera

Gera to młoda w wieku około roku do półtora suczka. Jest miła , niekonfliktowa. Łagodna w stosunku do ludzi i innych psów. Zachowuje się jeszcze po "szczenięcemu" i chce się bawić z innymi psami. Gera stara się nie brudzić w miejscu "zamieszkania", ale zdarza się jej nie zachowac czystości. Dość grzecznie chodzi na smyczy ale trochę ciągnie - oczywiście
moze to wynikać z nagromadzenia energii.

Mieszka w Warszawie.

3) Mix Luna

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25927

4) W Azylu pod Psim Aniołem możesz sie dowiedzieć, czy został jeszcze jakiś pitbull z tych oddanych przez właścicielkę. Mają ok. 8 miesiecy.