Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rex już w nowym domku. Przemianowany na FRODA.
Kopiuję info Arweny z malamuciego forum:
Taki z niego malamut jak ze mnie czarnoskora baletnica. Typowy husky z budowy i z zachowania. Kreciol jakich malo. W samochodzie jak ta lala grzeczny. W domu i na spacerze ciagnie jak oszalaly i wszystko go interesuje. lece bo musimy go wykapac.
Frodek szczeka na koty - mam nadzieje ze mu przejdzie, ze stadem sie dogadal i bawia sie z Dragonem jak oszalali. Niania z niego tez niezla - jak tylko Hanka zaczela kwekac juz siedzial pod drzwiami.
No i strasznie linieje - nasi tak nie linieja. Sprzatamy na okraglo a wszystko i tak lata.
Zdjecia beda jak troche sie sytuacja uspokoi.

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Newsy z nowego domku:

Frodek jest przesmieszny. Bardziej wyglada jak wilk niz husky. Zaniedbany generalnie biedaczysko widac od najmlodszych lat. Siersc w kiepskim stanie, jesli chodzi o przebywanie w domu tez musi sie troche nauczyc. Dragon go poczatkowo scigal ale teraz to najlepsi kumple i bawia sie jak szczeniaki.
Nie ze sie obijam ale dzisiaj 3 razy go czesalam i 3 razy odkurzalam mieszkanie bo chlopak linieje na potege, nasi nigdy takiej wylinki nie mieli. No i chlopak wazniejszy niz relacjeFrodek jest przesmieszny. Bardziej wyglada jak wilk niz husky. Zaniedbany generalnie biedaczysko widac od najmlodszych lat. Siersc w kiepskim stanie, jesli chodzi o przebywanie w domu tez musi sie troche nauczyc. Dragon go poczatkowo scigal ale teraz to najlepsi kumple i bawia sie jak szczeniaki.
Nie ze sie obijam ale dzisiaj 3 razy go czesalam i 3 razy odkurzalam mieszkanie bo chlopak linieje na potege, nasi nigdy takiej wylinki nie mieli. No i chlopak wazniejszy niz relacje

CD:
a tak gwoli wyjasnienia.
Nawet by mi do glowy nie przyszlo ze go wezmiemy. Szczerze mowiac to nawet serio nie myslalam o 3 psie ale jestesmy zaangazowani w pomaganie zaprzegowcom,chcemy trenowac i brakowalo nam psa. Odpadla nam jedna sucz bo ma klopoty ze zdrowiem, inni ludzie wiecznie zajeci i nie maja czasu na spacery i treningi wiec w koncu postanowilismy ze co tam wezmiemy 3 psa. Zaczely sie poszukiwania bo potrzebowalismy konkretnego psa. Nie mogl byc za bardzo klopotliwy - glownie chodzilo o wycie i koty. Do dzieci tez wporzadku bo nie mozemy ryzykowac ich bezpieczenstwa- wiadomo. Musial byc mlodszy od naszych ale nie szczeniak i chetny do nauki i pracy.
Wymyslilismy sobie co?
Chcielismy ta sunie z Olsztyna ale poszla- fajnie ze ma dobry dom, potem Grover nam sie podobal ale tez znaleziono mu w miedzyczasie dom- tez fajnie bo poszedl do suni husky, Lando nam sie podobal ale mogly byc klopoty, potem Finlandia ale tez sunia z problemami wiec jak na nasze potrzeby nie bardzo. No i zaproponowano nam Rexa. A jeszcze z allegro znalezlismy Rubina - piekny rudy ale babka byla niezdecydowana i nie potrafila nam powiedziec czy chce go oddac w koncu czy nie. Prosilam ja o szybka odpowiedz bo nie wiedzielismy co robic a akurat Lukasz jechal do wawy. Wiec szybka decyzja ze chcemy zobaczyc Rexa.
W szoku bylismy jak go zobaczylismy- mial byc malamut i oczekiwalismy czegos duzego. Jak wyszedl to szczeki nam opadly. Ela chyba myslala ze nam sie nie podoba. A my bylismy w szoku poprostu. Spodobal sie nam bo jest bardzo kontaktowy i wzielismy. Bez problemu wpakowal sie nam do samochodu i przespal cala droge.
A dzisiaj rano dzwoni telefon - babeczka od Rubina ze chce zebysmy go wzieli i ze na jakis czas bo ona nie jest pewna. szczeki nam opadly, jak to na jakis czas??? Lukasz jej powiedzial ze mamy juz psa i ja zatkalo.Ciekawe co zrobi z rudym.

Posted

Trochę szczeka na kocicę, bo kocica na niego furczy. A on chce koniecznie sprawdzić, dlaczego (i co ma w środku toto co furczy). Poza tym spacery super całą trójką, biega tak, że Dragon przy nim wysiada.

Posted

[quote name='ludwa']niech on lepiej zawartości kocicy nie sprawdza:)

Spoko, ma chwilowo inne zajęcie :cool3:

no to macie:) i kto kapie Hanke? jak to kto, tata, Arwena, Dragon, Frodo i koty siedza pod wanna.
Wiecej zdjec niet bo brakuje nam czasu.

Posted

Kopiuję z malamuciego...

Niestety,bedziemy zmuszeni oddac Froda. Pisze to z ciezkim sercem bo to fantastyczny pies.Szybko sie uczy a musi nauczyc sie wiele bo byl koszmarnie zaniedbywany pedagogicznie. Jest chetny do pracy, lubi dzieci. Zaluje ze nie mam okazji dac w zeby jego poprzedniemu wlascicielowi za to ze go wzial i potraktowal jak zabawke.

Dzisiaj stracilismy nasza ukochana kotke. Jestesmy tacy wsciekli na siebie bo moze powinnismy wziac poprawke na pewne rzeczy ale skoro nam powiedziano ze jest raczej obojetny na koty uwierzylismy ze tak jest. Smutne jest to ze on nie wykazywal w stosunku do nich agresji - raczej ciekawosc i chec zabawy. Ale ze byl natarczywy dostawal od nich lomot. Dzisiaj przyatakowal kote ale nie bylo w tym agresji, chcial ja powachac a moze nawet sie pobawic. Ona do niego skoczyla i zaczela uciekac a on za nia i chcial ja zlapac.Nie warczal nie szczekal. Nic. Kotka za to fukala na niego jak wsciekla.Odciagnelam go od niej a ona zwiala do lazienki. Myslalam ze nic jej nie jest ale jak uslyszalam dziwne charczenie zorientowalam sie ze cos jest nie tak. Kiedy udalo sie nam ja wyciagnac spod wanny, krew leciala jej z pyska i nie mogla oddychac. Lukasz wsiadl w samochod i popedzil do weta ale nie zdazyl juz dojechac, z pyska poszla jej piana i przestala sie ruszac. Bosz, nawet sladu zebow na niej nie bylo. Nie mozemy w to uwierzyc.
Maly dopiero zasnal - cale szczescie ze nie bylo go w domu jak to sie stalo. Powiedzial ze nienawidzi Froda - nie dziwie sie mu.
A ten glupol zglupial kompletnie, wie ze cos sie stalo ale nie bardzo wie co. Przyszedl do mnie przepraszac a teraz siedzi w przedpokoju pod lazienka i zaglada do srodka.
Jest mi bardzo ciezko, zreszta nie tylko mi. Wszyscy sie zryczelismy i szczerze mowiac to na nic nie mam sily. Maly zasnal ale wciaz powtarzal ze to musi byc tylko sen i ze ona przyjdzie do niego sie przutulic. A jeszcze wczoraj kolczyki ze mna robila zabierajac mi koraliki. Do d.... z tym wszystkim.