Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wysłałam na razie 50zł, więcej teraz nie mogę. :placz:
Mam nadzieję, ze w kwietniu coś jeszcze dorzucę.

Może powinien jeść karmę dla nerkowców?

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W chwili obecnej wplynelo dla Maxa (tyle jest zaksiegowane)
Lacznie 190 PL.
w tym 160 zl. z forum bokser 30 zl z dogomani
Dziekuje wszystkim za pomoc!
O kazdej wydanej kwocie bede informowac na biezaco.. na co zostala wydana! bede tez informowac o kolejnych wplywach!

Posted

Byłam dzisiaj u Maxia w odwiedzinach. Wygląda bez porównania lepiej - już odkarmiony, piękna, lśniąca sierść, coraz piękniejszy :loveu:

Przyniósł mi zabaweczkę, pobawił się się w szarpanko parę minut i... poszedł spać. Widać, że nie jest najsilniejszy - pewnie to anemia, nerki, leki - wszystko razem go osłabia. Nawet pozował niechętnie i ze smutnym pysiem... :-(

Posted

Dzisiaj rano zrobilam badanie moczu, CW spada 1.010. Po poludniu bylismy na AR , pokazalam wynik moczu... Jutro rano....powtorka moczu i krew na mocznik. Byla tez konsultacja na dermatologi...Badanie kliniczne (zeskrobina, cytologia).
Max byl wazony.. Wazy 33 kg.

Posted

czy ja dobrze zrozumiałam z Twojej wiadomości (tu i na gg) - Maksiowi się pogarsza :-(

a jakie ma samopoczucie? czy bawi się, czy raczej markotny?

trzymam kciuki za zdrówko!

Posted

no właśnie chyba się jednak nie pogarsza - rozmawiałam z mariee. po prostu ma i te narki chore, i grzybicę, której nie można leczyć wewnętrznie, bo nerki, i anemię... podobno trzeba zmienić leki, bo tamte nie działają, ale gorzej nie jest:lol:

Posted

Maks dzisiaj mial robione badania :
mocz - bez zmian jak wczoraj.
badanie biochemiczne
mocznik 30,2 mg%
Kreatynina ...jak poprzednio 1
AspAT 65,93 U/L
Fosfataza zasadowa 62,77 U/L

Jest tez morfologia ale nie umiem jej czytac (wynik komputerowy):0

U Maxa stwierdzono przewlekle srodmiazszowe zapalenie nerek.
Dostal zastrzyki..po zastrzykach 2 dni przerwy i badanie moczu.

Na dermatologi pobrano material na posiew grzyba, nie widomo kiedy bedzie wynik? moze byc za tydzien jak i za miesiac.... jak bedzie wiadomo jaki grzyb .mowa jest o szczepionce. Do tego czasu beda kapiele jak dotychczas!

Taka sume wydalam z pieniazkow jakie wplynely dla Maksa

wczoraj --- mocz 10 zl.... badanie klinczne dermatologia..25 zl
dzisiaj --- badanie moczu i krew 43 zl, dermatologia 40 zl, zastrzyki 40 zl_________________

Posted

Bedziemy leczyc do konca , na szczescie jest to stadium poczatkowe jak widac nie ma wzrostu mocznika .... oby ten antybiotyk dzialal...w sumie 5 lekarzy ogladalo juz te wyniki... diagnoza jednoznaczna...!!! Gdyby nadal wynik byl podobny, beda jeszcze inne badania...ale ja sie na tym nie znam...jak bede wiedziala jakie to napisze, najbliszy wynik bedzie w czwartek , do poniedzialku bede robic zastrzyki... bedzie dobrze! musi byc!

Posted

Pewnie, że musi byc dobrze. A najważniejsze, że Maxio ma kochajacy dom i nie siedzi w zimnym boksie bo tam nikt by nie zauwazył, że potrzebuje pomocy. Trzymam za Was kciuki :kciuki:

Posted

Maks przed chwila byl na spacerku ze mna, ma kolezanke suczke coli...ale ja obracal. przed chwila wrocilismy do domu i zaczol biegac z maskotka po calym mieszkaniu, podskakiwal rzucal i lapal w powietrzu.. nie wyrabial sie prawie na zakretach...jak sie zmeczyl mial zadowolona mordke ..zial troszke i zabki bylo widac...Taki usmiechniety wyraz pysia. Czyzby antybiotyk ten dzialal? A teraz padl , lezy jak dlugi.