Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na moja sucz rzucil sie Dogo Canario, to ta rasa o ile sie nie myle. Kilka minut pozniej ugryzl tez przechodzace obok dziecko:shake: :/ Na szczescie niegroznie. Ogolnie pies bardzo agresywny. Siedzial o stolik odemnie i non-stop szukal zaczepki :shake:

Pozdrawiam

Posted

Niestety dzisiaj także akita rzucił sie na zad tajfunka Bushaka i biedak troche kulal na ringu... Moze tak klimat udzielal sie na psy?

Posted

Gratuluję wszystkim zwycięzcom :klacz:

My też nieskromnie się pochwalimy.;) Pudel miniatura czarny-Kudos Lexus BOG-IX i BIS-1 !!! :multi: :multi: :multi:

Posted

Dziękuję za gratulacje !!!:lol:

Taka wygrana zawsze bardzo cieszy.Był jednak mały problem,by zapakować te wszystkie nagrody do auta.;) :lol:

Posted

[quote name='kaja']
Gratulacje dla wszystkich zwycięzców i przezwyciężonych!!!!!
Nam też udało się zdobyć rasę - zupełnie niespodziewanie, ale mieliśmy jeszcze większy sukces!- wygrzebaliśmy z błota (lawetą) nasz biedny ubłocony samochodzik! byliśmy atrakcją stadionu od którejś tam strony... pozdrawiam wszystkich kibiców i dzięki jeszcze raz tym- którzy starali się pomóc:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: . jeżeli ktoś ma zdjęcia z akcji to baaaardzo proszę:cool3: Bo widziałam że było paru fotoreporterów!!!!!
Pzdr od Akitek

Posted

No to i ja sie pochwalę :lol:
* Docuś - dosk, IV lok :lol:
* Wika (WIKTORIA z Orszaku Chrobrego - seterka angielska) wystawiana przeze mnie - dosk, I lok, CWC, NSwR, BOB, BOG :lol: Ale sie cieszyliśmy! :cool3:

Posted

[quote name='USH']A to MY :eviltong:

USH, my się spotkałyśmy na wyborze BISa :lol: Ślicznie Wasz psiak wyglądał.

Co do pogryzień - racja, że nad swoim psem trzeba mieć kontrolę. Co nie znaczy, że Jack miał prawo się rzucić. Nie widziałam całego incydentu, ale z tego co pisała Asia (Że wymachiwał nim na wszystkie strony) - Asta, jednak to wlaściciel psa powinien "rozdzielić" i uspokoić swojego (szczególnie, jeśli jest silniejszy i to sporo). Mam psa podobnej wagi i siły. Jak na Docka się jakiś pies rzuci, to nie jest obojętny, wyrósł z uciekania i chowania się za mną (zasługa blokowego sznaucera mini który notorycznie się na Doca rzcał i go gryzł... A włascicielka CIĄGLE go puszcza bez smyczy), ale jednak umiem nad nim zapanować i "nie pozwolić" mu na taką "walkę".
Swoją drogą, z agresywnymi psami też miałam nie miłą sytuację - kilka minut przed wejściem na ring jakiś labrador rzucił się na mojego Doca i go dziabnął w tyłek :roll: Właściciel na to nic, nawet nie przeprosił.

Posted

niki_ill napisał(a):
Na moja sucz rzucil sie Dogo Canario, to ta rasa o ile sie nie myle. Kilka minut pozniej ugryzl tez przechodzace obok dziecko:shake: :/ Na szczescie niegroznie. Ogolnie pies bardzo agresywny. Siedzial o stolik odemnie i non-stop szukal zaczepki :shake:

Jakiej maści był ten Canario? Na wystawie były dwa wystawiane. Samczyk, cudowny pręgus, bardzo rozrywkowy i do tego stojący koło mnie (nie mój) i płowa sunia, którą widziałam i też nie wydawała mi się jakimkolwiek zagrożeniem. Chyba że, wbrew zakazom został wpuszczony jakiś egzemplarz "niewystawowy". Za to widziałąm bardzo agresywnego rottka, który atakował każdego przechodzącego psa i chyba został zdyskwalifikowany za złe zachowanie wobec innego psa na ringu...

Posted

Też jestem właśnie ciekawa który to kanarek, pręgusa miałam wystawiać, ale w końcu właściciele się ze mną nie skontaktowali, a że i tak byłam "zalatana" to nie szukałam ich sama z siebie ;)

Posted

[quote name='Santy']Gratuluję wszystkim zwycięzcom :klacz:

My też nieskromnie się pochwalimy.;) Pudel miniatura czarny-Kudos Lexus BOG-IX i BIS-1 !!! :multi: :multi: :multi:

!!!GRATULACJE!!!
Wiedziałam,że BIS'a dostał pudek czarny pięknie strzyżony i na grupie od razu rzucił mi się w oko, ale nie miała pojęcia ,że to nasz dogomaniacki!!!
Super!!!

Posted

[quote name='Gazuś']USH, my się spotkałyśmy na wyborze BISa :lol: Ślicznie Wasz psiak wyglądał.

Co do pogryzień - racja, że nad swoim psem trzeba mieć kontrolę. Co nie znaczy, że Jack miał prawo się rzucić. Nie widziałam całego incydentu, ale z tego co pisała Asia (Że wymachiwał nim na wszystkie strony) - Asta, jednak to wlaściciel psa powinien "rozdzielić" i uspokoić swojego (szczególnie, jeśli jest silniejszy i to sporo). Mam psa podobnej wagi i siły. Jak na Docka się jakiś pies rzuci, to nie jest obojętny, wyrósł z uciekania i chowania się za mną (zasługa blokowego sznaucera mini który notorycznie się na Doca rzcał i go gryzł... A włascicielka CIĄGLE go puszcza bez smyczy), ale jednak umiem nad nim zapanować i "nie pozwolić" mu na taką "walkę".
Swoją drogą, z agresywnymi psami też miałam nie miłą sytuację - kilka minut przed wejściem na ring jakiś labrador rzucił się na mojego Doca i go dziabnął w tyłek :roll: Właściciel na to nic, nawet nie przeprosił.

Bo on w kolorze goldena jasnego :smile: HEHE
Bardzo nam miło,że przyciągnał twoje spojrzenie
:smile:

Ja też uwarzam, ze właściciel powinien panować nad swoim psiakiem i nie pozwolić mu reagować agresja na agresje. bo inaczej będzie częsciej dochodziło do tego typu sytuacji.
W momencie gdy to wydarzenie miało miejsce mój młodszy SH był na młodym prezenterze i jak to zobaczył poprostu klapki na oczy i ucieka do mnie z ringu. Był przerażony, nie wspomne o stremowanej Młodej Prezenterce, której nagle piesek chciał uciekać z ringu....

Posted

[quote name='USH']

!!!GRATULACJE!!!

Wiedziałam,że BIS'a dostał pudek czarny pięknie strzyżony i na grupie od razu rzucił mi się w oko, ale nie miała pojęcia ,że to nasz dogomaniacki!!!

Super!!!

Bardzo dziękuję i również gratuluję !!!
Na Twojego haszczaka zwróciłam uwagę na BIS-e.Piękny psiak i do tego super przygotowany.Przyznaję szczerze,że przez chwilę pomyślałam,że to właśnie Twój. Ale później po werdykcie sędziny doznałam mroczności jasnej....;) :lol: i nie było czasu by pogadać.Pewnie spotkamy się jeszcze na niejednej wystawie.

Posted

Asta napisał(a):
Chciałam także wspomnieć o dość przykrym incydencie, który miał miejsce na ringu honorowym, po zakończeniu sedziowania grupy młodszej, gdy odbierałam index... Więc stałam i czekałam na index z B.J, i nagle jack russell rzucił się na niego i pewnie ktoś z was widział, jak sie gryzie właśnie jack z ast'em... Oczywiście wina spadła na amstaffa :roll: bo to przecież PIES ZABÓJCA, a komentarz pani która "komentowała" wystawę w dość nie przyjemny sposób, dodała, że nie można tym psom ufać... A czy to moja wina, że jest uprzedzona do tych psów byc może i musi wygadywać bzdury ?? A o innych komentarzach nie wspomnę...

Asta ,czemu tak piszesz?Bylo troszke inaczej,nasz Igi siedzial pod stolem i na nikogo sie nie rzucil,tam bylo sporo ludzi ktorzy to potwierdza.Czemu nie napiszesz ze nic nie zrobilas by powstrzymac swojego psa,na priva mnie przepraszasz,piszesz ze ciebie ta sytuacja przerosla i stalas nieruchomo ,a na forum zwalasz wine na mojego psa.Gdyby nie pomoc sedziego moj pies mogly juz nie zyc,nim ja dopieglam p.Siejkowski uwolnil juz IgiegoRozmawialysmy o tym i chcialabym juz do tego tematu nie wracac,ale prosze bys nie zrzucala winy na innych .
A co do komentarzy,wczorajszy incydent dal do myslenia czy dzieci powinny wystawiac psy na ktorym nie maja kontroli ani fizycznej sily .Bo strach pomyslec co by bylo gdyby nie bylo p.Siejkowskiego.
pozdrawiam
Dorota

Posted

Jakiej maści był ten Canario?

Wlasnie co do rasy nie bylam pewna. Wlazlam na dogomaniakowe forum molosow i to byl pies Cane Corso. Taki szary.
Moja sucza, jest dosc zwinna i zdazyla odskoczyc przed ugryzieniem. Ale dziekcu sie to niestety nie udalo:shake: Wlascicielka byla poddenerwowana, szarpala tego psa kolczatka:roll: .

Posted

[quote name='Santy']Gratuluję wszystkim zwycięzcom :klacz:

Brawo Pani Aniu,zaluje ze nie zostalismy z aparatem do konca BIS.:multi: :multi: :multi:

Posted

Jeszcze raz dziękujemy !!!!

Yaki,wystawa spędzona w tak miłym towarzystwie jest zawsze udana bez względu na rezultat.;) Buziaki i gratulacje dla Twoich śliczbych psiaków.:)

Posted

[quote name='USH']Bo on w kolorze goldena jasnego :smile: HEHE
Bardzo nam miło,że przyciągnał twoje spojrzenie
:smile:

Heh, no może dlatego. A po za tym, o Waszych psiakach mi kolezanka - Agata (Canis Lupus Husky) często nadaje, to trudno nie zwrócić uwagi :lol: Jednak uwielbienie do niektórych psów po przyjaciołach się ma :lol:

Posted

A ja dopiero nabrałam sił po tej ekstremalnej pogodzie w Słupsku :cool1:
Wystawiałam mojego glutka o 10, kiedy jeszcze trochę padało i wiało nieziemsko - masakra. Do tego przed wejściem na ring na mojego Tajfuna rzuciła się Akita (chyba - bo nawet się dokładnie nie przyjrzałam), bo właścicielka przeszła z nią za blisko naszego namiotu :mad: Na szczęście nic poważnego się nie stało, bo mój psiak na wszelkie ataki reaguje zdziwieniem i po prostu odskoczył. Ale niestety później na ringu lekko utykał w biegu na jedną łapę, prawdopodobnie albo Akita skoczyła mu na biodro lub łapę, ale przy odskakiwaniu jakoś niefortunnie stanął :shake: Pani sędzia chyba widziała całe zajście, bo pomimo tego przyznała mu ocenę doskonałą, złoty medal i Zwycięstwo Młodzieży :loveu: Później na porównaniu z suką z championów powiedziała, że mój Tajfun jest od niej o wiele lepiej zbudowany, ale przez to utykanie nie może mu przyznać BOBa. Szkoda, chociaż właściwie i tak dla nas ważniejsze było to ZwMł. Aczkolwiek zdobycie BOBa przy okazji też byłoby miłe. No cóż, może innym razem.
Na szczęście z łapą chyba wszystko ok, bo Tajfun już bryka po podwórku i nie utyka. Także mam nadzieję, że żadnych dalszch konsekwencji tego przykrego zdarzenia nie będzie.
Z resztą generalnie psy były tego dnia bardzo poddenerwowane. Koło naszego namiotu stanął też facet z młodym owczarkiem środkowoazjatykim (chyba), który warczał na wszystkie przechodzące psy i ludzi. A facet kompletnie się tym nie przejmował i wydłużył psu smycz :angryy: Tajfun zaczął na tego warczącego psa szczekać, ale facet tym też się nie przejął :angryy: Dlatego odwróciłam Tajfuna w drugą stronę i go wyciszyłam. Mój pies leżał grzecznie, a tamten dalej warczał na wszystkie strony...
Zostaliśmy na BIS Junior i miałam nadzieję, że Asta go wystawi, ale niestety okazało się, że mój pies żyć beze mnie nie może i nie chciał się ruszyć. Nawet kiełbaska go nie zachęciła. Z resztą na BISie też było widać, że ma już dość wystawy, a na zniechęconego bernardyna nie ma mocnych. Do tego na ringu było na tyle ciasno, że nie miałam za bardzo jak psa poustawiać. Mimo tego i tak generalnie wrażenia z wystawy pozytywne, zwłaszcza, że mamy Zw.Mł. :multi: A jak schodziliśmy z ringu głównego, to jakaś pani stwierdziła, że dla niej i tak Tajfun jest najpiękniejszy. No i jak tu się nie cieszyć? :loveu:
No i do tego przyznaję mojemu Tajfunowi tytuł nieformalnego Mistera Foto i Najbardziej Wygłaskanego Psa Wystawy :eviltong: No bo jak można przejść obojętnie koło olbrzymiego bernardyna :cool3: A jak mówiłam, że ma dopiero 14 m-cy i jeszcze urośnie, to reakcja mniej więcej taka: :crazyeye:
Faaajnie było :p

No i rozbawiła mnie jedna pani, która na widok Tajfuna krzyknęła "Mój brat ma takiego samego, tylko całego czarnego!" Ja od razu totalnie zdziwiona i mówię, że bernardynów nie ma całych czarnych, a ona dalej się upierała przy swoim. No to ja myślę, myślę i mówię: "To może chodzi o nowofunlanda?" A pani: "O, tak właśnie! Nowofunland!" :stupid:
No tak, duże, puchate - to musi być bernardyn :diabloti:

Posted

Bushak, to tak jak są Labradory Długowłose i mój pies KONIECZNIE jest Labradorem Długowłosym! :lol:

ma ktos fotki z BOG grupy VII? Błagam :lol: