hulan Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 ...czy karmiac barfem jest to mozliwe? jesli tak co co robic / czym karmic aby do tego nie doszko Quote
arcana81 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Zastanówmy się - czy jest możliwe przebiałczenie w przypadku gdy czyste mięso zawiera średnio ok. 20% białka? Niektóre suche karmy mają większą jego zawartość, przeważnie jednak oscylują wokół podobnej wartości, więc tym bym się absolutnie nie martwiła. Quote
filodendron Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 A jest w ogóle możliwe coś takiego jak przebiałczenie? Sądziłam, że to taki termin-wytrych niektórych weterynarzy. Czasem określa się tym mianem alergię na konkretne białko, czasem oznacza niewłaściwe proporcje fosforu i wapnia. Quote
arcana81 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Wydaje mi się, że obecnie już nie stosuje się w "nowoczesnej" weterynarii takiego sformułowania. Z tego co wiem mięsożernych to i tak nie dotyczyło - można "przebiałczyć" zwierzę z natury roślinożerne, np. konie. Jak będę to przerabiać na studium weterynaryjnym, to nie omieszkam wypytać dokładnie naszego weta ;) Quote
Recommended Posts