Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy moze mi ktoś podac wiarygodna informacje na temat kosztu ubezpieczenia samochodu? Dzwoniłam na granice i powiedziano mi zeby wykupic w polsce bo jest duzo taniej. Ale jakie to jest ubezpieczenie, ile kosztuje za busa i gdzie go wykupic????????

Posted

Juta napisał(a):
Czy moze mi ktoś podac wiarygodna informacje na temat kosztu ubezpieczenia samochodu? Dzwoniłam na granice i powiedziano mi zeby wykupic w polsce bo jest duzo taniej. Ale jakie to jest ubezpieczenie, ile kosztuje za busa i gdzie go wykupic????????

Ja płaciłam na granicy (autko 1000 pojemności - od tego zależy opłata) ~55PLN dokładnie nie pamiętam ale to było pięćdziesiąt coś:cool1:

Posted

No własnie ja tez słyszałam o tych 200 zł za busa. I dlatego pytam. A tu o pojemność chodzi. To lepiej. Choć z nimi to nigdy nic nie wiadomo. Dziekuje za info

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
My już dzisiaj poszliśmy złożyc wniosek, Pani dała nam na 3 mies. i kazała przyjść we wotrek. Tylko cały czas dręczy mnie pytanie z tym faxem, mam nadzieję, że doszło to moje zgłoszenie.

Pod tym telefonem uzyskasz informacje na temat przyjetego zgłoszenia:
007 4012 33 21 01, tylko nie wiem w jakich godzinach dzwonić, ale myślę, że raczej w wieczornych.

Posted

Jest rozpiska godzinowa oceny poszczególnych ras.;) Więcej można dowiedzieć się wysyłając pytanie na mail baffi73@list.ru

Dostałam też informacje,że championat Rosji kosztuje 20 E.

Czy ktoś orientuje się,jak ma wyglądać to przesunięcie czasu w tamtejszych stronach ?? :hmmmm:

Czy w tej chwili jest tam taki sam czas,jak u nas,czy godzina do przodu ?

Posted

Juta napisał(a):
Dziś dostałam taką informację :
"I inform, that in Russia at night with 25 for March, 26th translate hours at one o'clock back."

Ok.,rozumię- z 25 na 26.03 należy cofnąć godzinę do tyłu.
Mam tylko wątpliwości,czy ich obecny czas zgadza się z naszym.
Może tak,jak na Litwie godzinę trzeba dodać :confused:

Posted

Mi napisali dokładnie to samo. Godzinę do tyłu cofnąć czas.
Do zimy się tam zbierają ,czy co ???:niewiem:
Konia z rzędem temu kto to rozszyfruje :lol:

Posted

Hhehehheeh..... No tak.... :evil_lol: I przysłali mi jeszcze taka informacje :
"To this address can look the scheme of travel to a fair ground.
Adpess öĹĚĹÚÎĎÄĎŇĎÖÎÁŃ ,2

http://www.kaliningrad.net/map/ "

Czy ktos jest w stanie rozszyfrować nazwe ulicy? :cool1: Wyslalam maila z pytaniem o ilosc psow w mojej rasie. :razz: Ciekaiwe czy odpowiedza:mad:

Posted

A propos czasu.... Ja to chyba wole liczyc ich czas jak nasz ze wszystkimi przestawieniami do tego z godzina w przod. Tak dla bezpiecznosti:cool3: :diabloti: Kiedys jak jezdilam do Zw.Radz.to cos mi swita ze byla godzina roznicy chyba:-? :???:

Posted

UWAGA ! Pani z Kaliningradu,która przesyłała informacje o tym,że należy przesunąć czas o godzinę do tyłu bardzo przeprasza za pomyłkę.
Oczywiście należy przestawić zegary o godzinę do przodu z 25 na 26.03.;)

Gwiezdny Wysłanniku-przesłałam Ci potwierdzenie dla Twojego psa.:)

Posted

Santy napisał(a):
UWAGA ! Pani z Kaliningradu,która przesyłała informacje o tym,że należy przesunąć czas o godzinę do tyłu bardzo przeprasza za pomyłkę.
Oczywiście należy przestawić zegary o godzinę do przodu z 25 na 26.03.;)

Gwiezdny Wysłanniku-przesłałam Ci potwierdzenie dla Twojego psa.:)

Dzwoniliśmy wczoraj wieczorem do Kaliningradu i wyjaśnialiśmy te anomalia i Pani powiedziała, że osoba która tłumaczy na angielski się pomyliła.

Posted

bongobongo napisał(a):
Dzwoniliśmy wczoraj wieczorem do Kaliningradu i wyjaśnialiśmy te anomalia i Pani powiedziała, że osoba która tłumaczy na angielski się pomyliła.

A czy teraźniejszy czas w Kaliningradzie jest taki sam,jak u nas,czy też należy dorzucić jeszcze godzinkę tj. na Litwie ? :hmmmm:

Posted

Santy napisał(a):
A czy teraźniejszy czas w Kaliningradzie jest taki sam,jak u nas,czy też należy dorzucić jeszcze godzinkę tj. na Litwie ? :hmmmm:

Niestety u nas 8 u nich 9; czyli jak wystawia ktoś o 9 to musi tam być o 7:(((

Posted

Santy napisał(a):
CZyli podobnie jak ja.:lol:

A jakie psie dokumenty zabieracie do kontroli przygranicznej ? Czy sam paszport wystarczy ?

Ja załatwiam zaświadczenie od najwyższej władzy weterynaryjnej:))) Albo sprawdzą albo nie; w grudniu sprawdzali i xerowali sobie więc wolę mieć:))