Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no właśnie słyszałam że p.Gilarski strasznie długo sędziuje.. widzę że to nie pierwszy raz.. więc nie wiem czy sobie nie daruję tym razem.. :shake: :shake:

Posted

fidekangela napisał(a):
NO I JADE !! :multi:
Daga ty masz mój numer prawda ?:)

mam;)
a ja caly czas myslalam,ze bedzie nas sedziowal pan Mrugasiewicz,a tu pani Rogowska-nigdy o niej nic nie slyszalam

Posted

=VioaoiV= napisał(a):
no właśnie słyszałam że p.Gilarski strasznie długo sędziuje.. widzę że to nie pierwszy raz.. więc nie wiem czy sobie nie daruję tym razem.. :shake: :shake:

Więc może i ja nie pójdę. Sędziowanie goldenów w jednej klasie zazwyczaj trwa niecałe pół godziny i to Doc wytrzymywał, ale po godzinie na ringu będzie zwyczajnie znudzony)

Posted

Ja nie wiem kurczę no.. Zobaczym. Mam do wystawienia przesłodkiego buldożka i być może doga kanaryjskiego :) ( karolka, jeśli będę potrzebna do porównania to proszę wołać :) dog kanaryjski jest na tym samym ringu, a buldożek na samym początku więc nie będzie problemu jeśli chodzi o czas, jedyny problem będzie jeśli będzie lać, wtedy od razu wracamy po ringu, chyba że boxer znajomej dostanie nominację do BIS Puppy to wtedy zostajemy do końca :D ).

Posted

Asta, to może podasz nr startowy, czy COŚ :lol:

A tak w ogóle, może dziewczyny swoje fotki tutaj wstawimy, żeby się było łatwiej rozpoznać? Macie jakies zdjęcia z wystawy, gdzie widać nie tylko psa, ale i Was?

Posted

No to ze mną gorzej... Numer startowy 610 prztczepiony przez klipsa z srebrną główka amstaffka a o stroju powiem dopiero w sobote, bo wteyd jade po nowy stroj

Posted

daga10011 napisał(a):
mam;)
a ja caly czas myslalam,ze bedzie nas sedziowal pan Mrugasiewicz,a tu pani Rogowska-nigdy o niej nic nie slyszalam

Daguniu, a co możesz powiedzieć o Panu Mrugasiewiczu? Ten Sędzia będzie nas oceniał, a to nasz pierwszy raz...plissssssss..............

Może na GG jak nie na Forum...?

Posted

Kurczę.. "Mój" buldożek jest wystawiany po 4 psach ogólnie, ale jesteśmy sami w klasie, więc zapewne do porównania wyjdziemy po kolejnych 7 buldożkach (w międzyczasie po rasach jedno porównanie dwóch bostonów). Co daje razem 11 psów. Dostałam propozycję wystawienia charta, którego naprawdę bardzo chciałabym zaprezentować. Z tym że jest on po 9 psach w innym ringu, po 2 porównaniach briardów i afganów. I cholera jasna no :( Nie zdążę pewnie co?? Nie mam szans..

Posted

best13 napisał(a):
Daguniu, a co możesz powiedzieć o Panu Mrugasiewiczu? Ten Sędzia będzie nas oceniał, a to nasz pierwszy raz...plissssssss..............

Może na GG jak nie na Forum...?

ten pan nas nigdy nie sedziowal,ale slyszalam,ze jest dokladny i sprawiedliwy:lol: .chcialam do niego pojechac,a trafic nie moge-podobno zwraca uwage na ruch i ustawienie konczyn-ale tak naprawde to malo wiem i bylam sama ciekawa jak sedziuje..napisz prosze po wystawie jak sedziuje i jakie daje opisy..i czy dlugo sie przyglada,kaze biegac etc:lol: .bo niektorzy sedziowie w stawce 7 w klasie potrzebuja 10 minut,a niektorzy w stawce 2 w klasie potrzebuja az 20 minut-i wole tych drugich:lol: .Z reguly daja bardziej szczegolowe opisy-a opis jest rownie wazny jak lokata dla mnie-choc czasem bywaja bzdurne:evil_lol:

Posted

Zdążysz ;) Pozatym pierwsza zawsze idzie młodsza, pozatym jak nie zdążyła byś to podejdę do organizatorów i poczekają, albo później poszła ;)

Posted

No to więc tak Ci to wytłumaczę... Zawsze pierwsza idzie grupa młodsza, a jeżeli się nie mylę, ty jesteś starsza. Pozatym zazwyczaj zaczynają MP po zakończeniu oceny ringach, ale jakby było inaczej i akurat kiedy była byśna ringu a zaczynało by się MP, to bym poszła do gości co sie tym zajmują i powiedziała, że wystawiasz jeszcze jakiegoś tam psiaka ;)