Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przy wizycie u faceta należałoby mu dać do wyboru: opłacenie kastracji i co najmniej miesięcznego pobytu w hotelu (razem ok. 900 zł) plus zrzeczenie się psa, ewentulanie druga opcja: doniesienie na prokuraturę o porzuceniu psa, co jest generalnie (przynajmniej teoretycznie) karane. Jeśli zgłoszenie na prokuraturę i pismo takowe będzie odpowiednio sformułowane i jeżeli osoby, które przyjdą do pana (raczej nie jedna osoba, i na pewno nie nieśmiałe, młode dzoeczęta ;-)), zrobią odpowiednie wrażenie, jest szansa, że pan się przestraszy. Wystarczy, że podpisze zobowiązanie do wpłaty i zaliczkę, powiedzmy 300 zł (bo może się zasłaniać, że nie ma tyle pieniędzy). Na podstawie takiego zobowiązania będzie można dochodzić od niego zapłaty, już na spokojnie.

Jak na razie pies jest pod naszą opieką - Psów Niczyich. Co dalej? jest drugą dobę w hotel, licznik bije, my dość dramatycznie nie mamy pieniędzy. :-(( No i od cholery psów, którym natychmiast potrzebna pomoc (w tym jedną śliczną haszczkę, młodziutką, w cieczce i pokrytą już wiele razy). Czy ktoś od nas tprzejmie Rexa? Kiedy?

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szczerze mowiac mysle ze nie ma cp go "straszyc" bo powie ze wezmie tego psa, a pies znowu bedzie latal po ulicach. Myśle ze mozna go sobie darowac. odebrac ksiazeczke i zeby podpisal zrzeczenie.

Dziewczyny co z tym tymczasem?

Posted

hejka to ja Iza od malamutów

dajcie mi proszę trochę czasu na ogarnięcie tematu, do Pana na pewno się wybiorę i porozmawiam na temat pokrycia kosztów kastracji, hotelu

jeśli chodzi o tymczas to dziewczyna, która chce go wziąć znalazła go poprzednim razem i był u niej przez trzy dni, to pośrednio dzięki niej wiedzieliśmy że facet chce się psa pozbyć. Czuje się za niego bardzo odpowiedzialna i może podchodzi trochę zbyt emocjonalnie do tematu.

na razie tyle jak będę miała wszystko ustalone, przemyślane to napiszę.
Dogomania mnie przerasta i dlatego nie jestem tu częstym gościem... ale teraz się poświęcę ;)

Posted

cholera, niedobrze...
my tez akurat z kasa bardzo na bakier jestesmy i nie przewidywalismy kolejnego hotelowicza. Rzeczywiscie trzeba sie sprezyc zeby choc zrzeczenie od niego wyciagnac o kosztach nie wspominajac.

Posted

mozemy cos ustalic?
kazdy podaje inne namiary w ogloszeniach. Skoro pies nie idzie na tymczas proponuje zeby był pod "nasza" opieką. Czyt ja, Ida , Fela.
Skoro my za niego płacimy, i opiekujemy sie nim wolałabym zeby namiary byly na nas.
Poza tym nie powinno sie zajmowac jego sprawa 15 osob, bo nic nie wiadomo.
Mogę wziąc wszystko na siebie, ale tu to juz jest za duzy smietnik!
Bardzo dziekuje za chec pomocy, ale z tego wszystkiego nic nie da sie zrozumiec. Wszystko jest odkladane, dzwoni sie po kilku osobach, nikt nic nie wie.

Posted

wedug tego co ja wiem to :
-Iza dzwoni do właściciela i z nim gada o zrzeczeniu, oddaniu ksiązeczki i finansowaniu psa
- pod opieką mamy go my czyt. " Psy Niczyje"
- adopcją zajmujemy się my i malamuty, ale trzeba ustalić namiar kto dokładnie, bo rzeczywiście będzie zamęt.
- Iza mówiła,ze malamuty postaraja sie partycypować w kosztach hotelowania Rexa.

ot tyle;)

Posted

mariolka napisał(a):
mozemy cos ustalic?
kazdy podaje inne namiary w ogloszeniach. Skoro pies nie idzie na tymczas proponuje zeby był pod "nasza" opieką. Czyt ja, Ida , Fela.
Skoro my za niego płacimy, i opiekujemy sie nim wolałabym zeby namiary byly na nas.
Poza tym nie powinno sie zajmowac jego sprawa 15 osob, bo nic nie wiadomo.
Mogę wziąc wszystko na siebie, ale tu to juz jest za duzy smietnik!
Bardzo dziekuje za chec pomocy, ale z tego wszystkiego nic nie da sie zrozumiec. Wszystko jest odkladane, dzwoni sie po kilku osobach, nikt nic nie wie.

ok ale to Ty w pierwszym poście wpisałaś moje dane ;)

facet nie odbiera telefonu, jesli chodzi o pomoc to ja deklaruje załatwienie zrzeczenia, próbę wyciagnięcia kasy na hotel, kontakt z chętnymi do adopcji i weryfikacje domów (ankiety i wizyty przedadopcyjne w miarę możliwości)

co do kasy to u nas naprawdę jest słabo jak napisała Masieńka porobie zrobię jakies licytacje zobaczymy, ale konkretnie zadelkarowac się nie mogę

Posted

tak bo pies mial isc na tymczas. i byla prosba od was zeby juz wasze wpisywac. zaraz zmienie za obupólną zgodą, zeby dane były na "nas", OK? Zgadzacie się?
Przepraszam ze takim tonem ale mnie dzisiaj szlak trafia.

Bardzo bym prosila zeby jak najszybciej wyjasnic sprawe z facetem. Lubie wiedziec na czym stoje, a w tej chwili nie wiadomo nic. a kasa w hotelu plynie...

Posted

ile kosztuje doba w Waszym hotelu? tez bysmy chcieli wiedziec na czym stoimy. Nie zostawimy Was na lodzie z psem, ktory byl juz wczesniej u nas zgloszony ale niestety cudow tez w tym momencie nie jestesmy w stanie zdzialac.

Posted

ja nie chce żadnych nieporozumień, z Ida miałam dobry kontakt i chciałabym żeby tak zostało...

nie bedę nalegać na to by moje dane były w ogłoszeniu ale faktycznie musimy jakoś sprawę załatwić, my kosztów hotelu nie możemy pokryć to co moge napisałamw poście wyżej

Posted

a ile macie malamutów tak z ciekawości zapytam, bo my mamy 25 psów pod opieką i dla kazdego hotelik albo DT to koszt od 300 do 600 zł plus karma o kosztach leczenia nie wspomnę... :(

Podzielmy sie chociaz ciotki :(

Posted

ok, bedziemy cos kombinowac
pewnie macie tez jakies miejsce gdzie za rozsadna cene mozna by chlopaka pozniej wyciac, co? Mam nadzieje, ze ze zrzeczeniem nie bedzie robil problemow bo bez tego nie ruszymy z miejsca.
Pies mlodziutki, fajny, bezproblemowy wiec powinno jakos pojsc.