ketunia Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Śliczny psiak :) Ja również życzę samych szczęśliwych chwil. Quote
Michał Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Ramzes jest po pierwszej domowej kąpieli.Trochę bał się wanny,popiskiwał.Teraz jest sliczniutki,pachnący,gładziutki jak pupcia niemowlęcia. Trudno powiedzieć czy urósł przez miniony tydzień.Ale napewno brzuszek mu się zaokrąglił i przybrał na wadze ponad 2 kg. Pozdrawiamy. Quote
Ekiana Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Wow, to rzeczywiście - dynamicznie przybiera na wadze :) Bardzo się cieszę, że Ramzes znalazł taki wspaniały kochający dom. Po kąpieli na pewno przyjemniej się go głaszcze :) Ja z kąpielą mojej Stasi odczekałam chyba z miesiąc bo to wrażliwy typ i wolałam wcześniej jej nie stresować, no i za duża i za dorosła aby ryzykować brak współpracy :) Ale po kąpieli to jest cudo, prawda? Inne wrażenia dotykowe :) Zdjęcia śliczne! Quote
Ekiana Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Cudownie, że może w końcu spokojnie wypoczywać bez lęku. Teraz czas na przyjemności:):) Quote
carolinascotties Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 trafilam dzis do watku Ramzesa - szczesciarza :) Jak to dobrze - wsrod tych wielu zlych i smutnych historii z dogo - znalezc miejsce, ktore przywraca nadzieje... Quote
ketunia Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 To prawda:) Jestem ciekawa co u Ramzesa słychać. Pewnie juz się chłopak zadomowił na dobre:) Quote
Basia1244 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 A może są chętni na takiego pięknego i dużego szczeniorka http://www.dogomania.pl/threads/181843-wielki-szczenior-szuka-domu ? Quote
Michał Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Ramzes z rodzinką wita wszystkich.Minęło dzisiaj trzy tygodnie w nowym domu.Ramzes czuje się świetnie.Przytył kilka kilogramów,urósł a przede wszystkim zadomowił sie na dobre.Stracił właśnie swoje ostre kiełki,czekamy na piekne nowe ząbki. Rozumie wiele poleceń,słów ,czasami nawet czuje się panem i władcą w swoim domu i obrońcą podczas spacerów. Coż na wiele mu pozwalamy,rozpiezczamy go,ale też są nakazy i zakazy.Uwielbia zasypiać i spac z nami. Sa też minusy.Ramzes nie lubi sam zostawać w domu.Niestety musi- choć, czasami tylko kilka godzin.Psinie się wówczas bardzo nudzi.Straciliśmy kilka kwiatków ,lubi czytać gazety i inne ulotki ,a nawet próbuje dzwonić przez telefon.Ostatnio zajął sie także sprzetem AGD.Cóż to tylko szczeniak "wiedziały gały co brały". Pozdrawiamy! Quote
Ekiana Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Bardzo się cieszę, że jesteście tak cudowną rodziną dla Ramzesa. Spróbuj mu zostawiać coś do zajęcia się podczas waszej nieobecności - np. wędzone uszy i różne preparowane smakołyki podawaj tylko w czasie waszej nieobecności. Są też takie zabawki Kong, które napełnia się smakołykami i psu dużo czasu zajmuje wyjedzenie ich. Zresztą macie doświadczenie w wychowywaniu piesków, więc myślę, że to co napisałam to pewnie żadna nowość. Miałam podobny problem, ale mój pies na szczęście tylko ujadał - okazało się, że kluczowym było tłumaczenie mojemu psu, że wychodzę "pańcia zaraz wróci, a Ty zostań pięknie". Powodzenia! Quote
ketunia Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Ciekawa jestem jak sie miewa Ramzes? Pewnie znacznie podrósł:) Quote
Michał Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Pozdrowienia od rodzinki Ramzesa i Ramzesa. Za kilka dni minie dwa miesiące w nowym domu.Z dnia na dzień, z tygodnia na tydzień Ramzes czuje sie jak Pan i Władca na swoich włościach. On poznaje coraz bardziej nas,my zauważamy jego nowe zachowania,reaguje na wiele słów i gestów,ma już swoje przyzwyczajenia. Ma również swoje psie miłości i kolegów z którymi uwielbia się bawić w parku podczas spacerów. I chyba kolejna ważna rzecz - Ramzes urósł ok.11cm i przytył ponad 10kg.Ważymi i mierzymi go systematycznie /kreskami na drzwiach/. Pozdrawiamy! P.S. Aktualne zdjęcia: Link do zdjęć Quote
Basia1244 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Jesteście super rodzinka z Ramzesem!!! Jak to dobrze, że psisko do was trafiło!!! pozdrawiam serdecznie. Basia Quote
ketunia Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 To prawda Ramzesik lepiej trafić nie mógł. Zrobił się jeszcze piękniejszy :) faktycznie Pan i Władca:) Quote
Recommended Posts