Ekiana Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 E to, rzut beretem od Warszawy - skoczę tam na jednej nodze ;) A tak serio, to na pewno są dogomaniacy z Wrocka i by można było odwiedzić Panią, pomóc jej ewentualnie w przygotowaniu miejsca dla pieska i ogólnie doradzić. Quote
mercy Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 napiszcie mi na pw adres tej pani BUDRYSEK jest we Wrocku to moze udałoby sie jej tam skoczyc? o ile to niedaleko? Quote
monika083 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 z wroclawia to jest duzo ciotek ,napiszcze na watku wroclawskich psiakow,ja bym sama zrobila wizyte ale jutro dopiero jade do polski. http://www.dogomania.pl/threads/37297-Wroclawskie-pieski-proszAE-o-domy Quote
monika083 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 napiszcie na jakiej ulicy ,ewentualnie dzielnicy jest ten domek . Quote
ketunia Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 monika083 napisał(a):z wroclawia to jest duzo ciotek ,napiszcze na watku wroclawskich psiakow,ja bym sama zrobila wizyte ale jutro dopiero jade do polski. http://www.dogomania.pl/threads/37297-Wroclawskie-pieski-proszAE-o-domy monika083 napisał(a):napiszcie na jakiej ulicy ,ewentualnie dzielnicy jest ten domek . Ja niestety takich informacji nie posiadam. Jeśli Ramzes spodoba się Pani to osoby, które zajmują sie psem wydadzą go bez sprawdzenia domu, bez umowy... Może jestem przewrażliwiona ale dużo na Dogo nieudanych adopcji. Quote
mercy Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 biedny szczeniaczek :( jak mozna komus oddac w ciemno psiaka?!!! Quote
mercy Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 biedny szczeniaczek :( jak mozna komus oddac w ciemno psiaka?!!! Quote
ketunia Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Można. Jednak mam nadzieję, że Ramzes znajdzie cudowny dom. Quote
ketunia Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 Dziewczyny zobaczcie jaki koszmar!! http://www.dogomania.pl/threads/180834-Dramat-nie-wiemy-jak-pomA-c-ratunku-Laszczany-Podkarpacie Quote
ketunia Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 Ramzes pojechał do nowego domu :):multi: Ma do towarzystwa królika :) Zaprosiłam nowych Właścicieli Ramzesa na wątek. Quote
agnes3254 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Ramzes naprawdę bardzo dobrze trafił, my jako toz nie sprawdzamy domów ale nie oddajemy psow byle komu, wiele razy adopcja nie doszła do skutku bo ktoś chcial psa np. na łańcuch. Spotykamy sie z ludźmi, którzy adoptują nasze zwierzaki, rozmawiamy z nimi, informujemy, że zawsze mogą oddać zwierzaka jeśli z jakichś przyczyn się nie spodoba. Państwo adoptujący Ramzesa są bardzo mili, widać było, że zleży im na psiaku. Quote
2010 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 :multi:SUPER !!! GRATULACJE! I Ramzesku wszystkiego Najlepszego!!!!!!!:lol: Quote
Ekiana Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 agnes3254 napisał(a):Ramzes naprawdę bardzo dobrze trafił, my jako toz nie sprawdzamy domów ale nie oddajemy psow byle komu, wiele razy adopcja nie doszła do skutku bo ktoś chcial psa np. na łańcuch. Spotykamy sie z ludźmi, którzy adoptują nasze zwierzaki, rozmawiamy z nimi, informujemy, że zawsze mogą oddać zwierzaka jeśli z jakichś przyczyn się nie spodoba. Państwo adoptujący Ramzesa są bardzo mili, widać było, że zleży im na psiaku. A po czym to widać? Quote
Michał Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Ramzes wita wszystkich w nowym domu, z nową rodziną! Psiak jest wspaniały, uwielbia się bawić. Od samego początku postawił cały dom na głowie. Pierwsze 2,3 dni był troche niespokojny. Śmiejemy się, że mamy członka rodziny z "ADHD" :) Rozpiera go energia, bawi się piłką, pokazuje swoją siłę znęcając się nad gryzakiem. Po mieszkaniu fruwają smakołyki np. uszy i kości wędzone. Pomału przestaje podgryzać wszystkich domowników. Na spacerach poznaje "kolegów i koleżanki" z branży :) Wzbudza sympatię wśród naszych znajomych. Przez rok czasu nie mieliśmy psa. Wcześniej mieliśmy przez kilkanaście lat hodowlę Chartów Afgańskich. Pustka została w końcu wypełniona, Ramzes jest żywym psem i wnosi do domu wiele radości. Za jakiś czas wrzucimy zdjęcia szczęśliwego Ramzesa. Łapa! Ramzes z Rodziną. Quote
Basia1244 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Fantastycznie!! I niech tak zostanie na zawsze - trzymajcie się i bawcie dobrze! Quote
Ekiana Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Michał napisał(a):Ramzes wita wszystkich w nowym domu, z nową rodziną! Psiak jest wspaniały, uwielbia się bawić. Od samego początku postawił cały dom na głowie. Pierwsze 2,3 dni był troche niespokojny. Śmiejemy się, że mamy członka rodziny z "ADHD" :) Rozpiera go energia, bawi się piłką, pokazuje swoją siłę znęcając się nad gryzakiem. Po mieszkaniu fruwają smakołyki np. uszy i kości wędzone. Pomału przestaje podgryzać wszystkich domowników. Na spacerach poznaje "kolegów i koleżanki" z branży :) Wzbudza sympatię wśród naszych znajomych. Przez rok czasu nie mieliśmy psa. Wcześniej mieliśmy przez kilkanaście lat hodowlę Chartów Afgańskich. Pustka została w końcu wypełniona, Ramzes jest żywym psem i wnosi do domu wiele radości. Za jakiś czas wrzucimy zdjęcia szczęśliwego Ramzesa. Łapa! Ramzes z Rodziną. Fantastycznie! Dziękujemy za szczęśliwy dom Ramzesa. Trzymam kciuki za Was! Bardzo się cieszę, że Ramzes ma nową dobrą rodzinę, na pewno pięknie się odwdzięczy swoją miłością i oddaniem. Psy, które coś przeżyły naprawdę potrafią doceniać nowe życie jakie dał im los. Ramzes to piękny i przeuroczy piesek - jeszcze dzieciak - bardzo tu wszyscy przeżywaliśmy i staraliśmy się aby nie zaznał już nigdy koszmaru jaki zaserwowal mu poprzedni właściciel. Trzymaj się ciepło Michał i cała rodzino Ramzesa! Pozdrawiam! P.S. Jeśli będzie to możliwe zamieść jakieś jego nowe szczęśliwe fotki :) Quote
ketunia Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Witamy na wątku Rodzinę Ramzesa. To cudownie, że mały tak się zaklimatyzował:) W końcu ma normalny dom i jest szczęśliwy :) Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia. Quote
Michał Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Rodzinka Ramzesa serdecznie wszystkich wita na forum. Wczoraj syn w naszym wspólnym imieniu napisał parę słów do Ramzesku i o nas. Przyznam,że dopiero dzisiaj przeczytaliśmy całe forum dot.Ramzesa,o jego "pieskim" dotychczasowym życiu,a przede wszystkim o Waszym zaangażowaniu i obawach aby jak najszybciej znalazł nowy,dobry dom. Chcielibiśmy zapewnić raz jeszcze ,że nie jesteśmy nowicjuszami.Jak wspomnieliśmy wczoraj mieliśmy hodowlę Chartów Af. W domu do ostatnich swoich chwil były z nami trzy charty - mama i ich dwoje dzieci.Rozstanie z każdym z nich bardzo przeżywaliśmy - ale niestety tak musi już być.To prawda wiele osób dziwilo się jak można w zwykłym mieszkaniu trzymać tak duże trzy psy.A na początku hodowli było 6 szczeniaków.Jednak można.Były /i są/ kochane ,nie brakowało im jedzenia ani opieki weterynaryjnej o każdej porze dnia i nocy. Wcześniej mieliśmy owczarki niemieckie również wiele lat. Ramzes trochę je nam przypomina. Nie trzeba więc mieć salonów ,majątku aby pokochać psiaka/i/. Ramzes jest po kolejnym odrobaczeniu,odpchleniu,dostaje codziennie zestaw witamin.Dostaje w chwili obecnej karmę BRIT dla szczeniaków dużych ras /3 razy dziennie odpowiednia dawka/.Jest po wizycie u "naszego-stałego" weterynarza /super /a przed kolejną w przyszłym tygodniu /profilaktycznie/. Mamy również koleżankę weterynarza,która prowadzi sklep zoologiczny, już go poznała i jest zachwycona Ramzesem, który ma "wstęp wolny" do sklepu. Jak pisaliśmy Ramzes poznaje otoczenie,poznaje dom,ludzi,inne psiaki.Jest prześlicznym "zwariowanym" szczeniakiem,myślę że pomalutku będzie czuł się coraz pewniej w nowym domu. Jutro bedzie miał kąpiel./?!/ Pozdrawiamy wszystkich serdecznie i zapraszamy do odwiedzin w imieniu Ramzeska. Basia,Robert,Michał. P.S. Zdjęcia będą na 100%- w chwili obecnej drobna awaria aparatu. Quote
ketunia Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Ja po Waszym mailu wiedziałam, że Ramzes nie mógł lepiej trafić.:) Nieważne gdzie ważne z kim. Jesteśmy spokojniesze wiedząc, że psiakowi nic złego już nie grozi. Znalazł w końcu cudowny dom. Będzie kochany i rozpieszczany. Ciekawa jestem czy podrósł? Quote
Michał Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Ramzes z rodzinką pozdrawia i wysyła fotki Link do zdjęć Quote
Basia1244 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 No ja też pozdrawiam! jak miło zobaczyć szczęśliwego psa - niech tak pozostanie ! samych dobrych chwil życzę! Quote
Recommended Posts