andzia69 Posted June 7, 2006 Author Posted June 7, 2006 doddy zerknij na moją aukcję - link drugi to obaczysz te, które w większości są - nie ma już psa z Bydgoszczy , rudego pitka,psa pręgowanego z Opola - reszta czeka na domki! a wszystkie ściągnęłam z tego wątku - ostatnie posty. Pieski z Milanówka też są! Quote
Madziek Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 niestety mam złą wiadomość :-( ten pręgowany psiak wrócił z adopcji, bo został na chwilę sam i zdemolował mieszkanie (nie było sztuką zauważyć już na pierwszym spacerze, że pies jest niewychowany zupełnie, a schronisko to dla niego dodatkowo stres, który nie znika w ciągu dwóch dni :shake:) a w dodatku mamy nowego amstaffa : 3-letni pies Jock. Jest łagodny do ludzi, ale do psów agresywny. Ludzie go oddali, bo zaczęli więcej pracować, a ich dziecko nie ma wystarczająco dużo siły, żeby sobie z nim poradzić na spacerach (on rzeczywiście bardzo ciągnie). Wczoraj interesowali się nim jacyś ludzie, ale nie wiem czy go w końcu wzięli. Jutro będę wiedziała a wieczorem będę musiała niestety wkleić jeszcze jednego amstaffka... Quote
andzia69 Posted June 8, 2006 Author Posted June 8, 2006 kiedy to sie skonczy :placz::placz::placz::placz: kiedy ludzie biorący psa pojmą, że to żywe stworzenie i trzeba czasu, zeby go manier nauczyć:angryy::angryy::angryy: biedne aściki :-(:-(:-( doddy - tu jest wątek tej astki ze Szczecina: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25572 Quote
Irkowa Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Pozwolę sobie dodac do tego tematu info o psiaku , który niedawno trafil do józefowa. mam podejrzenia ze komus zaginał-jest bardzo zadbany i cierpiący :shake: (mam problem z fotkami)kto pomoze? wysle na maila Quote
la_pegaza Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 we Wrocławskim schronisku taki bull na wysokich nogach :lol: Quote
Madziek Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 co bulleczki wskakujcie na górę! nie ma już u nas Jocka, Benito chyba dalej czeka (jutro idę do schroniska to zobaczę) i na szczęście tego następnego aścika, którego miałam tu pokazać- już nie muszę ;-) Quote
doddy Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Gucio czy w Radomiu są nadal Paker i ten pregus? Mam je na stronie, a ze względu na brak netu nie pilotowałam ich losów. Quote
invictus hilaritas Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 o piesku - bulku rudo bialym an forum bullterrierow trwaja zazarte dyskusje.. wlasciciele z tego co pamietam nie chca go oddac a czegos nauczyc ale jak sie myle to zaraz poprawie.. przyszlam tu z malym bullatkiem :( cytuje z forum bullterrierow B o r y s 5 m-cy szuka cieplego domku.... Witam serdecznie wszystkich milosnikow Bullkow.. Borys jest jeszcze bardzo mlodym psem, chetnym do zabawy, moglby szalec caly dzien... a wiec to piesek dla "wytrwalych". Mimo wszystko jest posluszny jak na tak bardzo mlodego psa. Umie juz "siad", jest madrym psem i bardzo szybko sie uczy.... Dlaczego musimy go oddac... Borys jest psem mojego brata, ktory przed tygodniem mial wypadek i operacje nogi (9 srub, szyny itd.) W szpitalu bedzie jeszcze lezal 3 tygodnie, a po wyjsciu pol roku w domu. Dlatego nie jest wstanie zaopiekowac sie jeszcze Borysem. Ja niestety nie mam mozliwosci, poniewaz mam juz 2 Bullki, a ynajmujacy nam mieszkanie Pan nie zgadza sie na tyle pieskow. Kogo szukamy.... kogos kto kocha psy, nie ma ich " na pokaz ", ktos kto pokocha Borysa calutkim sercem, poniewaz go nie da sie nie kochac.... Ktos, komu bedzie wazne by piesek dobrze sie odzywial ( do tej pory dostaje sucha karme Hills) . Ktos kto zna sie na tej rasie albo mial juz z tymi pieskami stycznosc. Ktos kto moze poswiecic mu duzo swojego czasu......Z osoba, ktora go wezmie pozostaniemy w stalym kontakcie! Odbior lub ewntualnie (po uzgodnieniu) dowóz mozliwy. Pozdrawiam serdecznie! PS. Borys nie ma rodowodu, o ile wiem oboje albo ktorys z rodzicow posiada papiery. mail do osoby: goferek10@wp.pl zdjęcia Borysa Quote
doddy Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Do oddania w dobre ręce bullterier standart z podowdu wyjazdu właściciela. Piesek jest w wieku 6 lat, z rodowodem> ASEK z Królestwa Maćka.Piesek znajduje się w Szczecinie. Telefon kontaktowy do właściciela > Michał - 0887861283 Quote
masienka Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Bullbulki do domkow! Spiesze doniesc, ze Pigi pojechala wlasnie dzisiaj do nowego domku u Dag:loveu: Wiec gdyby ktos pytal to juz spi na wlasnej kanapie:lol: Quote
Guciek Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Doddy - nie wiem, Pakera ponoc dziewczyny nie widziały, pregusek - sama nie wiem. Ja tam nie bylam od 17 stycznia i predko raczej nie bede. Ale Pakera mozesz zdjac ze strony - jak go Tygrysiczka i red nie widziały. Tygrysiczka tez cos pisała w wątku Pręguska. A ja widziałam w miejscowości Sucha woj.mazowieckie gm. białobrzegi taką sunke, podobna troche do amstaffa z pyska, tylko sporo wyzsza. Z tułowia bardziej do azjaty - ale sporo mniejsza. Kuzynki mi mówiły, że ona jest bezdomna i tylko ja ludzie dokarmiają. I ze rodzi co cieczke. Fakt - cycuchy były wieeeeeeelki :shake: Niestety nie mialam aparatu bo baterie mi padły dzien wczesniej na weselu. Sunka nie byla mloda ale i stara tez nie. Na poczatku nas olewała ale jak sie ja pogłaskało to wszedzie za nami łaziła. Kolor taki jak azjata, taki bezowy. Naprawde piekna ... i ten astowaty pyś .... :( Quote
andzia69 Posted June 21, 2006 Author Posted June 21, 2006 Obawiam się, ze zblizające wakacje przyniosą nam na ten wątek całą masę bulków - a to wyjazd do Anglii, a to gdzie indziej. Ja moje psy wożę ze sobą - i zawsze jak nie mogłam wziać wszystkich brałam choć jednego a reszcie zapewniałam opiekę rodziny. Ale chcieć to móc - a nie każdy chce! Quote
Guciek Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 moze teraz jest za późno - ale warto by bylo przeprowadzic akcje przedwakacyjna - chocby nawet w przyslzym roku. Informowac ludzi gdzie mozna pupili zostawiac i wogole ... Quote
doddy Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Wiecie co sobie pomyślałam... Tylko nie wiem czy na allegro można zrobić tak długie ogłoszenie. Ale mogę przygotować tekst ogólny o bullowatych, jakieś pouczenia przedwakacyjne a także polecane hotele w Polsce do zostawienia swoich pupili a wszystko to połączyć z psami do adopcji. ;) Co Wy na to? Quote
kasia_m Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 dziewczyny macie jakiegos szczeniaka do adopcji? Quote
doddy Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Szczeniak ma być do jakiego wieku i jaki? Pitbull, ast czy bull? Quote
doddy Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 wlejam z Bullterrier Forum : "Witam serdecznie wszystkich milosnikow Bullkow.. Borys jest jeszcze bardzo mlodym psem, chetnym do zabawy, moglby szalec caly dzien... a wiec to piesek dla "wytrwalych". Mimo wszystko jest posluszny jak na tak bardzo mlodego psa. Umie juz "siad", jest madrym psem i bardzo szybko sie uczy.... Dlaczego musimy go oddac... Borys jest psem mojego brata, ktory przed tygodniem mial wypadek i operacje nogi (9 srub, szyny itd.) W szpitalu bedzie jeszcze lezal 3 tygodnie, a po wyjsciu pol roku w domu. Dlatego nie jest wstanie zaopiekowac sie jeszcze Borysem. Ja niestety nie mam mozliwosci, poniewaz mam juz 2 Bullki, a ynajmujacy nam mieszkanie Pan nie zgadza sie na tyle pieskow. Kogo szukamy.... kogos kto kocha psy, nie ma ich " na pokaz ", ktos kto pokocha Borysa calutkim sercem, poniewaz go nie da sie nie kochac.... Ktos, komu bedzie wazne by piesek dobrze sie odzywial ( do tej pory dostaje sucha karme Hills) . Ktos kto zna sie na tej rasie albo mial juz z tymi pieskami stycznosc. Ktos kto moze poswiecic mu duzo swojego czasu......Z osoba, ktora go wezmie pozostaniemy w stalym kontakcie! Odbior lub ewntualnie (po uzgodnieniu) dowóz mozliwy. Pozdrawiam serdecznie! PS. Borys nie ma rodowodu, o ile wiem oboje albo ktorys z rodzicow posiada papiery. goferek10@wp.pl W TEJ CHWILI TYLKO NIUNIEK SPEŁNIA TWOJE KRYTERIA. JEST SPORO SUNIEK DO ADOPCJI ALE DO ROKU. Quote
kasia_m Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 doddy w jakim on jest wieku? przesle ta fotke mailem... a nie ma jakichs suczek? i czy gdyby byli chetni mozna sie kontaktowac przez Ciebie? Quote
doddy Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Borys ma 5 miesiecy. Pod ogłoszeniem jest mail do osoby z którą się trzeba kontaktować. Quote
kasia_m Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 a moglabys mi " pokazac " te suczki? moze sie zainteresuja ktoras... Quote
doddy Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 1) NIESTETY NIE MA ZDJĘĆ: [quote]Szukam domu dla pitbullki ... ma 11 miesięcy . Nazywa się Arizona-Dream potocznie Ari . Jest bardzo wrażliwa, grzeczna, w bradzo dużym stopniu udomowiona( wychowywana jest w bloku, aczkolwiek codziennie bywa na długich spacerach) i jest wychowywana wśród dzieci. W stosunku do ludzi i innych zwierząt nie przejawia żadnej agresji ( gdyby wiewiórki chciały to bawiłaby się i z nimi :]] ) Jeśli ktoś byłby zainteresowany wszelkie inforamcje dotyczące Ari oraz naszego wyboru znalezienia jej nowego domu a takze jej prześliczne zdjęcia pod aderesem e-mail danutakurkowska@wp.pl lub arizona-dream5@wp.pl[/quote] 2) GERA Gera Gera to młoda w wieku około roku do półtora suczka. Jest miła , niekonfliktowa. Łagodna w stosunku do ludzi i innych psów. Zachowuje się jeszcze po "szczenięcemu" i chce się bawić z innymi psami. Gera stara się nie brudzić w miejscu "zamieszkania", ale zdarza się jej nie zachowac czystości. Dość grzecznie chodzi na smyczy ale trochę ciągnie - oczywiście moze to wynikać z nagromadzenia energii. Mieszka w Warszawie. 3) Mix Luna http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25927 4) W Azylu pod Psim Aniołem możesz sie dowiedzieć, czy został jeszcze jakiś pitbull z tych oddanych przez właścicielkę. Mają ok. 8 miesiecy. Quote
andzia69 Posted June 21, 2006 Author Posted June 21, 2006 [quote name='kasia_m']do 5 m-cy bull lub pit ,suka Kasia - u Justyny na Śląsku jest Luna - ma w tej chwili ok. 6 miesięcy - tuy jest jej wątek; http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25927&highlight=Luna Quote
Recommended Posts