monika083 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 oj jaki sliczny ,popoludniu pomoge w ogloszeniach. Takie szczylki szybko znajduja domy. Quote
Ekiana Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Chciałabym żeby znalazł dom - ale taki porządny - na całe życie. Quote
ketunia Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Znajdzie:) Nie ma innej opcji. Quote
marlenka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 no na zdjęciach widac ze będzie spory .... Quote
BasiaD Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ramzesik na 1 prosić o domek dla siebie! Quote
ketunia Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Dodałam malca na Cafeanimal http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Ramzes,10046 zaraz dorobię mu trochę ogłoszeń Quote
Ekiana Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 A u mnie zero odzewu:( Poprzekazywałam gdzie mogłam i nic :( Taki piękny piesek, ale zaraz, zaraz... A czemu ta Pani może tylko do niedzieli? Nie mogłaby dłużej? A może by pozbierać kasę na jakiś hotelik dla niego, ewentualnie ta Pani może by mogła tylko dać jej kasę na karmę albo coś ? Quote
Ekiana Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Nie wiem czy to skuteczne, ale dałam sobie jego bannerek jako zdjęcie główne na naszej klasie. Może się w końcu ktoś odezwie - ale nie chciałabym żeby wpadł w ręce osoby zachwyconej ślicznym szczeniaczkiem, a potem co wyrzuci jak pies będzie duży. Szkoda, że nie mam warunków żeby samej go wziąć, taki słodziak - myślę, że rozruszałby moją Stasię :) Chciałabym żeby się znalazła dobra dusza co pokocha Ramzesa i zrobi dla niego wszystko, tak jak ja dla Stasi ... Quote
ketunia Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Ekiana napisał(a):A u mnie zero odzewu:( Poprzekazywałam gdzie mogłam i nic :( Taki piękny piesek, ale zaraz, zaraz... A czemu ta Pani może tylko do niedzieli? Nie mogłaby dłużej? A może by pozbierać kasę na jakiś hotelik dla niego, ewentualnie ta Pani może by mogła tylko dać jej kasę na karmę albo coś ? Bo to ponoć nie jest dobre miejsce. Awaryjne dt. Szczeniak pewnie siedzi zamknięty w łazience... Agnes ma z tą panią kontakt. Pani sie nie dołoży bo nie ma z czego. Quote
Lionees Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 ketunia napisał(a):Bo to ponoć nie jest dobre miejsce. Awaryjne dt. Szczeniak pewnie siedzi zamknięty w łazience... Agnes ma z tą panią kontakt. Pani sie nie dołoży bo nie ma z czego. Ekiana myślała,żeby pani dołożyć na karmę,albo coś,to może przetrzymałaby glutka dłużej.Ale jeżeli to nie jest za dobry domek,to lepiej nie bawić się w dawanie im pieniędzy,bo się za bardzo przyzwyczają,a szczeniak i tak pewnie będzie siedział sam w łazience,nie kochany,nie tulony:-( Quote
Ekiana Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Nie, to nie ma sensu skoro ta pani trzyma go w łazience. Myślałam, że ma lepsze warunki. Ketunia, widziałam, że kiedyś się wypowiadałaś na tym wątku, więc pewnie znasz sprawę. Gdzieś śmignął mi banerek, że w tym hotelu dziewczyna ma dwa miejsca wolne. http://www.dogomania.pl/threads/148872-PROPOZYCJA-Hotelik-dla-psA-w-w-potrzebie-wolne-miejsca Moze tam skierowac Ramzesa? Tylko nie wiem gdzie ten hotel jest? Quote
ketunia Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Ekiana napisał(a):Nie, to nie ma sensu skoro ta pani trzyma go w łazience. Myślałam, że ma lepsze warunki. Ketunia, widziałam, że kiedyś się wypowiadałaś na tym wątku, więc pewnie znasz sprawę. Gdzieś śmignął mi banerek, że w tym hotelu dziewczyna ma dwa miejsca wolne. http://www.dogomania.pl/threads/148872-PROPOZYCJA-Hotelik-dla-psA-w-w-potrzebie-wolne-miejsca Moze tam skierowac Ramzesa? Tylko nie wiem gdzie ten hotel jest? Może wejdzie tu Agnes. To ona znalazła szczenika i zawiozła do tej kobiety. Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na utrzymanie kolejnego psiaka w hoteliku. Więc zdecydować musi Agnieszka i zacząć zbierać deklaracje. Hotelik Aliny S znajduje się pod Warszawą. Quote
GoskaGoska Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 posluchajcie a moze na prvat prosby wysyłać, taki psiak nie będzie na Dt długo PortaNegri ,jak nie przekręciłam nicku czasami bierze szczeniaki. Quote
ketunia Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 dzięki Gosiu. Zaraz do niej napiszę. Quote
Ekiana Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Źle - zero odpowiedzi na ogłoszenia :( A czas do niedzieli. Zegar tyka. Quote
ketunia Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Tyka tyka. Jest Pani chętna na psa. Jeśli jej przypadną sobie do gustu to w sobotę Ramzes pojedzie do nowego domu. Quote
Ekiana Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Przydałaby się wizyta przedadopcyjna wpierw. Dobrze wiedzieć czy pani ma warunki dla takiego psiaka, no i kasę na karmę i w razie choroby na leczenie. Różnie bywa. Duży pies to nie przelewki. A obowiązek na długie lata. Ale jak to mówią " to słodki ciężar" - jednak trzeba mieć siłę i środki aby go unieść. Quote
ketunia Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Mam takie samo zdanie jak Ty. Jeśli nie jest możliwa wizyta przedadopcyjna to trzeba przeprowadzić poadopcyjną. Jednak nie my decydujemy o losie tego pieska. Mam nadzieję, że dobrze trafi i będzie miał cudowny dom. Powodzenia Ramzesiku. Quote
Ekiana Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Ja miałam u siebie wizytę przedadopcyjną. I wcale nie mam jakiś super salonów. Jak ktoś jest uczciwy to nie ma co ukrywać, pokazałam legowisko przygotowane dla Stasi. Fajna dziewczyna nas odwiedziła, pogadała. Generalnie było krótko, ale sympatycznie. Dużo skorzystałam na rozmowach i wizytach przed adopcyjnych (wcześniej jeszcze była zobaczyć psa). Dużo się dowiedziałam, powiedziano mi jak się przygotować. Warto było. Quote
Ekiana Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 A nie jest możliwa wizyta przed adopcyjna? A ta pani to z daleka jest? Quote
ketunia Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Ekiana napisał(a):A nie jest możliwa wizyta przed adopcyjna? A ta pani to z daleka jest? Pani jest z Wrocławia. Quote
Recommended Posts