Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ramzes jest po pierwszej domowej kąpieli.Trochę bał się wanny,popiskiwał.Teraz jest sliczniutki,pachnący,gładziutki jak pupcia niemowlęcia.
Trudno powiedzieć czy urósł przez miniony tydzień.Ale napewno brzuszek mu się zaokrąglił i przybrał na wadze ponad 2 kg.
Pozdrawiamy.

Posted

Wow, to rzeczywiście - dynamicznie przybiera na wadze :)
Bardzo się cieszę, że Ramzes znalazł taki wspaniały kochający dom.
Po kąpieli na pewno przyjemniej się go głaszcze :)
Ja z kąpielą mojej Stasi odczekałam chyba z miesiąc bo to wrażliwy typ i wolałam wcześniej jej nie stresować, no i za duża i za dorosła aby ryzykować brak współpracy :)
Ale po kąpieli to jest cudo, prawda? Inne wrażenia dotykowe :)
Zdjęcia śliczne!

• 2 weeks later...
Posted

Ramzes z rodzinką wita wszystkich.Minęło dzisiaj trzy tygodnie w nowym domu.Ramzes czuje się świetnie.Przytył kilka kilogramów,urósł a przede wszystkim zadomowił sie na dobre.Stracił właśnie swoje ostre kiełki,czekamy na piekne nowe ząbki.
Rozumie wiele poleceń,słów ,czasami nawet czuje się panem i władcą w swoim domu i obrońcą podczas spacerów.
Coż na wiele mu pozwalamy,rozpiezczamy go,ale też są nakazy i zakazy.Uwielbia zasypiać i spac z nami.
Sa też minusy.Ramzes nie lubi sam zostawać w domu.Niestety musi- choć, czasami tylko kilka godzin.Psinie się wówczas bardzo nudzi.Straciliśmy kilka kwiatków ,lubi czytać gazety i inne ulotki ,a nawet próbuje dzwonić przez telefon.Ostatnio zajął sie także sprzetem AGD.Cóż to tylko szczeniak "wiedziały gały co brały".
Pozdrawiamy!

Posted

Bardzo się cieszę, że jesteście tak cudowną rodziną dla Ramzesa.
Spróbuj mu zostawiać coś do zajęcia się podczas waszej nieobecności - np. wędzone uszy i różne preparowane smakołyki podawaj tylko w czasie waszej nieobecności. Są też takie zabawki Kong, które napełnia się smakołykami i psu dużo czasu zajmuje wyjedzenie ich.
Zresztą macie doświadczenie w wychowywaniu piesków, więc myślę, że to co napisałam to pewnie żadna nowość.
Miałam podobny problem, ale mój pies na szczęście tylko ujadał - okazało się, że kluczowym było tłumaczenie mojemu psu, że wychodzę "pańcia zaraz wróci, a Ty zostań pięknie".

Powodzenia!

• 4 weeks later...
Posted

Pozdrowienia od rodzinki Ramzesa i Ramzesa.
Za kilka dni minie dwa miesiące w nowym domu.Z dnia na dzień, z tygodnia na tydzień Ramzes czuje sie jak Pan i Władca na swoich włościach.
On poznaje coraz bardziej nas,my zauważamy jego nowe zachowania,reaguje na wiele słów i gestów,ma już swoje przyzwyczajenia.
Ma również swoje psie miłości i kolegów z którymi uwielbia się bawić w parku podczas spacerów.
I chyba kolejna ważna rzecz - Ramzes urósł ok.11cm i przytył ponad 10kg.Ważymi i mierzymi go systematycznie /kreskami na drzwiach/.
Pozdrawiamy!
P.S. Aktualne zdjęcia: Link do zdjęć