gwiezdny-wyslannik Posted March 14, 2006 Author Posted March 14, 2006 My już dzisiaj poszliśmy złożyc wniosek, Pani dała nam na 3 mies. i kazała przyjść we wotrek. Tylko cały czas dręczy mnie pytanie z tym faxem, mam nadzieję, że doszło to moje zgłoszenie. Quote
Juta Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Czy moze mi ktoś podac wiarygodna informacje na temat kosztu ubezpieczenia samochodu? Dzwoniłam na granice i powiedziano mi zeby wykupic w polsce bo jest duzo taniej. Ale jakie to jest ubezpieczenie, ile kosztuje za busa i gdzie go wykupic???????? Quote
Bardotka Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Juta napisał(a):Czy moze mi ktoś podac wiarygodna informacje na temat kosztu ubezpieczenia samochodu? Dzwoniłam na granice i powiedziano mi zeby wykupic w polsce bo jest duzo taniej. Ale jakie to jest ubezpieczenie, ile kosztuje za busa i gdzie go wykupic???????? Ja płaciłam na granicy (autko 1000 pojemności - od tego zależy opłata) ~55PLN dokładnie nie pamiętam ale to było pięćdziesiąt coś:cool1: Quote
bongobongo Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Ja też płaciłam na granicy, ale już 200 zł. za autko 2,0 pojemności ibył to podobno jeden z rekordów.....:cool1: :cool1: :cool1: Quote
Juta Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 No własnie ja tez słyszałam o tych 200 zł za busa. I dlatego pytam. A tu o pojemność chodzi. To lepiej. Choć z nimi to nigdy nic nie wiadomo. Dziekuje za info Quote
bongobongo Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 gwiezdny-wyslannik napisał(a):My już dzisiaj poszliśmy złożyc wniosek, Pani dała nam na 3 mies. i kazała przyjść we wotrek. Tylko cały czas dręczy mnie pytanie z tym faxem, mam nadzieję, że doszło to moje zgłoszenie. Pod tym telefonem uzyskasz informacje na temat przyjetego zgłoszenia: 007 4012 33 21 01, tylko nie wiem w jakich godzinach dzwonić, ale myślę, że raczej w wieczornych. Quote
Santy Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Jest rozpiska godzinowa oceny poszczególnych ras.;) Więcej można dowiedzieć się wysyłając pytanie na mail baffi73@list.ru Dostałam też informacje,że championat Rosji kosztuje 20 E. Czy ktoś orientuje się,jak ma wyglądać to przesunięcie czasu w tamtejszych stronach ?? :hmmmm: Czy w tej chwili jest tam taki sam czas,jak u nas,czy godzina do przodu ? Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 17, 2006 Author Posted March 17, 2006 Czy ktoś może wysłać meila z zapytaniem o Setery Irlandzkie ( Irish Red Setter ) i o której wchodzą i czy wogóle pies - GWIEZDNY WYSŁANNIK Dostojne Szałaputy jest przyjęty, bo ja próbowałam milion razy, ale przychodzą mi zwroty :/ Quote
Santy Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Setery wchodzą o 15.00. Napisz na prv.swoje dane - nazwisko i adres to poproszę,by przysłali potwierdzenie przyjęcia Twojego psa.;) Quote
Juta Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Dziś dostałam taką informację : "I inform, that in Russia at night with 25 for March, 26th translate hours at one o'clock back." Quote
Santy Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Juta napisał(a):Dziś dostałam taką informację : "I inform, that in Russia at night with 25 for March, 26th translate hours at one o'clock back." Ok.,rozumię- z 25 na 26.03 należy cofnąć godzinę do tyłu. Mam tylko wątpliwości,czy ich obecny czas zgadza się z naszym. Może tak,jak na Litwie godzinę trzeba dodać :confused: Quote
bongobongo Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Czy Ty dostałaś tą informację z Kalinigradu? Przecież u nas czas przesuwamy do przodu z soboty na niedzielę, albo ja już nic nie rozumiem:crazyeye: Quote
Santy Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Mi napisali dokładnie to samo. Godzinę do tyłu cofnąć czas. Do zimy się tam zbierają ,czy co ???:niewiem: Konia z rzędem temu kto to rozszyfruje :lol: Quote
Juta Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Hhehehheeh..... No tak.... :evil_lol: I przysłali mi jeszcze taka informacje : "To this address can look the scheme of travel to a fair ground. Adpess öĹĚĹÚÎĎÄĎŇĎÖÎÁŃ ,2 http://www.kaliningrad.net/map/ " Czy ktos jest w stanie rozszyfrować nazwe ulicy? :cool1: Wyslalam maila z pytaniem o ilosc psow w mojej rasie. :razz: Ciekaiwe czy odpowiedza:mad: Quote
Juta Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 A propos czasu.... Ja to chyba wole liczyc ich czas jak nasz ze wszystkimi przestawieniami do tego z godzina w przod. Tak dla bezpiecznosti:cool3: :diabloti: Kiedys jak jezdilam do Zw.Radz.to cos mi swita ze byla godzina roznicy chyba:-? :???: Quote
dorotal Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Adres Żelieznodorożnaja 2, jak chcesz zobaczyc to w rosyjskim alfabecie wejdz widok->kodowanie->wiecej->cyrylica(KOI8-R) Quote
Santy Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 UWAGA ! Pani z Kaliningradu,która przesyłała informacje o tym,że należy przesunąć czas o godzinę do tyłu bardzo przeprasza za pomyłkę. Oczywiście należy przestawić zegary o godzinę do przodu z 25 na 26.03.;) Gwiezdny Wysłanniku-przesłałam Ci potwierdzenie dla Twojego psa.:) Quote
bongobongo Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Santy napisał(a):UWAGA ! Pani z Kaliningradu,która przesyłała informacje o tym,że należy przesunąć czas o godzinę do tyłu bardzo przeprasza za pomyłkę. Oczywiście należy przestawić zegary o godzinę do przodu z 25 na 26.03.;) Gwiezdny Wysłanniku-przesłałam Ci potwierdzenie dla Twojego psa.:) Dzwoniliśmy wczoraj wieczorem do Kaliningradu i wyjaśnialiśmy te anomalia i Pani powiedziała, że osoba która tłumaczy na angielski się pomyliła. Quote
Santy Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 bongobongo napisał(a):Dzwoniliśmy wczoraj wieczorem do Kaliningradu i wyjaśnialiśmy te anomalia i Pani powiedziała, że osoba która tłumaczy na angielski się pomyliła. A czy teraźniejszy czas w Kaliningradzie jest taki sam,jak u nas,czy też należy dorzucić jeszcze godzinkę tj. na Litwie ? :hmmmm: Quote
Bardotka Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Santy napisał(a):A czy teraźniejszy czas w Kaliningradzie jest taki sam,jak u nas,czy też należy dorzucić jeszcze godzinkę tj. na Litwie ? :hmmmm: Niestety u nas 8 u nich 9; czyli jak wystawia ktoś o 9 to musi tam być o 7:((( Quote
Santy Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 DZięki Bardotka ! Mam nadzieję,że nie wystawiasz o 9.00 ;) Quote
Bardotka Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Santy napisał(a):DZięki Bardotka ! Mam nadzieję,że nie wystawiasz o 9.00 ;) HE he, nie ja mam o 15 czyli o 13:))) Quote
Santy Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 CZyli podobnie jak ja.:lol: A jakie psie dokumenty zabieracie do kontroli przygranicznej ? Czy sam paszport wystarczy ? Quote
Bardotka Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Santy napisał(a):CZyli podobnie jak ja.:lol: A jakie psie dokumenty zabieracie do kontroli przygranicznej ? Czy sam paszport wystarczy ? Ja załatwiam zaświadczenie od najwyższej władzy weterynaryjnej:))) Albo sprawdzą albo nie; w grudniu sprawdzali i xerowali sobie więc wolę mieć:)) Quote
Santy Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Masz na myśli świadectwo zdrowia od powiatowego weta ? Quote
Recommended Posts