NatiiMar Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Witam! Dziś dostałam zgłoszenie od pewnej kobiety z sąsiedniej wioski,że jest zmuszona oddać swojego pięciomiesięcznego cocker spaniela. Przyczyną jest jego nadpobudliwy charakter, a konkretnie podszczyopywanie i skakanie na trzyletnie dziecko. Siostra owej pani ma podobny problem z ta tylko różnicą,że jej spanie pogryzł dosyć mocno dwie córki i tez ma zostać oddany... Prosiłam,żeby się zastanowili, zaproponowałam nawet ogromną zniżke na kurs posłuszeństwa (właściwie tylko zwrot kosztów dojazdu), mówiłam,że miewałam takie przypadki,że mozna sobie z tym poradzić...jak grochem o ścianę. Siostra tej pani prawdopodobnie zdecyduje się na kurs, podejmie wyzwanie. Przynajmniej wyczyści swoje sumienie. Ta pani jednak za bardzo boi się o swoje dziecko. Pies ma zniknąć natychmiast! I choć jest jej żal, płacze do słuchawki, to jednak decyzja jest nieodwołalna. Czarny, pięciomiesięczny cocker spaniel z ogromną dawką enegrii. Rozbrykany,jak to spaniel, potrzebuje opiekuna, który zapeni mu odpowiednią dozę ćwiczeń i ruchu. Taki pies musi mieć mozliwość spożytkowania energii, której przecież ma tak wiele. Mamy mało czasu. Dzecko się boi psa, płacze. Matka potęguje jego strach. Pies w tym wszystkim jest zagubiony, może stac się agresywny przez ciągłe odganianie, przypinanie gdziekolwiek, krzyki. Pomóżcie znaleźć dla niego dom...mogę pomóc w transporcie i ewentualnym wychowaniu, jeśli będzie to gdzieś w województwie śląskim lub opolskim. Zdjęcia mają do mnie dotrzeć dziś lub jutro... Quote
NatiiMar Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Narazie tylko takie zdjęcie. Więcej nie posiadam..... http://img713.imageshack.us/img713/5049/brutusc.jpg Quote
NatiiMar Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Zdjęcie kiepskie i malutkie.Postaram sie załatwic większe. A teraz prosze o pomoc w ogłaszaniu. Mamy mało czasu... Quote
pietrucha204 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 w górę! sprawa pilna! a wrzuciłaś go na spaniele czy poczekamy na lepsze zdjęcia? Quote
NatiiMar Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Nie,nie dawałam go. Postaram msię zdobyć zdjęcia,albo sama tam pojade i porobię. Wioska mieści się 20 km od mojego domu,więc nie daleko. Ja go nie mogę wziąć do siebie, bo wyjeżdżam w weekend. Pies musi zniknąć w tym tygodniu! Quote
NatiiMar Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Nazywa się Brutus,jest piękny. Czarny jak smoła, mądry i pełen energii. Idealny dla osoby w ciągłym ruchu, szybko się uczy. Jest młodziutki, do nowych warunków przystosuje się błyskawicznie. Pomóżcie mi go stamtąd zabrać.... Quote
NatiiMar Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Podnoszę i prosze o pomoc.... Quote
pietrucha204 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 prawdopodobnie dziś pojedziemy porobić więcej zdjęć Quote
Ss Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 ja mam chętnego na spaniela z Sosonowca... moge podac numer telefonu.. to osoba ktira pracowala w lecznicy wet i ktora startowala na studia weterynaryjne... dom bez dzieci i zwierzat.. numer podan na PW Quote
pietrucha204 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 jedziemy za chwile do niego. jest jedna osoba chętna (dzięki ogłoszeniu w radiu lokalnym, które nati dała rano się odezwała). Sprawdzimy to miejsce jeśli ok to pies już dzisiaj zostanie przewieziony:) jesli nie z checią weźmiemy nr tel :):):) dzięki Quote
Asia & Ginger Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Dziewczyny, jakby się nie udało z tymi dwoma domkami (z radia i od SS), to wrzucę go na spanielowe i na Allegro. Trzymam jeddnak kciuki, żeby któryś domek wypalił. :kciuki: :kciuki: A tej drugiej Pani, która zdecydowała się na szkolenie polećcie kastrację (oczywiście jeśli psiak jest już w odpowiednim wieku), naprawdę pomaga w przypadku młodych psów. Quote
NatiiMar Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Brutusek już w nowym,wspaniałym domku! Dzięki za żywe zainteresowanie. Pani z ogłoszenia okazała sie idealną kandydatką. W domu jest już jeden szczeniak adoptowany jakis czas temu z Opola. Nasz Brutusek będzie miał towarzystwo. Państwo chętnie podpisali umowę adopcyjną, zgodzili się bez problemów na kastrację i powiedzieli,że można wpadać na wizyty. Takich domków nam trzeba! Asiu, mam chętną na adopcję spaniela,ale młodego do sześciu miesięcy. Jezeli masz coś takiego to pisz do mnie na gg 9976278. Pozdrawiam:) Quote
Asia & Ginger Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 NatiiMar napisał(a):Brutusek już w nowym,wspaniałym domku! Dzięki za żywe zainteresowanie. Pani z ogłoszenia okazała sie idealną kandydatką. W domu jest już jeden szczeniak adoptowany jakis czas temu z Opola. Nasz Brutusek będzie miał towarzystwo. Państwo chętnie podpisali umowę adopcyjną, zgodzili się bez problemów na kastrację i powiedzieli,że można wpadać na wizyty. Takich domków nam trzeba! Asiu, mam chętną na adopcję spaniela,ale młodego do sześciu miesięcy. Jezeli masz coś takiego to pisz do mnie na gg 9976278. Pozdrawiam:) Super wieści! :multi: Czyli psiak trafił do tej Pani, która usłyszała ogłoszenie w radio? Miałam takiego psiaka, 5-miesięcznego, czarnego, nieprzemyślany prezent świąteczny dla dziecka. Czekam na fotki i czy to nadal aktualne. Psiak z Lublina. Ale ostatnio sporo szczeniaczków mamy, także w każdej chwili może pojawić się kolejny... Cóż, chyba zaczyna się okres, kiedy mija zauroczenie słodkim szczeniaczkiem kupionym jako świąteczny prezent... :shake: Quote
rita60 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Asiu to ja podesłałam tego malego czarnego spanielka,dziewczyna dała ogłoszenie na terierkowie,ale narazie cisza:roll: Quote
NatiiMar Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Jakby co,dajcie znać. Pani dzwoniła dzisiaj w psrawie Brutusa,ale był juz zajęty:) A nowi właściciele Brutuska przypadli nam do gustu. Od razu jak go tylko zobaczyli dali się wycałowac psiakowi, potem stwierdzili,że czeka go czyszczenie uszu i powiedzieli,że zawiozą go na kastrację razm z jego nowym kumplem ze schroniska z Opola. Także uświadomieni. No i piesek ma wielgachny dom, duży ogród i kota do zabawy;) Quote
Asia & Ginger Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 NatiiMar napisał(a):Jakby co,dajcie znać. Pani dzwoniła dzisiaj w psrawie Brutusa,ale był juz zajęty:) A nowi właściciele Brutuska przypadli nam do gustu. Od razu jak go tylko zobaczyli dali się wycałowac psiakowi, potem stwierdzili,że czeka go czyszczenie uszu i powiedzieli,że zawiozą go na kastrację razm z jego nowym kumplem ze schroniska z Opola. Także uświadomieni. No i piesek ma wielgachny dom, duży ogród i kota do zabawy;) Ok, będę pamiętać. A warunki dla spanielka wymarzone! :p Quote
pietrucha204 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 ja tez jestem pod wrażeniem ludzi, którzy Brutusa zaadoptowali :):):) więcej takich udanych zakończeń życzę wszystkim psiakom:) u poprzedniej właścicielki zauważyłam, że Brutus ciągle otwierał swoją czarną paszczę ... ale tylko po to, żeby delikatnie polizać po rękach:evil_lol: także prawdziwy powód pewnie był inny - kto wie czy to też nie ofiara bożonarodzeniowych prezentów!? no ale dobrze, że się tak skończyło, że nie dała go do schroniska tylko zdobyła nr do Nati :) Quote
NatiiMar Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Eh,takich ludzi jest na pęczki. I tylko niewielki ich procent oddaje psy do nowych domów.Reszta ląduje w schroniskach,jeszcze inne w lasach...Ludzi trzeba uświadamiać,że pies to nie zabawka. GDZIE NASZA KAMPANIA?! Widzę,że jest potrzebna... Quote
Recommended Posts